2880 лв. накуп за майки студентки - 3

• 52 259
  • 723
  •   1
Отговори
# 495
и моето беше с дата...според мен не трябва да оставяш така нещата - не може в цяла България да приемат уверения по един начин, а само във Варна да си измислят правила. За мен примерно би било невъзможно да взема уверението от университета и да ида да подам документите в същия ден в родния ми град на 300км от тук...

# 496
  • Стара Загора
Абе,изобщо няма такова нещо!
В уверението никъде не се вписва дата на издаване,а само месеца Peace
Е добре, щом казваш!!!! Crazy Crazy Crazy
Аз на тебе ли да вярвам или на себе си. Вземала съм си такива уверения по различни поводи от Учебния ни отдел десетки пъти и винаги са си имали дата.
И да , бланките са различни за всеки университет - това е нормално. Служителите са длъжни да впишат дата на издаване на уверението, защото то се явява документ ( без значение ти за къде искаш да ти послужи - пред социални, пред БДЖ или пред самия университет)

Поли, според мен ще е добре, ако помолиш инспектора, който ти издава уверението да впише само месеца и годината на издаване, а ти да си допишеш датата, в зависимост кога успееш да го занесеш в ДСП. Ако е разбран човека и му обясниш за какво ти трябва не вярвам да ти откаже. Thinking

# 497
Ми,да не би да говорим за различни университети? Tired

# 498
  • Стара Загора
Няма значение. Аз говоря за Тракийския и за Пловдивския, че датата я пише. Но по принцип на такъв документ трябва да я пише. Както и да е ..... Grinning Grinning Grinning Дано се оправи момичето.

# 499
  • Пловдив
Няма значение. Аз говоря за Тракийския и за Пловдивския, че датата я пише. Но по принцип на такъв документ трябва да я пише. Както и да е ..... Grinning Grinning Grinning Дано се оправи момичето.

Да, в Пловдивския винаги са ми попълвали точния ден/месец/година(както и зачертават празните редове,да не би нещо да си добавиш Grinning)

Аз веднага след като извадих уверението, отидох при Социалните,защото и без това ми е много трудно да отсъствам  с малките и тъкмо баба ми беше дошла да ги гледа ,докато си свърша работата.
Та там се учудиха, че днес съм си била извадила уверението и веднага съм подавала Tired hahaha
Изобщо -няма угодия.

# 500
Привет момичета от мен Hug Hug Hug
Искам да попитам нещо което не ми стана ясно,тази помощ има ли нещо общо с майчинството,в смисъл дали ако получавам майчинство ще ми отпуснат ли тази сума,това никъде не го намерих като инфо,или тези 2880лв са за майки студентки редовно обучение които не получават други доходи newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 много ми е объркано

# 501
  • Пловдив
и ако получавам майчинство ще ми отпуснат ли тази сума,

ДА-едното няма общо с другото

т.е може да взимаш и двете

# 502
Помощта няма общо с майчинството. Аз взех тези 2880 и получавам и майчинство  Peace

# 503
Привет момичета от мен Hug Hug Hug
Искам да попитам нещо което не ми стана ясно,тази помощ има ли нещо общо с майчинството,в смисъл дали ако получавам майчинство ще ми отпуснат ли тази сума,това никъде не го намерих като инфо,или тези 2880лв са за майки студентки редовно обучение които не получават други доходи newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 много ми е объркано

Майчинството и помощта нямат нищо общо!Става въпрос за две отделни неща.

# 504
Та да споделя продължението на моята сага  Simple Smile

Днес звънях в Регионалното Социално Осигуряване и говорих с жената, отговаряща точно по тези въпроси, свързани с еднократните помощи. Много любезно ми се обясни, че няма такова нещо да се изисква една и съща дата на двата документа  Rolling Eyes И ми каза да звънна пак в нашето подразделение и да им кажа за какво става въпрос. При което естествено звъннах веднага и какво си мислите, че ми казват оттам ????? ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ОТГОВАРЯТ ДВЕТЕ ДАТИ  #Crazy  #Crazy  #Crazy Това било в мой интерес да не се занимавам да звъня на този и на онзи, сумата не е малка и ставали много спекулации и за това го изисквали.

Не знам как стават тези неща... Даже вече и не ми се коментира за нашата държавна администрация

Моят съвет е, който иска и може,  да се възползва от тази и други помощи, то просто това заслужават с такова отношение и непознаване на законите. Щом така държавните служители се държат с нас, то и ние не трябва да се чувстваме виновни, че кандидатстваме за тези помощи (имам предвид тези, които се записват да учат само заради помощта)

# 505
Poly е това вече си е гавра. Я иди и подай една жалба в това Регионално социално подпомагане (предполагам там трябва) пък да видим тая във вашето пак ли ще е толкова категорична за еднаквите дати. Най добре и разбери името и го напиши в жалбата.
Лелеле ка може да има такива хора, да се гаврят така с майка с малко бебе. Това не са хора, а изроди  #Cussing out

# 506
  • Пловдив
Poly, права е beru6ka за името. Обади й се пак на тая, която те размотава и я накарай да се представи. Не я оставяй, докато не си каже името. Заплаши я, че ще пуснеш жалба. Всички държавни и общински служители са много отворени, докато не се наложи да застанат зад нещо с името и подписа си  ooooh! Тогава почват да се чудят как да увъртат.

Или отивай на място и не ги оставяй, докато не ти приемат документите и не ти дадат входящ номер. Нямат право да отказват. Дори и шматката, която ги приема да си мисли, че са нередовни.

То бива некомпетентност, ама това е прекалено  #Cussing out

# 507
Poly, права е beru6ka за името. Обади й се пак на тая, която те размотава и я накарай да се представи. Не я оставяй, докато не си каже името. Заплаши я, че ще пуснеш жалба. Всички държавни и общински служители са много отворени, докато не се наложи да застанат зад нещо с името и подписа си  ooooh! Тогава почват да се чудят как да увъртат.

Или отивай на място и не ги оставяй, докато не ти приемат документите и не ти дадат входящ номер. Нямат право да отказват. Дори и шматката, която ги приема да си мисли, че са нередовни.

То бива некомпетентност, ама това е прекалено  #Cussing out

Момичета,ама вие не разбрахте ли,че служителите не са запознати със закона?
Във всяка община,различно казват ooooh!

# 508
Здравейте! Аз като отидох да подавам документи в социалното ми казаха, че трябва да е в месеца следващ събитието, т.е. раждането - родих на 10 септември, а отидох в социалните около 25-и. Можело да подам само за еднократната при раждане, но не и за тази за майка-редовна студентка и за детските  newsm78 Е, каза тази жена, че без това било след няколко дни октомври вече. Да, но уверението от университета ми е от септември. Попитах я и каза, че щяло да свърши работа. Хм, дано Thinking Сега в понеделник с мъжо и с мъника пак ще сме по опашките, особено ако трябва да вземам друго уверение - сега са такива опашки  ooooh!

Искам да ви попитам - след колко време разбираш дали си одобрен и по какъв начин те уведомяват? Освен това - след колко време превеждат сумата?
Благодаря ви!   bouquet

# 509
bless_girl ,мен не ме уведомиха изобщо!Аз ги търсех,за да разбера становището им Confused
Ако подадеш октомври,сумата ще я получиш с детските през ноември. PeaceТ,е парите ги превеждат на следващия месец с детските!

Общи условия

Активация на акаунт