за сурогатните майки

• 137 915
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 360
Била си проблемна, но си забременяла. Като си толкова строга към останалите, за които

... Като не може, не може и толкова. Има и деца за осиновяване за тези, които толкова много искат да имат деца.

защо си опитвала да се бориш с проблемното, а не си осиновила?

Този въпрос изобщо, е за всички, независимо проблемни или не - защо сте избрали да се възпроизведете, а не сте осиновили? Ако не можете да отговорите адекватно, не се и опитвайте да съдите тези, които искат чрез сурогат да имат генетично свое дете.

А ти къде прочете, че съм се борила?
Приемам лекарства, които да контролират функциите на яйчниците ми.
Не съм имала намерение да забременявам до момента, в който се случи. След като 10лекари, някой от тях велики светила в областта си, ти кажат, че не можеш да забременееш и ти вземеш, че им повярваш все пак.
А после взеха, че описаха случая ми като "чудо" и искаха да ме публикуват в журналите си, на което аз отказах.

Така че не коментирай неща, с които не си запозната.  Simple Smile

# 361
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
А ти пък, от своя страна - не казвай кой за каво и по какъв начин трябва да се бори.

# 362
  • Sofia
Хайде, хубав и щастлив Великден!

Весело си поспорихме, но вече напускам полесражението, а от вкъщи рядко пиша!

От това по-ясна илюстрация за  серизоността, с която се решават нещата, и за това как и от кого какво се гласува - здраве.
В някои теми не се пише само защото си в работно време и няма какво друго да правиш.
Малко са, но има теми, в които пишеш само ако не можеш да не пишеш.

Разбира се ние не пишем тук, а нормотворим.
И който го прави единствено в работно време, становището му да не се зачита. Предвид, че в НС работят и нощем, от алтруизъм.

Аз няма да пожелавам весели празници, защото се страхувам да не обидя с несериозно отношение по темата.

# 363
А ти пък, от своя страна - не казвай кой за каво и по какъв начин трябва да се бори.

Свободен форум и държава сме, като такива - има свобода на словото. )
Нима ти не направи същото в предишният си пост към мен? да ми обясниш как трябвало да се изказвам и държа?

# 364
  • Sofia

За мен пък не е никаква  майка жена, която си настанява детето в чужда утроба с пълното съзнание за рисковете, само част от които е посочила Невена.

Miraetta, майката е много повече от една утроба, от корем който настанява.
Майката е жената, която копнее, бори се и не се страхува. Тя е много повече от един търбух, егати.

Защо, не разбирам, е цялото това отрицание, този негативизъм и мнителност.
Хората искат да имат деца, не по-малко от мен и вас. Защо ги съдите и подозирате, защо сте лоши с тях?

# 365

За мен пък не е никаква  майка жена, която си настанява детето в чужда утроба с пълното съзнание за рисковете, само част от които е посочила Невена.

Miraetta, майката е много повече от една утроба, от корем който настанява.
Майката е жената, която копнее, бори се и не се страхува. Тя е много повече от един търбух, егати.

Защо, не разбирам, е цялото това отрицание, този негативизъм и мнителност.
Хората искат да имат деца, не по-малко от мен и вас. Защо ги съдите и подозирате, защо сте лоши с тях?

Точно така, а кой има право да третира спещу заплащане една жена единствено и само като тьрбух и утроба, "матка под наем" беше написал някой чистосьрдечно.  И точно така, егати, но не Мираета трябва да питаш, тя само цитира.
Това, че някой иска да има деца, по-добьр ли го прави?

# 366
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
За разлика от теб Мирама, аз не съм груба и не правя квалификации.
Поне в случая.

# 367

Този въпрос изобщо, е за всички, независимо проблемни или не - защо сте избрали да се възпроизведете, а не сте осиновили? Ако не можете да отговорите адекватно, не се и опитвайте да съдите тези, които искат чрез сурогат да имат генетично свое дете.

Защо съм се възпроизвела ли - защото съм могла по естествен даден от природата/бог начин.
Явно защитаваш идеята СМ и генетично свое дете. А какво е мнението ти за донорска яйцеклетка.
Кое е по-важно - яйцеклетката или утробата? Коя е по майка от двете. Или и двете са?
Вече май започнах да схващам идеята, която е да се раждат хора на всяка цена.
Като в магазин, ако имаш пари получаваш каквото искаш и клиентът винаги е прав.
Както казваше преди години първият ми шеф "Ако поискат риза с три ръкава, с три ще им направим".
И май скоро старият виц "Аз нямам майка, мене леля ми ме е родила" няма да е виц и ще се приема за нормално.

