~128~ На вкусен чай при наc се спрете - към Арабски свят  далеч се пренесете ~

• 45 465
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
айа засрами шерлок холмс  Hug Grinning .Ккаво да се прави,колкото и Сирия и президентът и да дразнят някой хора,много политици минават насам и много договорености се сключват . bowuu

ники времето лекува  Hug ,но ако ви е писано ще сте заедно някой ден .

Ето една снимка от мен на бъдещ шампион от формула 1

http://www.prikachi.com/files/1579070J.jpg

Останалите къде сте  newsm78

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 18:59 от Мираж

# 376
Ехооооооооо, току що се връщам от пазарища, натоварена с куп торби.  Mr. Green Та викам чакай прпеди да изведа малката кандидат майка, на която взех бебешка количка за бутане да намина насам.

АС, първа си по загадките, няма как.  Hug

Айа, мерсиииииииииииии и на теб 6+ца слагам.  Hug

Мираж, и на теб, въобще големи сте отличнички.  Mr. Green Heart Eyes Hug

Ники, дай боже да се видим на морето. Има и там такива мероприятия, от същия форум, ако има нещо ще те уведомя да идеш.  Hug

По-късно ще ви дочета. Hug И стиховете.  Wink

# 377
Салам ханъми,

Как сте Simple Smile

Алавера, АС, Деничка е отлично, благодаря! Тича, вряка, пее, танцува, много е доволна като я пусна на полянката пред нас да тича и да бори тревите, яде "дуди" и се маже редовно до ушите Simple Smile.
Деничка в Симеоновата градина в Пловдив:

Амал, мерси за паролата, видях албумчето и се "запознах" с всички вас мили дами. Много хубави снимки Hug. При мен качването в снимкат.бг е малко сложно, че влизаме през разни програмки да го гледаме, и не ме пускат да качвам снимки, но можете да ни гледате в моя албум.
Мерси за разказа, пренесох се за кратко на рецитала...
Канени сме на 26 май от французите, на концерт на един швейцарец и един иранец, но аз няма как да отида Sad, от 20 часа е, а Дени заспива в 21, и няма на кого да я оставим, така че само татито ни ще ходи на културното мероприятия, аз после ще поглъщам жадно разказите му Crazy

nikito71 , кураж, много е сложна ситуацията, но все пак, инш аллах, както често казват братския персийски народ.
Айа,
много интересно ми беше това за израелския войник, жалко, че не мога да гледам тези серии.

Лека вечер мацки, отивам в царството на Морфей, че снощи си бъбрихме с едни комшии до 3 часа, а Дени се ококори тази сутрин в 7,15...и съм грогиии....

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 21:54 от ioli

# 378
                       Здравейте арабски принцеси   bouquet
              Днес ще бъда кратичка , че много съм изморена и ми се спи. Tired
                  От два дни търча по болници като гламава , но вече сме почти готови за понеделник.
                  В неделя ще ми донесат последният документ у дома , и стягам багажа.
                  Изследванията ,слава богу ,са добри. PraynigЕдинственно се бях притеснила за кръвната
                  захар, защото стойността и излезе 5,4   Shocked Но докторката ме успокои ,че не е нещо
                  страшно, за децата било нормално дори 6-7.Понеже им се покачвал адреналина,изпадали
                  в стрес и уплаха ,при вземането на кръв, та така.
                  Надявам се всичко да мине гладко и без проблеми. Praynig
                  Ще ви изоставя за няколко дни, но като се приберем , ще наваксам.
                  И ще обърна по-голямо внимание , на всяка една принцеса.  Heart Eyes
                  За сега ви пожелавам приятни и слънчеви дни на всички  Grinning
                  И много , много  Hug Hug Hug за всяка една от вас.  bouquet

# 379
                         Добро утро арабски майчета  Hug
               Хайде на кафенцето и нещо лекичко за закуска.  Grinning

