Април вече чука и всички малки МАРТЕНИЧКИ2010 са тука (1)

• 31 670
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Краситка, благодаря ти за информацията, мисля, че се справяме засега, успявам да цедя по 70 - 80 мл. и й ги давам...а това със шишето го пробвах - изяде 70 мл. и си сви муцката, явно не искаше повече. Ако продължавам със същото темпо с кърмата, т.е с никакво, скоро можед аминем само на АМ, а така не ми се иска... Cry Embarassed Каквото е рекал Господ.
Даридка, радвам се че писа и си сред нас отново с бебе Любо, не бях попадала скоро на твой пост, аз не че влизам много често... Laughing
Стискам палци на delight Митко бързо да се оправя, миличкото бебче  Embarassed Hug Hug Hug
Мама Ив  Hug Hug  bouquet
Весели празници и от мен на всички, целувки на дечицата ви Hug

# 151
Здравейте майчета!
Нанина, Мама Ив, Ахони и всички  Hug
Ние ощееееее сме 2 в 1, бебата не ще да излиза и това си е, явно ще си дочакам прегледа на 6 април  Cry
Утре си мислех да празнувам Великден в родилното, ама явно ще е с роднините.  Sad
Пухинка добре дошла
Честити бебенца!
Габриела  на мама Pamdar
София на мама GeriTo
Християн на мама dil77
Божидара Мария на мама Mama Da
Да са живи и здрави и много радост да носят!

# 152
Момичета, много ми е криво и постоянно рева.Не стига, че ме тормози това с кърменето, ами и нашия татко реши довечера да излиза да се види с приятели дошли от Австрия и ми стана много гадно.На мен все едно не ми се излиза, дето не стига, че последните месеци на бременността не съм излизала, ами и сега с тази болница и постоянното седене вкъщи пак никъде не излизам, дори и през деня на разходка.То и пре деня си излиза-работа, това-онова, ами сега и това Cry

# 153
mama Iv , ahoney(Честито!),мерси за отгворите,и аз така направих,но се зачудих като е минал почти час дали това не е от новата кърма ,която е почнала да слиза?Защото аз вчера от цеденето нямах ефект,нищо не пускаше,по няколко капки и когато и пробвам след кърмене само това и аз не се мъча повече...

Днес е друго,кърмата ми е повече,успях да изцедя даже,не е като пър вите дни ,но мисля ,че това вече е нормалното и много се радвам че се регулирах!  Защото вчера бях празна!,то затова и днес малчугана спи ли спи....
newsm44

Тинчето,аз за 1 ден си увеличих кърмата видимо.Купи си сурови ядки-лешници,бадеми .Също така хапвам 1 суп. лъжица мед преди всяко кърмене.И естествено вода и прясно мляко.Надявам се и на теб да ти помогне...И да си по-спокойничка ,ще има време да излизаме,сега ще стискаме зъби!

Мерси на всички за отговорите за водичката.

Момичета,чуствате ли гадни иглички в зърната между кърменето?Предполагам че е от слизането на кърмата ама е гадничко...Освен това и аз съм така вечер се събуждам вир вода -гареща,и като стана да оправям малкия ми става супеер студено...
 #Crazy

delight  ,стискам палци,бързо да се прибирате в къщи!

# 154
tincheto не се ядосвай толкова, мъжете като цяло не са най-съобразителните за много неща. А ти каза ли му на твоя мъж за това как се чувстваш или си плачеш сама. Ако приемем, че мъжът ти е проявил въпросната несъобразителност и ти не си му казала, че ти е криво то той няма как да знае какъв точно е проблемът и ще реши че просто си кисела или са хормоните. Поговори си с него и може би нещата ще се изгладят. В по-краткосрочен план не се ядосвай и недей да плачеш, че бебетата всичко усещат.

Митко го приеха в болница с затруднено дишане, кашлица и силна хрема. В спешното ми казаха, че се съмняват за пневмония, но в последствие я отхвърлиха. Сега го лекуват с капки за нос, правим му инхалации и отделно му слагат урбазон през абоката. Не съм си представяла как може да реве бебе, но вчера като му слагаха абоката Митко се скъса да реве и добре, че ми казаха да изляза от стаята, защото аз пред вратата само като го слушах се скъсах да рева, а ако бях вътре не знам. Вече слава Богу е много по-добре и съм много по-спокойна и той също. Първата нощ я изкарахме съвсем спокойно и се надявам така да е и тази. Благодаря на всички за милите думи и добрите пожелания.