# 368
  • Sofia

Точно така, а кой има право да третира спещу заплащане една жена единствено и само като тьрбух и утроба, "матка под наем" беше написал някой чистосьрдечно.  И точно така, егати, но не Мираета трябва да питаш, тя само цитира.

Никой не я третира Simple Smile
Това е резултат на собствен двустранен и доброволен избор. Сделка, договор, спогодба, съглашение, уговорка.

Да, прави го малко по-добър, по моему. Независимо дали децата са родни, осиновени или "сурогатни".
Децата са си децата и копнежа по тях винаги ме е трогвал. Пътят към тях е единствено път.

# 369
  • Вън от пространство и време
И май скоро старият виц "Аз нямам майка, мене леля ми ме е родила" няма да е виц и ще се приема за нормално.

Аааа и юнакът дето трябва да търси неродена мома по-лесно ще го залъгват - ще му доказва момата с ДНК че е дете на майка си, пък като заведат майката на гинеколог ще се доказва че не е раждала..  Wink

# 370
  • Boston, MA
... Кое е по-важно - яйцеклетката или утробата? Коя е по майка от двете. Или и двете са?
...

Майката е тази, която отглежда, всяка осиновителка ще ти го каже.

# 371
... Кое е по-важно - яйцеклетката или утробата? Коя е по майка от двете. Или и двете са?
...

Майката е тази, която отглежда, всяка осиновителка ще ти го каже.

Е като е тази, която отглежда кому е нужно всичко това - СМ и донорски яйцеклетки.
За трети път питам и все не ми отговарят. Дано ти ми отговориш.

# 372
LemonDesi, да, истината не винаги е приятна и понякога е груба.

dodo_dodo, ок, ти си го написала "Сделка, договор, спогодба, съглашение, уговорка." - това ли трябва да бъдат децата за нас?
И с кое сурогатното майчинство е по-добро от простото купуване на дете? И докато едното се преследва от закона, то другото ще се узакони?
Ами да узаконим тогава и купуването на деца и всичко да е точно, нали и в двата случая става въпрос за договор.

# 373
Била си проблемна, но си забременяла. Като си толкова строга към останалите, за които

... Като не може, не може и толкова. Има и деца за осиновяване за тези, които толкова много искат да имат деца.

защо си опитвала да се бориш с проблемното, а не си осиновила?

[/size]

Адекватно е да си помислиш, дали бебето не присъства на всичко от начало докрай, а не се появява в сценариите, които превъзнасяте като спасение, едва на първата снимка с щастливите родители.

А общото кръвообращение и обмен на белтъци и какво ли още не с жената, в която в която то се заражда и изгражда, как точно го прави "свое" на генетичните родители.
А на тези с чужда утроба и дондорска сперма или яйцеклетки ?
И всичките - "свои".

А ежеминутния риск детето ти да е в безисходица в чужда утроба  на не особено добросъвестна жена (така да се изразя по-меко).

Аз не намирам с какво поръчващите бебе и наемащите СМ са по-хуманни от циганките, продаващи децата си зад граница, и с какво сегашните глашатаи на тези "прогресивни" методи са по-хуманни от д-р Менгеле и експериментите му в хитлеристките лаборатории (успешни, за сведение). И онези деца много грижовно са гледани.

# 374

Никой не я третира Simple Smile
Това е резултат на собствен двустранен и доброволен избор. Сделка, договор, спогодба, съглашение, уговорка.

Да, прави го малко по-добър, по моему. Независимо дали децата са родни, осиновени или "сурогатни".
Децата са си децата и копнежа по тях винаги ме е трогвал. Пътят към тях е единствено път.

То поне да я третираха  Laughing
Сериозно обаче: много е трогателно това и вярвам, че лично ти така мислиш. Само че в главите на една категория хора с копнеж по деца има йерархия: 1) родно, 2) ако не може родно, генетично мое, 3) ако и това не може, в някои случаи осиновяване, обаче да прилича на нас, а не хора с друго етническо сьзнание. Те това вече не ме трогва особено.

Общи условия

Активация на акаунт