Днес за някой е работен ден, за други почивен.
               За работещите - лек работен, и приятен   bouquet
               За почиващите -приятен почивен ден   bouquet
               Поздрави на всички  Hug
               Напоследък виждам ,че доста мами отдавна не са се мяркали на сам.Защо така ?
                Липсват Надето , Ягодка , моята съгражданка , и други  Thinking

# 380
А добър ден, момичета,

Надявам се, че сте добре: от много работа миналата седмица не можах да мина,  и да се изкажа по повдигнатите в темичката въпроси, но сега ще наваксам, че може и да прекаля.
Първо – същинско чудо, от детска възраст, та досега е, математиката да се нарича ‘царица на науките’, но това е не по вина на  математиката, а поради собствената ми отчайваща некадърност по този предмет.
Второ – тази сутрин, къмто 7 часа майка ми ни емна по телефона, само 2 минути й оставихме де, и ни заръча да си ходим в Мароко. Мисля, че не знае какво си пожелава. До преди няколко дена магазини правихме и се записва мъжът ми на курс, да го изкара тук,    ремонт почнахме, сега в Мароко да си ходим, но тези нежни изблици са отдавна, то ще е чудо невидяно, ако се промени.
Държа да кажа, че живеем сами и не сме се ‘натресли’ безработни и безпарични. 
Вчера бях в един офис и милион пъти съжалих. Сутринта отивам аз там, където имах среща, в 7.30 се запътих към спирката, автобусът беше пълен с хора, сред тях и спокойно седящи по седалките представители на ‘силния’ пол. Имаше и седящи жени, и такива, които се визят прави. Слизам и се мятам към офиса, с един списък от мейли за пращане, точно затам. Аха да отворя вратата – не и не. Почнах да чакам и да се подпирам на един парапет – на улицата съм, вратата на офиса направо води към двора: на лакти, дето се вика, с корема напред и корема назад, се подпирах, една баничка изядох, поне викам да не ям в стаята, мина половин час, никой не иде да отключи, а работният ден почва рано – в 8 сутринта, но пък приключва в 4.15 и в 5 са хората у дома – пропускат задръстването.
Няма хора, рано е да звъня по телефона на собственика. Пратих му смс, а се оказа, че хората отишли на проверка в една институция за деца и никой не ми казал... ама да ида в другия офис. Отидох аз, а там работи една много приятна жена, занимава се със счетоводството на няколко фирми. Сама е по цал ден и в този офис външни хора не идват.
Отидох, а там – страшно чисто. Обаче използват някакви препарати с аромат на кокос, и нещо за миене на пода. Цял ден ми текоха очите и носа. И тя все ме пита дали съм добре. Ами добре съм, обаче до 5 часа вечерта ми излезе душата. То кърпички, кихавици, сълзи и сополи, по 2 реда. Все едно, че имам сенна хрема. 
Вече към 5.10 не бях на себе си, а не мога да кажа ‘тук нещо лошо мирише’, то и не мирише лошо де. Като излязох оттам и се оправих.

Още нещо вчера ми направи впечатление, та чак се замислих за ‘мястото на жените’ и това дали са изолирани насила /влезе ми тази дума в главата/.
Не е тайна, че хора, с които работя и който не ме виждат често, едва ли не се учудват, някои от тях, че съм на работа и съм си ОК – нямам проблеми със социализацията, ако и мъжът ми да не е местен. Ето, вчера съм била аз в този офис. Иначе там, една много културна и кротка жена, с образование, работи съвсем сама, защото води счетоводството на фирмите на съпруга си. Той, наистина е мъж на място – има бизнеси, 2 от тях – много специфични, легални, но  за ограничен кръг хора. Гледа си семейството, осигурил е работа на жена си – спокойна и никой не й виси на главата но пък в офис, където външни хора не влизат, защото примерно не е изложбена зала и не се набират оферти.
Той й дава заплатата, води я на работа и я взима, по 24 часа са заедно и тя даже самата вчера каза, че май тя живее по-изолирано от мен и дори и извън дома си не среща други хора.
Офисът е в един апартамент на блок – дори и в офис-сграда не е, където тя би виждала колеги в „общите” помещения или на обяд.
Вчера във Варна имаше матури, а може би и не само във варна – мисля след 7-ми клас, затова де що има ученици бяха по молове и градинки.

След малко започва интересен филм за Йордания. Зареждаме се за го гледаме.

Саида, успех и лека операция, бързо възстановяване и после – весели игри.

Никито, Бог награждава търпеливите, но наистина не се знае какво ще се случи с вас. Не е лесно, но пък ако е писано.... Само мога да ти кажа, че семейното неодобрение е страшна преса. И за него няма народност, интелигентност или образование: просто има хора, които са „контра” и такива, които са разумни и се убеждават, че щастието и спокойствието са по-важни от дрънкулки и пазарлъци, и че една жена се взима, за да е добре на детето ти, а не на свекървата – примерно. Аз си имам една такава контра – образована, цял живот е била на директорска позиция, стандартът й на живот до голяма степен зависи от това, че баща ми е работил в арабския свят... и какво от това? Моята контра знае няколко езика и е пътувала в чужбина неведнъж, и знае, че не съм на 20 години, бяла, ефирна и с балетна походка, и нямам тълпа от кандидати пред вратата, ... и пресата продължава. А какво му е на твоето момче във свят, където родовите отношения са „навързани” и като се омъжваш, ти „взимаш” семейството и на мъжа си, а не само него, но ако е писано – ще сте заедно!       

Лек и усмихнат ден на всички!

# 381
  • сред маслини и портокалов цвят
Здравейте!

Аз съм тук, но нямам възможност да пиша. Карумче е болен и мрънкащ, непрекъснато ми е в ръцете. Измъчи се горкия, с възпалено гърло е, температура и 2 пробиващи кътника за десерт.

Saidah, дано всичко мине леко!

На всички-прегръдки!

# 382
Привет и то мен. Тук е мрачно и дъждовно, голяма гадост. Никога досега не съм се интересувала сухо ли е или мокро, ама сега като си омъкнем към нас едно кило кал и още толкова пясък... Joy

Ясминке, грип ли кара Карумче? Много са нещастни когато са болни. Embarassed Напълно ти съчувствам за комбинираните фактори. Я, че нета по сирийско работи. Mr. Green

Сафар, мина ли флима? За какво разказва - туристически или политически е?  Hug Големи ериетии имаш ти с бизнеса. Wink не се връзвай на бабетка, изхвърчат им ангелите на старите хора, какво да се прави.

Саида, силно те прегръщам. Hug Знам, че не ти е до това, но въввашия град ще има танцов спектакъл с арабски ритми:
Тук

Йолиии, малката кукла е прекрасна. Каква хубава снимка. Оф, многто е лошо като им се наруши режима, нашият вчера беше така поради това, че се видямес познати в новия мол и тя заспа в 3.30 е до 11.00 снощи дивя.  Shocked Ах, тия иранци с нитрнет секюрити. Но поне си ни видяла.  Hug

Мираж, голям рали талант живее под вашия покрив.  Hug Наистина поздравления за превода. Ми че не се стискай де, пускай по някое стихотворение, мисля, че много добре се справяш.

Айа, рекох аз, че Медведев като го посреаха така фалшиво свиреше военния оркестър, че ми идеше да избягам. Ама споразуменията не съм коментирала. Wink Много интересна серия, а и произхода на интервюираща също.

АС, юни наближава. Flutter Hug

На много принцеси - Лили, Дуа, мм3, Ш и Ш, Лю, рени, тес, алвера, джи джи и наистина Ягодка и много други. Hug

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 15:23 от amal

# 383
          amal - благодаря за инфото скъпа  Hug
          Тук миналата седмица публикуваха статия. Смятах че няма да мога да отида,но
          Утре ще отида да си купя билет ,дано не са свършили. Praynig
          Ако присъствам ,ще се опитам да направя снимки , или да заснема с камера .
          Дано имам възможност да го гледам. Praynig

# 384
Момичета днес тук беше 48 на слънце  #Crazy #Crazy #Crazy ,добре че денем не ми се налага да излизам . Laughing,иначе снощи полях градината .

йоли голяма сладурана е Дени  Heart Eyes

ясмин бързо оздравяване на Каруми  Praynig Praynig Praynig.Вие  няма ли да пробвате за сестричка  newsm78 Аз като тукашните-порасна номер 1 ,давайте следващите. Laughing
Мен сега са ме започнали-имало 3 с по 3 момичета ,а след това родили близнаци момчета,та видите ли дреби вече била достатъчно голям да се пробвам и аз  Mr. Green

амалче я не се оплаквате ,че ви изпратя Маугли да видите сирийски режим,снощи /  Blushопс,сутринта /заспа в 3 .
Аз пък приспах всички и откарах до 5.30 ,станал после мъжо и се чудил,кой изключил осветлението на двора   Laughing.Познайте обаче какво правих-играх кейк мания 2 ,бях я купила на дреби,но се оакза доста сложна за нея,иначе е голяма зарибявка.
Албена скоро е дала интервюто,първо са се чули по скайп,а после му изпратила отговорите на пощтата.
саида  Hug успех ,ако не се засечем .Дано всичко да мине идеално  Praynig Praynig Praynig

Дайте някой поет и ще ви пусна ,пък може стиозбирка с преводи да издам  baby_neutral

Ето нещо от големият Низар Каббани

قولي أحبك

قولي "أحُبكَ" كي تزيدَ وسامتي
فبغيرِ حبّكِ لا أكـونُ جميـلا

قولي "أحبكَ" كي تصيرَ أصابعي
ذهباً... وتصبحَ جبهتي قنـديلا

قـولي "أحبكَ" كي يتمَّ تحـولي
فأصيرُ قمحاً... أو أصيرُ نخيـلا

الآنَ قوليهـا... ولا تتـردّدي
بعضُ الهوى لا يقبلُ التأجيـلا

قولي "أحبكَ" كي تزيدَ قداستي
ويصيـرَ شعري في الهوى إنجيلا

سأغيّرُ التقويمَ لـو أحببتـني
أمحو فصولاً أو أضيفُ فصولا

وسينتهي العصرُ القديمُ على يدي
وأقيـمُ مملكـةَ النسـاءِ بديـلا

قولي "أحبكَ" كي تصيرَ قصائدي
مـائيـةً... وكتابتي تنـزيـلا

مـلكٌ أنا.. لو تصبحينَ حبيبتي
أغزو الشموسَ مراكباً وخيولا

لا تخجلي مني .. فهذي فرصتي
لأكونَ ربـّا ً .. أو أكونَ رسولا

Кажи ми обичам те

Кажи ми обичам те,за да стана по-красив
защото твоята любов ме прави красив.
Кажи ми обичам те за да станат пръстите ми златни
и челото ми да се превърне във фенер.
Кажи ми обичам те за се променя
и стана жито или палма .
Кажи го сега ,не се замисляй
защото любовта не приема отлагане.
Кажи ми обичам те,за да стана още по-свят
и стиховете ми да станат Библия на любовта.
Ако ме заобичаш,ще променя календара
ще изтрия сезон или добавя друг.
И аз ще закрия старата епоха
и на нейно място ще създам царство на жените.
Kaжи ми обичам те
за да станат стихотворенията ми като сътворени от вода и книгите ми низопслани.
Аз съм цар и ако ми станеш любима
ще нападна слънцето с кораби и коне.
Не се срамувай от мен ,това е моят шанс
да бъда бог или да бъда пророк.

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 21:35 от Мираж

# 385
  • София
Дойде ред и на поредното ми среднощно разписване тук. Mr. Green
Ясмин, бързо оздравяване на малкия чаровник! Praynig
Саида, прегръдки и от мен! Hug
Амал, какъв юни бре, душа..Първият изпит е на 27 май, а вторият 4 дни по-късно.Помежду им и непосредствено  след тях са миниматурите по обществени и природни науки, както и тази по западен език.Тоест след цифром и словом 10 дни се започва същинската лудница - самите изпити, очакването на оценките от тях, сформирането на бала от получените оценки и балаобразуващите предмети от дипломата,подаването на заявления за участие в класирането, самото класиране..А момата я мързи, та се не трае.Омръзнаха й всякакви тестове, задачи и прочие. JoyЕдинствиното, което я интересува е участието в един конкурс в Албена  на 18, 19 и 20 юни, както и с какво ще се изтипоса като сченично облекло. Close Не ми стига това, ами раздразни подобаващо  дребните, та днес молих църната си половинка за известно спонсориране, тоест ще си мъкна и трите опашчици за краткия тридневен престой на Черноморието. Crossing ArmsНяма отърваване от ремаркенцата и това си е.. hahahaАма не мога да им откажа, в правото са си и те да искат, още повече, че едната услужливо ми предложи спечелените от нея парички заради участието й в една реклама.Едно от многото детски гласчета в рекламата на маргарин Калиакра е наше.Но тъй като тати плати удоволствието, спечеленото си остана за нея. Peace
Мираж - прeводачката, колко виртуални кекса забърка в играта?Сещам се май за коя става дума.Една мома стоеше зад някакъв плот, търчеше насам -натам, изпичаше блатове и ги декорираше с разноцветни кремове..А пред щанда й се набираше опашка от клиенти. newsm78 Моичките вече нали са одъртяли, играят на други чудесии.. Peace
Малее, то станало 2 часа. ooooh!Ще се ориентирам към леглото, че утре няма да мога да стана, а пак ме чакат милион задължения.
На всички ви много целувки! Heart Eyes

# 386
MРБ-демек мархаба  Grinning

при нас вилнее обичайната пясъчна буря,към 40 С е,и понеже няма какво да кажа,ще покажа,насладете се и вие:

http://worldwidestar.files.wordpress.com/2009/03/picture-8.png

http://4.bp.blogspot.com/_Hq0IJdSo9-4/RxjaSfmQfEI/AAAAAAAAAdQ/-U … 0/Dust+storm1.jpg

а тая е от мин.месец,бая страшничко беше  Rolling Eyes :

http://media.photobucket.com/image/march%20sandstorme%20uae/msculit/IMG_7992.jpg

но какво е пясъчна буря в Емирствата ,в сравнение с:

Ирак: http://1.bp.blogspot.com/_TahXQ2WiF0s/SMemxIpr1-I/AAAAAAAAEDw/RG … +in+Iraq+REAL.jpg

Саудитска Арабия,Рияд  Shocked:

http://blog.jarofjuice.com/wp-content/uploads/2009/03/riyadh-sandstorm-01.jpg

Судан  ooooh!: http://1.bp.blogspot.com/_0o2-S1p2MUo/Sjr-e87NoEI/AAAAAAAAAHw/Jx … STORM+-+SUDAN.jpg

Маср: http://cache.daylife.com/imageserve/04a2gsg8q63l0/610x.jpg

Кувейт: http://hawtaction.com/2008/07/29/sandstorm2.jpg

Сурия: http://images.travelpod.com/users/juliank/middle-east-07.1195680 … temple-of-bel.jpg

лек ден

# 387

Днес ще сте на арабски обяд-шиш барак,много е вкусно,но е и голяма играчка   chef.Пускам яденето след пустинната буря на Лили ,за да не се напраши  Laughing

СА нашата лудница започва след вас,а Сам започва с класните в сряда-след това е ваканция.Успех  Praynig Играта е същатата-то в къщи само аз я играя  Grinning.

