Отговори
# 90
Да, а в България, ако някоя жена не роди до 30 г, вече всички я заклеймяват, че не иска деца...ами не се гледа с добро око...никой, ама абсолютно никой не се замисля, че е възможно да има проблем и че не хубаво да се любопитства......

Днес например спорихме с управителката...вчера гледала по TV, една жена на 55 години с близначета на 3-4, заченати инвитро, без баща...жената имала болен брат и лежащо болни родители...та шефката беше възмутена, как било възможно въпросната дама да има деца при условие, че не може да им предложи нищо...боже толкова е лесно да говориш по този начин, когато вече си майка...да ....а  въпросната дама била много щастлива.... #Crazy

# 91
kup74, да ти е живо и здраво детенцето и много да ви радва! А и вие него скоро да го зарадвате  Wink Hug
EliK честит рожденик и на теб! Голям мъж да стане и щастлив батко!  Hug
EliK, ти сама ще си прецениш кога да вземеш болничния! Разбирам те прекрасно!  Hug Второто дете за мен беше и подарък за това, че ме спаси от работата, от която аз никога нямаше да мога да се измъкна!
При мен в 3-ти месец, както си стоях на бюрото, отидох до тоалетна и видях, че имам леко кървене. Беше точно преди ДДС  ooooh!, мъжът ми веднага ме закара до Тина Киркова, където няколко дни лежах и бях на инжекции за задържане. Така всичко се реши от само себе си и излязох в дъъъъъъъъъълъг болничен.
Имах една страхотна и лека бременност, след това кървене не съм имала никакъв проблем, но повече на работа не се върнах! Радвах се и на голямото си дете, и на бременността ми!  Laughing Всяко зло за добро - ако не беше станало така, щях да бачкам до последно и всичко щеше да мине покрай мен, без да разбера и да се нарадвам на всеки миг!
Пожелавам ти да успееш да излезеш по-рано в отпуск, защото това време не може да се компенсира с нищо! Трябва да си го изживееш!  Hug А и не сме първа младост-поработили сме!
galika, всеки преценява себе си! Тази твойта шефка ми се струва много лоша нещо, а?  newsm78

# 92
spasdidi, по принцип е много готина....само, че напоследък я обземат едни такива състояния, то е заради кризата...ама ми бърка в раната...аз съм си решила, то моя любим е съгласан де...ако не успеем с бебеправенето дори и инвитро, да си осиновим бебче, изобщо дори и не съм се замислила, само на любимия ще му трябва малко време да приема факта, че ще гледаме  чуждо дете...
та с моята шефка наскоро водихме спор на тази тема, тя защитава тезата , че не може човек ей така да осинови дете...че трябва да се замисли т.к. после детето, като разберяло, че е осиновено и направо откачало...абе тинти минтири...нима факта, че му предлагаш възможността да има семейство да бъде отгледано с любов, не е най-важното нещо в живото, вместо да израстне осакето, малтретирано, насилвано, да стане престъпник...нима едно семейство не дава нужното за старта в живото на детенцето...аз съм убедена, че родители, които си осиновяват детенце го отглеждат с много Любов, защото в продължение на годни са си мечтали за рожбичка, и после, когато най-накрая се сдобият с детенце си го отглеждат с много обич и топлина....не зная момичето, но поправете ме ако греша  love001

# 93
galika, жената с двете дечица е идвала в този форум и ни е писала - тя е много щастлива от решението си. Тя и иначе щеше да си има болни родители и брат, а сега си има и голяма радост - двете деца. Никога не си достатъчно беден, ако има кого да обичаш. Децата се отглеждат и с много и с малко, но най-вече с обич и грижа.
Що се отнася до сирачетата - да се погрижиш за изоставено дете е най-благородната мисия на тоя заблуден свят. Познавам хора с осиновено и собствено дете - няма разлика в грижите. Просто двете са една сбъдната мечта. Зная, че не винаги се получава идеалния вариант, но едно семейство е по-добре от сиропиталище.
kup74, Elik - даса ви живи и здрави дечица и много, много да ви радват!  Hug

