2880 лв. накуп за майки студентки - 3

• 52 168
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
  • Mediterraneo
Имам становище, че съм одобрена. Остана да ми ги преведат края на месеца  Praynig

# 526
Как го разбирате това становище -звънкате в социалното или на място питате. Светнете ме и мен  Flutter

# 527
Как го разбирате това становище -звънкате в социалното или на място питате. Светнете ме и мен  Flutter

Аз лично първия път звънях в СП,за да разбера одобрена ли съм или не.

Имам становище, че съм одобрена. Остана да ми ги преведат края на месеца  Praynig

Честити да са ти! Grinning

# 528
  • Бургас
На мен от Социалното ми се обадиха,за да отида да си взема решенито.  Peace

# 529
Днес си взех уверение и в него вече вписват и датата,когато е издадено(преди беше само месеца) Rolling Eyes
Та,ако уверението ми е с дата 5,10,а подам документи в края на месеца,ще го признаят ли от СП?

Ако подаваш във Варна- НЕ.  Crazy То като чета форума, май само при нас е така... #Cussing out

# 530
  • Mediterraneo
Имам познати в социалните. Те ми съдействаха да разбера за становището.

# 531
Днес си взех уверение и в него вече вписват и датата,когато е издадено(преди беше само месеца) Rolling Eyes
Та,ако уверението ми е с дата 5,10,а подам документи в края на месеца,ще го признаят ли от СП?

Ако подаваш във Варна- НЕ.  Crazy То като чета форума, май само при нас е така... #Cussing out

Поли,вие там сти сложна система Mr. Green

# 532
Да ви кажа и за прословутите студентски кредити, които  уж отпускат и за които много се шуми. Оказа се че човек трябва да мине през иглени уши само за да подаде документи.
1. Банките въобще не са запознати за какво иде реч
2. От самите университети изобщо не съдействат

Аз  искам да кандидатствам за този кредит за месечна издръжка тъй като чакам второ дете,което ще се роди по време на следването. Има такава клауза, че при раждане на второ дете държавата погасява кредита. Имам оставащи 10 месеца от следването по 240= 2400лв. Койти ги дава викам си аз при това безвъзмездно. Тръгвам да кандидатствам обикалям банковите клонове с цел да ми разяснят да няма подводни камъни, от една банка ми казват, че тъй като първото ми дете е родено2009, а законът за студентското кредитиране е влязъл от януари 2010г. то не мога да кандидатствам... потъват ми гемиите, но се запъвам и решавам да проверя дали това е така, отварям да чета разпоредбите на държавен вестник, изобщо няма такава клауза, но иди го докажи на некомпетентните служителки и чак в централата на ДСК се обаждаха и там същото твърдят. Обаждам се в МОН, оказва се, че наистина няма такова нещо, а за този кредит за издръжка на редовни студенти задължително условие е да си родител.
Отивам в банката и там вдигат рамене и казват, че после били проверили и съм била права, да ама ако не се бях върнала...
Изведнъж се оказва, че трябва да дам уверение, че по време на раждането на първото ми дете съм била с непрекъснати студентски права - става въпрос за 2009/2010, връщат ме в УНСС откъдето ми заявяват, че не издават уверения за минал период и могат да ми издадат само за текущата учебна година, а ако съм искала издавали удостоверения за това нещо но имало такса 35лв.
В брошурите за кредита обаче пише, че не се плащат никакви такси по усвояване и кандидатстване за кредит и викам как така на своя глава са решили да изкарват пари от подобни административни услуги. Връщам се в банката и хубаво ги наклепах... викам как така студентската ми книжка и акта за раждане не удостоверяват ли достатъчно добре, че съм била редовна студентка по това време... не било достатъчно. От ДСК подават оплакване, че от УНСС им създават проблеми с тези уверения и че отказват да ги издават  и така сега седя и чакам заради бюрократичните спънки, кредит може да не взема, но поне съм решила хубаво да им разништя проблемите...

# 533
  • Пловдив
.....издръжка тъй като чакам второ дете,което ще се роди по време на следването. Има такава клауза, че при раждане на второ дете държавата погасява кредита. Имам оставащи 10 месеца от следването по 240= 2400лв. Койти ги дава викам си аз при това безвъзмездно. Тръгвам да ....

Имаш право да кандидатсваш и за помощта от 2880 лв, ако се водиш редовен студент Peace ;стипендия за майка-студентка с дете до 6 год.;детски (обвързано с дохода),еднократна помощ при раждане.

Успех Hug

# 534
  • Пловдив
Mirkam, Zahira има предвид ЗАКОН ЗА КР … 53;ТИ, от който тя като редовна студентка с 2 деца ще може да се възползва. Естествено и помощите, посочени от теб  Peace
Мисля, че ще е от полза на другите майки в нейното положение да проучат въпроса  yes

# 535
  • Пловдив
Да,разбрах от началото Hug

Просто написах и другите помощи, от които има право да се възползва.

Иначе идеята със студентското кредитиране е много добра, но типично по български -не -добре организирана Tired

Дано всички мами, които имат нужда да успеят да се преборят със системата Peace

# 536
  • Стара Загора
А аз дали мога да се възползвам от този кредит, при условие, че сега записвам магистратура- редовно и чакам близнаци??? Те са две деца, ама едновременно... newsm78 newsm78

# 537
  • на Земята
Да ,я ако може някой да разясни кой и как  може да се възползва и каква полза има от  този кредит . Praynig

# 538
Да ,я ако може някой да разясни кой и как  може да се възползва и каква полза има от  този кредит . Praynig
Най-добре ще е някой по-запознат да пусне нова тема.

# 539
  • Видин
Здравейте. Къде мога да прочета до каква възраст на детето се отпуска тази помощ? Навсякъде продължава да пише 1 година  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт