2880 лв. накуп за майки студентки - 3

• 52 086
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
  • Щастлива мама на 3 слънца
Ако си подала документите октомври, би трябвало през ноември да ти ги изплатят, ако са подадени септември значи до края на месеца ще ги преведат  Peace
я края на септ.когато се роди бебето
мен ме интересуваше като дата
мерси  Hug

# 646
обикновено ги превеждат края на месеца, но конкретна дата е трудно да се каже  Wink

# 647
  • Пловдив
Ако си подала документите октомври, би трябвало през ноември да ти ги изплатят, ако са подадени септември значи до края на месеца ще ги преведат  Peace
я края на септ.когато се роди бебето
мен ме интересуваше като дата
мерси  Hug
Последните три дни на месеца обикновенно.

пп-съжалявам, писали сме заедно Simple Smile

# 648
Парите ги превеждат заедно с детските!

# 649
Днес подадох документи за помощта,стискайте палци Hug

# 650
Кристал ти от къде си? Много бързо ти е станал готов акта за раждане. Някой знае ли в София за колко време става готов?

# 651
  • Mediterraneo
Кристал, честита рожба!

В Шумен актът за раждане става в момента на записване на бебето.

# 652
В София актът за раждане става за 2 седмици  Peace

# 653
Здравейте!
Аз май малко съм изпуснала нещата...Бях разбрала, 4е ако съм първи курс, ще получа помощ само са месеците до раждането. Сега разбирам, че май не е така. Трябва да родя всеки момент, та въпросът ми е, ако намеря начин да се запиша в университет - технически колеж, сега - т.е., все едно съм запо4нала редовно обучение от тази учебна година и успея да си извадя уверение, че към момента на раждането съм студент редовно обучение, ще мога ли да кандидатствам за помощта?
Благодаря предварително!

# 654
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте!
Аз май малко съм изпуснала нещата...Бях разбрала, 4е ако съм първи курс, ще получа помощ само са месеците до раждането. Сега разбирам, че май не е така. Трябва да родя всеки момент, та въпросът ми е, ако намеря начин да се запиша в университет - технически колеж, сега - т.е., все едно съм запо4нала редовно обучение от тази учебна година и успея да си извадя уверение, че към момента на раждането съм студент редовно обучение, ще мога ли да кандидатствам за помощта?
Благодаря предварително!
да разбира се ,само на уверението трябва да пише -редовно обучение,успех

# 655
Много ти благодаря за бързата реакция Simple Smile Терминът ми беше на 12.10, та сега преносвам, та по цяла нощ не мога да спя и попаднах на темата - дано успея да си оправя нещата преди да родя Blush Ако не - здраве да е! Яд ме е само, че бях  чела в началото на бремеността толкова много по въпроса и бях сигурна, че няма да взема нищо, а сега се оказва, че не е точно така....Може пък да имам късмет! Hug

# 656
Благодаря ви!
Аз съм от Ловеч.Акта стана за 1 час.Мъжът ми го занесе към 15 часа и му казали към 16 да отиде да го вземе.

# 657
  • у нас
и аз подадох и чакам решение Peace

# 658
Знам, че тази тема отдавна я коментирахме, но ме е яд на такива майки които записват да са редовни студентки само заради тези помощ.
Не се ли замисляте, че тези пари са за момичетата които учат, че повечето от тях нямат трудов стаж и са на 100лв. майчинство за 1 година, че не спят по цели нощи за да учат за изпити и си оставят децата на баби или гледачки за да ходят на лекции. Именно за такива майки е тази помощ, но е съвсем законно и майка която взима по 1800лв. майчинство на месец да я получи и да не учи. ЕЙ ТАЯ РАБОТА НЕ Я РАЗБИРАМ, НО СМЕ В БЪЛГАРИЯ ВСЕ ПАК.
Всеки гледа как да има повече за него и за детенцето му, но се замислете, че за някои майки това е майчинството им за 2 години и с тези пари купуват памперсите на децата си.
Малко са хубавите неща в тая държава, дано заради такива майки, които търсят как да изцицат държавата не отпаднат тези облаги за тези които наистина имат нужда!

# 659
  • Пловдив
petia_sport ,всеки има нужда и едва ли майката с майчинството от 1800 лв ще ръгне да се записва фиктивно.

Общи условия

Активация на акаунт