за сурогатните майки

• 137 911
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 640
Или може би си мислите, че в малкото се е концентрирало всичко, което си заслужава?

От прочетеното до тук оставам с впечатление, че привържениците на СМ са с тази мисловна нагласа.

# 2 641
  • София
За мен има достатъчна,
но и на мен не ми се обяснява.
Или може би си мислите, че в малкото се е концентрирало всичко, което си заслужава?
А пък на мен ми се обяснява. За да е представително каквото и да е проучване е най- важен принципа на случайността при подбор на респонденти, дори ако са ни нужни респонденти разделени по определен признак- възраст, пол и тн те пак се разбъркват от една програма, за да ни се паднат случайни жени, например. Така, всяка анкета, която изисква да инициатива от респондентите,  за да отговорят е пълно менте. Винаги защитниците на една от позициите биха могли да са по- активни в отговорите, защото са пряко засегнати, а останалите могат да са по- пасивни, защото позицията име  принципна, но не произтича от някакъв личен проблем.

# 2 642
doba, с писаниците си доказваш единствено, 4е не вси4ки трябва да имат деца

Според Вас, деца трябва да имат само тези,които имат 2358 мнения в теми като "Как наричате обелките на слънчогледа?" или "Мога ли да се заразя със СПИН при поглъщане на собствената си сперма?"
Нападате всички имащи мнение различно от вашето. Може би трябва да се огледате и да разберете ,че света не свършва на върха на нослетата ви

явно и ти си в групата на изкукуригалите като доба , щом не си ме разбрала
горките ви евентуални деца, какви ли психопати ще ги направите

мислех да не го пиша толкова ясно, но явно се налага заради празните ви глави
и си оправи цитата
ако не можеш, не цитирай

# 2 643
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Не, аз просто не си давам правото да определям какво е добро за теб примерно, но ти си го позволяваш.
Позволяваш си да ми налагаш твоя морал, твоето виждане за нещата, да ме определяш като човек,
който е обсебен от някаква идея и тъпче детски души по пътя си. И на какво основание? Господ ли си?
Твоята логика не е моята логика, но ти ми я налагаш, а не обратното.

Хайде по-леко с обидите, и не се грижете какви ще направим децата си.
Защото май вие сте тези, чиито деца ще сочат с пръст и ще дават определения за това кой какъв е.

# 2 644
  • край голямата локва
Повечето от гласувалите всъщност са повлияни от един сълзлив и манипулативен филм. Или пък въобще не се замислят за какво точно става въпрос. Ако опре до тях и техните близки мнението им ще се промени коренно. И не става въпрос да се забрани на някой да има дете, а на това да се използва като инкубатор живо човешко същество.
Сега ще скочат и някой от противничките на СМ, но аз смятам, че гените са важни. Поне толкова важни колкото  средата и възпитанието, ако не и малко повече. И щом природата, господ или съдбата- кой както иска да го нарича толкова категорично се е изказала по въпроса, що за хора сме ние готови на всичко за да и се противопоставим? Като малко невъзпитано дете стоящо в магазин- тропащо, ревящо- ИСКАМ, ИСКАМ!

# 2 645
Аз така и не разбрах, коя е причината да се избере сурогатството като единствен вариант да бъдеш майка.
Чета назад, но и там не намирам.

# 2 646
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Единственото, което искам да кажа е, че по никакъв начин няма да приема, че някой трябва да си дава правото да тегли локуми на тема какво е важно за мен и какви са ми подбудите за това.

luna, за кажем - нямаш матка, или е негодна по някаква причина.
Нещо не ти достига, че да приемеш осиновяването на детенце като вариант.
Искаш дете, твое.
Медицински вариантът съществува.

# 2 647
Ще се опитам за пореден път да информирам модератор, въпреки че не съм оптимист. Tired

Подкрепям, че взе да става налудничаво.  Crazy

И да се заключи тази тема, ще се пусне друга... Ако не в този подфорум - в съседен (то не че няма в почти всеки, само в Готварския не знам дали няма)... Ще се регистрират все нови и нови хора, които да обвиняват противниците на сурогатното майчинство във всички земни и неземни грехове...  Тази тема поне и анкетка си има... Че не е представителна - не е, но в следващата тема, която се пусне, ще си пишат вече само застъпниците, та нищо чудно там резултата да е 100% одобрение...
Лаф да става...

# 2 648
Защо Жоз?
Какъв е проблема?
Защото темата се изроди, Дес. Поне за мене.

# 2 649
  • София
Моля ви се, тук вече ще изкукате всички! Не виждате ли, че новите потребители много искат да дразнят! Всчко, което можеше да е каже се каза, повтори потрети и се извъртя по сто пъти! Темата се изчерпа, а само сериозните хора се ядосват и и трошат нервите! Пазете си здравето, не си заслужава още веднъж да се завърта темата!