Снощи по един от каналите даваха инфо за един сирийски актюор-Халед алКейш.Оказа се,че той е от окупираните Голански възвишения-дошъл е тук да учи ,но след като е завършил в Дамск не се върнал обратно във възвишенията.Сега е съден от израелските власти за това и за участието му в сериали в ролята на израелски военни.Халед е сгоден от 5 години,но не може да сключи брак понеже нито той може да отиде при родителите си,нито пък те могат да дойдат при него,а той иска те да присъстват на сключването на брака му.

# 388
Малииииииииииииииииии, то какво ли не мина през тази тема, сега и пясъчни бури. Mr. Green Страшно е направо. ooooh! Казаха, че даже до БГ в дъждовните облаци има следи от пясъците на ар. свят, та да не си мием колите, щото смисъл няма.  Crossing Arms Ама ха, само бури могат да произвеждат тия държави. Mr. Green Не дееееееееееее, ето, че и литература също. Hug

Лилсън, мерси за изчерпателните кадри. Назначаваме те за член кореспондент. Hug

Мираж, наемам се да отпечатам стихосбиката. Hug И половинката онзи ден каза, че Каббани му е любим. Много хубави стихове. Peace Какви интерсни съдби имат хората в окупираните територии, ама те си знаят какво им е. ooooh!
Дай сега откъси от Бадр Шакир  Ас-Сайяб. Hug

А добре Ви дошъл емира на Кувейт. bowuu

Айа, сега в Сирия се провежда рали с джипове, казва се Discover Syria и е част от по-голям проект, спомсориран от ООН. Peace

АС, направо ми се доплака като чета програмата.  Mr. Green Такова натоварване. Поздравления за малката звезда. Значи ще пляжувате. Sunglasses

Мммм. странни са ми тия игри ферми, кексове и т.н. Аз играех само две преди - в Кефче Майстор Фалафел (естествено Mr. Green) и на компа Ерата на империите, любима стратегия. Sега вече на нищо не играя. Вчера пак ме завлякоха в мола, такива хубави обувки, викам на моите приятелки само като им погледна токчетата и ми се доревава. Щото ми се носят, ама от поглед още се уморявам, та ме успокоиха, че ще доживея пак да си нося такива обувки катоо порасне беба. bowuu

Да ви азсмея с един виц, къде смешен, къде не:
Отишъл един мъж да си купува секс кукла. В магазина продавачът го попитал:
- Черна или бяла?
- Бяла?
- Руса или тъмнокоса?
- Тъмнкоса.
 - Християнка или мюсюлманка?
Човекът казал:
- Каква в разликата?- Ами вторите понякога избухват. Mr. Green Crossing Arms

На всички гуш гуш. Hug

Последна редакция: нд, 16 май 2010, 15:46 от amal

# 389
Здравейте принцеси на пясъчните бури.
Мале ЛИЛИЙКЕ сетих се колко са неприятни тези пясъчни бури. Дано мине бързо. То и тук днеска един вятър духа, добре че няма пясък  Mr. Green
АС успех на щерката на изпитите.То има още малко време де пак ще ти пожелая, ама ако не мога да си знаеш стискам палци  Hug
АМАЛЧЕ този виц убиец душата  Laughing
МИРАЖ вкусно изглежда тази манджа дори и на картинката. А пък и освен за стомасите си се погрижила и за духовна храна   bouquet
САЙДАХ кураж мила и чакам обаждане ако остане време  Hug
Ясмин  Hug и също и на Каруми сладура и бързо оздравяване му желая. Че и мама да може да се включва по-често.
ЙОЛИ много сладка принцесата и сред тези цветя като кукла е.
На всички принцеси изгубили се за кратко или по - дълго и не споменати от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт