за сурогатните майки

• 138 018
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 1 500

Тези извращения, които аргументирате като високохуманни, са изтънчено жестоки и осиновените деца най-добре го знаят.
На лични си раменяме коментари за СМ, но не са за публикуване.

...Дано всяка една жена намери утеха и усмивки !

цитираш предполагам други професионалисти и техните мнения ....  Rolling Eyes

[/quote

Подробно в двете теми в двата форума описах рисковете от гл.т. на гражданскто състояние, на семейното, на  наследственото право и доста други области не само за семейството на поръчващите и това на СМ, а и за близките им.

Както и защо чисто процедурно няма как да се продолее опасността от изнудване в нито една посока, както и от заплаха за здравето и живота на бебето.

Наистина не разбирам защо не натиснеш два-три клавиша за да видиш какво съм писала, а се налага да се подиграваш.

Искрено се изумявам защо ти е необходимо.

А отговарям защо отново влязох - защото по-късно получих разрешение да цитирам едно от двете изказвания, които не са мои и изрично съм го посочила.

# 1 501
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Но помисли поне за детето, ако не за друго...

Толкова ли е трудно да се проумее, че хората могат да имат различно мнение по въпроса за травмата на детето?
То бива насаждане на вина и налагане на собствена гледна точка, ама не се усещате вече.

Ами Джуличка, четат хората.
Ама на кой му пука.

# 1 502
Тоест, СМ трябва да е напълно безвъзмезден акт, за да е хуманен, тогава ще бъде ли по-приемлив за противниците?

# 1 503

То е проблем - колко хора без пари, според теб, могат дори да помислят за ин-витро процедура или за СМ???????

Хахаха, много сте добри.......признавам. Връткате палачинката на както ви е удобно.  Laughing

След като на предната страница намесиха и фашизма, не знам какво да очаквам повече.
Мълчи, ще се молим да измислят мъжка (съпружеска) матка.

# 1 504

Трябва да призная, че със сигурност, семействата, които са си поискали дете, се грижат за него страхотно. Сигурно по-добре от тези, които имат по 10-тина и даже не им знаят имената. Ти сигурно си по-добра и грижовна майка от мен, понеже аз детето си не съм го искала, чакала и т.н., беше плод на случайност. Но това са неща, които няма как да се рагламентират.
Вкарването на закон за СМ определено ще отвори ужасно много врати за хора, които не са като теб, които нямат само добри намерения, а наистина са търгаши. Аз пак казвам - не говоря за частни случаи, а за правилото, защото то е, към което се отнася законът.

# 1 505
Лека нощ и от мен Simple Smile Едва ли ще се появя повече в темата.
За мен беше полезна с поредния повод да се убедя, че майчинството не облагородява. Бъдете здрави и плюйте в пазва.

# 1 506

Цитат
И да хората, които искат законова рамка за даден проблем са злобни.
Не мисля, че съм казало подобно нещо.
Ти специално, би ли искала в закона да е записано, например, че гей-двойките може да се възползват от СМ? Понеже аргументът за закона е, че всеки има право да има дете.

Да, зная за Фонда. Ти твърдиш, че покрива всички нужди и всички процедури до успешна? Май не е точно така?!

Аз твърдя, че има Фонд, за тези които не разполагат с финансови средства. Другото за съжаление са твои твърдения.
А относно злобата, ще си позволя да те цитирам: Същевременно, напълно разбирам злобата на някои от жените с репродуктивни проблеми.

И какъв ти е проблема с гей-двойките. Какво ли ще правиш ако след време детето ти се окаже в това положение.  newsm78 Цитирах някъде в началото на темата едно от правата на човека ( залегнало в Хартата за правата на човека), т.е. правото му на сексуална ориентация. Май първо българите трябва да се научим да сме толерантни.

# 1 507
И какъв ти е проблема с гей-двойките.

На мен - никакъв. Имам си приятели доста, дори някои от тях се ожениха в други държава и мислят за деца. Затова попитах за мнение, понеже каза, че само от закона се интересувате да бъде прокаран, ама той трябва да е доста добре обмислен, това намеквам. А в България законите се правят по правило зле.

И, да, намирам някои изказвания на жени с репродуктивни проблеми за откровено злобни. Това само по себе си не е злобно.

Значи, Фондът, според теб, е поел 7 или 10 инвитро на жените, които вчера по телевизията обясняваха, че са с толкова на брой и все неуспешни?

Казах няколко пъти - аз намирам СМ за неморално, най-вече защото прекрачва всички граници на егоизма - само и само да си угоди някой, е готов да употреби няколко същества в своя полза. Намирам го за ужасно грозно и егоистично. Отвращава ме това постоянно "аз искам и то на всяка цена!". По-ясно яма как да го обясня.

Все едно, докато хората са готови да мислят, че с пари се купува всичко и че да получиш това, което искаш, на каквато и да е цена, е най-важното нещо на света, тези спорове тук ще са безсмислени, защото такива хора не могат да бъдат убедени в нищо.

# 1 508

Трябва да призная, че със сигурност, семействата, които са си поискали дете, се грижат за него страхотно. Сигурно по-добре от тези, които имат по 10-тина и даже не им знаят имената. Ти сигурно си по-добра и грижовна майка от мен, понеже аз детето си не съм го искала, чакала и т.н., беше плод на случайност. Но това са неща, които няма как да се рагламентират.
Вкарването на закон за СМ определено ще отвори ужасно много врати за хора, които не са като теб, които нямат само добри намерения, а наистина са търгаши. Аз пак казвам - не говоря за частни случаи, а за правилото, защото то е, към което се отнася законът.
Ето това вече е един цивилизован разговор и има много правота в думите ти сега, нали за това сме общество и бистрим щекотива тема. Различните гледни точки и мнения да стигнат до един градивен диспут, а не до мерене на гаги и да са в помощ на когото етрябва. Ако закона е "омесен" правилно не мисля че ще се сбъднат злите предзнаменУвания. Така или иначе ще се опира до АРТ (асистирани репродуктивни технологии), а до колкото познавам повечето специалисти в областта - никой не би си заложил главата. Така че спете спокойно, деца!

# 1 509

Значи, Фондът, според теб, е поел 7 или 10 инвитро на жените, които вчера по телевизията обясняваха, че са с толкова на брой и все неуспешни?

Това пак никъде не съм го казала. Според мен и според нормативната уредба, фондът покрива до 3 опита, като кандидатите трябва да отговарят на ред условия.
А за това какъв е процента на успеваемостта, за съжаление медицината не е на такова ниво, че да прави чудеса. Ако можеха да се правят чудесата, тази тема нямаше да я има. Както казва моя лекар, аз направих всичко на което съм способен, от тук нанатък всичко е в божиите ръце.

# 1 510
Лека нощ и от мен Simple Smile Едва ли ще се появя повече в темата.
За мен беше полезна с поредния повод да се убедя, че майчинството не облагородява. Бъдете здрави и плюйте в пазва.

Mr. Green Бе то аз отдавна бях на това мнение. Но твърде много ме дразни тъпото "общество" опппааа псевдо общество, дето все е "срещу", няма значение за какво става въпрос - важно да е "срещу"!

Не случайно битуват тъпи текстове в БГ законодателството от сорта "до 12-годишна възраст децата - само с придружител" - защо ли? Защото тия, които гласуват, се страхуват за техните деца, не за децата в "горно-нанадолнище", незастрашени нито от автомобилен трафик, нито от отвличане, нито от каквото и да било ... и цяло лято гледахме предавания в които "родители" тип Крум Савов обясняваха как като не можеш да си вземеш детето от училище ще си наемеш детегледачка (мдааа със заплата 200 лв и в "горно-нанадолнище", където е съвсем безопасно детето да се прибере само, както аз съм се прибирала с всичките си съученици навремето).

"Вредните ГМО да били забранени" - щото тия, дето го искат, могат да си плащат свинското "био" по 100 лева примерно, кво ги бърка че тогава тия с 200 лева заплатка ще измрат от глад - ми няма значение - "обществото" с парите отива и протестира ... никой от "горно нанадолнище" няма да си плати пътните, равни на 50 % от месечния доход за да оспорва - просто ще нарушава закона ... по принуда!  

Hug Ами нарушавайте закона, Дами и Господа! В БГ това е ежедневие, и не случайно!

# 1 511
  • България-Швейцария
Казах няколко пъти - аз намирам СМ за неморално, най-вече защото прекрачва всички граници на егоизма - само и само да си угоди някой, е готов да употреби няколко същества в своя полза. Намирам го за ужасно грозно и егоистично. Отвращава ме това постоянно "аз искам и то на всяка цена!". По-ясно яма как да го обясня.
Хм... аз познавам доста жени, които навремето се бракуваха по сметка с мъже с предстоящо назначение в чужбина, които едва познаваха и създадоха деца, за които изобщо не им пука извън рамките на общественото мнение с една-единствена цел - да се обезпечат финансово, да са г-жа консулшата, съпругата на военния аташе, посланика, търговския съветник... Мъжката логика -'късметът каца веднъж на рамото, втори път такава възможност едва ли ще имам, затова вземам си там една крава за разплод, да съм женен и да мога да тръгна, тъкмо ще имам и НЕКВИ деца, пък после мир в къщи и любов навънка' (цитатът е дословен). Точно в тези случаи май има доста повече 'косвени жертви' и объркани животи.

Мен пък например това ме отвращава, и за грозно, и за егоистично, и за неморално го намирам също така, а тъй като и 'дечицата' от подобни бракове вече пораснаха и виждам, че не са 'паднали далеч от дървото', с 99.9% сигурност ще минат по същата схема, а съответно и деца със също такива ценности ще възпитат, някак много ми се иска тая практика да е забранена от закона, но... мечтая си Simple Smile, гледам, че направо процъфтява и в наши дни, понякога в още по-Отвратен формат.

# 1 512
  • Paris, France
Хм... аз познавам доста жени, които навремето се бракуваха по сметка с мъже с предстоящо назначение в чужбина, които едва познаваха и създадоха деца, за които изобщо не им пука извън рамките на общественото мнение с една-единствена цел - да се обезпечат финансово, да са г-жа консулшата, съпругата на военния аташе, посланика, търговския съветник... Мъжката логика -'късметът каца веднъж на рамото, втори път такава възможност едва ли ще имам, затова вземам си там една крава за разплод, да съм женен и да мога да тръгна, тъкмо ще имам и НЕКВИ деца, пък после мир в къщи и любов навънка' (цитатът е дословен). Точно в тези случаи май има доста повече 'косвени жертви' и объркани животи.

Мен пък например това ме отвращава, и за грозно, и за егоистично, и за неморално го намирам също така, а тъй като и 'дечицата' от подобни бракове вече пораснаха и виждам, че не са 'паднали далеч от дървото', с 99.9% сигурност ще минат по същата схема, а съответно и деца със също такива ценности ще възпитат, някак много ми се иска тая практика да е забранена от закона, но... мечтая си Simple Smile, гледам, че направо процъфтява и в наши дни, понякога в още по-Отвратен формат.

Аз нищо лошо не виждам в поведението на жената. Това е типично женско поведение, откак свят светува, децата са искани, обезпечени финансово и отгледани в семейство с висок социален статус. Ти не би го направила, аз също не бих, но има много жени, които биха и го правят и това навсякъде по света. Отвратително е поведението на мъжа, който
Цитат
втори път такава възможност едва ли ще имам, затова вземам си там една крава за разплод, да съм женен и да мога да тръгна, тъкмо ще имам и НЕКВИ деца
. Тази ценностна система е типична за 99% от подобните на описаното семейство навсякъде по света. Имам много такива приятелки, включително българки и противно на очакванията техните бракове са стабилни въпреки номадския живот по континентите. Учудвам се, че намираш доходите на консули, военни аташета и търговски съветници за високи. Аз не съм с такива впечатления. Как мислиш да се забрани подобна практика от закона? Кое точно да се забрани? Браковете по сметка?

Създаването на ембриони чрез ИКСИ увеличава с 400% вероятността от малформации на плода но не е забранено. Абе, Франкенщайн ряпа да яде.

Nevena Virolan, може ли да посочите източник за това твърдение? научен, по възможност.
това изобщо и категорично не е вярно!

http://www.nature.com/fertility/content/full/ncb-nm-fertilitys14.html

http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/115/3/e283

http://www.springerlink.com/content/c30556p470w6q585/

http://www.mindfully.org/Health/2002/Birth-Defects-ISI-IVF7mar02.htm

http://www.cgmh.org.tw/heal/journal/pdf/lec02.pdf

http://www.larecherche.fr/content/recherche/article?id=7001

И не може да се сравнява ИКСИ със СМ. Има проучвания, които показват, че бащите на деца, заченати чрез ИКСИ, влагат много повече в отглеждането им отколкото бащите на деца заченати нормално. Не зная да има деца, заченати чрез ИКСИ които да са обект на съдебни дела и спорове за родителски права или да са отделяни от майката ей така.

# 1 513
  • София
Жестоко противоречие в заключението

Глупости, Nino. Нима има човек, който да оспори децата като пълно щастие? Разбира се, че е слава Богу! Разбира се, че всяка жена иска да роди свои здрави деца... Абсолютно всяко нормално семейство би положило усилия в тази посока, ако се установи проблем. Въпросът е един-единствен: докъде се простира хоризонтът на тези усилия.

Чий хоризонт, Крейзи?
Аз питах много пъти - имало ли е сериозна дискусия на умни глави от всички страни, които боха били ангажирани със СМ? Лекари, психолози, юристи, пациенти, евентуални СМ, които да изяснят хоризонта. Признавам, може да се окаже, че и за мен не е бил съвсем ясен. Въпреки, че откровено казано не чувам за сурогатството от вчера и имам вече някои убеждения.
Но не приемам картинката, която ми рисуват хора в темата и се изказват абсолютно едностранчиво - за ужаси, рани, търговия, осакатени души. Това не го приемам.

Не, не са събирани такива хора, ако питаш за обществен дебат по тази тема! Просто има една фондация  и една депутатка (за която не знаем нищо), които си правят проектозакон, който се планира да бъде внесен и одобрен на първо четене до краяна годинта, и които правят серозна капания за узаконяването на СМ между нероднини. Никой от нас не е чел законопроекта, не знаем точно какво пише в него,единствено чуаме и гледаме какво говорят тази депутатка и другата от фондацията по разни телевизии. Разчитат на съчувствието на хората като показват покъртителна история в едно филмче и ентусиастка за СМ, тврдят, че вече има своеобразна банка на СМ и какво ли не още какво ли не.

# 1 514
Точно така е. И докато тук се бистрят и врели, и недотам кипели,  ако проблемът е наистина толкова сериозен, защо не се съберат на кръгла маса водещи гинеколози, психолози, специалисти по АРТ, ако щете, хора С и БЕЗ деца, с две думи-представители на всякакви съсловия? Вече почвам да се питам дали не е само кьорфишек или начин да се покаже, че се развива "някаква"дейност?

Щото предаване при Гала и документален филм на Мира Добрева са...меко казано, несериозна работа.

Общи условия

Активация на акаунт