Отговори
# 705
  • Варна
Mishell66 , kup74Lennyh  Много ви благодаря момичета , че ви има  newsm51

Може да е от хормоните , но като ви чета и сълзите ми някак напират. Да , искам да съм позитивна и да мисля позитивно , и на пролет да се похваля с живо и здраво бебче  newsm17. От личен опит зная , че всичко е в ръцете на някой там горе  -  и притесненията не помагат изобщо . Каквото е писано - това ще е !!!

kup74 - мила, стискам ти палци от все сърце   fingerscrossed и се моля  newsm17 Представям си как се чувстваш - с тебе съм  lovekiss

# 706
kup74, имаш стиснатте ми палци  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed . Освен това съм чела, че в голям процент от случаите лошите резултати от БХС са лъжливи.

# 707
Купче  Hug Praynig ти ходи ли на ФМ при Марков? Ако не си това е първото нещо, което трябва да направиш със сигурност. Във възрастовата граница над 35 принципно БХС е с предизвестено недотам добри резултати ( моите също не бяха блестящи) тъй като самата формула по която се изчислява включва в себе си и годините.
Аз се отказах да правя амнио именно защото след БХС-то отидох при Марков и добре огледахме бебето. Той каза, че според него процента вероятност според това, което вижда бебето да има някакъв проблем е под 5%. Но все пак си каза, че заради възрастта ми би ме пратил на амнио.
Аз реших да не рискувам с процедурата, но пък тя си има и положителни страни - след нея ще си сигурна че всичко е наред - защото е така  Peace и освен това ще знаеш също със 100% сигурност пола на бебето  Wink пък ние ще чакаме да ни го съобщиш  Hug

# 708
Благодаря ви ВИВИ,ЛЕНИ,IRI IS за бързите отговори.
 ЛЕНИ до София в момента няма как да отида,а и сигурно часовете на Марков са заети или пък е в отпуска,а аз нямам много време ,за да отлагам.Амниоцинтезата ще я правя в Пловдив във ВМИ.И моята лекарка огледа бебчо добре и не видя нещо обезпокоително.И на мен точно процедурата ме притеснява.Стискайте ми палци всичко да мине добре и всичко да е наред.

# 709
Купче имаш моите най сърдечни пожелания всичко да е наред. Praynig PraynigДа знаеш че и лекарите си вързват гащите.Моля се горещо всичко да е наред а за амниото първо добре си поговори с доктора.Ако може без тази процедура и риска е много нисък не я прави.Но ако лекаря прецени че трябва успех.Може би е добре да потърсиш и 2 мнение.Миличка ще се моля за теб. Hug Hug Hug

# 710
  • София
kup74 искрено ти пожелавам да се разминете по най-щадящия начин и вярвам че всичко ще е наред. Praynig Praynig Praynig

# 711
Купче имаш и моите стиснати палци Praynig.
Вили честити две чертички.
Момичета гледайте ведро на нещата.Аз доста се тревожих като бях бременна и много притеснения, много нерви.Ако можете спестете си ги.
Сега съжалавям, че толкова треперих(не че нямаше за какво де), но онова дето ми го казваха за чудното време на бременеенето някакси на мен ми се изплъзна.
Поне сега гледам да съм по спокойно и бебчо да се чуства добре е не да се изневря от нервна майка.
Те хубаво ми говореха момичетата ама аз......твърда тиква Whistling

# 712

Момичета гледайте ведро на нещата.Аз доста се тревожих като бях бременна и много притеснения, много нерви.Ако можете спестете си ги.
Сега съжалавям, че толкова треперих(не че нямаше за какво де), но онова дето ми го казваха за чудното време на бременеенето някакси на мен ми се изплъзна...........
Те хубаво ми говореха момичетата ама аз......твърда тиква Whistling

Гледам и не вярвам на очите си!!!!!  Hug Hug Hug Wink Wink Wink Wink
Бънкоооо, заек такъв ама като ти разправях аз  Hug кой да слуша пък уж си с най-дългите уши тука  Peace
Но наистина момичета тези думи от устата на Бъни са направо .... абе нямам думи просто каква метаморфоза и затова само мога най-искрено да кажа - Послушайте я!
А за теб Бънко се радвам от все сърце, че си разбрала какво исках да кажа и силно се надявам поне сега вече да си по-спокойна с малкото зайче и да не пропилееш нито миг от прекрасното си време с него в излишни притеснения  Hug Heart Eyes Hug защото и тук времето е безценно и не се връща назад  Simple Smile

# 713
и силно се надявам поне сега вече да си по-спокойна с малкото зайче
Опитвам се, много се опитвам с кански напъни Mr. Green Mr. Green Mr. Green.
Не е като да не чета, да не се информирам....ама гледам с него да съм спокойна, да му обръщам внимание на 100 %, всеки ден да съм ведра, засмяна въпреки умората.
Иначе се дразня като гледам каква е мръсотия по градинките ooooh!.Просто кучета и майки се блъскаме за пространство ooooh!И за ред други неща като възпитание и т.н се замислям ама всяко  нещо с времето си.
Явно с първо дете повечето са така Rolling Eyes
Пожелавам го на всички ви  Hug Hug Hug

# 714
Kup,  БХС е само изчисление за статистическа вероятност! Т.е. този тест изчислява единствено вероятността плода да има някакво заболяване.
Дали да правиш амниоцентеза - искай съвет от лекаря (в болшинството от случаите ще ти кажат да я правиш) и след това сама трябва да решиш. Амниоцентезата като процедура не е страшна или болезнена (само трепериш преди това), но е важно къде я правиш. Ако решиш да я правиш все пак - направи я на място, където са професионалисти. В София бих препоръчала Майчин дом. Там идват и момичета от други градове. Така или иначе всички проби се носят там за изследване. Има и друго - амниоцентезата изследва само една част от верятните заболявания, сред тях влиза и синдром на Даун.
Ако те интересува и друго - питай. Не се притеснявай от ниските резултати на БХС - в действителност повечето от познатите ми са с резултат около и под 1:100.
Натали, мама Виви, честито момичета!  Hug Пожелавам ви много приятни емоции около бременностите ви и здрави и пухкави бебета накрая! Изживейте си периода пълноценно и не се поддавайте много-много на "епоса" около вас - ще чуете всякакви неща.
Мама Виви, за себе си, за в бъдеще избрах варианта - с направление в Щерев - заплаща се допълнително за някои изследвания, но основните ги поема ЗК. Там са готини и добри специалисти - няма да пропуснат изследване.  Hug

# 715
  • Варна
 Здравейте момичета    bouquet
Бързам рано сутринта да ви се оплача , че ако някой може да даде съвет..... newsm78
Много съм притеснена. При нас е голяма жега и незная дали от това но вчера ми се случи нещо много неприятно. Като се прибрах от работа и пред очите ми се спусна някакво сиво перде- гледам а не мога хубаво да виждам  newsm78 Много се изплаших и направо ми прималя. Легнах си и  започна да ме боли много главата точно на челото над носа . Полежах доста докато ми поотмине . Кажете на някой случвало ли му се е подобно нещо и от какво може да е?

Лек ден желая на всички  newsm51

# 716
Виви може да си събрала границите на кръвното.Пий повече течности а за това състояние ако нямаш високо кръвно солен айрян шоколад кола /но не наведнъж а през определен период от време/.Аз така колабирах и си изкълчих коляното и усуках минискус.Не искам да те стресирам а да ти кажа че събирането на границите е също толкова опасно като високото кръвно.Ако имаш апарат за кръвно го мери.Искренно ти желая бързо да се оправиш и се пази. Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 717
  • Варна
Mishell66   - благодаря ти за съвета   bouquet

По принцип съм си с нормално кръвно  Thinking Майка ми имат апарат - ще го взема да стои при мен , ако ми се случи пак ...

# 718
Ей, че приятно раздвижване в темата.  Heart Eyes
Честито на виделите  EFP, успешно  preggo и здрави  newsm32 на финала.

Купче, виж на 28 стр. от темата и аз бях пуснала моите притеснения от резултатите ми на БХС и момичетата страшно ме успокоиха, за което пак им благодаря!   bouquet Месец след това правих ФМ в Марковс - от там резултатите са прекрасни и обясненията също! (гледат нослето, кокалчетата на кутрето и разни др. за изключване на аномалии). След прегледа съм много по-спокойна и се наслаждавам на бременността.
Както те чета вече май си направила амниото, дано си е струвало и дано няма усложнения от самата процедура!  Praynig Стискам палци! ... и пиши.

Виви, аз в момента съм така, даже вчера половин-един час в книжарницата едвам успях да издържа - не виждах заглавията и бях готова да се строполя, но събирах по няколко книги и присядах къде на стол, къде на стъпалата да разглеждам.
Забелязала съм, че ми се получава в затворени помещения където липсва свеж въздух. От чаша студена вода също веднага ми светва.
Мериш ли кръвното?

Да ви изклюкаря EliK каза в отчетната, че влиза в болница за изследвания и наблюдение, че имала болки и проблеми с бъбреците по принцип.
Да и стиснем палчета и на нея - всичко да е наред и да се появи скоро. Praynig

# 719
  • Варна

Да ви изклюкаря EliK каза в отчетната, че влиза в болница за изследвания и наблюдение, че имала болки и проблеми с бъбреците по принцип.
Да и стиснем палчета и на нея - всичко да е наред и да се появи скоро. Praynig

Разбира се , че ще стискаме палци  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Дано всичко да е наред и скоро да пише тук как е !

А що се отнася до пречерняването -  на мен ми се получи след като цял ден на работа съм с климатик и се прибрах в къщи , където нямаме такава екстра и беше  ужасно задушно . Много е неприятно , но се поуспокоих като прочетох и вдруги теми , че и на други им се е случвало.... При нас е страшна жега и смятам почивните дни да си ги искарам на гости у нашите , защото те имат климатик .
Приятни почивни дни на всички и понеделник да има хубави новинки  newsm51 newsm51 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт