2880 лв. накуп за майки студентки - 3

• 52 085
  • 723
  •   1
Отговори
# 660
всеки има нужда и едва ли майката с майчинството от 1800 лв ще ръгне да се записва фиктивно.
Дадох го като пример.
Но аз не мога да започна работа за 1 седмица и след това да взимам майчински нали? Трябва да съм се осигурявала 1 година назад.

# 661
  • Пловдив

Но аз не мога да започна работа за 1 седмица и след това да взимам майчински нали?

можеш,ако имаш 12 м стаж през живота си изобщо-та дори и от преди 10 години да са

много майки и това правят

# 662

Но аз не мога да започна работа за 1 седмица и след това да взимам майчински нали?

можеш,ако имаш 12 м стаж през живота си изобщо-та дори и от преди 10 години да са

много майки и това правят

Да де, но нали говорим за майки студентки. Аз лично след гимназията започнах да следвам, работех от 16 годишна, но почасово защото нямаше как иначе да ходя на училище и на лекции и съответно нямам и един ден трудов стаж.

# 663
  • Пловдив
petia_sport ,разбирам идеята ти и си права
но от друга страна,всеки гледа да си докара повече пари и не мога да се сърдя

детски например не взимаме-нямаме право,защото имаме брак и се зачита доходът и на двамата
много двойки не се женят,имат доходи по-големи от нашите и си взимат детски
но това е животът ....  Wink

# 664
но от друга страна,всеки гледа да си докара повече пари и не мога да се сърдя

детски например не взимаме-нямаме право,защото имаме брак и се зачита доходът и на двамата
много двойки не се женят,имат доходи по-големи от нашите и си взимат детски
но това е животът ....  Wink
И аз много добре те разбирам и много добре знам, че си права, но просто исках да изкажа възмущението си, не че нещо ще се промени, но все пак исках да го кажа.
За детските специално имам познати които се осигуряват на нисък доход само и само да ги взимат, а в същото време имат високи заплати и дори и други доходи и като им се сметнат надхвърлят 2, дори 3 пъти максималния доход за детските, но правят така, че да ги взимат.
Извинявам се за отклонението от темата, но исках да споделя тези неща  Mr. Green

# 665
  • Пловдив
ами то е хубаво да се говори и затова понякога-всеки да преценя според съвестта си

# 666
А колко собственици на големи фирми представят доход за детски - 420 лв., съпругата неосигурена, а детето учи в частно училище.Мъка! Как се оправят с толкова малко пари не зная, лично съм виждала такава декларация от собственика  на най-голямата туристическа фирма в Пловдив. #2gunfire

# 667
  • Пловдив
е как се оправят-в свободното време съпругата проси по улиците-все пак частното училище е цифра  Mr. Green

# 668
Аз пък се чудя въобще тази хамалогия струва ли си. Ето, аз съм самоосигуряваща се, имам фирма и съответно сметка. Е, дори и да искам, как да заявя, че съм под минималния доход, като банковите документи си показват, че не съм? Онзи ден не знам къде ми е бил акълът, но дадох на един приятел номера на фирмената сметка при положение, че трябва да ми изпрати пари лично за мен, несвързани с работата. Ами сега и те ще се обложат, доколкото знам, защото се броят доход на фирмата. И е редно - като не съм мислила, ще плащам. Какво, да ходя да се обяснявам, да сключвам договори, които не са регистрирани в съответните служби, да работя на черно и следователно да нямам сигурност, че изобщо ще ми платят колкото сме се уговорили... всичко това за 35 лева? Че то за времето, което ще загубя да търся врътки, аз ще си ги изработя тия 35 лева двойно и тройно.

# 669
petia_sport, и аз мисля, че си права. Докато се продължава с тези шмекерии, никога няма да се измъкнем от там, където сме...За съжаление вече отдавна не се чувствам част от тази държава и бих направила всичко възможно да я прецакам така, както тя прецаква семейството ми. Няма нужда според мен да те занимавам с проблемите в семейството ми заради "държавата", но повярвай ми дори сега се чудя как да я прецакам, че и 35 лева детски да взимам. А да не говорим, че си внасях сама високи осигоровки за майчинство от началото на септември 2009 и познай - 45 дневният ми болничен е от 01.09.2010, т.е. прекарала съм държавата максимално. Ако някой знае друг начин за взимане на някой лев, който всъщност си е мой, моля да ме уведоми своевременно.

Забравих може би да спомена, че ти можеш да си даваш парите за памперси, но аз не смятам да го правя - нямам толкова излишни пари, въпреки че и в момента (терминт ми беше на 12.10) работя по цял ден  Wink

Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 18:11 от tiya_4

# 670
petia_sport, и аз мисля, че си права. Докато се продължава с тези шмекерии, никога няма да се измъкнем от там, където сме...За съжаление вече отдавна не се чувствам част от тази държава и бих направила всичко възможно да я прецакам така, както тя прецаква семейството ми. Няма нужда според мен да те занимавам с проблемите в семейството ми заради "държавата", но повярвай ми дори сега се чудя как да я прецакам, че и 35 лева детски да взимам. А да не говорим, че си внасях сама високи осигоровки за майчинство от началото на септември 2009 и познай - 45 дневният ми болничен е от 01.09.2010, т.е. прекарала съм държавата максимално. Ако някой знае друг начин за взимане на някой лев, който всъщност си е мой, моля да ме уведоми своевременно.

Забравих може би да спомена, че ти можеш да си даваш парите за памперси, но аз не смятам да го правя - нямам толкова излишни пари, въпреки че и в момента (терминт ми беше на 12.10) работя по цял ден  Wink

Аз: оглеждаш се за начин за допълнителна квалификация. Аз така направих, записах магистратура по специалност, с която в момента изкарвам достатъчно, за да не ми се налага да се оглеждам и да правя врътки за 35 лева (това ако имах деца) . Но преди следването и докато си намеря работа, положението беше критично, бях на червено, бях на борсата... Това решение буквално ми оправи положението, иначе не се виждам как щях да кретам. Но пък това изисква допълнителни усилия, а не готово прибиране на "твои" пари, та може да не те устройва.

# 671
КарисWink Завършила съм езикова гимназия с английски и немски. Имам бакалавър от СУ (филология, която е свързана с трети чужд език) и завършена магистратура в УНСС (МИО). Имам свидетелство за вътрешен одитор, т.е. продължавам да уча. След като ми свърши майчинството ще кандидатствам за докторантура. Работя сериозно - занимавам се с проекти и програми, финансирани от ЕС - международни и в България. Междувременно имаме собствен бизнес с моя приятел - ферма за охлюви, с която се занимаваме и в момента (та затова писах, че работя по цял ден дори и сега). Две лета бях в САЩ на бригада, за да си помогна с ученето. Обиколила съм голяма част от Европа при изпълнението на международните и трансгранични проекти. Е такава боза като в България няма по отношение на социална и здравна политика, повярвай ми. Щом толкова държиш, мога да ти кажа какви са ми причините да мразя България, но не мисля, че това е темата...А и да искаш, няма да го направя...Въпреки всичко мисля да остана в БГ още малко. Междувременно, както и да се опитвам да взема нещо от държавата, което по закон ми принадлежи, няма да успея да взема това, което тя е отнела от семейството ми. Мисля, че човек има право да разсъждава като теб единствено ако не се е сблъсквал сериозно със здравната или социалната система на България, в противен случай би било неуважние към самия себе си.

# 672
Тия, точно защото съм се сблъсквала и аз лично, и член на семейството ми много сериозно със социалната и здравна система на България, разсъждавам по този начин. Защото в онези две наши кризи ми беше писнало да гледам тарикати, които губят времето на хората в опит да докопат още пет, още шест лева, които не им се и полагат дори, докато за сериозните случаи (в които бяхме и ние) адекватни средства нямаше, защото трябваше да се натъпчат всички гракнали гърла. И сега имам познати, които ми се чудят защо в момента не си вземам болнични, пък да си работя, кой ще ме разбере.. Получих травма на главата и винаги мога да преувелича симптомите, та да получа някой и друг лев. Не искам, защото когато наистина имах нужда от болнични, та дори и само за да имам документ да докажа на хората, с които работя, защо може да забавя продукта, чакалнята беше пълна с циганки и циганчета, които ревяха да им дадат документ за ваксини, от шума ми се пръскаше главата и си тръгвах. Това - два дни поред. А сега, когато съм достатъчно добре и си работя нормално, смятам, че не ми се полага болничен. На всичко отгоре съм и малко суеверна и смятам, че щом Бог ме е опазил от по-сериозни поражения, не ми е работа да ставам нахална и да искам пари, които вече не са за мен. Това е моята гледна точка, точно защото преди години пострадах от системата и от хората с претенциите.

А на теб късмет с ученето и горе главата, нещата едва ли ще останат завинаги толкова трудни. Навремето мен ме плашеха, че със специалността от магистратурата няма да мога да си плащам сметките и си вярваха хората, тревожеха се за мен. Към настоящия момент проблеми нямам. Когато навлезеш в нещата, може да откриеш много митове. Във всяка област. Късмет на теб и на детенцето ти!

# 673
Карис, много благодаря за положителния отговор! Много се радвам, че проблемите в твоето семейство са те накарали да разсъждаваш по този начи и мога само да съжалявам, че при мен не са. Сигурна съм, че ако в БГ повечето хора реагираха като теб, щяхме да имаме надежда да се оправим! Приятна вечер! Hug

# 674
Тия, за жалост като повечето българи и аз нямам претенции да оправям държавата. Това си ни е порок, на всички нас като общество - че нищо не зависи от нас, че държавата е нещо отделно. Просто се опитвам да живея така, че да съм чиста пред себе си, точно защото изпитах на гърба си какви са последствията от "да дадем на всички по малко" и всевъзможните машинации, та всички да влязат в това "всички". Не съм обаче такава идеалистка и си мисля, че ако  не бях успяла навреме да получа квалификация и реален шанс, може би критериите ми щяха да са други. Още веднъж повтарям: има ли желание, има и начин. Млади сме, заслужаваме нещо повече от държавни помощи, но трябва да си го изкараме. Държавата толкова дава, не стига и за минимум. И по-добре, защото иначе изпадаме в безумното положение хора да работят за минимума, пък другите да го получават от социалните наготово от данъците на първите. То вече сме в това положение де, с циганите. Последното, което ни трябва, е българите от тях да се учат, защото просто всичко ще легне на нашия гръб - на работещите.

Общи условия

Активация на акаунт