пиша всеки ред с искрена съпричастност към болката на жените с присъда "не можете да износите свое дете". От сърце ви съчувствам и до болка лично познавам копнежа по детето и невъзможността да го имаш. Уверявам те, че мисля и съчувствам на тези жени 100 пъти повече от колкото КалинкаКрумова и компания...

Съжалявам, не мога да я изчета подробно, така че само с две думи казвам какво точно си мисля:
Знам поне какъв е механизмът и затова казах, че няма да е лесно. Трябва да се въведе цял нов институт в семейното право, оттук отиваме на нова уредба на родителските права, родителските задължения и онзи особен договор, който ще се сключва между сурогатната и биологичната майка, който пък си го представям като смесица от административни и гражданско правни елементи. После следва уредба на отговорността при неизпълнение на кое да е от условията на този договор. Хайде промени и в НК. После разни подробности от рода на гражданска регистрация, социални закони/ в които статутът на този нов "тип" майка следва да бъде приравнен с този на биологичната или осиновителката/, наследствени закони и т.н, и т.н. Списъкът е ужасно дълъг. И пак остава голямата вероятност да бъде изпуснат някой случай, защото животът е по-шарен от правото, и да останат отношения без уредба, което пък е чудесна почва за злоупотреби.
Целият клон Семейно право е емоционален. И бракът е емоционален, и разводът, и всичко, свързано с отношенията родители-деца, и лишаването от родителски права, всичко, всичко в тази материя е емоционално. Точно заради това, на двойно основание, защото е супер важно и защото е свързано с най-съкровеното ни - копнежът за дете, трябва да бъде железно уредено. Железно. А не да го клюкарим по женските списания и форуми.
, аз, за мой късмет (казвам така, защото не съм сигурна, че съм достатъчно силна да премина през безбройните препятствия, и да изляза психически цяла)
)) 
Препоръчани теми