~128~ На вкусен чай при наc се спрете - към Арабски свят  далеч се пренесете ~

• 45 434
  • 747
  •   1
Отговори
# 450

честити 10 години от освобождаването на южен Ливан

Flutter Ливанките,изпреварих ви  Grinning

# 451

Добро утро момичета  Hug ,ето и кафето сервирах,така че нямате извинения за неприсъствие. Grinning

Оказа се ,че днес повод ,за черпене имат не само ливанките-на днешна дата е и нац.празник на Йордания -момичета честит празник.  bouquet  bouquet  bouquet

# 452
Добро утро, принцеси, поетеси и лирички. Heart Eyes

Да ви се похваля моята най-добра приятелка току що е родила момиченце, 3000 гр. и ще носи името на две от именитите ни съфорумки - Елена. Heart Eyes

Малко ни изненада, понеже беше за 6 юни, но така е още по-хубаво. Hug

Айде и в темата да си имаме още бебета. Flutter

Сега честит празник на ливанките и йорданките и на кандидат такиватаHug

Да ви кажа снощи засекох сайт на една от нашите списващи преди време момичета, много хубав сайт, ама да й пиша ли, какво стана с нея, да не пише в съседна тема, че пак съм изпуснала. Ето какво има на сайта й:

Ако чете и си ги познае да се обади да получи поздравления!! Hug

# 453
                    Добър ден арабски красавици  Flutter
              Да ви привлека вниманието с вкусен обяд
              Разписвам се набързичко , че покрай тези балове ,голямо натоварване.  Grinning
              Честит празник на всички , имали поводи за празнуване.   bouquet
             Амалче - по повод танцовият фестивал, имаше доста посетители.И аз се учудих, имаше доста
             младежи и от силният пол, което ме разби.Наистина не очаквах да присъстват млади хора.
             Само не забелязах присъствието на нито един представител , от арабската общност, за жалост / дано съм се объркала/.
             Все пак ,не познавам всички , а със сигурност през последните години ,са дошли и нови в нашият град.
             Утре изчезвам за седмица.
             Така ,че ви пожелавам леки и приятни дни ,наситени с положителни емоции и усмивки.
             На всички красавици много  Hug

# 454
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
 Здравейте мили арабелки! Пропуснах кафето, но обяда НЕ Mr. Green

Честит празник на ливанки и йорданки !!!

Саида, как е малкия  Hug

Амал, честито бебче на приятелката ти. Да е живо и здраво, много радост да носи на всички !

Вчерашния празник наистина мина вяло. поне с такова впечатление останах от новините. Първо, не беше отразен в пресата като национален празник(вестниците имам пред вид ); второ младите хора нещо по задължение бяха на шествието; трето май само възрастните хора се просълзяваха и говориха възторжено за празника.

Мираж, последното стихотворение , което ни преведе, направо ме разплака. То аз напоследък все си плача и от най-малкото, но това ми бръкна дълбоко в сърцето. Даже не можах да го прочета наведнъж, а трябваше да се успокоявам и тогава да продължа. Моите огромни благодарности за теб   bouquet

Аз днес съм на работа след дълга отпуска и ми е много странно, направо се чудих сутринта с какво точно се занимавам  Embarassed Ама няма как- трябваше бързо да си припомням. Но добре, че съм на работа, та да имам повече време за форума  hahaha

Целувки за всички  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

# 455
алвера, значи и на друг харесват стиховете. викам си да не е само на мен, че съм пристрастна.
Много ти е хубав абитуриента, поздравления за отгледан такъв син. Дано Само му спори в живота оттук нататък.  Peace Praynig Hug

Саида, радвам се, че ар. танци и музика си имат почитатели. Hug как е малчо наистина?

Айа, за Робин Худ и Ръсел Кроу да споделя - синковеца беше свалил един трорент, ама от киното сниман, ужасен, едвам познах актьорите, не го и догледах, но имаше една сцена, в която Кроу говореше с Ричард и му каза, че клането на над 1000 мюсюлмани жени и деца било излишна жестокост. Confused Та заега има надежди да се промени може би отношението. newsm78
Иначе Ръселчо си е симпатяга.  Peace

# 456
              Благодаря момичета.   bouquet
              Малкият е по-добре.Все още има сърбеж и от време на време болки в очите.
              Но да се надяваме и че това ще отшуми. Другата седмица сме на контролен преглед,
              ще видим какво ще кажат.
              Аз отивам да се готвя за поредният бал.Тази година късметът ми е да съм шофоьрка,
              и то само на левенти  Mr. Green

