~128~ На вкусен чай при наc се спрете - към Арабски свят  далеч се пренесете ~

• 45 444
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
                   Мархаба арабелки мои  Grinning
              Да се отчета ,ходих на спектакъла , беше просто   superuu
              Направих малко снимки и клипчета . Утре ще пробвам да ги кача  Flutter
              Амалче - малкият е по-добре.Проблем е ,когато трябва да му слагам капките,
              четири пъти дневно.За възстановяване , нищо не ми казаха , но и не можах да говоря с доцентката.
              След две седмици сме на контролен преглед, и се надявам тогава да можем повече да разговаряме.
              Наближават баловете , а аз ще бъда шофьор на трима.Първият е в събота  Grinning ,да видим как ще се справя  Mr. Green
              До утре момичета , отивам да спя. Hug

# 421
Добро утро. Хайде на кафето докато нахвърляте задачките:

И за Никито една песничка на една ливанска певица, която отдавна обичам - Диана Хадад заедно с незаменимия Халед:
Diana Haddad - Cheb Khaled Chaabi Maroc Rai

Мираж, към кафето върви някое стихче.  Hug Например Адонис.  Wink

Лю, беше казала ако има интересен филм да кажа - сега ще има един - не е американски, а белгийско-холандски.  Rolling Eyes
http://www.imdb.com/title/tt1270262/
Интересното е, че за него е предложена роля на един известен сирийски актьор.  Peace

Саида, чакаме и разказ и снимки, каква беше аудиторията, танцувахте ли Sunglasses, музиката, кой е организтор, колко продължи? какво казаха за встъпителни думи и т.н.

Ясминке, Карумче наистина е мнооого сладък. Heart Eyes Пък за помощта, май ще си взимаш филипинка. Mr. Green

На всички гуш гуш. До после.  Hug

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 10:47 от amal

# 422

честито на всички именници-с гордост да си носят името

амалче ще се постарая до довечера  bowuu ,че днес тук е почивен ден и цялото смейство сме из къщи.

саида   Hug

алвера кога е бала  newsm78

# 423
Честит Имен Ден на всички именници и техните семейства!!!
  bouquet  bouquet  bouquet

Алвера не каза ли петък, тоест днес   ura

Амал,филмът, който препоръчваш май още не е излязъл по кината, или?
Аз искам да гледам Робин Худ, много известни актьори са събрали, макар и Р. Кроу да ми се вижда старичък за ролята  Whistling
Пази си кръста, че веднъж заболи ли, трудно минава...  Peace

НАмерих клипчето със сблъсъка на една от главните улици в Аман. Тук се виждат двете страни в близък план, а тук към края на видеото улицата става бойно поле.  Rolling Eyes

И докато съм в ю тюб да покажа еднa от любимите ми рeклами.   Mr. Green

СЛънчев и усмихнат уикенд на всички
 Hug

# 424
И аз да честитя специално на две специални именнички във форума.

Каравана за пътешествията на едната.

Мебели за къщата на другата.
 Heart Eyes Heart Eyes

Айа, страхотна реклама. Mr. Green Виж каква коса има човека в резултат на нея. а иколко преди нас позлват този продукт. За видеото - бе страшничко си е. newsm78

# 425
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Днес е бала,малка бъра почерпка, утре повече, че трябва да се осъзная