# 94
galika, жената с двете дечица е идвала в този форум и ни е писала - тя е много щастлива от решението си. Тя и иначе щеше да си има болни родители и брат, а сега си има и голяма радост - двете деца. Никога не си достатъчно беден, ако има кого да обичаш. Децата се отглеждат и с много и с малко, но най-вече с обич и грижа.
Що се отнася до сирачетата - да се погрижиш за изоставено дете е най-благородната мисия на тоя заблуден свят. Познавам хора с осиновено и собствено дете - няма разлика в грижите. Просто двете са една сбъдната мечта. Зная, че не винаги се получава идеалния вариант, но едно семейство е по-добре от сиропиталище.
kup74, Elik - даса ви живи и здрави дечица и много, много да ви радват!  Hug
newsm10 newsm10 newsm10

galika, само едно не можах да разбера Thinking
Цитат
само на любимия ще му трябва малко време да приема факта, че ще гледаме  чуждо дете...
Щом от сега го мислиш за чуждо, по добре не го осиновявай.

# 95
Мишанка, аз напълно споделям мнението ти, и се учудих на думите на управителката...първо не мога да повярвам, че това го казва жена, т.к. според  мен това е недопустимо да се излезе от една жена...не мога да повярвам, че ще е в състояние да го каже...и второ все пак не съм очаквала че едно човешко същество е способно да си помисли подобно нещо, камоли да го изрече...просто не мога да разбирам...в какъв свят живеем...но аз днес й го казах, че не е права изобщо не е права...все пак е майка не може да разсъждава по този начин...направо съм ужасена....или пък точно затова че е раждала два пъти била е майка и не може да осъзнае колко празен е живота на една жена, когато не може да стане майка....не познава това чувство, не познава празнината... newsm78

# 96
Честити рождени дни на дечицата на Купче и ЕлиК Hug  bouquet
Живи и здрави да са ви момичета!!!
Много щастие и късмет да ви носят и скоро да ги направите батковци!
lechugitka добре дошла   bouquet желая ти скорошен късмет и изобщо да не съм те чула да говориш за години  Naughty
Колкото до годините преди 4 дни навърших 43, а виждате в подписа ми кога се роди моето последно чудо  Hug, така че .....
Изобщо са супер неадекватни поне за мен тези коментари относно възрастта и бебеправенето и те са особено актуални у нас.
Вярно че с напредване на годините понякога става по-трудно, но желанието на една жена да дари живот понякога побеждава невероятни трудности по пътя и!
Желая ви от сърце за вас пътя да е кратък и гладък!

Иначе по стечение на обстоятелствата съм срещала дамата, която сте обсъждали по-горе и само ще кажа, че има невероятно красиви и палави дечица и че със сигурност е щастлива с тях. И не е вярно че не може нищо да им даде, доколкото помня е учителка и със сигурност да ще имат какво да вземат от такава целеустремена и смела жена  Peace Не и е лесно, но тя не го е и очаквала!
Така че следвайте мечтите си, дори и никой друг да не ви подкрепя!

# 97
Благодаря ви много за хубавите пожелания момичета-LECHUGITKA,ЖАКЛИН,DANITO,ELIK, MALINA M,
SPASDIDI,МИШАНКА,LENNYH!
 ELIK да е жив и здрав Дани!Да расте умен,щастлив и да се гордеете с него!Много успех и късмет в училище и във всичко!

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 16:08 от kup74

# 98
Добро утро на всички!
Галика
, твоят пост ме развълнува много...разбира се ,че осиновените деца е само название ...та те са си наши деца...с нашите грижи, обич и всеотдайност растат ...Много семейства в България знаете как са... с така наречения " втори брак"...обикновено някой довежда и детенце от "първия брак"...ми не е ли горе долу същото...само дето не им казват осиновени... Познавам такива семейства , някой им казват ,че са осиновени , други не ...но не виждам разлика между грижите за "техните" и "осиновените " деца...даже понякога има такива зловещи примери за отношение към родни деца ,че...всичко си опира  до човека ,който ги  отглежда ...от него зависи как ще се чувстват, живеят...
Границата за инвитрото е 43 години за сега....
Ленка, твоя подпис винаги е бил стимул за темата ...и така ще бъде... Hug
Елик, пази се...работа винаги има...ако питаш работодателя трябва да спим на работното място....
Лечигитка, така ли ти е името  newsm78 да не се излагам нещо ,че май все по различен начин го пиша...  bouquet
Хубав ден сладурки.... newsm51

# 99
  • в кукувиче гнездо
Хахахаа, разсмя ме много... Казва се лечугитка, идва от испански и значи марулка...

# 100
  • в кукувиче гнездо
LennyH, наистина ли си родила на 42 г? ОООО колко хубаво, това наистина е страхотно! Просто нямам думи, супер... Пък аз се притеснявам за 34 г. Ама като от всякъде ми викат АЙДЕЕЕ, нямаш време и ме психясаха вече. Но ще взема да се поуспокоя вече и... напред!

# 101
LennyH, наистина ли си родила на 42 г? ОООО колко хубаво, това наистина е страхотно! Просто нямам думи, супер... Пък аз се притеснявам за 34 г. Ама като от всякъде ми викат АЙДЕЕЕ, нямаш време и ме психясаха вече. Но ще взема да се поуспокоя вече и... напред!

Съвсем наистина - няма лъжа, няма измама.
Затова и ми е смешно като се закоментира, че някой на 34-35 бил вече стар!
Средния си син родих на 34 и това беше най-прекрасната ми и най-леката ми бременност. Писала съм назад в темите, ако ти се чете издири го  Hug
Късмет момиче и коментарите си ги пускай в кръглата папка  Wink Wink Wink

# 102
Записвам се и аз при вас ако приемате нови. Юни ще навърша 35, бебеправим сериозно от няколко месеца, този ходих и на фоликуметрия и се надявам вече да е станало, ама Божа работа...  Praynig
И мен като lechugitka ме психясаха вече, че 35г. е: " ужасно късно, момиче, какво още чакаш?"
но доктора, който ми следи овулацията ме успокои че това е все по-често срещаната възраст за първа бременност, а на Запад така е от години. Не че ме интересуват коментарите, да се появи бебо пък да си говорят квото искат.
Стискам палци на всички смели мами тук, ще имам нужда от вас. Хубав ден!  bouquet

# 103
Здравейте!
Gold Delicious , welcome Стискам палци чудото да се е получило този месец! И аз споделям идеята, че 35+ години  е чудесна възраст за майчинство/първо, второ и т.н./ и се радвам, че и лекар споделя мнението. Вчера се натъкнах на обратното - бях на лекар и си поговорих с едно момиче в 9-я месец пред кабинета /имахме достатъчно време, защото чакахме повече от час/. Та на нея предишния й лекар й казал "действай, действай за бебе, че да не станеш на 30 и да дойдеш тогава да ми ревеш"  #Crazy Ужас! Не знам как бих реагирала ако на мен ми лекаря ми каже нещо за възрастта -каквато съм чувствителна напоследък сигурно ще се откажа от него. За сега подобни изцепки няма  Peace
Днес за първи път от бременеенето ми си взех болничен, сега се чувствам се по-добре в къщи  Peace
Вчера следобед така ми се сви корема все едно имам мускулна треска, притесних се доста. И то при положение, че пия магнерич и дуфастон. Сега пия и ношпа. Издържах приключването на ДДС, интрастати, акцизи и тем подобни и сега мога да се отпусна и да помисля за себе си Blush

# 104
Elik, ти пиеше ли дуфастон докато бебеправеше...и ако е така преди ову или след ову го пиеше...защото на мен гинеколожката ми го беше изписала след ову..но цикъла ми се измести от 28-32 дни и тя ми каза да го пия преди ову...което много ме учуди два пъти я питах да не би да не го пия правилно...чудя се да не би нещо да н сме се разбрали... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт