за сурогатните майки

• 137 911
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 505
  • София

за втори път виждам в тази тема някой, претендиращ за човек, за жена, за майка и за морален тип, да използва такъв израз за едно човешко дете.

много, много грозно....

# 2 506

за втори път виждам в тази тема някой, претендиращ за човек, за жена, за майка и за морален тип, да използва такъв израз за едно човешко дете.

много, много грозно....

Аз не претендирам. Иначе щях да отида в телевизията.
Пък не пречи да замествате хора с думата "осиновени", като, че ли са с три уши.

# 2 507
  • София
До тук виждам само как копираш моите въпроси, лавираш върху тях и нищо, ама абсолютно нищо съществено не казваш.

щом не виждаш, значи е безсмислено да продължаваме разговора. и без това съм силно разочарована от тона ти, особено от последното ти питане към мен, което просто се чудя как да изтълкувам.

# 2 508
  • София
Еее, ама и ти се хващаш... Няма смисъл да го избиваш на порицание как можело една майка и жена да каже такова нещо! Ами, може! Ти да не си светица! Като ти се наврат разни циганета да ти просят да не би да ги галиш поглавиците? Кой знае какви "благословии" ти минават през ума! Споко, човешко е! Половата принадлежност и майчинството не са равносилни на идеалност и морал като на светец! Аз пък, най много се дразня, като се започне с думички от сорта "дечица", с цел да се покаже външно колко много особата обича децата! На такива най не им вярвам. Също и на хора, които казват "парички". Да знаеш от мен, обикновено те са най-стиснати!

# 2 509
  • в сърцето на един мъж...
До тук виждам само как копираш моите въпроси, лавираш върху тях и нищо, ама абсолютно нищо съществено не казваш.

щом не виждаш, значи е безсмислено да продължаваме разговора. и без това съм силно разочарована от тона ти, особено от последното ти питане към мен, което просто се чудя как да изтълкувам.

Ами зададох ти конкретни въпроси, ти не отговаряш на тях или в ситуацията казваш - ми какво толкова, още малко деца в домовете. Просто не е най-малкото адекватно. Аз съм учудена от теб и от Евро, че може да говорите така. Какво значат думите на Евро, че сме забравили? Какво сме забравили? Колко нощи сме ревали, през какво сме минали? Защо трябва да се правят деления на СМ, осиновители, родили с ин витро, родили без ин витро? Има казус, вместо да се реши този казус, тук се мятат обиди и се размахва пръст. А някой може ли да ми каже за колко ще си продаде детето??? Как ще го погледнеш в очите и ще кажеш - аз те купих??? Ето това е основния въпрос! Всяка жена има право да бъде майка, да, но не и с цената на нещастието на детето.
Кажи ми какви са твоите конкретни аргументи да има СМ? Аз не ги видях никъде.

П.С. Какъв е тона ми? Обидила ли съм те?

# 2 510
  • София
Споко, човешко е! Половата принадлежност и майчинството не са равносилни на идеалност и морал като на светец!

туй го знам... но ми прави впечатление, че изразът се използва от една от осиновителките, които в тази тема най-силно размахват знамето на каузата на детето и са най-загрижени за неговата душица.
затова го подчертах.

# 2 511

Как ще го погледнеш в очите и ще кажеш - аз те купих??? Ето това е основния въпрос! Всяка жена има право да бъде майка, да, но не и с цената на нещастието на детето.

[/quote]

и още 300 страници да се изпишат, всичко до това се свежда.  newsm10

# 2 512

[/quote]

Как ще го погледнеш в очите и ще кажеш - аз те купих??? Ето това е основния въпрос! Всяка жена има право да бъде майка, да, но не и с цената на нещастието на детето.

[/quote]Защо трябва един нормален родител да казва на детето си че го е купил,де не би да го е избирал от каталог или магазин,защо да неможе да му обясни истината?
Нима едно дете не е нещастно когато си счупи или изгуби любимата играчка ,или когато знае че родителите му са бедни и не може да си позволи охолен живот ,трябва ли това дете изобщо да не се е раждало?

# 2 513
да ви имам ценностната система

# 2 514
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Откъде накъде ще се казва на детото, че е купено?
Това, дали този акт се възприема така, също зависи от ценностната система, и няма нищо общо с това, дали жената, която го е износила, смята, че го продава.
За различните медицински процедури при проблеми със забременяването също се плаща, но никой не възприема нещата така, и слава Богу.
И на мен ми се струва неприятен момента, при който бъдещи осиновители одобряват или не предложеното им детенце, ама май е неизбежен, нали?

# 2 515
В случая говорим за дете, което е предмет на договор. Самото му съществуване е определено от този договор и това е договор за покупко-продажба, колкото и романтични имена да му се измислят. Дори и да не му кажеш лично, все ще се намери кой да му каже, да не говорим, че ако има неразбирателство със СМ, то няма начин да остане скрит факта, че е купено.

# 2 516
Ей, ама като ги запремятате тия договори, човек наистина би си помислил, че става дума за покупко-продажба на деца!
Защо толкова упорито се настоява, че сурогатното майчинство е сделка с дете? Не, това е сделка с утроба. Като коя беше оная птица /май свраката/, която не вие гнездо, а снася яйцата си в чужди гнезда и други птички й ги мътят. Биологичните родители плащат, за да бъде износено и родено детето, а не за самото дете. Това е истината. И, ако повечето пишещи тук не намират смисъл в това и са сигурни, че никога и при никакви обстоятелства не биха станали СМ, или не биха потърсили услугите на СМ, то със сигурност има жени, които биха го направили. Та точно за тези жени и техните деца е нужно да има закон, който да регулира отношенията.
Също така много упорито се натяква за тази "първична рана", която е абсолютно недоказана и недоказуема. Проблеми при осиновените деца има, но те възникват в момента, в който осиновените деца разбират, че не живеят с биологичните си родители.
Още повече, че дете, износено от СМ, не се е развивало в утробата й без любовта на биологичните си родители. Те присъстват в живота на СМ, докато трае бременността й. Те са наоколо, ако искат могат да говорят на бебето в корема й, могат да го докосват през кожата, могат да му се радват и да му изпращат разни знаци за привързаност и обич. Както това прави един нормален татко с бременната си жена и нероденото си дете.
На всичкото отгоре още от имплантирането на оплодената яйцеклетка в утробата на СМ, тази СМ майка знае, че бебето вътре в корема й не е нейно. Не би следвало да мисли за него като за своя рожба, с която ще се раздели принудително в мига след раждането.
И откъде се изтипосаха тези "увредени сурогатчета"? Кое им е увреденото? Защо да се чувстват нещастни, ако разберат как са се появили на този свят? Именно начинът, по който родителите им са ги създали и "родили" би следвало да им говорят за силата на любовта на тези родители и преогромното желание, с което са били заченати, чакани и отгледани.
Много хора не приемат осиновяването като вариант. Защо тези хора да бъдат лишени от деца?

# 2 517
  • София

Цитат
Защо трябва един нормален родител да казва на детето си че го е купил,де не би да го е избирал от каталог или магазин

и аз това се чудя. пълно тука с измислени драми в стил "Изгубена Станка"...

а жените, които са заченали инвитро срещу огромни суми, какво следва да кажат на децата си според последните морализатори тук?

моето лечение на стерилитет, довело до раждането на дете, ми струваше около 7000 лева. довечера ще кажа на детето си за колко съм го купила - за 7 бона. евтино съм се отървала. някои ги купуват за много-много повече пари.

# 2 518

И на мен ми се струва неприятен момента, при който бъдещи осиновители одобряват или не предложеното им детенце, ама май е неизбежен, нали?
Ти убедена ли си, че това е така? Защото, ако се върнеш малко по-назад и прочетеш отново постовете на Ганката, ще видиш, че нещата не стоят точно, както ги описа. Само не ми казвай, че е частен случай. Peace
Колкото до другото - не мисля, че е умесно да с сравняват АРТ процедурите със сурогатството. Разлика има и тя е съществена - износващата и раждащата майка е различна в двата случая. \

Geia,  Hug

Също така много упорито се натяква за тази "първична рана", която е абсолютно недоказана и недоказуема. Проблеми при осиновените деца има, но те възникват в момента, в който осиновените деца разбират, че не живеят с биологичните си родители.
Брех, каква убеденост! Rolling Eyes На какво се основават тези заключения, да попитам? На научно изследване, на личен опит, като осиновен или родител на осиновено дете?

Защо очаквате да се приеме безусловно болката на бездетните семейства, а с лека ръка отричате емоциите и чувствата на осиновените деца?
Това, все едно човек да ви каже - "боли ме, паднах лошо", а насреща му цял хор да викне - "ааа, боли те, айде сега, внушаваш си, само така ти се струва..".
Някак много лицемерно ми идва. Confused

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 15:30 от _Hope_

# 2 519
На всичкото отгоре още от имплантирането на оплодената яйцеклетка в утробата на СМ, тази СМ майка знае, че бебето вътре в корема й не е нейно. Не би следвало да мисли за него като за своя рожба, с която ще се раздели принудително в мига след раждането.

Ти наемаш ли се да кажеш в края на тези 9 месеца СМ дали ще мисли все още като за чуждо дете или не?

Джам, когато не намираме разумни аргументи, най-лесно е да изпростяваме и обиждаме... Нямах такова мнение за теб Confused

Общи условия

Активация на акаунт