за сурогатните майки

• 138 010
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 1 620
Fussii е права. Върху това е дебатът - докога, докъде трябва да се простре настояването за свое дете. Щото има и жени, които крадат чужди бебета от количките, нали, за да задоволят инстинкта си. Всяка двойка започва от опитите и стига до лечението, ако това се налага. Познавам няколко семейства, които след неуспешни инсеминации и ин витро процедури си родиха по едно или по две свои деца, напълно против всички прогнози. Познавам хора, които след диагноза осиновиха дете и впоследствие заченаха и родиха свое. Познавам други, които осиновиха и разсиновиха, поради неоправдани очаквания. Познавам още и осиновители, които обгрижват децата си като вещи и приписват всички техни недостатъци на "оная", дето го е родила. Знам и жени, чието безплодие ги направи невероятни SOS майки. Има толкова много истории, толкова много гледни точки. Понякога точно това, към което най-много се стремим, най-бързо се отдалечава, а понякога пък това, което смятаме за изконно свое право, непрекъснато ни доказва, че правата ни са всъщност доста по-ограничени. Всички ние обаче трябва да можем да виждаме отвъд собствената си болка и отвъд личния си интерес, защото може и да успеем да задоволим потребността си, но ако с това кутията на Пандора се отвори?

# 1 621
Аз нямам деца, evro! Избий си мисълта от главата, че само ти се неоправдана!
Но някои правим разлика между жив човек, дете и зеленчук!
Ти не разбра ли че имам дете, чакано доста дълго чакано!

Фуси, малко сложно ми дойде с тези точки и подточки, но те разбрах Laughing
Да, за мен е смислено тогава когато става въпрос за осъзнат, доброволен и хуманно "сключен договор".
Иначе риска от една бременност (?!) той си е риск независимо дали бременността е желана, не желана, дългочакана, сурогатна..., озъсната или насилствена.
Сурогати ще стават определени жени, съгласни и подкрепящи акта.
Ти самата много добре знаеш че ако от утре домовете отворят врати и "раздават" деца, още на следващия ден соц. служители ще останат без работа.
А травмите на децата... толкова много травми преживяват децата, а такава дълга и оттегчителна дискусия отдавна не се е случвала. Най-много някоя друга активиста да пусне някоя друга петиция...

# 1 622
И твърдо против възможността това да се превърне в бизнес.

Как ще бъде предотвратено, като в момента си съществува, макар и незаконно и си е бизнес за някой.

Сурогати ще стават определени жени, съгласни и подкрепящи акта.

И въпреки това никога не са изключени издънки.

Ти самата много добре знаеш че ако от утре домовете отворят врати и "раздават" деца, още на следващия ден соц. служители ще останат без работа.

Глупости. Защо не си признаете, че почти никой не иска да осиновява циганчета, а в домовете над 90% са такива.

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 13:00 от Mama_Nana

# 1 623
Цитат
Е, след като е това е факт неоспорим и няма как някой да рече - има шанс да забременеят и родят ако приемем закон, тогава и аз питам, адекватно ли е да се отвори или открехне една врата, последствията от което могат да бъдат жестоки?

Фуси, но това е поблем на законодателството, а не на клетите жени, които имат право на своите деца!

# 1 624
И твърдо против възможността това да се превърне в бизнес.

Как ще бъде предотвратено, като в момента си съществува, макар и незаконно и си е бизнес за някой.

Мисълта ми беше за следният бизнес - жената Х за да не си развали фигурата и бюста, не желаие да е бременна и дава пари на жената Y, за която това не е проблем.
Наистина юридическата страна на този въпрос е сложна, трябва много добре да се обмисли.

# 1 625
проблем е на природата Евро...или на съдбата, както щеш го наречи... нали това казвам... ако се измисли закон, който да гарантира забременяването на жени без матка ... това е друго ...

Закона не господ или фея-кръстница...че да изпълнява съкровени желания...
И перфектната законова регламентация и съвършения договор за СМ, могат да вкарат някои от тези жени в такива филми, че да съжалят изобщо че са чули за СМ....

Абе гледайте Baby Mama ...има го в замунда - поне няма драматизъм

# 1 626
Отказвам да повярвам че вярваш на това... тук сигурно е въпрос на съдбата или природата и за преодоляването на мъжкия фактор, трансплантациите, антибиотиците.

А виж предния пост и ще разбереш защо се паля два дни. Лишавам се от времето в тази дискусия за точно тези 20 жени, а не дебата "за или провит" СМ, по принцип.

# 1 627
Успях да изчета всичко  doh doh
Забелязвам, че има много поддръжнички на идеята за СМ, обаче никоя от тях не каза "Аз искам да стана СМ за да има една жена свое дете"  във филма на Мира Добрева май дамите се споразумяха, много ми е интересно какво ще е развитието и как СМ ще се чувства, когато ще трябва да даде носеното 9м под сърцето си дете.
За сега само ни пуснаха един сълзлив филм, видяхме само едната страна на нещата

# 1 628
Отказвам да повярвам че вярваш на това... тук сигурно е въпрос на съдбата или природата и за преодоляването на мъжкия фактор, трансплантациите, антибиотиците.

А виж предния пост и ще разбереш защо се паля два дни. Лишавам се от времето в тази дискусия за точно тези 20 жени, а не дебата "за или провит" СМ, по принцип.
Laughing
и това е един от проблемите.... Защото мислиш за Мария, Лили, Фани и т.н (имената са произволни  Praynig), а не по-абстрактно ... И понеже познаваш лично някои от жените и понеже ги обичаш и си съпричастна, затова искрено вярваш, че с тях няма как да се случи гаф при договора, в отношенията им със СМ и пр. ... малко е наивно но напълно го разбирам! Затова и питаш - ама защо виждате само черни нещата ... наистина е наивно. Добросърдечно е, но е наивно

Закони и нови регламентации, особено такива, не може да се пишат за да решм проблемите на точно определени хора... просто не е добро решение това   bouquet

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 13:12 от Fussii

# 1 629
  • София
Браво, Коте, ти си герой! Как имА търпението да изчетеш всичко?

# 1 630
Може и да си права юредически, но 20-те жени заслужават своето щастие и трябва да имат шанс за него. А всички останали ако имат "очи да видят ще видят", наистина се получава развалена грамофонна плоча.

Черпя ви с едно парче, дано ме разберете максимално ясно.
Текста е страхотен:

http://www.youtube.com/v/JqfGqOx2iDQ&hl=en_US&fs=1&

Цитат
Jenny was my best friend.
Went away one summer.
Came back with a secret
She just couldn't keep.
A child inside her,
Was just too much for her
So she cried herself to sleep.

And she made a decision
Some find hard to accept.
To young to know that one day
She might live to regret.

But I would die for that.
Just to have one chance
To hold in my hands
All that she had.
I would die for that.

I've been given so much,
A husband that I love.
So why do I feel incomplete?
With every test and checkup
We're told not to give up.
He wonders if it's him.
And I wonder if it's me.

All I want is a family,
Like everyone else I see.
And I won't understand it
If it's not meant to be.

Cause I would die for that.
Just to have one chance
To hold in my hands
All that they have.
I would die for that.

And I want to know what it's like
To bring a dream to life.
For that kind of love,
What I'd give up!
I would die for that.

Sometimes it's hard to conceive,
With all that I've got,
And all I've achieved,
What I want most
Before my time is gone,
Is to hear the words
"I love you, Mom."

I would die for that.
Just to have once chance
To hold in my hands
What so many have
I would die for that.

And I want to know what it's like
To bring a dream to life.
How I would love
What some give up.
I would die ...
I would die for that.

# 1 631
хич не съм по мелодрамите, но именно заради горната песен, можеш ли да допуснеш да се случи:

http://www.youtube.com/watch?v=72Or4YJUaqc&feature=related

или това:
http://www.youtube.com/watch?v=6XjMdpqxpCE&feature=related

или това:

http://www.youtube.com/watch?v=uVUMltXjfC8&NR=1

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 13:21 от Fussii

# 1 632

Laughing
и това е един от проблемите.... Защото мислиш за Мария, Лили, Фани и т.н (имената са произволни  Praynig), а не по-абстрактно ...

Закони и нови регламентации, особено такива, не може да се пишат за да решм проблемите на точно определени хора... просто не е добро решение това   bouquet

Аз пък мисля точно по-абстрактно! И считам, че разликата е единствено в това - в момента хората, които прибягват до СМ в БГ съзнателно нарушават законите на страната ни - защото те, законите, и без това са ни достатъчно тъпи и плачат да бъдат нарушавани. В БГ е практика системно да се нарушават редица текстове, и не е случайно! Предпочитам тези хора да не бъдат принуждавани да са извън закона. Защото другите, които биха си платили за да не си развалят фигурата, могат и в момента да се възползват от СМ и ми е все тая дали ще го правят при евентуални промени в законите/кодексите. Третите, които ще стават СМ заради заплащането, също не ме интересуват - а всъщност предпочитам някоя самотна майка на 2 деца, която работи за заплата 240 лв, да има възможността да плати храната и отоплението им, ставайки СМ, вместо да рискува живота и здравето на децата си всеки ден ...

# 1 633
А ето ви нещо за детските права при СМ

http://www.youtube.com/watch?v=iHIxlRGPT_M&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=xSGvJCbceI0&feature=related

и какво може да се случи, когато възложителите се откажат:
http://www.youtube.com/watch?v=uVUMltXjfC8&NR=1

Един такъв случай да има в БГ, оправдава ли според вас въвеждането наСМ

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 13:49 от Fussii

# 1 634
Фуси, нещо се разминаваме. Тази жена е инсеминирана от Том (май така беше), аз говоря за жените които по една или друга причина нямат матки, но произвеждат яйца. Щом с теб не се разбираме, какво остава за останалите... от пусто в празно.
Да, сложни ситуации се случват и има вероятност да се случат, но за това страдат 20 жени и техните семейства и роднини, не е честно да им отнемаме нещо, което може да се сложи в строги рамки.

Общи условия

Активация на акаунт