за сурогатните майки

• 138 026
  • 3 017
  •   2
Отговори
# 420
Престанете вече с тази продажба, смешно е.
Борави се с понятия безразборно, но пък с претенции за ниво.

На тебе ти е смешно. И хич не е безразборно даже.
Да не говорим за това, че СМ дори и да не вземе пари, ха познайте кой ВИНАГИ взема? Медицинските 'труженици' и производителите на медикаменти. Кое му е смешното? Пазар като пазар.

# 421
Добре, кажи тогава ти какво е това?  Laughing
Боравиш с терминология, юрист си, ок. КАкво е да заплатиш в случая на майката, според тебе? Благотворителност? Жест на добра воля?

# 422

Именно!!  Tired  Peace

Затова го сравних с даряването на кръв, органи и клетки...

# 423
Аз пък мисля, че е наем.

# 424

Продажбата е основният момент тук. Как ще я оставим.
Ако нямаше пари, заплащане за "услугата", нямаше да я има и "услугата".
Бедните жени в Индия за черните ти очи ли ще бременеят?
А защо богатите западно европейки не стават сурогатни майки - ей така, от благородство?

Всичко друго си е плямпане и дървено философстване. Благородство, бла, бла...

# 425
  • Boston, MA
Узаконяване, моля. Уважавайте българския език.

Ембриони остават и при ин-витро на собствени клетки. И ин-витрото ли ще забраняваме?

Някой мете по-бързо, отколкото пишем, но то май за добро.

# 426
Ако се намесваш, намесвай се сериозно.

Най-обичам като ми се извади една реплика от половин страница писания и ми се спори с нея по принцип. ОК, не при даряване на кръв, при даряване на орган или нещо си друго. Да, да, всичко е чисто и стерилизирано, но грешки стават. Малко ли бебета се заразяват примерно със стафилококи. Проблема е принципен. Защо не коментираш самото мнение, а се хващаш за конкретиката. Имах предвид, че риск винаги има. Затова някои професии да речем са по-платени от други. Затова да платиш на сурогатна майка ще е доста по-скъпо от да осиновиш (примерно! да се се хванеш сега пак за думата).
Намесвам се толкова сериозно, колкото мога и искам  Peace

Не се хващам за думата. разликата е принципна. Когато поемаш риск само за себе и за собственото си тяло, нямам проблеми. Тука се поема риск за дете, произведено по поръчка. То вече се каза горе, но да попитам: реално се случва да се избира живота на детето или живота на родилката. Кой ще вземе това решение при сурогатна майка? Хайде кажете ми точно този конкретен казус как да се уреди чрез закон.
Друг питаше, да уточня, че не съм юрист.

# 427

Именно!!  Tired  Peace

Чакай сега, ептех объркахме конците.
Даряването на кръв и органи ЗАЩО го намесваш? Ако аз реша да даря кръв, го правя ПО МОЕ желание, защото така го усещам, защото ИСКАМ да помогна.
Сурогатната майка си е вид бизнес, защо не искате да го признаете???

И още нешо се сетих-кой ще регламентира колко точно пъти една може да става майка "под наем"? Докато се пенсионира ли? Всяка година ли?

Ако се превърне в професия?

# 428
Защо постоянно пищите за това инвитро.
Там няма покупка на човешко тяло с цел производство на деца.

# 429

Ембриони остават и при ин-витро на собствени клетки. И ин-витрото ли ще забраняваме?

Явно - да. Щом тази двойка не може да има деца, значи така трябва, нали ти го казаха няколко пъти вече, как не разбираш! Могат да си осиновят, същото е!

# 430
Ако се намесваш, намесвай се сериозно.

Най-обичам като ми се извади една реплика от половин страница писания и ми се спори с нея по принцип. ОК, не при даряване на кръв, при даряване на орган или нещо си друго. Да, да, всичко е чисто и стерилизирано, но грешки стават. Малко ли бебета се заразяват примерно със стафилококи. Проблема е принципен. Защо не коментираш самото мнение, а се хващаш за конкретиката. Имах предвид, че риск винаги има. Затова някои професии да речем са по-платени от други. Затова да платиш на сурогатна майка ще е доста по-скъпо от да осиновиш (примерно! да се се хванеш сега пак за думата).
Намесвам се толкова сериозно, колкото мога и искам  Peace

Не се хващам за думата. разликата е принципна. Когато поемаш риск само за себе и за собственото си тяло, нямам проблеми. Тука се поема риск за дете, произведено по поръчка. То вече се каза горе, но да попитам: реално се случва да се избира живота на детето или живота на родилката. Кой ще вземе това решение при сурогатна майка? Хайде кажете ми точно този конкретен казус как да се уреди чрез закон.
Друг питаше, да уточня, че не съм юрист.

Ама детето разбира се, нали всичко е в името на детето. Носачката си е един прост орган.

# 431

В така наречените цивилизовани страни много сериозно се обсъжда въпроса с ембрионите. Не е чак толкова неоспорвано ин-витрото.

# 432

Именно!!  Tired  Peace

Чакай сега, ептех объркахме конците.
Даряването на кръв и органи ЗАЩО го намесваш? Ако аз реша да даря кръв, го правя ПО МОЕ желание, защото така го усещам, защото ИСКАМ да помогна.
Сурогатната майка си е вид бизнес, защо не искате да го признаете???

Е, как така?!?! А примерите още от първите страници да го направиш за сестра, приятелка, близък човек. По лично твое собствено желание и без финансови изгоди. То като е забранено това също е забранено. Както и като е забранена продажбата на органи това все пак се случва, нали? Мисля, че темата това обсъжда да бъде или не законно. Че незаконно се случва така или иначе е факт.

# 433
Милена, подминаваш избирателно.

Дори да оставим детето настрана, проблемът с покупката на тяло за износнване остава. Так, че погледни отвисоко, един вид.

# 434
Тука се поема риск за дете, произведено по поръчка. То вече се каза горе, но да попитам: реално се случва да се избира живота на детето или живота на родилката. Кой ще вземе това решение при сурогатна майка? Хайде кажете ми точно този конкретен казус как да се уреди чрез закон.

Пак показваш, че или не си изчела постинга ми, или просто си вадиш каквото си искаш от него.
Точно това казах, че проблема къде е детето в случая ми е много трудно да коментирам.

Общи условия

Активация на акаунт