2880 лв. накуп за майки студентки - 3

• 53 910
  • 723
  •   1
Отговори
# 375
  • В.Търново
Момичета,днес си взех заповедта за ЦЯЛАТА сума.След едноседмична борба със социални работнички,които не познават закона,стигнах до юристите им,които потвърдиха,че никъде не пише за намаляване на размера на тази еднократна помощ заради месеците на бебето към датата на подаване на молбата.Така че търсете си правата и бъдете настоятелни!Успех пожелавам на всички!
Браво  Peace
Искам да те питам към момента на раждане на детето,била ли си редовен студент?Питам,защото аз родих юни,а ще запиша октомври.В този случай ще имам ли право на цялата сума?

# 376
Момичета,днес си взех заповедта за ЦЯЛАТА сума.След едноседмична борба със социални работнички,които не познават закона,стигнах до юристите им,които потвърдиха,че никъде не пише за намаляване на размера на тази еднократна помощ заради месеците на бебето към датата на подаване на молбата.Така че търсете си правата и бъдете настоятелни!Успех пожелавам на всички!
Браво  Peace
Искам да те питам към момента на раждане на детето,била ли си редовен студент?Питам,защото аз родих юни,а ще запиша октомври.В този случай ще имам ли право на цялата сума?

Да. Peace Точно такъв беше и моят случай.Настоявай за цялата сума  bouquet

# 377
Здравейте,
а помощта важи ли за редовни докторанти? Честно казано сега видях темата и силно се заинтересувах. Даже се замислям дали да не запиша още едно висше или докторантура Mr. Green Ама от друга страна кой знае какво ще измислят за догодина - че терминът ми е в края на Януари 2011г., а дотогава сигурно ще се променят нещата.

# 378
  • Стара Загора
Здравейте,
а помощта важи ли за редовни докторанти? Честно казано сега видях темата и силно се заинтересувах. Даже се замислям дали да не запиша още едно висше или докторантура Mr. Green Ама от друга страна кой знае какво ще измислят за догодина - че терминът ми е в края на Януари 2011г., а дотогава сигурно ще се променят нещата.
По-добре изчакай да видиш ще я гласуват ли в бюджета за следващата година помощта... Naughty
Че както е тръгнал да реже Дянков, не се знае.
Ако не ти е късно след нова година за докторантура можеш да изчакаш.

# 379
Момичета ,здравейте и аз от скоро следа темата и общо взето схванах схемата ,но като Светла (а може би и много други) се чудя дали да рискувам и да запиша втора магистратура (тази сега я завършвам ,но няма как да отложа)...но трябва да мисля до края на другата седмица -ужас ...вие ще рискувате ли ?! (само да имаше малко светлинка в тунела)

# 380
  • Видин
То няма какво да се рискува. Това откъдето и да го погледнеш си е плюс. Колкото повече дипломи - толкова повече.

# 381
Ами риск е защото тази ми магистратура ще е платена (досегашната беше държавна поръчка) ии сега да записвам почти същата (просто не ми се занимава да ходя на друго място и без друго нямам намерение да я завърша -сметките няма да се получат) тааа то за всеки който е с моята чуденка важи ! ....то май в днешно време дипломите са и аз незнам ...какво да кажа

# 382
  • Видин
Ами жалко тогава. Аз ще си платя и платената магистратура, и определено няма да я записвам, само защото държавата ще ми даде пари после евентуално. Но всеки си решава.

# 383
Чудесно за всеки който има желание да запише -първа ,втора и ен на брой магистратури ! Просто в моя случай вече нямам желание ,а и финансовата възможност незнам как ще е ...заради парите бих ,но ако трябва да я завърша  финансово би било  безсмислено !

# 384
  • Видин
Разбирам.
Дано само не резнат парите като се усетят тези отгоре майките какви далаверки въртят  Praynig Защото тези пари могат и да са важни за тези, които имат намерение все пак да учат...като мен.

# 385
Е хубаво де, някой ще ни проверява ли дали сме я завършили, колко семестъра сме учили, прекъснали ли сме и т.н. И аз си мисля , че може да се запишеш, да платиш първия семестър, да си получиш помощта и да прекъснеш ... за неопределено време. Кой може да ти каже "копче" ако решиш да не си я изкараш докрая? Не съм ли права?

# 386
  • Видин
Права си. Ама куцо и сакато ще даде 200-300лв за един семестър за да вземе 3 бона. И в един прекрасен момент онези в парламента ще решат, че това е излишен разход и ще резнат паричките на всички.

# 387
  • Пловдив
Разбирам.
Дано само не резнат парите като се усетят тези отгоре майките какви далаверки въртят  Praynig Защото тези пари могат и да са важни за тези, които имат намерение все пак да учат...като мен.
Peace

В нашия университет магистратурите са платени(поне за нашия факултет знам със сигурност Rolling Eyes) и аз съм безкрайно благодарна,че имах възможността да получа тази помощ(дори и не цялата сума Wink) и да си платя магиструрата.Иначе това би било невъзможно (най-малкото на този етап) и съм много щастлива,че успях да постигна тази цел и да се изуча.

Всеки си знае.

Успех на всички Hug

# 388
Права си. Ама куцо и сакато ще даде 200-300лв за един семестър за да вземе 3 бона. И в един прекрасен момент онези в парламента ще решат, че това е излишен разход и ще резнат паричките на всички.

Права си. Ама хем е така, хем-не е. Щото нито ще са 200-300 лв., нито куцо и сакато ще си направи тоя труд.
А за тези като мен, дето завършиха преди 2 месеца магистратурата си и също са дали 3 бона за целта - какво - кофти стечение на времето ли - хем сме си дали парите, хем не можем да се възползваме от помощта, щото сме забременяли половин година по- късно. Close
А ако сте се позачели тази помощ и за 2010-та искаха да я махнат, но все пак я оставиха.
Та аз си мисля да изчакам да видя дали ще я гласуват и в Бюджет 2011 - и ако е така -  Praynig и аз ще се възползвам. Все пак помощта е за майки с деца до 1 г.
Айде със здраве и късмет на всички!!!

# 389
  • Пловдив
Здравейте,
Светле,доколкато си спомням първоначално отказваха помощта на докторанти,но впоследствие една мама докаторант от УНСС беше обажалвала в съда и той беше присъдил,че и се полага Rolling Eyes(имаше репортаж по БТВ).Така че може си струва да се опита.

Общи условия

Активация на акаунт