Кърмене и ангина, моля дайте съвет

• 6 032
  • 17
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, момичета.
Преди няколко дни бебо се разболя. Имаше лека кашлица и хрема, но вече е по-добре. Лошото е, че аз хванах същия вирус и положението се влоши до такава степен, че имам съмнение за ангина. Имала съм преди време гнойна ангина и познавам симптомите  Confused Утре ще отидем още сутринта на лекар и аз и бебчо, но кажете ми какво мога да сторя сега за да изкарам някак нощта? Имам температура 38 градуса и гърлото така ме боли, че едвам си поемам дъх Cry Какви лекарства мога да си позволя да взимам като се вземе под внимание, че сме изключително на кърма с бебо

# 1
Привет Адри,
За ангина много майки споделят, че помага млечен компрес на гърлото. Сварява се прясно мляко, когато заври се пресича с няколко капки лимон. Прецежда се, за да се отстрани водичката, а гъстата част се разстила върху памучен плат поставен над найлон. Поставя се с изварата към врата (внимавай да не се изгориш). Над найлона се завързва с друг памучен или вълнен плат. Сменя се като изсъхне на няколко часа. Подходящо е да продължиш да кърмиш детето, за да получи от антителата, които ще изработи организма ти срещу заболяването и по този начин ще е предпазено до известна степен от ново разболяване. Какви лекарства да приемаш вероятно утре лекаря ще те посъветва най-добре. Скорошно оздравяване   bouquet

# 2
не спирай да кърмиш та да се отделят антитела, както каза Ivy, наблегни и на чайчета

# 3
Аддри, на мен много ми помогна за кашлица и гърлобол едни таблетки Тавипек - те са с лавандулово масло и могат да се приемат при кърмене. Отделно взимах осцилококцинум (първия ден 3 туби, после сутрин и вечер по една), както и есберитокс.
Това е някакъв ужасен вирус, от който страдаме аз и двете деца Sad

# 4
  • в страната на чудесата
извинявам се, може би вече е късно, но:
1. как сте с детенце? има ли ангина?
2. ако се налага да се приема антибиотик има доста, които са напълно съвместими с кърменето. гнойната ангина не е шега работа и не бива да се изсотавя антибиотично назначение само с мотив "кърмя".
3. температурата може да се сваля с парацетамол-съдържащи медикаменти.
използвайте базите данни да проверявате отношението на лекарствата спрямо кърменето. мит е, че кърмачката не може да приема лекарства!
проучвания има и отговорност на сериозни организации з алекарствата. хр,добавки, хомеопатични средства вероятно също вляят през кърмата. но никой не проучва ефекта им. с други думи не са сигурно безопасни.

дано вече сте здрави.

# 5
Стискам палци да се оправите бързо ! Най-добре се консултирайте с лекаря си, че тук ако всички напишем кои лекарства са ни помогнали, едва ли ще е от полза. Само не взимайте хомеопатични на своя глава или по съвети от форуми Praynig Хомеопатичните лекарства е редно да се изписват само от хомеопати.
А за антибиотиците - противно на горното твърдение бих казала че кърменето е един прекрасен повод да се опитаме да минем без тях, нищо че някои са "съвместими".

# 6
  • Видин
За ангина - компрес с извара на врата  Peace
Какво каза докторът?

# 7
  • София
Слава богу, не се оказа ангина, а фарингит, но сега пък направих гнойно възпаление на синусите и  пак тръгвам по доктори  ooooh!

# 8
Адри, бъди около бебето с маска! Моето от вчера е с тази диагноза и няма да ти разправям колко е жално положението. Явно е много упорит вирус и трябва много да си пазим бебоците  Hug

# 9
  • София
Мила, всъщност бебето зарази мен. Той първи хвана вируса, а аз след него. Няколко дни го борихме с какво ли не, но накрая докторът му изписа антибиотик и дори каза, че може да ни прати и в болница  Confused Антибиотика, слава богу подейства и болницата ни се размина. Бебо се оправя вече, но аз ставам все по-зле. Изпивам по две шепи лекарства и сиропи и пак не ми минава. Да не говоря, че на половината неща, които ми изписаха пише, че са несъвместими с бременност и кърмене, а и двамата лекари, които ме преглеждаха и ми ги изписаха (педиатърът и още един) знаят много добре, че сме още само на кърма  Confused Искаха и на мен да ми дадат антибиотик, но аз отказах за да не спирам да кърмя. Просто не мисля, че сега докато е болен е най-подходящият момент да го тъпча с АМ. Да не говорим и че хич не се справя с яденето от шише и ще бъде истинска мъка.

Чудя се какво да правя - да упорствам с тези лекарства, които взимам в момента и които очевидно почти не ми помагат или да давам няколко дни АМ и да се лекувам с нещо по-сериозно  Rolling Eyes

# 10
  • в страната на чудесата
???
конслутирай се с http://toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/sis/htmlgen?LACT или http://e-lactancia.org/ingles/inicio.asp
много антибиотици са абсолютно съвместими с кърменето...
понякога оставам с впечатлението, че кърмещите жени съзнателно се правят на мъченици...

# 11
  • София
Сигурна съм, че има такива антибиотици, но лекарите, при които ходя явно не са наясно с тях защото ми казаха, че не трябва да кърмя за известно време. А сама не мога да си ги изпиша все пак  Rolling Eyes Също така и не мога да обиколя цяла София докато си намеря лекар, който да ми изпише точно това, което ми изнася. Дават ми някакви хомеопатични и билкови илачи, а тези, които не са такива имат изрично упоменато в листовката, че не са съвместими с кърменето, но въпреки това ги взимам и всеки път когато малкия проплаче се чудя дали не съм го натровила с капки за нос или с нещо друго    ooooh!

А това със съзнателното правене на мъченици не го разбрах  Rolling Eyes Със сигурност щеше да ми е по-лесно да набутам ревящото бебе на мъжа ми с едно шише АМ и да си легна да почивам в другата стая надлежно натъпкана с обезболяващи, но още не съм го направила и определено причината не е за да се правя на "многострадалната Геновева". Най-малкото няма кой да ми го оцени  Crossing Arms

# 12
  • в страната на чудесата
ами давай тук да видим какво са изписали, да правим справки и да решаваме  Peace
аз съм лекар, също
и кърмя досега...

# 13
Аддри, дали си опитвала с класическа хоемопатия? Ако все пак са ти изписали АБ, действително можеш да провериш за съвместимост в посочените по-горе сайтове. Ако предписаните лекарства са несъвместими, би могла да поискаш от лекаря/ите такива, които да са. Как си днес и имаш ли подобрение? Със сигурност не ти е лесно, но се надявам скоро всички вкъщи да сте здрави  Hug

# 14
Аддри, дали си опитвала с класическа хоемопатия? 
newsm10

Общи условия

Активация на акаунт