Честит имен ден на нашите красиви съфорумки   bouquet

# 426
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ИМЕННИЧКИТЕ!!! ДА СА ЖИВИ ЗДРАВИ И ОЩЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ ДА СИ НОСЯТ ИМЕТО СЪС ЗДРАВЕ
АМАЛЧЕ мерси мила за песничката - много ми хареса  Hug Таман за отмора след работа че днес беше ужасно натоварен ден и много проблеми на работа. С хабибито успяхме да си кажем вчера някоя друга дума, че онзи ден почти не можахме  Sad Ама днес нали петък (знаете колко го обичам този ден) и е с родата(демек и с бъдещата невеста  Cry) Но се отчете подобаващо де с смс-и
АЛВЕРЧИК да ти е жив и здрав абитуриента. Чакаме утре репортаж и снимки   bouquet
АЙА много го обичам АМР ДИАБ и рекламата много ми хареса. Ама не остарява този човек и това си е  Heart Eyes  Mr. Green Само да не разбере хабибито че обичам и друг  Wink  Peace
САЙДАХ и от теб чакаме репортаж и снимков материал. За капките те разбирам. Малката като имаше конюктивит и трябваше да и капя капки целия блок ни чуваше.
ЛИЛИ МИРАЖ АС ДУА САФАР и всички пропуснати (неволно) от мен  Hug

# 427
Привет Принцеси,

САЙДАХ, Алавера,
потекаха ми лигите, буквално. Какви са тия трапези Crazy. След малко отивам да хапна нещичко, че глад мори добитъка. Приспахме дребна, мъжо е някъде по комшиите, аз си почивам.

Амал
, внимавам с тена и то много. Чета тук разни притеснителни работи, говори се че щели да стягат пак режима, пуснали са паздераните, преди няколко дни в един парк проверяваха документите на момчета и момичета, седящи на една пейка сами. С колегите си говорим, че ако има такова нещо ще е след годишнината от изборите ( 12 юни), дано няма ексцесии, че като се сетя за миналото лято и ми се плаче. Толкова тъжно и грозно беше всичко.

За филмите и аз ви препоръчвам един ирански,  май се казваше "Песента на врабчетата", като ми го върнат, ще снимам обложката и ще я кача. Разказва се за бедно семейство от млък съседен на Техеран град, много е актуален. Вижда се градът, хората, улиците, порядките, интересен е Simple Smile

Сидах,
дано всичко мине бързо и бързо възстановяване на дребния. А ти лягай и почивай, че ако не се пожалиш сама, няма кой  Hug

Айа
, отстрани много забавно изглежда  Laughing, но човека си знае какво му е Simple Smile

jasmin
, стига с тия болежки, хайде здраве на всички вкъщи и ти бързо се оправяй. Приемаш ли много сокове, портокал, лимон с мед, гони настинката и не пречи на кърменето.

Относно рецептите, купих си един сусамов тахан и не знам какво да го правя, дайте идеи?

И да ви кажа и при нас цъфнаха наровете, даже се оказа, че в двора имаме един див нар.  Party

Сега ви оставям и отивам да хапна малко ледена диня Blush

# 428
Алвера, да ти е жив и здрав абитурента, по пътя му от тук нататък нака успехите и късметът бъдат с него!
Исках и едно менче с вода да плисна виртуално, но не намерих снимка.

Йоли, със сигурнсот ще има пак протести около 12 юни, но дано не се стига до ситуацията от преди година  Praynig
Иначе на Запад се говори йа трима млади американци, които изкачвайки планините между Иран и Кюрдистанската автономия са преминали незаконно в първата, и вече няколко месеца са в затвор.  Sad
Виж как е името на филма на английски, звучи интересен.

много го обичам АМР ДИАБ и рекламата много ми хареса. Ама не остарява този човек и това си е  
Иска му се да изглежда така днес, ама отде  Mr. Green Тази реклама е доста стара.

Един музикален поздрав за лека нощ
 с арабския вариант на химна на наближаващото световно по футбол http://www.youtube.com/watch?v=t41T013H4rs
с участието на Нанси–то.
САмо дето клипа  Naughty Ликуващите арабски фенове са все египетски, няма и следа от алжирските такива, въпреки че имено те се калсираха. Ама нормално КокаКолата е официален спонсор, та изглежда печалбите идват от Египет.
Всичко така се комерсиализира.   Crossing Arms

# 429
                   Здравейте арабски кокичета   bouquet                   Честит имен ден на именичките !                   Бъдете живи , много здрави , вечно усмихнати и щастливи  Heart Eyes

Тъй като не съм много добра в литературното слово , ще ви цитирам статия от русенски сайт, относно снощното събитие. Laughing

Индийско - арабски танцов спектакъл "40 дни и 1001 нощи" ще се състои от 20 часа в Летния театър до Военния клуб. Организаторите обещават звезди от Dancing stars. А организатор е агенция Universe. В основата е и Arab dance club Anjely, който развива дейността си в София и Русе.

Танцовият клуб на Анелия Атанасова - Анжела е в основата на събитието, което цели да привлече повече хора към очарованието на танцовото изкуство на Изтока. У нас това занимание става все по - популярно и се ползва на й- вече от дами, които искат да поддържат добро самочувствие, физическа форма и релакс. "Танцът е насочен към жената и единствената цел е да съблазни самата нея", казва Анжела. На това е подчинен и замисълът на спектакъла, който обещава да бъде много разнообразен като костюми, ефекти и начин на изпълнение. На сцената ще се представят звезди от шоуто Dancing stars, както и най - добрите танцьори от школата на Анжела, които са обучавани в класически арабски танци. "Родината на ориенталския танц е Египет. Истинското наименование е Raqs sharki - близкоизточен танц, а отделните фолклорни и характерни стилове си имат своите имена. Ориенталският танц обединява елементи от индийски, персийски, андалуски и арабски танци. Ракс балади и Ракс шарки са двете основни форми на танца, познати в Близкия Изток. За Западния свят той е познат като Бейли денс, въпреки че се изпълняват повече движени яс тялото и крайниците, а не само с коремната област, както е възприето", казва тя. Анжела е преминала през на й- добрите школи за обучение по арабски танци. През 2009 година е посащавала семинарите в Италия, водени от Заза Хасан, хореограф в Националния театър на Кайро и създател на първата школа по ориенталски танци в Париж. Настоящите и учителки са шампионката на Германия за 2009 година по орианталски танци Изида и Шамс, който е създател на школата по Бейли денс в Милано.

Всички момичета , които напълниха душата ми със танците и движенията си , са заедно от една година,сформирали са свой клуб.Учили са при най-добрите учители в Египет, Италия Русия и др.Едната от тах / за жалост не запомних имена / , е била хореографката по ориент.танци , на Райна в " Денсинг старс".
Ще се опитам да постна снимки , ако тук не успея, качих няколко в албума.Не са всичките , имам да вадя още .Проблем са ми клипчетата , качих ги на компютъра си , но незнам как да ги кача тук.Ако някой има възможност да помага  Grinning
          Опит
          Явно тази вечер няма да се справя ,трябва да намаля снимките , а и това не мога  Embarassed
         Тези дни ще пробвам.Лека вечер арабелки .
          Hug  bouquet Heart Eyes

# 430
алвера успех в живота на абитюрента   bouquet

амалче-Адонис

لم يعد غير الجنون
( أدونيس )

إنني ألمحهُ الآنَ على شبّاك بيتي
ساهرًا بين الحجار الساهره
مثل طفلٍ علَّمته الساحره
أنَّ في البحر امرأه
حمَلتْ تاريخه في خاتمٍ
وستأتي
حينما تخمد نارُ المدفأه
ويذوب الليل من أحزانِه
في رماد المدفأه...
... ورأيت التاريخ في رايةٍ سوداء يمشي كغابةٍ
لم أُؤرّخْ عائشٌ في الحنين في النار في الثورة في
سحر سُمِّها الخلاَّق
وطني هذه الشرارة, هذا البرق في ظلمة الزمان
الباقي..

нищо не е останало освен лудоста

мернах го от прозореца на къщата ми
буден между будните камъни
като дете на което вълшебница беше казала
че в морето има жена
носещта историята му в пръстен
и ще дойде
когато огъня в печката огасне
и нощта се разтопи от тъгата си
в пепелта на печката
и видях историята в черно знаме разтилащо се като гора
не описах някой живеещ в носталгия и огън и революция в магия и който се определя като творец.
Родината ми,тази искра,тази светкавица в тъмнината на останалото време......

Адонис - истинското му име е Али Саид Исбер,роден през 1930 г.в село  Касабин,близо до Латакия в Сирия.Той е първият арабски поет взел чуждоезичен    псевдоним          ,завършва философия в университета в Дамаск.През 1956 годна заминава за Бейрут където започва сериозно да се занимава с поезия.През 1985 поради гражданската война в Ливан ,се преселва в Бейрут.

# 431
ِА добър ден отново.
Още една дама с арабски произход е станала мис в Чужда държава:
Победителката
Е красива е. Heart Eyes

Йоли, много ме е яд когато прекаляват с всичко. Crossing Arms

Мираж, пак си се справила чудесно. Hug Харесват ми всички стихове, дано и на другите така. Praynig

Саида, много хубаво го описа мериприятието. Peace Имаше ли посетители?

Алвера, да ти е честит големия празник. Heart Eyes

Никито, днес поне е събота. Party

До после. Hug

# 432
амалче тази миска е хубава  bowuu

Днес у нас беше весело-голямата кака пострига бретона малката кака,е малко асиметрично,с което си докара изблици на гняв от страна на пострадалата  #2gunfire.
След това пък дребното говори по телефона с баща си ,но още преди да ми издърпа телефона каките и суфлират да поръча на баща си чипс и кола,тя обаче заявява -добре де,ще му кажа и продължава-баба ,каките искат чипс и кола  hahaha hahaha hahaha
Освен това с един воден пистолет гони и пръска котките из двора.

Останалите къде сте  newsm78 newsm78 newsm78
Някой знае ли нещо ново за шило  newsm78 newsm78 newsm78

# 433
Който е проспуснал 30 минутната туристичекса реклама на Аман и Петра днес по БТВ, може да поправи грешката тук.
Казват, че другата седмица ще продължат с Мъртво море и АКаба.  Peace

Алвера, още ли те държат силни майчиснки емоции  Heart Eyes КАто намериш време чакаме разказ и снимки  Hug

Хубавица е и тази миска, но от коя арабска страна е, че с френския съм скарана  Blush

Тук уикенда времето е страООтно, та пак скитосваме, грилосваме и т.н.  Sunglasses

Слънчев и усмихнати почивни дни и на всички останали  Hug

# 434
Добро утро, хубавелки, макар и позаспали. Mr. Green

И къде без нашия любимец Амр Диаб:
Wayah

Айа, миската казват, че е с алжирски произход. на другоо място пишеше, че е мароканка, ама в кр. сметка ясно е, че са от ар. страна корените й, издава Wink го името й. Много благодарско за ревюто на Йордания. Hug

Йоли, дай наистина инфо за иранския филм, много хубави има. Hug

АС, как върви подготовката? #Crazy

Лилсън, отсега още  Praynig Praynig

Алвера, мини насам де. Sunglasses

Мираж
, няма инфо от Хасаке, пълно затъмнение. Outta Joint Хихи, сега и фризьорски салон открийте след зоопарка.  Grinning

Ясминке, оздравя ли? Много е дно да си болен в жегата. Outta Joint

Хайде киноманките да ви разведря с един филм. Този път Сексът и Граддът 2 (не ме бийте).
Официален трейлър
Действието се развива в Абу Даби Лилсън Wink)
Не знам обаче дали на някоя от героинята е писано по сценарий да завърти връзка с някой шейх, че нали това е табу, всеки случай Кари Брадшоу не. Flutter
Да си призная много ми харесваше този филм, не че одобрявах всичко в него, но много добре е разказано.
Отивам да го сложа в списъка. Peace

Общи условия

Активация на акаунт