РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ИГРАЧКИ 4

• 134 892
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
madame , по първия въпрос - да
по втория - зашивам всички части и тогава слагам пластмасата.
От страната, от която съм пъхала пластмасата,зашивам на ръка.
От двете страни на пластмасата, слагам вата по-тъничка.Ако е много дебела ще стане груба и безформена къщичката, ако няма вата ще стане ръбеста  и ще къса плата.

krasik , добре дошла във форума   bouquet
Като за първи опит много добре си се справила.
Отговарям ти :
1. да
2. да,няма последователност.
Според мен трябва да ти е по гъсто изплетена тази шапчица.
3. не знам каква кройка си използвала.Обикновенно кройките са сполучливи.Постепенно ще схванеш нещата.
4. с бои за текстил не съм сигурна дали ще се получи.
5.не можеш да използваш стиропор

# 91

mery_poppins1,  благодаря ти!
Ето я госпойцата Grinning
Още не е готова - няма обувки и палтенце, но като разбара, че ще я снимам, хукна по чорапи Grinning

Помогнете ми за бузките, как да ги направя , нямам идея. Продавачката каза, че тази боя е за тази цел, но ме е страх да опитам на куклата.

# 92
krasik  куклата ти е много сладка и красива, косата и много добре се е получила. Много ми харесва  Heart Eyes

# 93
krasik, много добре се е получила куклата, спазила си  пропорциите.Аз съм влюбена в тоалета, малка провинциална кокетка. А за бузите, не знам дали е правилно но аз използвам руж. При втор- трето нанасяне, плата се насища достатъчно, безвредно е и лесно се слага. newsm10

Момичета, какво става с Кас, започна да ми липсва. Hug

# 94
  • зад кестените
От_село_съм това което правиш и кукли и стихчета е завладяващо .Браво!Харесах си един твой Прасчо, много много е готин.
krasik   куклата ти е  с много сладки плитки и красива рокличка, харесах я от пръв поглед Heart Eyes

# 95
  • София
Здравейте, майсторки!

Мери, прекрасни одеалца си ушила - кое от кое по-хубави!
Обясненията ти са много полезни и за мен!  Peace
krasik, добре дошла! Куклата ти е много хубава, а тоалета е разкошен!
Относно бузките, аз също съм си купила боя за текстил и все не се осмелявах да направя бузки с нея. Е, наскоро направих и хем ми харесва, хем не. Нанесох боята с клечка за уши. Но тя нали не може да се разрежда с вода (може би може, но с друго?) и стои много наситено някак. С руж стават много по-хубави и въздушни. Май другият път ще пробвам с него.
Мария, този Пиеро ми легна на сърцето! Страшно готин е!
Кас е добре. Малката тръгна на ясла и се е отдала на нея. Надявам се скоро да се адаптира и пак дани радва с творбите си!
Моята Вики също съвсем скоро ще тръгне. Свито ми е, ама няма как.

Хайде да се отчета с трима приятели: http://www.flickr.com/photos/44898304@N04/

Слънчев ден!

# 96
Много  чаровници виждам тук!!!
Мари,вече писах в блога ти,ама и тук да спомена,че Джони Деп чушки да яде пред твоя пират  Peace
Cattt,много весели твойте приятели.Чудесни цветове  Peace
След одеалцата да покажа и русалката Лаура.
Мисля,че са добра двойка с пирата  Laughing

подробности

# 97

Благодаря ви, че така радушно ме приехте във вашата къщичка и  намерихте време да ми помогнете със съвети.
 Това, че харесахте моята  Франсин, означава много за мен, защото тя е първият ми опит и вашата  оценка ме насърчава да продължа.

viq , косата и прическата наистина правят всяка кукла уникална и така я променят, направо не очаквах такъв резултат.

От село съм, знаеш ли колко време разучавах куклите от твоето соаре - детайл по детайл,  за да мога да налучкам силуета на моята. Сигурно и аз ще използвам руж за тази кукла, утре ще отида да си купя.ПОне ще съм сигурна,че няма да я повредя.
Много ми харесаха твоите кукли и стихчетата -куклети и куплети Laughing!

цурето66,  и Франсин си има кусури, ама гледам да ги скрия - де с коса, де с рокля Laughing

ac.mari, всичките ти кукли са толкова изящни и майторски изпипани, много време прекарах с тях и описанията ти за направата им ми помогнаха много.Пишеш, че си купуваш материалите от Германия.Има специални магазини ли?
Аз живея в Холандия и тук има хоби магазини , в които се продава всичко за всякакви занимания. Доста неща си купих от там,но все пак човек трябва да знае какво да търси. направо не ми се излиза от там.
Пиратът е неотразим и чаровен!

cattt, много весела и свежа компания, изпипала си всеки детайл.
Като си купувах боята за бузките, продавачката каза да взема и бяла, да смесвам докато получа желания цвят. Ще опитам на следващата кукла.

mery_poppins1 ,  русалката  е толкова красива,  че принцът, който се влюби в нея, няма и да помисли да се жени за друга и твоята приказка ще има щастлив край, за разлика от тази на Андерсен .
Ти си професионалист художник, из под пръстите ти се раждат съвършени творения!
Има и кой да те вдъхновява Grinning
И аз имам внучка Grinning Ан-Мари, на 3 години и се радвам, че ще мога да и подаря собственоръчно изработена кукла.
Имам и още 2 внука - на 3 и половина, близначета -и трябва да измисля нещо подходящо за момченца да измайсторя Grinning
Щастлива баба съм! Laughing

# 98
# 99
Еййййййййй, ама големи красоти сте насътворили пак! Браво момичета! Златни сте!
А за лалетата   bouquet, обожавам ги! Grinning

# 100
  • Съвсем в края на света
Ееее не е истина. От вчера гледам лалета в Амстердам, сега и тук.
Много ги обичам, искам градина с лалета Simple Smile
Което ми напомня, че чакам градината на Мери Simple Smile
Момичета страхотни неща сте сътворили, "бабите" нямат равни, искам и аз такава бабааааааааааа.
Моята ми шиеше дрешки на куклите и одеалца, но кукли тц. Неблагодарност нали?? Simple Smile
Аз не съм се покрила, ама и нищо не съм шила, помайвам се нещо.

# 101
Пирата е невероятен косата как я направи, от какво ?
Catt твоите играчки винаги ме радват с веселите си цветове, а и си личи , че самия плат е мнго хубав и всичко е тъй изпипано  Heart Eyes
Русалката е голяма красавица, косата е е просто супер. Аз мисля от доста време да се захвана да направя кукла и то русалка ми се иска. Надявам се сега почивните дни да се захвана  Simple Smile

А от мен един катеричок
http://lazitskaya.blogspot.com/

# 102
Привет момичета,
имам питане - дано може да ми помогнете

търся пласмасови очички- за залепяне?
имате ли предства от къде мога да си купя
търси в JUMBo - но не намерих.

Embarassed

# 103
  • София
vig, катеричката е много сполучлива! Браво! И очите й са много яки. Ще дадеш ли линк как се праи това иглонабиване?

Anuk, очички освен в Джъмбото съм виждала и на Илиянци (на местата, където все още продават мъниста за мартеници), обаче бяха много мънички. Провери отново в Джъмбо.

# 104
  • зад кестените
Честит Гергьовден !Да Ви е живо и здраво името!
http://vbox7.com/play:cbc2d451&al=1&vid=1682735

vig, катеричката  ти е  супер!
mery_poppins1 ,  русалката  Лаура е чаровница, има много оргинална морска прическа.

ac.mari   Твоя пират Пиеро Златния зъб е голям сладур.

Общи условия

Активация на акаунт