2880 лв. накуп за майки студентки - 3

• 53 910
  • 723
  •   1
Отговори
# 345
Привет!
Към по-запознатите:има ли възрастови ограничения?Аз съм на 36г.Редовно обучение,на облекчен режим в Шуменския университет,второ висше.Чакам бебе през октомври.Предварително благодаря!

Няма възрастово ограничение за тази помощ!Обсъждано е,многокротно Simple Smile

# 346
 HugРози 123, Кристал, Благодаря!

# 347
  • В.Търново
Вчера бях в местната Д''СП'' и попитах за помощта.Понеже ще записвам втора магистратура,ми казаха,че това ги притеснява  Shocked въпреки че не можаха да се позоват на член от закона...Изискват ми и документ за завършената първа степен магистратура?Аз ще им занеса дипломата (която се надявам да успея да взема дотогава от академията),но искам да попитам при някого от вас изисквали ли са подобно нещо?
Наясно съм със закона относно тази помощ,но все пак някой чувал ли е за подобна пречка като второ висше?

# 348
  • Пловдив
Вчера бях в местната Д''СП'' и попитах за помощта.Понеже ще записвам втора магистратура,ми казаха,че това ги притеснява  Shocked въпреки че не можаха да се позоват на член от закона...Изискват ми и документ за завършената първа степен магистратура?Аз ще им занеса дипломата (която се надявам да успея да взема дотогава от академията),но искам да попитам при някого от вас изисквали ли са подобно нещо?
Наясно съм със закона относно тази помощ,но все пак някой чувал ли е за подобна пречка като второ висше?
Изобщо няма никакви такива работи Crossing Arms

Условието е ''редовен студент'' т.е стига магистратурата ти да е редовна,няма абсолютно никаква пречка,пък ако ще да ти е н-та поред.

Във форума съм чела поне за няколко мами с втора магистратура,които са взели помощта.

Не се поддавай на натиска и изобщо не им се обяснявай.Когато се запишеш  в университета,отивай с уверението за редовен студент и не би трябвало да се заядат.

# 349
  • В.Търново
Изобщо няма никакви такива работи Crossing Arms

Условието е ''редовен студент'' т.е стига магистратурата ти да е редовна,няма абсолютно никаква пречка,пък ако ще да ти е н-та поред.

Във форума съм чела поне за няколко мами с втора магистратура,които са взели помощта.

Не се поддавай на натиска и изобщо не им се обяснявай.Когато се запишеш  в университета,отивай с уверението за редовен студент и не би трябвало да се заядат.

Това и ще направя  Peace
Благодаря!

# 350

О,изобщо не им се връзвай на тези!Те не са запознати със закона Rolling Eyes
Преди 2 седмици имах път до СП и си викам ще попитам,дали след като са ми отпуснали помощта веднъж,ще ми я дадат повторно.Та,нареждам се на опашката аз,чакам си,идва моя ред и си задавам въпроса,при което се почва едно лудо звънене по телефона от колега на колега.
И,накрая отговора беше-ами като родиш,ела и ще ти кажем Shocked
То,не знае човек да се смее ли,да плаче ли?

# 351
  • В.Търново

О,изобщо не им се връзвай на тези!Те не са запознати със закона Rolling Eyes
Преди 2 седмици имах път до СП и си викам ще попитам,дали след като са ми отпуснали помощта веднъж,ще ми я дадат повторно.Та,нареждам се на опашката аз,чакам си,идва моя ред и си задавам въпроса,при което се почва едно лудо звънене по телефона от колега на колега.
И,накрая отговора беше-ами като родиш,ела и ще ти кажем Shocked
То,не знае човек да се смее ли,да плаче ли?
Laughing
Хах,на мен ми каза:"Ами ние не обработваме документи за такава помощ всяка седмица!!!" Съгласна съм с теб-много са зле,но могат и да подведът човек с незнанието си Wink

# 352
Мами да ви питам, разбрах, че някои университети отпускали нещо като стипендия замайките редовни студентки. Вярно ли е, и има ли изискване за минимален доход на член от семейството или се отпускана всички?

# 353
Мами да ви питам, разбрах, че някои университети отпускали нещо като стипендия замайките редовни студентки. Вярно ли е, и има ли изискване за минимален доход на член от семейството или се отпускана всички?

Стипендията не е обвързана със семейното положение,а с успеха от предходния семестър.

# 354
Не, не говоря за обикновената стипендия, говоря за такава, която се отпуска, ако имаш дете до 6г. възраст независимо дали майката или бащата кандидатства.

# 355
Тъй като от прочетеното тук разбрах,че не е сигурно дали тази еднократна помощ ще бъде валидна за новата година-2011 ,та някой знае ли кога се оповестява ще има или не такава през идната година Thinking

# 356
  • у нас
говоря за такава, която се отпуска, ако имаш дете до 6г. възраст независимо дали майката или бащата кандидатства.

при нас се отпуска независимо от успех и доходи. Получава се от всички майки на деца до 6 год и е цялогодишна. Би трябвало навсякъде да е така, но за най-сигурно провери в уч. отдел Peace

# 357
Тъй като от прочетеното тук разбрах,че не е сигурно дали тази еднократна помощ ще бъде валидна за новата година-2011 ,та някой знае ли кога се оповестява ще има или не такава през идната година Thinking

Няма оповестяване!
Гласувано е за 2010 година да остане,за 2011 не знам дали ще се гласува на ново,но със сигурност ще се разбере след 01 януари 2011.

# 358
  • Пловдив
Нищо сигурно няма, като приемат бюджета за 2011 г. ще се види, дали няма да пропуснат да предвидят средства  Close Също така могат и във всеки един момент да изменят закона (ЗСПД) и да отменят този член. Така че, божа работа  Joy Или на Дянков, дали ще реши да пести от социални разходи  ooooh! аз лично няма да се учудя.

# 359
Благодаря ви момичета,остава ни само да се надяваме до тогава Praynig

Общи условия

Активация на акаунт