за сурогатните майки

• 138 012
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 1 785
Като се замислих, не бих родила дете с вродени аномалии, които ще му пречат да живее нормалния живот (според моите разбирания за такив), всичко останало са вероятности за които не бих изпитвала угризения.
Пак според онзи човек помогнал ми да си стъпя на крака, не бива да страдаме и да се обвиняваме за неща които не са се случили и изобщо има нищожен шанс да се случат! Иначе просто няма излизане от онзи кръг.

# 1 786
Ми хора и аз имам рани, някои дълбоки, някои не. Имам период от 4-5 години в депресия, натрапливост, чуство за тревожност..., и в този период съм била асоциална, неконтактна и апатична. Това е човек, разум, сетива и органи

Това не е вярно. Естественото състояние на човек е да е щастлив. Без рани и без драми. Щом имаш такива, значи имаш проблем, който трябва да се търси и отстрани. Разумът, сетивата и органите не изпитват чувства, само умът. А да вярваш, че щом твоят ум е пълен със страдание, то значи това е нормално и за всички останали, не е добре.

Според съвсем пресни научни изследвания, между майката и бебето съществува генен обмен - 157 гена, ако не се лъжа:  Тук и тук. Нелепо е да се предполага, че между майчиния и детския организъм, които на практика са производни, няма поток от информация.

# 1 787
Ти замисляла ли си се че е много вероятно да не изживее изобщо тези емоции.
Ти искаш да кажеш че майка ми е виновна за моите депресии за това че ме е родила?! Изумявам се за пореде път.
Няма как да го знаеш, но е по-вероятно да ги изживее, отколкото да не.
Само за първото!

# 1 788
  • София
Ми хора и аз имам рани, някои дълбоки, някои не. Имам период от 4-5 години в депресия, натрапливост, чуство за тревожност..., и в този период съм била асоциална, неконтактна и апатична. Това е човек, разум, сетива и органи.
И? Какъв е извода от това?

Че и без да съм осиновена, съм изпадала в дупки с тежки травми след тях. И се благодаря на момента в който срещнасх правелния специалист, че дългия тъмен период не остана и до ден днешен.
След като си имала тези преживявания как би позволила подобен риск за детето? Виждаш, че в живота има много поводи един човек да страда и да изпада в дупки и кризи. Защо да ги умножаваме с още един и то сериозен?

Ти замисляла ли си се че е много вероятно да не изживее изобщо тези емоции.

Ти искаш да кажеш че майка ми е виновна за моите депресии за това че ме е родила?! Изумявам се за пореде път.
Естествено, че не искам да кажа подобно нещо. Казвам, че СМ крие още нови рискове в тази посока. Ако добри проучвания по въпроса докажат обратното съм готова да го приема, но тъй като няма такива, засега риска им се струва необмислен.

ПП Прав е твоят психоаналитик. Но да се обвиняваме е едно, а да ис даваме сметка за рисковете съвсем друго нещо. Информацията, която обработваме е една и съща, но емоционалният резултат е различен.

# 1 789
Като се замислих, не бих родила дете с вродени аномалии, които ще му пречат да живее нормалния живот (според моите разбирания за такив), всичко останало са вероятности за които не бих изпитвала угризения.
Щото науката достигна до там да може навреме да те информира за такава вероятност, а? А вероятността детето от СМ да получи тези аномалии в съзнанието поради естеството на появата си на бял свят, щото не е проучено, значи не съществува? Мале каква праволинейност и щраусов синдром! Не те виждам и не ме е страх от теб, затова ще си държа главата заровена в пясъка.

# 1 790
Бояна, разбирам че ти си единствения човек в днешната дискусия, на различно от моето мнение с който ми е притно да разговарям, но далеч не мога да си представя че една евентуална "първична драма" е причина да лиши 3-ма (или повече) души от много по-веротно щастливо съжителство. Още повече вече познала истинската любов към дългоочаквана рожба. Отказвам.

# 1 791
... далеч не мога да си представя че една евентуална "първична драма" е причина да лиши 3-ма (или повече) души от много по-веротно щастливо съжителство...
Ако знаеш от колко по-важни неща от щастливото съжителство лишава... Ама как да разбереш, като никога не си била от другата страна!?

# 1 792
Бижу и аз размишлявах дали по време на бременността не може ДНК-то на СМ да премине към бебето.. Ама май е невъзможно, защото в плацентата циркулират майчината кръв и кръвта на бебето, но те никога не се смесват.. поне така пишеше в няколкото източника, които аз прочетох  Blush

Laughing Laughing Laughing

Е, не убедих се, дори и до две не броите преди да напишете поредната глупост!

Aми не съм специалист по генетика. Защо не мога да имам собствени мисли ли ?
Хайде обясни като си специалист

# 1 793
Щото науката достигна до там да може навреме да те информира за такава вероятност, а? А вероятността детето от СМ да получи тези аномалии в съзнанието поради естеството на появата си на бял свят, щото не е проучено, значи не съществува? Мале каква праволинейност и щраусов синдром! Не те виждам и не ме е страх от теб, затова ще си държа главата заровена в пясъка.

Не е трудно да я завреш някъде другаде. Наред с въжможността за ползване на СМ с изцяло чужд биологичен материал, медицината се е развила до там че вътреутробно да се разпознават тези аномалии и не виждам къде смисъла на въпроса ти?
... а да, съзнанието! Аномалии в съзнанието - хм, странен термин. Не го бях чувала. Confused

# 1 794
  • София
Бояна, разбирам че ти си единствения човек в днешната дискусия, на различно от моето мнение с който ми е притно да разговарям, но далеч не мога да си представя че една евентуална "първична драма" е причина да лиши 3-ма (или повече) души от много по-веротно щастливо съжителство. Още повече вече познала истинската любов към дългоочаквана рожба. Отказвам.
За мен тази травма не е евентуална, а е повече от сигурна. Имай предвид, че бебето ми след раждането беше няколко дни в интензивното разделено от мен и от това има и ще има последствия, а какво остава за разделяне завинаги. Моите мотиви не са някой да бъде лишен от щастие, напротив, но в тези неща се работи на принципа на минимум загуби, а не максимум печалба.
Любовта има много измерения и проявления, но зрялата любов предполага да даваш, а не да взимаш. А и любовта към дете е отговорност /не вина/ и грижа. Като майка знам, че не бих подложила здравето на детето ми на неоправдан риск, и психическото, и физическото здраве.

# 1 795
... далеч не мога да си представя че една евентуална "първична драма" е причина да лиши 3-ма (или повече) души от много по-веротно щастливо съжителство...
Ако знаеш от колко по-важни неща от щастливото съжителство лишава... Ама как да разбереш, като никога не си била от другата страна!?

Дори и да не ти се вярва, аз наистина съжалявам за това което си преживяла, но спора тук е съвсем хипотетичен. Ако има СМ, Ако се роди дете, Ако има "първична рана". Виждаш колко АКО има... Не може с лека ръка да се отнема щастието на едни заради толкова много АКО.

# 1 796
Не е трудно да я завреш някъде другаде. Наред с въжможността за ползване на СМ с изцяло чужд биологичен материал, медицината се е развила до там че вътреутробно да се разпознават тези аномалии и не виждам къде смисъла на въпроса ти?
... а да, съзнанието! Аномалии в съзнанието - хм, странен термин. Не го бях чувала. Confused
Ти си я завряла другаде. Въпросът ми е риторичен Mr. Green

Ми хора и аз имам рани, някои дълбоки, някои не. Имам период от 4-5 години в депресия, натрапливост, чуство за тревожност..., и в този период съм била асоциална, неконтактна и апатична. Това е човек, разум, сетива и органи.
Ей това, моето момиче, са аномалии в съзнанието.

Спорът не е хипотетичен! Опасността, която представлява СМ е съвсем реална, но ще го разберете след време. Нямам нужда някой да ме съжалява. То не е за съжаление, а за урок на много хора, които са на път да направят такива грешки. Има "първична рана". Аз имам първична рана и не съм само аз. Другото АКО къде го слагаш? Но аз не питам ако, а казвам КАТО се окажем прави тези, които сме против СМ.
Какво е щастието?

# 1 797
За мен тази травма не е евентуална, а е повече от сигурна. Имай предвид, че бебето ми след раждането беше няколко дни в интензивното разделено от мен и от това има и ще има последствия, а какво остава за разделяне завинаги. Моите мотиви не са някой да бъде лишен от щастие, напротив, но в тези неща се работи на принципа на минимум загуби, а не максимум печалба.
Любовта има много измерения и проявления, но зрялата любов предполага да даваш, а не да взимаш. А и любовта към дете е отговорност /не вина/ и грижа. Като майка знам, че не бих подложила здравето на детето ми на неоправдан риск, и психическото, и физическото здраве.
Те това е, аз не мисля че 3 дни в реанимация ще окажат съдбовно влияние в психологичния баланс на детето ти. От тук идва разликата ни. Аз не вярвам в това, а ти изглежда прекалено силно...
Но ми е приятно. Grinning

# 1 798
Хахаха, Бижу!
това си е чиста и проста депресия, не лекувана при правелния специалист. Аз обаче се радвам че преминах и такъв период от живота си, защото се обогатих. Така както харесвам белезите си от операциите си, защото знам че всичко това е било за добро.
Изобщо вярвам в доброто!

# 1 799
  • София
Те това е, аз не мисля че 3 дни в реанимация ще окажат съдбовно влияние в психологичния баланс на детето ти. От тук идва разликата ни. Аз не вярвам в това, а ти изглежда прекалено силно...
Но ми е приятно. Grinning
Съдбоносно не, разбира се, но има влияние. Дадох просто като пример за нещо по- дребно в сравнение с постоянната раздяла.
И на мен ми е приятно да си говорим, но ви оставям до по- късно.

Общи условия

Активация на акаунт