2880 лв. накуп за майки студентки - 3

• 52 318
  • 723
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Цитат
Мхм,и при мен се получи едно недоразумение и от юли месец не съм си получавала болничните за втората бременност.Тази сутрин след като си видях статуса в НОИ побеснях!Изпратих им едно благословително имейлче,в което им заявих,че ще им връча и двете деца след месец,да видим как ще ги гледат без пари. #Cussing out

Абе нямам думи....имам чуството, че няма майка която да не имала някакъв проблем с взимането на пари!

# 466
Здравейте Simple Smile. Имам едно въпросче, може би вече е дискутирано, но в мометна нямам много  време да се ровя и се извинявам предварително. Та някой може ли да ми каже дали имам право на тази сума - 2880 лв. за майки студентки, ако следвам магистратура в държавен университет, но платено?

Благодаря предварително

# 467
ако си редовно обучение имаш право на парите  Peace

# 468
  • Mediterraneo
Днес си подадох документите в социалните. Остава да чакам до края на октомври.

# 469
Peace И аз така.

# 470
Здравейте Simple Smile. Имам едно въпросче, може би вече е дискутирано, но в мометна нямам много  време да се ровя и се извинявам предварително. Та някой може ли да ми каже дали имам право на тази сума - 2880 лв. за майки студентки, ако следвам магистратура в държавен университет, но платено?

Благодаря предварително

Редовно ли си-полага ти се!

А,не ти ли споменаха,че детето е навършило вече 6 месечна възраст,защото повечето майки са отхвърлени точно поради тази причина?
Стискам палци да ти я отпуснат,защото сумата хич не е малка!
Късмет!!! Grinning

# 471
  • Mediterraneo
Нее, нищо не са ми казали по този въпрос  Thinking

# 472
Нее, нищо не са ми казали по този въпрос  Thinking

До 2-3 седмици ще получиш становище от СП.
При мен никой не благоволи да ми се обади,аз ги търсех Tired

# 473

При мен никой не благоволи да ми се обади,аз ги търсех Tired
и на мен не ми се обадиха повече от месец, в края на следващия се наложи аз да ходя на место да разбера аджеба одобрена ли съм или не  Tired

# 474
Момичета искам да ви попитам, само във Варна ли искат уверението от университета да е с датата, с която се подава декларацията за помощта?  newsm78

# 475
Момичета искам да ви попитам, само във Варна ли искат уверението от университета да е с датата, с която се подава декларацията за помощта?  newsm78

Уверението,трябва да е от месеца,в който подаваш документи Peace

# 476
Напротив, във Варна изрично ми беше обяснено, че уверението ми трябва да е с дата, еднаква с датата на подаване на документите?!?!?!
Даже вчера се скарах с една от служителките в Социалното, защото не искаше да ми приеме документите. И цитирам въпросната служителка : "Отворете си интернет и прочетете закона" , ами какво да ви кажа, чета , чета и  такова нещо не намирам ...Как може да изискват документ с дата еднаква с датата на подаване, при положение , че не уча в същия град и трябва да пътувам, че да си взема това уверение, а както се  досещате имам и бебе, което го кърмя...

Това е безумие

# 477
Напротив, във Варна изрично ми беше обяснено, че уверението ми трябва да е с дата, еднаква с датата на подаване на документите?!?!?!
Даже вчера се скарах с една от служителките в Социалното, защото не искаше да ми приеме документите. И цитирам въпросната служителка : "Отворете си интернет и прочетете закона" , ами какво да ви кажа, чета , чета и  такова нещо не намирам ...Как може да изискват документ с дата еднаква с датата на подаване, при положение , че не уча в същия град и трябва да пътувам, че да си взема това уверение, а както се  досещате имам и бебе, което го кърмя...

Това е безумие

Тези малоумни ли са? Я иди им вдигни един скандал и им кажи те да си прочетат хубаво закона. Даже може да идеш с извадка, където го пише това за датите. Няма такова нещо - с еднаква дата - пълни глупости. Аз миналата седмица ходих в нашите социални (София) да ги питам точно за това, понеже мислех да си извадя уверението преди да родя, но те ми казаха да изчакам да стане акта за раждане и тогава да вадя уверение. Уверението трябва да е от месеца, в който се подават документите.

# 478
Така , ето какво открих:

(3) Към молба-декларацията се прилагат следните документи:

1. копие от удостоверение за раждане на децата, за които се иска помощта;

2. копие от заповедта на директора на дирекция "Социално подпомагане" и/или решението на съда за настаняване на децата в семейство на роднини, близки или в приемно семейство по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето - в случаите по чл. 6а, ал. 5 ЗСПД;

3. уверение от висшето училище за лицата по чл. 8в, ал. 1 и 4 ЗСПД, че са записани като редовни студенти към датата на подаване на молба-декларацията;

4. лична карта (за справка).

Точка 3, това ли  значи, че датата трябва да една и съща ??????

# 479
  • Пловдив
Може би наистина за тази точка 3 се хващат. Но в нея не пише, че уверението следва да е издадено на датата на молба-декларацията. А че към този момент си записана като редовен студент. Т.е. аз мога да си платя таксата да речем октомври 2010 и да ми издадат уверение, че съм записана за учебната 2010-2011 г. Това не значи ли, че уверението важи до края на учебната година? newsm78
Има ли вариант в университетите да си записан и да изгубиш студентски права по средата на годината - т.е. да те "отпишат"?

И още нещо ми направи впечатление, това, че отказвали да ви приемат документите. Те нямат право да отказват, длъжни са да ви дадат входящ номер, без да преценяват основателността на молбата. Т.е. работата на тия, дето приемат документите, е деловодна, а не са решаващ орган за правото ви на помощ. Трябва да приемат, каквото и да подавате, и ако има нередности, да ви уведомят писмено да ги отстраните. Това е от правилника:
Чл. 5. (1) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2004 г.) В случаите, когато е приета молба-декларация с нередовни или липсващи документи, на лицето се дава 14-дневен срок за отстраняване на допуснатите нередовности.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2004 г., доп., бр. 34 от 2009 г., в сила от 8.05.2009 г.) Когато в срока по ал. 1 лицето не отстрани нередовностите, директорът на дирекция "Социално подпомагане" или упълномощено от него длъжностно лице отказва исканата помощ, за което лицето се уведомява писмено.

Общи условия

Активация на акаунт