# 457
саида дано контролният преглед да бъде идеален  Praynig и леко и безаварийно  Hug

амалче да е жива и здрава малката Елена   bouquet  bouquet  bouquet

алвера   Hug

Както писах Каббани е велик поет ,и ще ви пусна една друга негова стана-политическата му поезия

القدس

بكيت.. حتى انتهت الدموع

صليت.. حتى ذابت الشموع

ركعت.. حتى ملّني الركوع

سألت عن محمد، فيكِ وعن يسوع

يا قُدسُ، يا مدينة تفوح أنبياء

يا أقصر الدروبِ بين الأرضِ والسماء

يا قدسُ، يا منارةَ الشرائع

يا طفلةً جميلةً محروقةَ الأصابع

حزينةٌ عيناكِ، يا مدينةَ البتول

يا واحةً ظليلةً مرَّ بها الرسول

حزينةٌ حجارةُ الشوارع

حزينةٌ مآذنُ الجوامع

يا قُدس، يا جميلةً تلتفُّ بالسواد

من يقرعُ الأجراسَ في كنيسةِ القيامة؟

صبيحةَ الآحاد..

من يحملُ الألعابَ للأولاد؟

في ليلةِ الميلاد..

يا قدسُ، يا مدينةَ الأحزان

يا دمعةً كبيرةً تجولُ  الأجفان

من يوقفُ العدوان؟

عليكِ، يا لؤلؤةَ الأديان

من يغسل الدماءَ عن حجارةِ الجدران؟

من ينقذُ الإنجيل؟

من ينقذُ القرآن؟

من ينقذُ المسيحَ ممن قتلوا المسيح؟

من ينقذُ الإنسان؟

يا قدسُ.. يا مدينتي

يا قدسُ.. يا حبيبتي

غداً.. غداً.. سيزهر الليمون

وتفرحُ السنابلُ الخضراءُ والزيتون

وتضحكُ العيون..

وترجعُ الحمائمُ المهاجرة..

إلى السقوفِ الطاهره

ويرجعُ الأطفالُ يلعبون

ويلتقي الآباءُ والبنون

على رباك الزاهرة..

يا بلدي..

يا بلد السلام والزيتون

Ерусалим

Плаках .... докато свършиха сълзите
молих се .... докато угаснаха свещите
коленичих.... докато повече не можех
попитах в теб за Мохаммад и за Христос
о,Ерусалим ..о,град на пророци
ти си най-краткият път от небето до земята

О,Ерусалим  О,фар  на справедливостта
о,момиченце красиво с изгорени пръсти
очите ти са тъжни. О,град на Девата
О,сенчест оазис през който е минал Пророка
тъжни са камъните по улиците
тъжни са минаретата на джамиите
о,Ерусалим,о,красавице обвита в черно
Кой бие камбаните в църквата Рождество?
неделните утра...
кой носи играчки на децата?
в Коледната нощ...
О,Ерусалим о,град на тъгата
O,сълза голяма между клепачите
кой ще спре насилието?
над теб, перлата на религиите
Кой мие кръвта от камъните по стените?
Кой спасява Библията?
Кой спасява Корана?
Кой спасява Месията от тези ,които го убиха?
Кой спасява човека?
О,Ерусалим.. о,град мой
о,Ерусалим..о,моя любима
утре..утре..ще цъфнат лимоните
и зелените калсове и маслините ще се зарадват
и ще се смеят очите...
и напусналите те гълаби ще се върнат
върху чистите покриви
и пак ще заиграят децата
и ще се съберат бащите и синовете

на разцъфтелите ти хълмове
о,мой град
град на мира и на маслините

само да уточня,на арабски за градовете се използва женски род,има още едно стихотворение в Иракската тема за Багдад,ако някой иска да погледне там.

# 458
                  Момичета , имаме ли съфорумки от Бургас?

# 459
                        Добро утро шехерезадки  newsm51
                     Кой има апетит за закуска  Grinning Заповядайте, да ви е сладко.
 Пожелавам ви леки дни. Аз след малко ще пътувам.Много ще ми липсвате, но като се върна ,няма да се отървете така лесно от мен  Mr. Green
 Много прегръдки на всички принцеси от мен  Hug

# 460
Добро утро, принцеси. Hug
Саида, мерси за богата маса.  Heart Eyes И лек път. Hug

Лилсън, ад кажа, че около Сексът  градът се заформил скандал - в Абу Даби имало протести, че подиграват ислямските ценности и затова филма бил сниман в Маракеш, въпреки че и там имало протести, но явно не толкова усилени. Rolling Eyes

Мираж, къде си? Храна за зоопарка ли приготвяш?  Whistling Crazy Много хубав стих!!

Алвера, налиси на работа, вписвай се. Hug

Айа, Йоли, АС, Свеар, Дуа, мм3, Сафар, Ш и Ш, Ясмин
и всички дами. Hug

# 461
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Амал   Hug Вписвам се веднага  Simple Smile

Но честно казано, няма нищо ново при мен. Изпратих синчето на екскурзия в Гърция, само за 4 дена ще са там. Аз, разбира се, не съм нервна майка и се държа естествено  Mr. Green. но ще ми побелеят боядисаните коси докато се върне в събота. А едно време майка ми като се притесняваше или не ме пускаше някъде , все си казвах- аз като си имам деца ще ги пускам винаги и навсякъде.  Ама всичко се връща на този свят  Naughty

Саида, лек път и от мен   bouquet Да се връщаш бързо.

Мираж- ти си знаеш   bouquet

АС, късмет утре на девойката  Praynig

Сафар,  Лили,Свеар, ммм3, Шилан, Олди, Никито, Айа, Дуа  и всички принцеси  Heart Eyes

# 462
Привет арабелки,

Минавам само да ви дам по една виртуална прегръдка, че не мога вече да ви фана края....хич не мога да ви изчитам.    Hug Hug Hug

Мираж, ти откакто си с този поетичен ник само с поезия се занимаваш... ooooh!, никовете определено влияят на поведението ти.

Амал, какво за Сексът и градът? В дубай ли са снимали някои серии, извинявай не разбрах, или го излъчват там?   Shocked

bouquet

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 18:31 от летящият лахмаджун

# 463
Амал-много красиви комбинации прави съфорумката.Тя навлезе в друг период на живота си,тук се натоварва със спомени.
За С и Г,ползвали са маракешката пустиня,ама реклама са тези протести вероятно или съм изпуснала клюката,тука бяха на 1-ва стр. по списанията,не знам някой да е протестирал,но виж на макоранците много им се събра:бяха се вдигнали срещу концерта на *сър Елтън Джон* преди дни.Един от протестиращите ме изкефи  Crazy Няма да го цитирам обаче,сещате се  Laughing

Алвера-ма многого романтично го даваш нещо с тия лозунги в профила  Thinking Още от сега надушвам,че ще си зла свекърва с това ,,спокойствие,,   Twisted Evil

Мираж-остана и от другия му вид поезия да попреведеш,да се порадваме на таланта му  Mr. Green

Олди-ти не е като да не ги знаеш какво представляват възможните арабски зетьове Naughty.Тоя ще е : цък  Wink

Ляхма-не го излъчват,то Дубай е реалити със същото име,от серала нужда няма  Whistling

Айа-преготви ли,преяде ли?

Би трябвало днес да ви почерпя,сбъдна се нещото,за което треперех,алхамдулилла! Heart Eyes

# 464
Привет Девойки!

Честит празник със закъснение.

Айа, мерси за рецептите ще ги пробвам. Water Lily и тахан с мед, мммм, много вкусно звучи,  и това ще пробваме.

За филма, казва се " Song of Sparrows" - Majit Majidi. [/b

safar_maktoub, кофти е с такива мъже, и тук има един, който само се надува,но дължи всичко на жена си, която мачка и унижава винаги, когато му се отдаде възможност.

А тук, режима се затяга. Не знам докога ще имаме Интернет. От понеделник, вече се глобяват жените, не спазващи хиджаб с 1400$. Мен няма да ме лови, но местните...
Има и други неприятни случки, но за тях друг път. Моля се да няма побой и убити след 2 седмици.

Иначе ние сме добре, Деничка бушува по цел ден в градината, спи твърдо по 2 1/2 часа всеки следобед, и става сутрин точно в 7.00 Shocked. Днес й купихме първият бански Simple Smile Избрахме си и хотел за лятната ваканция на Дюни,  дано е хубаво Simple Smile.

Лека нощ арабелки, сладки сънища!

Общи условия

Активация на акаунт