2880 лв. накуп за майки студентки - 3

• 52 196
  • 723
  •   1
Отговори
# 585
явно с еднократната съм минала метър-не са ми искали ЛК на мъжа ми

Вдъхнала си им доверие Laughing

# 586
  • Пловдив
Потърсих и открих заповедта, с която министъра на ТСП е одобрил образците на молбите декларации по ЗСПД. Ето я:
http://www.midora.bg/pages.aspx?id=95 Приложение 5 е въпросната.
Действително искат от майката студентка да декларира данните на съпруга си  newsm78 Явно в стремежа си да обединят 3 молби в 1 са попрекалили с изискуемата информация. Събрали са 3 молби - по чл. 6а, 8в и § 15 от ПЗР на ЗСПД, в едно. Реално всичката тази информация не им е нужна, но щом такъв е образецът, служителите я изискват  Peace

# 587
За еднократната помощ не са  искали личната карта на мъжа ти, защото предтавяш документ за роднински връзки, но ако подаваш документи за детски искат картите и на двамата родители.

# 588
  • Пловдив
preci,и какво оправя документа за родствени връзки /или за родените от майката деца-едно и също е / като там фигурират само  децата на майката.

# 589
За еднократната помощ не са  искали личната карта на мъжа ти, защото предтавяш документ за роднински връзки, но ако подаваш документи за детски искат картите и на двамата родители.

Ако нямат брак не искат ЛК на мъжа.

# 590
Прясно инфо, момичета - преди 2 часа занесох документите за помощта от 2880лв - искаха ми и двете лични карти Simple Smile

# 591
А ако работя по трудов договор и съм студентка полагат ли ми се тези 2880 лв?

# 592

Да!Ако си редонва студентка ти се полагат!

# 593
  • Видин
Хъм. Какви ги вършите вие без да знам аз а а а  Laughing

# 594
  • Mediterraneo

Няма значение никакъв друг факт, освен че си студентка редовно. Аз също съм на трудов договор.

# 595
  • Варна, Шумен
Здравейте момичета аз не мога да разбера сега нещо, аз съм студентка редовно обучение и очаквам догодина през април дете, ако не променят закона ще имам право на помощ от 2880лв.- въпроса ми е след като получа тази помощ ще получавам ли всеки месец някакви майчински или няма да имам право и мога да кандидатствам само за стипендия за дете до 6г. в университета.

# 596
Здравейте момичета аз не мога да разбера сега нещо, аз съм студентка редовно обучение и очаквам догодина през април дете, ако не променят закона ще имам право на помощ от 2880лв.- въпроса ми е след като получа тази помощ ще получавам ли всеки месец някакви майчински или няма да имам право и мога да кандидатствам само за стипендия за дете до 6г. в университета.
Да ако го има закона ти се полага тази помощ от 2880лв.
друго което ти се полага:
ако не работиш и нямаш осигуровки за общо заболяване и майчинство:
150лв. еднократна помощ за бременност - 45 дни преди термина (обвързано с доходите ти)
250лв./600лв. еднократна помощ за раждане на първо/второ дете
по 100лв. социално майчинство на месец до 1 година на детето (обвързано с доходите ти)
по 35лв. на месец детски надбавки (обвързано с доходите ти)
от университета ти се полага стипендия от 80 или 120 лв. на месеца. Мисля също, че можеш и да кандидатстваш в университета за еднократна помощ от 200лв., но за нея трябва да си с много ниски доходи.
Мисля, че друго не ти се полага. Ако някой знае друго да допълни.

# 597
  • Варна, Шумен
Благодаря много за бързия отговор Simple Smile

# 598
А като уча магистратура имам ли право на стипендия за майки от университета или само бакалаврите получават? И само може би държавна поръчка? Защото аз съм магистратура платено обучение...

# 599
  • Видин
Само държавната поръчка имат право.

Общи условия

Активация на акаунт