за сурогатните майки

• 137 920
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 1 830
  • Вън от пространство и време
И именно защото безумно го обичаш, и плачеш от неговите тегоби, би ли се лиши от това, за да не страда?!

Бих направила всичко за децата си, както и ти за твоето.

Но не ми се мисли как бих живяла с мисълта че аз съм първопричината за неговото сътрадание....

# 1 831
Не, носа и е дълъг, и не вижда на далече.

Gankata, значи сме на едно мнение!

# 1 832
Единия линк е на някакъв център, другия не съм специалист да разбера какво точно са написали, но в кръвта на майката циркулирал някакъв ген. материал

Ще ти кажа. Другият линк е към Американското дружество за клинични изследвания, което - чрез титуловани специалисти в различни области - преди три години стига до следния извод:

Цитат
The discovery of fetal mRNA transcripts in the maternal circulation holds great promise for noninvasive prenatal diagnosis. To identify potential fetal biomarkers, we studied whole blood and plasma gene transcripts that were common to 9 term pregnant women and their newborns but absent or reduced in the mothers postpartum. RNA was isolated from peripheral or umbilical blood and hybridized to gene expression arrays. Gene expression, paired Student’s t test, and pathway analyses were performed. In whole blood, 157 gene transcripts met statistical significance. These fetal biomarkers included 27 developmental genes, 5 sensory perception genes, and 22 genes involved in neonatal physiology. Transcripts were predominantly expressed or restricted to the fetus, the embryo, or the neonate. Real-time RT-PCR amplification confirmed the presence of specific gene transcripts; SNP analysis demonstrated the presence of 3 fetal transcripts in maternal antepartum blood. Comparison of whole blood and plasma samples from the same pregnant woman suggested that placental genes are more easily detected in plasma. We conclude that fetal and placental mRNA circulates in the blood of pregnant women. Transcriptional analysis of maternal whole blood identifies a unique set of biologically diverse fetal genes and has a multitude of clinical applications.

Вкратце по-горе пише, че на база проведено проучване, чиято цел е да се избегне амниоцентезата като рисков метод за изследване на фетуса, са открити 157 гена, включително 27 гена на развитието, 5 гена на чувствителните възприятия и 22 гена на неонаталната физиология, които по време на бременността присъстват едновременно в кръвта на майката и на детето, но не и в кръвта на майката след раждането. Ако и това не ти е достатъчно, колкото и семпло доказателство да представлява статистиката от 9 родилки, здраве да е.

# 1 833
Ти наистина ли не можеш да разбереш, че се опитваме да ти кажем, че чрез плацентата не може да се повлияе на гените на детето? Тя е формирана от клетки от обвивката на оплодената яйцеклетка. Има изключително сериозни доводи ЗА и ПРОТИВ сурогатната бременност, които подлежат на дебат. Джам пусна вчера линк, на който никой не обърна внимание. Залитаме да се обясняваме  за основни положения от биологията, които се учат в средния курс.

# 1 834
Ти наистина ли не можеш да разбереш, че се опитваме да ти кажем, че чрез плацентата не може да се повлияе на гените на детето?

Ти можеш ли да четеш? Горе пише, че в кръвта на 9 родилки и 9 бебета са открити еднакви гени, които след раждането не присъстват в кръвта на майката, тоест принадлежат на бебето?

# 1 835
Не бих станала сурогатна майка..поради простата причина ,че ще полудея след като вземат детето !
А всеки сам решава за себе си,дали е нормално това ,а дали ще има проблеми(генетични изменения и тн.) за плода нямам нужното образование за да преценя.
Само се моля никой да не опира до там ,защото лично моя живот без детето ми няма смисъл!

# 1 836
В кръвта не могат да се намерят гени, а клетки .  Rolling Eyes

# 1 837
Hope_ , защо не престанете с тези "осакатени" хора?
Като латерни сте.
Аз се замислям вече дали ако взема, че осиновя дете няма да му нанеса още по-огромна травма. Ами ако не мога да се справя с първичната рана? Не е ли по-добре децата да са в дом тогава  Thinking
Или пък те така и така са осакатени, що да не пробваме? Кво толкова.
Чудя се и друго, дали да вярвам на хора, които се включват по темата, но евентуално биха могли да са осакатени душевно и да не съзнават какво пишат?
С горното искам да кажа, че като крякате като обезумели, полу осведомени или дочули нещо повърхностно по въпросите на човешката и детска душевност, пренатална психика, първичната рана, не допринасяте с нищо съществено и омаловажавате тези теории.  Тълкувате си ги като дявола евангелието и творите глупости.

# 1 838
Nino Tino, вместо да коментирате чуждите мнения, което правите периодично, защо не изкажете собственото си, но аргументирано? Не научно доказано, забележете, а просто аргументирано на база лични впечатления? Вярвам, че това е предостатъчно за тази интересна дискусия, в която е ясно, че всеки просто излага гледната си точка, а не вселенската истина.

# 1 839
Вирусните заболявания също се установяват с кръвно изследване, но ДНК-то на вируса също не е ваше нали.

# 1 840
Или пък те така и така са осакатени, що да не пробваме? Кво толкова.
Чудя се и друго, дали да вярвам на хора, които се включват по темата, но евентуално биха могли да са осакатени душевно и да не съзнават какво пишат?
С горното искам да кажа, че като крякате като обезумели, полу осведомени или дочули нещо повърхностно по въпросите на човешката и детска душевност, пренатална психика, първичната рана, не допринасяте с нищо съществено и омаловажавате тези теории.  Тълкувате си ги като дявола евангелието и творите глупости.
Joy ooooh! Чудя се кой всъщност е сакатия?
Вие сте много осведомена? И творите винаги и само умни неща? Малко изместване от центъра, на егоцентризма Ви имам предвид, понякога би било здравословно дори и за Вас, NinoTino.    bouquet

Освен това в стремежа си да сте оригинална, убихте от упор добрия тон, който упорито се стремите да наложите за своя запазена марка. Не е хубаво така!

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 12:03 от Бижy

# 1 841
Като латерни сте.

Защото живеем с тях и ги обичаме безкрайно  Peace
Дали не бихте допуснали поне, че може би има зрънце истина в нашите думи?

Но както писах мнооого по-нагоре - на полето на Първичната рана, отдавна се отказах да споря, защото е безплодно и за двете страни.

Другаде виждам аз революцията и се радвам, че аргументите ми са доста близки с тези на участниците във Френския дебат

# 1 842
Nino Tino, вместо да коментирате чуждите мнения, което правите периодично, защо не изкажете собственото си, но аргументирано? Не научно доказано, забележете, а просто аргументирано на база лични впечатления? Вярвам, че това е предостатъчно за тази интересна дискусия, в която е ясно, че всеки просто излага гледната си точка, а не вселенската истина.

Личните ми впечатления са, че първичната рана е преодолима. Ако изобщо засяга всички.
Как точно да се аргументирам? Може би да ви приютя за малко?

Бижу, нима не наричат в темата хората, осиновените, които се предполага, че са засегнати от първичната рана - осакатени?
Аз това прочитам.
Лично аз не ги намирам за такива. 

# 1 843
Въпрос на време беше откровената простотия да избие от някъде. Поздравления, за което, Нино Тино!  bouquet

# 1 844
Като латерни сте.

Защото живеем с тях и ги обичаме безкрайно  Peace
Дали не бихте допуснали поне, че може би има зрънце истина в нашите думи?

Да, Фуси, абсолютно допускам, че има зрънце истина.
Но на мен ми сервират не зрънце, задавиха ме с огромни комати квалификации - за осакатени души, за нещастници, за ужасии.
И то не са сервирани от теб, теб  те познавам, в известна степен  Hug , а от хора, които не са прочели и едно нещо, а само тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт