за сурогатните майки

• 137 924
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 1 305
Защо обаче не изоставим за момент комерсиализирането и не обърнем поглед към по-прозаичните неща, много умело засегнати в постинга на Дидик?

Щом майчинството ще се ползва от "осиновяващата", да я наречем, то какво ще се случи със СМ след самото раждане? Какво ще и се полага-отпуск по болест ли, обикновен отпуск ли? Щото е ясно, че възстановяването след раждане понякога може да отнеме доста време. Кой обезщетява - НОИ, поръчителите ли, кой?

Че постинга на Дидик нищо смислено не засяга ... ама Н И Щ О !

И в момента след раждане се полага 42 дни болничен, независимо дали детето се е родило мъртво или е оставено за осиновяване ... именно с цел възстановяване. И си е регламентирано, че ако възстановяване не е настъпило (което сигурно се случва в 0,00001% от ражданията) болничният се удължава ... И разбира се че това важи за осигурените лица, тоест тези, които имат право да ползват обезщетение от НОИ!

# 1 306
Защо обаче не изоставим за момент комерсиализирането и не обърнем поглед към по-прозаичните неща, много умело засегнати в постинга на Дидик?

Щом майчинството ще се ползва от "осиновяващата", да я наречем, то какво ще се случи със СМ след самото раждане? Какво ще и се полага-отпуск по болест ли, обикновен отпуск ли? Щото е ясно, че възстановяването след раждане понякога може да отнеме доста време. Кой обезщетява - НОИ, поръчителите ли, кой?

Сега ще ти отговорят, че това са дребни подробности, важното е принципно да пуснем духът от бутилката, пък после ще му мислим за някакви там подробности и частни случаи Twisted Evil

# 1 307
  • София
Я някой да ме светне (че нямам нерви да чета всичко):
всъщност управляващите обсъждат ли официално промени в закона или просто си чешем езиците?

# 1 308

може би защото поддръжниците на СМ не смятат, че СМ нанася някакъв ущърб на обществото. затова не са отговорили.

а границата я описахме многократно и ако си чела внимателно, би следвало да си я забелязала някак - СМ стриктно по медицински показания (за жени без матка и жени, при които износване на бременността би довело до сериозна опасност от смърт), без комерсиализиране (само компенсиране на необходимите разходи по процедурата), а някои даже смятат, че трябва да е и само между определен кръг свързани лица. ето ти граница.

Е там е работата, че открехнеш ли веднъж вратата - трудно ще спреш широкото й отваряне.

Най-малкото и най-простото - какво ще направиш с жените, които нямат майки, сестри, братовчедки?Това не би ли било дискриминация?

Главната цел - искам да имам генетичен наследник (защото това е главната цел, не детето по принцип) с какво е по оправдана от:
- нямам матка, затова ми се налага да ползмав СМ
или
- не мога да си позволя 9 месеца бременност, защото работя и не мога да отделя това време, пък трябвада го храня с нещо това дете
Аргументи могат да се измислят бол!!!!

Това не е основателна причина за да ползваш СМ.
Темата излезе от добрият тон, нямам обяснение защо някои хора държат да ни набиват тяхното мнение и всички останали да са с грешно мислене.

# 1 309

И в момента след раждане се полага 42 дни болничен, независимо дали детето се е родило мъртво или е оставено за осиновяване ... именно с цел възстановяване. И си е регламентирано, че ако възстановяване не е настъпило (което сигурно се случва в 0,00001% от ражданията) болничният се удължава ... И разбира се че това важи за осигурените лица, тоест тези, които имат право да ползват обезщетение от НОИ!
А като имаме 2 майки в момента, както при СМ-какво се случва? И двете ли се ползват от тея облаги? Защото в предаването на Гала се е казало, че майчинството се ползва САМО от осиновителката?

Тогава?

# 1 310
  • Вън от пространство и време
освен това, ако СМ се разреши само между определен кръг свързани лица, това с голяма вероятност ще доведе до отпадане на съмнението в комерсиалност в душите на българина.

Като оставя настрана всички аргументи, които имам за да съм против СМ и се размисля за този вариант.... ами не вярвам на нашия законодател. Не вярвам, че може да си мръдне пръста да сътвори закон, който да няма вратички за материално облагодетелстване на различни видове посредници. Просто не вярвам това да се случи.

# 1 311
В украйна СМ туризма е факт - вижте, беше посочен линк.

А като гледам сайта на тази агенция - ами съжалявам, не ми прилича на алтруизъм, прилича ми на бизнес с хорската мъка. И то доходен бизнес.

# 1 312
всъщност управляващите обсъждат ли официално промени в закона или просто си чешем езиците?

Госпожица Калина Крумова (депутат от Атака) е ОБЕЩАЛА на фондация "Искам бебе", че до месец ще има ГОТОВ ПРОЕКТОЗАКОН, и още в рамките на тази ПАРЛАМЕНТАРНА ГОДИНА той ще мине на необходимите четения в парламента. Така казаха въпросните две ... "дами" в някой от сутрешните блокове.
Но не мога да кажа в кой точно, защото те скачат от блок в блок, и от предаване в предаване, вече се стряскам да не ги открия и в гардероба си  Twisted Evil

# 1 313
Как си го представяте без комерсиализиране?Ами тази СМ на фотосинтеза ли ще бъде около година?Ами семейството й-нейните деца,съпруг-какво правим ако доходите на съпруга няма да са достатъчни да покрият издръжката на семейството?Вие тази предполагаема СМ я вземате за някакво безгласно,безмозъчно същество май...Ами ако поръчителката пожелае СМ да напусне работата си и цялата бременност да лежи у дома си....Сетих се и още нещо-няма да се учудя,ако някои поръчители заформят някой мини Биг Брадър като монтират камери в дома на СМ да си я наблюдават 24/7...По-напред се каза,че от СМ се очаква да се храни здравословно,да не злоупотребява с лекарства и т.н. в този дух...Ами откъде ще има тя пари за качествена храна,като ще останат на една заплата...Кой ще компенсира нейните пропуснати ползи-доходи,трудов стаж,осигуровки....

# 1 314
  • София

А като имаме 2 майки в момента, както при СМ-какво се случва? И двете ли се ползват от тея облаги? Защото в предаването на Гала се е казало, че майчинството се ползва САМО от осиновителката?

Тогава?

Жози, те поясниха, че отпускът за възстановяване, който е след раждането е под формата на болничен и той би се ползвал от раждащата жена. а отпускът за гледане на дете до 2 г., който популярно наричаме майчинство, би се ползвал от отглеждащата жена. точно както е и при осиновяванията, извинете за сравнението.

# 1 315
  • София
Как си го представяте без комерсиализиране?Ами тази СМ на фотосинтеза ли ще бъде около година?Ами семейството й-нейните деца,съпруг-какво правим ако доходите на съпруга няма да са достатъчни да покрият издръжката на семейството?Вие тази предполагаема СМ я вземате за някакво безгласно,безмозъчно същество май...Ами ако поръчителката пожелае СМ да напусне работата си и цялата бременност да лежи у дома си....Сетих се и още нещо-няма да се учудя,ако някои поръчители заформят някой мини Биг Брадър като монтират камери в дома на СМ да си я наблюдават 24/7...По-напред се каза,че от СМ се очаква да се храни здравословно,да не злоупотребява с лекарства и т.н. в този дух...Ами откъде ще има тя пари за качествена храна,като ще останат на една заплата...Кой ще компенсира нейните пропуснати ползи-доходи,трудов стаж,осигуровки....

ами това, didik, се нарича компенсиране на разходите, а не комерсиализиране. печалба няма.

# 1 316
  • София
Благодаря, BirdsFlu.
Пропуснала съм го това.
Прилича ми на поредния популизъм в стил "Атака".
Или сигурно понеже заради антикризисните мерки няма да им останат пари за фонд Ин витро, ще пуснат хората на "пазарен" принцип да се оправят сами.

# 1 317

Обсъждат, да. Затова сме се разгорещили толкова тука.

# 1 318
В украйна СМ туризма е факт - вижте, беше посочен линк.

А като гледам сайта на тази агенция - ами съжалявам, не ми прилича на алтруизъм, прилича ми на бизнес с хорската мъка. И то доходен бизнес.
Алексче, това ми е един от най-основните антиаргументи. Дестинация за аутсорсинг на.....майки под наем. Tired

# 1 319
- не мога да си позволя 9 месеца бременност, защото работя и не мога да отделя това време, пък трябвада го храня с нещо това дете
Аргументи могат да се измислят бол!!!!

Това не е основателна причина за да ползваш СМ.
[/quote]

Ах, колко лесно може да се измисли медицинска причина!!!

Общи условия

Активация на акаунт