Ето те и теб отново, Andariel. Simple Smile За СМ може да сме на различни мнения, но тук съм 100% съгласна с теб.

Мислех си за това, дето писа, че всеки си имал позиция и не можел да мръдне. Та се сетих за "Дванайсет разгневени мъже" - сигурно си го гледала, но ако не си - непременно го направи.

Малко е оф това, ама и аз гледам да си пестя нервите...

Да, гледала съм го. Един от любимите ми филми. Досега съм гледала оригинала, един американски римейк и руския вариант.

Но за разлика от филма, когато можеше всичко да се разиграе и стаае въпрос за факти, за СМ въпросът е по-скоро принципен, въпрос на вярвания, морални възглеви, а и напълно възможни изкривявания. По-скоро аз застаам нащрек, защото имам усещането, че някой се опитва да пропагандира СМ от някакви нечисти цели. Историята познава много такива случаи, има ги и в учебниците.

# 2 650
Байбиби, не го отричам. Изобщо даже. Въпроса е, че въпреки този фактор аз съм намерила начин да съм щастлива майка на детето си. Ей това е разликата между теб и мен.  И никого не съм наранила или никого не съм използвала (с пари или без), за да постигна огромното си желание да стана майка. Докато в сурогатството не е така. последиците ще се носят от всички замесени.

Приемам една жена да стигне далеч в желанието си да стане майка, когато ровят и бърникат само в нейното тяло. Щото като разумен човек тя така си е избрала. Но да се замесват и други хора.....Това е егоизъм.  Аз така виждам нещата.

# 2 651
Е не можах да се сдържа.  Grinning

Защо точно съм откачалка?  Защото вярвам в доброто или защото Ви изясних, къде се намирате и от коя страна на проблема?

Това, че се дразните показва само, че съм ударил в точното място.
Никой няма право да забранява на някого да има дете!!!

Ако това означава, че съм откачалка - ми добре... откачалка съм.

А за Шведската клавиатура - поста ти показва ниска култура не само заради 4-тата.
Показва, че освен че не можеш да готвиш си непоносимо злобен човек.

Както по-рано откачалката писа:
1. Определяте кой има право да се ражда и кой не;
2. После апетита идва с яденето и започвате да определяте кой и как има право да мисли;
3. Всички инакомислещи в затвора или защо не на гилотината, в концлагерите или в сибир;

Грубостта Ви е направо учудваща, но предполагам че това е защото сте със шведска клавиатура.

Никой няма право да забранява на някого да има дете!!!

# 2 652
Аз така и не разбрах, коя е причината да се избере сурогатството като единствен вариант да бъдеш майка.
Чета назад, но и там не намирам.

1. Проблемите, които не позволяват бременност.
2. Няма деца, които могат да бъдат осиновени. Потърси в нета къде е узаконено СМ и как там е решен въпроса за деца останали без родители.

# 2 653
Да, гледала съм го. Един от любимите ми филми. Досега съм гледала оригинала, един американски римейк и руския вариант.

Но за разлика от филма, когато можеше всичко да се разиграе и стаае въпрос за факти, за СМ въпросът е по-скоро принципен, въпрос на вярвания, морални възглеви, а и напълно възможни изкривявания. По-скоро аз застаам нащрек, защото имам усещането, че някой се опитва да пропагандира СМ от някакви нечисти цели. Историята познава много такива случаи, има ги и в учебниците.

Аз руския вариант не съм.

Иначе да, сигурно си права - някой някъде има интереси. Не знам точно какви, но явно за момента в медиите проблемът не се отразява балансирано. Не че мога да го твърдя от първа ръка, тъй като нямаме телевизор от 3 години...

Но аз за себе си мога да кажа, че съм се опитвала в разсъжденията си да се придържам към фактите, без да се крия зад етикети.
Това, че някой има финансов интерес (примерно; не знам дали за такъв интерес говориш), за мен не е довод - иначе никога нямаше да мога да си купя домати от пазара от страх някой да не спечели.

Но стига, темата отдавна се изчерпи. Отивам да си сваля версията на Михалков. Simple Smile Приятна събота и неделя!

# 2 654
  • България-Швейцария
За да е представително каквото и да е проучване е най- важен принципа на случайността при подбор на респонденти...
Вече споменах (някъде преди 100-ина стр. може би), че резултатите от национално-представително проучване са близки като процентно съотношение на тези тук.

Общи условия

Активация на акаунт