за сурогатните майки

• 138 018
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 555
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ами не знам да ли си запозната, но много хора теглят кредити за АРТ.
И там сумите не са малки. Това, че ти не би, ако - няма значение в случая.
Всеки взима своето решение! Никой не те изкарва на сила на пазара - нито като купувач, нито като продавач.

Аз съм успешна жена, и не поставям кариерата си на първо място.
Други въпроси?

# 556
Аз съм 'за', с ограничително условие до притежателите на български паспорт. В крайна сметка вместо да ходят немили-недраги по света, най-добре е да се регламентират у нас условията.
Самият начин т.е регламент - други страни са минали през това, може да се изчете всичко, да се коментира и да се направи 'както трябва".

Отговарям ти лично, защото много ми допада цялостното ти присъствие и мнения.
"Както трябва" може да се договори, но не може да се гарантира реално от никоя държава, защото спецификата на отношенията е най-интимната, която светът познава.
Ако не се изпълни доброволно няма как с хуманни средства да те принудят да си изпълниш задълженията, налага се с насилие и кръв, но не от държавата.
Няколко страници по-горе подробно съм писала, не искам да се повтарям.

# 557
Ами не знам да ли си запозната, но много хора теглят кредити за АРТ.
И там сумите не са малки. Това, че ти не би, ако - няма значение в случая.
Всеки взима своето решение! Никой не те изкарва на сила на пазара - нито като купувач, нито като продавач.

Аз съм успешна жена, и не поставям кариерата си на първо място.
Други въпроси?
Говорим за сурогатни майки, защо намесваш АРТ-а?

И не, никой не казва, че аз съм клиент на този(много точна е думата 'пазар'.
Но имам право на мнение и го изказвам. Толкова.

А това, че то не съвпада с нечии емоции-съжалявам, няма да го променя,

# 558
А колко от вас биха се съгласили сестра ви да износи вашето бебе? И ако, не дай си Боже, нещо се случи с нея, с какви очи ще погледнете нейните деца и съпруг? Ще отгледате ли децата и? Или ще търсите друга жена за СМ? Или...?

# 559
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Аз не държа да го променяш.

Ами намесвам АРТ-а, защото говориш за суми, които само определени хора ще могат да си позволяват за СМ.
Та, логиката на това, което казах е, че много хора, които реално нямат възможност за АРТ,
теглят кредити.
А СМ си е и АРТ, мисля, че ти е ясно.  

Алексче, на въпроса ти мога да отговоря, само ако ми се случи.
Всеки има глава на раменете си.
С какви очи ще гледа мъжа родителите на съпругата си, ако не дай Боже, нещо се случи при раждане на собствено дете?

# 560
А колко от вас биха се съгласили сестра ви да износи вашето бебе? И ако, не дай си Боже, нещо се случи с нея, с какви очи ще погледнете нейните деца и съпруг? Ще отгледате ли децата и? Или ще търсите друга жена за СМ? Или...?

Статистически шансът да пребиеш сестра си в катастрофа е по-голям от това, тя да пострада при бременност. И въпреки това, аз мойта сеста си я возя... Айде без излишно драматизиране?

Сурогатното майчинство си е АРТ (асистиран репродуктивен метод). И само глупаците никога не си променят мнението...

# 561
 Mr. Green ами Алексче, вероятността нещо да се случи е по-малка от вероятността да ме премаже кола, но все пак ако ме премаже кола - именно брат ми е единственият човек, на когото разчитам да се грижи за дъщеря ми!

# 562
Ееее, чакай сега, защо намеси раждането на собствено дете? Там съпругът какво общо има? Там трето лице намесено ли е?
Много въпроси се поставиха тук, защо някой не се опита да им отговори, а всички наблягате на емоцията и майчинските трепети? Ясно е, че един закон НЕ Е само емоция, нали?

# 563
Алексче, ще ти отговаря за себе си: каквото и да стане с мои роднини, ще поема отглеждането на децата им,независимо дали са били СМ на мен.

И подкрепям  LemonDesi, по отношение на АРТ, това също не е евтин метод.

# 564
Аз бих искала жената да е непозната и да изчезне от живота ни в момента на раждането. Да се разплатим, благодарим и край.
Аз самата не бих носила дете на близки хора, твърде много емоционални усложнения ме дебнат от такова решение.
Иначе, мисля, че този начин на възпроизводство е върха на репродуктивния егоизъм, не го осъждам разбира се - може би държавата може да поеме някаква част от процеса, може да има политика за облекчени кредити или нещо такова, но по принцип това си е мое желание да имам дете за себе си, за моето лично щастие и удовлетворение.
Така че такива хора, които са стигнали до това точно решение са напълно наясно, че ще им струва пари, няма да изплащат кола 15 години, ще изплащат сурогатство. Никой не би се спрял от 5 цифрена сума ( това към Жозефина).
По-добре, като така или иначе ще го правят да не са в ръцете на шарлатани и измамници еди-къде си, а да го правят легално у нас.

# 565
  • Бургас
Когато иде реч сестри да си износят децата или близки е друго. В случая иде реч за непозната жена. Бих износила дете на брат си. Но в такъв случай не ни е нужен закон, който да пази бебето или мен. Аз ще нося племенника си.

Мисля, че в момента няма как това дете да го "подариш" просто на брат си след като го износиш. То си е твое - можеш да си го гледаш или да го дадеш за осиновяване. Нека някой ме поправи, ако бъркам, но съм почти напълно сигурна, че е така. Законът би решил този проблем.
Чети ме правилно. Става дума за закон, който да ни пази, а не такъв, който да им го подари. По скоро бърза процедура, по - която да се регламентират биологичните родители трябва в такъв случай. Но законът за СМ е съвсем друга песен. Това е един вид частен случай.

От друга страна при бременност могат да възникнат много усложнения и за майката и за детето. Някак не ми се нрави това да се регламентира от закон. Все пак наемаш утроба могат ли да ти гарантират, че няма да се случи нещо и да се укажеш в патова ситуация. Ако се наложи изрязване на матката? И край. Нямаш второ дете. Кой компенсира това? Ако се увреди друг орган. Ако по някаква причина бебето пострада? какво се случва. Объркано ми е по тази тема и то много. Дали защото е нещо ново за мен? Дали защото е противоестествено? Не знам.

Последна редакция: сб, 03 апр 2010, 18:25 от Sesana

# 566
Mr. Green ами Алексче, вероятността нещо да се случи е по-малка от вероятността да ме премаже кола, но все пак ако ме премаже кола - именно брат ми е единственият човек, на когото разчитам да се грижи за дъщеря ми!
А съпругът ти няма ли да погрижи за детето ти ?

# 567
Аз не мога да разбера защо просто не отговорите на въпросите както са зададени, а непрекъснато измествате темата? Последният въпрос беше риторичен, прекрасно разбирам защо го правите, но с това разговорът се обезсмисля... Само ще добавя - да се правиш, че даден проблем не съществува, не значи, че си го отстранил.

# 568
[И само глупаците никога не си променят мнението...
По-скоро бих казала, че само глупаците не се опитват да разсъждават, а приемат всичко като чиста монета. Аз далеч не съм убедена-както и един от лекарите, апропо-че с бързането на този закон се целят само чисти, свети и непорочни намерения. Дано да греша.
А може би докторът, занимаващ се точно с инвитро, е също глупак?
Кой знае, кой знае....тук толкова форумски пророци има, че.... Tired

# 569
По-добре, като така или иначе ще го правят да не са в ръцете на шарлатани и измамници еди-къде си, а да го правят легално у нас.

А също така, когато се подписва договор, чиито клаузи са въз основа на официален закон, то този договор е съвсем конкретен, ясен и търпи възражения само в съдебна зала, ако някоя от страните докаже виновно неспазване на някоя от клаузите от другата страна.
Предполага се, че в такъв договор ще бъде регламентирано съвсем точно и ясно какво, къде, кога и срещу колко се извършва, кой и какви отговорности има, какви ангажименти поема и какво се случва при неспазване на договорните условия.

Общи условия

Активация на акаунт