# 155
  • Sofia
delight, много наприятна ситуация, дано малкия юнак бързо се оправя (все пак по-добре е , че сте в болница, така че да може да е под лекарски контрол)

Момичета, оставяте ли бебетата да поплачат,
макия не беше много ревлив, но от вчера почти не е спал и постоянно плаче (мисля, че не са колики, защото не се свива и гърчи), та се чудех дали да не го оставя да поплаче десетина минути без да го успокоявам, за да може да се поизмори, пък белким заспи....

# 156
делигт-дано да се оправи по бързо малкия юнак и да си се прибирате в къщи.
и ние морим едни секрети откакто см се родили и нямат махане-чак се притеснявам да не е нещо по опасно,но док я гледа наскоро.
но и тя трудно диша и преглъща,а като почне да яде бърза и се дави.в стаята постоянно разнасяме една купичка с лайка и чак посред нощ проветряваме,но тя като почне да реве чак дъх не си поема и присипва.
бона фидес аз я осравям да реве когато виждам че и се спи и плаче мн тихо даже не е плач ,а по скоро като оплакване .
но като реши да плачи-тя е много гръмогласна и нищо не я успокоява веднага гледаме да се гушкаме.

# 157
Здравейте на всички, които вече са мами и на всички, които все още очакват своите рожби. Здравей и на теб Дарида. Теб те чувствам малко по-близка някак си, поради това, че ражда в същата клиника, в която и аз и поради това, че педиатърът ви пък ми е комшия. Моята малка Вики е вече на половин месец и миличката, когато спи е много неспокойна. Напряга се все едно иска да ака, но не винаги като я преобличаме в памперса е свършила тази работа, става червено цялото й личице, прави едни физиономийки, все едно аха аха ще заплаче и след малко се успокоява и пак си заспива и това е доста пъти по време на сън. През нощта горе долу се справяме за сега, храним се и спим без проблем, но през деня особено в обедните и след обедните часове не иска да спи. Ако пък заспи е за около час, час и половина само. После ако вече е яла, не иска и да яде, само се кокори и плаче. Огъва се милото като гъсеничка. Криви си главичката назад, увива си гръбчето. Това колики ли са? Моята кума има момиченце вече на годинка и ми вика, че са колики. Вие как мислите? Аз си мислех в началото, че като и давам кърма, като суче от гърда, не й стига и за това се събужда толкова скоро след като е заспала. Мисля си, че кърмата ми може да не й е достатъчно хранителна, защото така или иначе нямам достатъчно (и аз като теб Дари) давам и АМ на ХИПП. Че така де, помислих си, че може да не й е достатъчно хранителна кърмата, защото като и дам след като е ревала примерно вече 2 часа АМ и си млъква и заспива. Не знам вие как сте мили майчета, но на мен ми е доста трудно понякога. Направо се чувствам безсилна пред плача на детенцето. Толкова е сладка и бузеста милата, че като ми заплаче и сърцето ми се къса. Дали го боли много? Мен ме боли два пъти повече от него сигурно. Дари ти как си?

Последна редакция: сб, 03 апр 2010, 20:26 от elzas

# 158
delight Стискаме палци с бебе Симо да се оправяте бързо,знам че ще е така.Много е мъчно като плачкат милите наистина ми се къса сърцето.
tincheto Не се притеснявай за кърмата ще ти се оправи,сигурна съм.Аз вече се отказах да се измъчвам давам и кърма и АМ и това е,много исках да е самона кърма и всички около мен са свидетел ,че дадох всичко от себе си ,но като нямя няма,какво да сторя.Плаках ,плаках и сега се примирих,само ме притесняват окорителните погледи и думи на някой хора от обкръжението ми ,но  ще гледам да ги игнорирам аз си знам през какво минавам заради тази проклета кърма.Аз не съм била кърмена и не съм имала проблеми ,но исках да дам най-доброто за бебо ,като всички нас.Колкото до мъжа ти не се ядосвай,аз преди няколко дни се бях настройла срещу моя и аз не знам ащо,вярно че не е при мен,но не затова ми беше крив,чак не исках да говоря с него беше ми досадно...май просто ми липсваше нежност и внимание,не ми трябва д ми помага за бебо и за домакинството там има кой ,а и аз не искам многог многог да ми помагат,но наистина ми липсват ласки .Обвиних го че ме мисли за лоша майка без нищо да е казал,абе пълна лудница.Добре че той е търпелив и с много приказки ме оправи.Всичко това е от хормоните според мен.Иначе и на мен много ми се излиза скоро и това ще стане.Аз редовно си поревавам ,ту не се хресвам в огледалото и надавам вой,ту заради кърменето,ту заради това дали съм добра майка,ту дали на бебо му е наред всичко и защо плаче и т.н. много съм станала чувствителна...

Бебо имаше колики тази нощ исутринта също чак към 15.30 ч заспа дълбоко,събудих го в 18ч но хапна много малко и заспа милият много е изтощен сега ще се цедя и пак ще го будя да хапне дано е гладен.Аз не съм спала почти и съм много изморена,но се радвам защото нашия тати идва тази вечар.

# 159
Момичета, много ми е криво и постоянно рева.Не стига, че ме тормози това с кърменето, ами и нашия татко реши довечера да излиза да се види с приятели дошли от Австрия и ми стана много гадно.На мен все едно не ми се излиза, дето не стига, че последните месеци на бременността не съм излизала, ами и сега с тази болница и постоянното седене вкъщи пак никъде не излизам, дори и през деня на разходка.То и пре деня си излиза-работа, това-онова, ами сега и това Cry
Мила,разбирам те напълно.Ей,днес едно познати са ни поканили тази вечер нагости,и моя мъж им обещал,че ще ходим. Викам му ти дете нямаш ли,нали знаеш,че няма къде да оставим малкия,и той нищо.Като че ли имаше планове да ходи сам без мен,ама не му се отвори парашута  Twisted Evil

# 160
yanin4eto Аз не мисля че тези иглички са от слизането на кърмата аз ги усещам като настръхване,а идването на кърмата или не го усештам или е като гъдел...ама и аз не знам,но поне знаш,че не си само ти с иглички  Wink

Мами кога да спра да чистя пъпчето ?Забравих да питам док...

# 161
Здравейте,

само минавам да ви поздравя, за съжаление ме мога да ви изчета.
delight Стискам палци да се оправяте бързо,
Тинче не се тормози мила, нашия педиатър като дойде в нас каза по въпроса за кърмата, че най важното е да не си задаваш прекалено много въпроси, каза остави ги да си говорят бебето и гърдата  Laughing  те се рабират перфектно и всичко ще е както трябва. За мъжа ти те разбирам перфектно нашия татко също иска да излиза и го прави естествено, те не са като нас и не могат да ни разберат изцяло, но поговорете това е начина  Hug Hug Hug

Аз се моля тази нощ да поспя, че снощи до 1 и 30 у нас беше екшън, сменихме капките за колики и се надявам да е по спокойна бебка.

Поздравявам ви всички до една   Hug

# 162
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=37207.0 тук има събрани много теми на едно място. HugМоже да са полезни за някои.
Лека ви желая,малката много плаче и само се изреждаме да я носим,но и това не помага.Сега я изкъпахме и е наядена.С голям зор заспа милата,но най-накрая умората си каза думата и заспа....но докога ooooh!
Отивам да лягам и аз.Зарязах всякаква работа ,за да почина.
Лека нощ ви желая   Hug

# 163
  • София
delight, стискам палци и се моля бързо да оздравявте  Praynig
yanin4eto, аз също ги чувствам тези иглички и също си мислех, че е свързано с образуването на повече кърма  newsm78
bona fides, аз избягвам да я оставям да плаче, т.е ако само хленчи няма проблем, но мисля че да се дере от рев - не е добре. правя всичко възможно, което се сетя, за да не плаче. тя има една фаза на магарешки рев, когато просто се зачервява и спира да си поема въздух, така че гледам да не се стига до там

новият номер на нашата мома от вчера е, че иска да заспива сучейки на гърдата. и снощи и днес ми разигра същия сценарий. нахранена, сменен памперса, всичко наред и рев (от магарешкия). какво ли не правихме с баща и - говорихме и, люляхме я, само челна стойка не сме правили - не та не - търси цицата и реве. първо мислих, че не и е стигнала кърмата, защото не я претеглих, затова дадох и изцедена от шише - и нея изяде. и пак рев, и пак търси. като я сложа на гърдата - дръпва два три пъти и заспива, защото е преяла и всъщност не е гладна. някой има ли такъв случай? направо се чудя - за биберон ли ме смята  Mr. Green ще вземе да свикне и трябва цял ден гола да ходя  Sick

# 164
ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО ! Да си Пожелаеме много радост и здраве на малките ни бебоци,на нас и всички близки. Да растат и носят само щастие в домовете ни малките ни Слънчица. Весели празници от нас с Марти на всички мами и вашите съкровища

Общи условия

Активация на акаунт