2880 лв. накуп за майки студентки - 3

• 52 199
  • 723
  •   1
Отговори
# 570
И на мен много ми се иска да я взема два пъти помощта, ама едва ли. Naughty Naughty Naughty

Ти си взела веднъж 2880 лева,така ли? Rolling Eyes

още не ги е взела-бременна е с близнаци и затова пише два пъти

Аха,ясно!Благодаря ,Elfita !

# 571
Здравей те, аз съм първи курс редовна студентка и се очаква да родя всеки момент. Въпроса ми е- на мен полага ли се тази еднократна помощ от 2880лв. след като уча в частен университет? Става дума за Международно висше бизнес училище Ботевград, ако някой знае конкретно за този университет много ще се радвам да ми отговори.
Благодаря предварително!

# 572
  • Стара Загора
Здравей те, аз съм първи курс редовна студентка и се очаква да родя всеки момент. Въпроса ми е- на мен полага ли се тази еднократна помощ от 2880лв. след като уча в частен университет? Става дума за Международно висше бизнес училище Ботевград, ако някой знае конкретно за този университет много ще се радвам да ми отговори.
Благодаря предварително!

Мисля, че ти се полага. Щом си редовно обучение. Няма условие за ВУЗ-а в закона newsm78 newsm78 newsm78
Ами нищо не губиш като подадеш документи, не се плащат, така, че действай като родиш. Мисля, е ще вземеш помощта. Grinning

# 573
ailan, благодаря за бързия отговор!

# 574
Няма значение, че си в частен университет, помощта се отпуска и на студентки редовно, независимо държавен или частен ВУЗ Peace

# 575
Искам да попитам при подаване на документи за помощта от 2880лв, освен молбата и уверението други документи изискват ли се? Може би личната карта на майката? А на бащата изисква ли се и ако да, копие или оригинал?

# 576
изисква се и лична карта на майката, а мен ме връщаха и за тази на мъжа ми (оригинал), понеже съм била омъжена  newsm78 въпреки, че никъде не прочетох да се иска такова нещо  Crossing Arms

# 577
изисква се и лична карта на майката, а мен ме връщаха и за тази на мъжа ми (оригинал), понеже съм била омъжена  newsm78 въпреки, че никъде не прочетох да се иска такова нещо  Crossing Arms
Служителите обичат да си измислят допълнителни документи, които ги няма в закона. Подобно нещо и на мен ми се е случвало.

# 578
  • Видин
Разбира се, че искат личната карта на мъжа ти  ooooh! Освен ако не е там.

# 579
  • Пловдив
и каква е логиката да искат ЛК на бащата?

подавала съм за еднократна помощ и ЛК на бащата не са искали-данните от молбата им стигнаха

# 580
  • Видин
 Laughing Защото в молбата пишеш и неговите данни - номера на лична карта, адрес и такива неща. Мисля, че и ЕГН се пишеше.
Все пак, не всички хора са добронамерени и могат да въведат грешни данни. Служителките от къде да знаят, че точно това е номерът на ЛК на мъжа ти, а не на някой друг  Peace

# 581
  • Пловдив
Аманита, малко са попреиграли, като са ти искали данните на бащата - бил той съпруг, или не. Бащата няма никакво отношение към тази помощ. Никъде в закона и правилника не пише подобно нещо. По-скоро някоя завеяна служителка е хванала образец на молба по друг член от ЗСПД и не се е сетила, че тук данните на бащата не са нужни (както не са нужни и данни за дохода например). Просто поредното доказателство за некомпетентност  Mr. Green

За справка за изискуемите документи чл. 16а ал.3 от Правилника.

(2) Еднократна парична помощ за отглеждане на дете до една година от майка (осиновителка) студентка, учеща в редовна форма на обучение, се отпуска въз основа на подадена молба-декларация по образец, утвърден от министъра на труда и социалната политика.
(3) Към молба-декларацията се прилагат следните документи:
1. копие от удостоверение за раждане на децата, за които се иска помощта;
2. копие от заповедта на директора на дирекция "Социално подпомагане" и/или решението на съда за настаняване на децата в семейство на роднини, близки или в приемно семейство по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето - в случаите по чл. 6а, ал. 5 ЗСПД;
3. уверение от висшето училище за лицата по чл. 8в, ал. 1 и 4 ЗСПД, че са записани като редовни студенти към датата на подаване на молба-декларацията;
4. лична карта (за справка).

# 582
Благодаря предварително!

Полага ти се-да!

Искам да попитам при подаване на документи за помощта от 2880лв, освен молбата и уверението други документи изискват ли се? Може би личната карта на майката? А на бащата изисква ли се и ако да, копие или оригинал?

Ако имате брак-да,за сверка на данните,ако се вписват в декларацията Peace

# 583
  • Mediterraneo
Така както се иска моята лична карта за справка, се изисква и тази на мъжа ми, все пак и неговите данни се вписват в молбата.

# 584
  • Пловдив
явно с еднократната съм минала метър-не са ми искали ЛК на мъжа ми

Общи условия

Активация на акаунт