~128~ На вкусен чай при наc се спрете - към Арабски свят  далеч се пренесете ~

• 45 414
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Добро утро момичета,

гостито вчера мина супер.На гости ми бяха Албена и СЪНшАЙН с половинки и деца,само че съншайн си тръгна рано-те живеят по-далече,а и нямат кола.След това ходихме и в градината до нас,после пак в къщи.Правих една рецепта която се канех отдавна да спретна-макарони с риба тон-много вкусно стана   chef ,и бг сладки праскови-понеже ми беше свършила жълтата боя,ги направих целите червени и се бъзикахме че са добре узрели  hahaha. Лю имаше и твоя ник и салата,а кайциите бяха прясно откъснати.
Помните ли снимката с котето върху колата на дреби,същото коте беше осиновено от Албена,сега останаха още 6 -та ако някой иска да каже.  bowuu Дреби ,въпреки че,и беше мъчно за котето ,беше много щастлива-голяма игра игра със сина на Албена.
Рецептата за сладкото-обаче е голяма играчка-взимате кайсиите и им махате костилките,след това ги смилате през месомелачка,после през мателно сито,а след това и през дамски чорап-така всички по твърди частици се премахват.След това варите,като на 2 кани от сладкото слагате 1 кана захар и в цялата смес слагате 1 ванилия.След като заври ,се пълни в тави и се слага 20 дена на слънце,покриите с тензух за да не се замърси,после се пълни в буркани-не се варят.Много важно-кайсиите не се мият,защото после сладкото става кисело.

cv_danova
аз бих избрала Ливан,голяам красота е  bowuu

лю както и в БГ и тук учителската професия е много опасна за нервната система  Mr. Green ,поне от това което чувам от моите.Общо взето рядко изпитват устно ,нрез първият срок началната степен имат 3 контролни,а следащите по 1,в края на всеки срок  имат класни по всичко.Но по време на часа учителката може да зададе различни въпроси свързани с материала,но не определен учиник ,а на всички, и от вдигнатите ръце тя решава кой ще отговори.-Така им ,а и поред акчаството на написаните домашни ,им се образува допълнителна оценка,която се прибавя към тези от контролните и класните.На учениците със по-слаб успех им се дава шанс ,да го повиват ,като напишат доклад по този предмет,но трябва да се постараят да намерят допълнителна инфо.Общо взето не е стресиращо,защото въпреки че,предучилищната не е задължителна 90% от децата ходят ,така че когато започнат училище те вече са запознати с това което ги очаква.За мен системата е добра,започват с чужд език от 1ви клас,след това от 7ми и добавят 2ри,но от новата година се говори ,че 2рият ще запоочва от 4ти клас.Само едно обаче не мога да разбера-за кой дявол ,учат готварство и шиене  newsm78 newsm78 newsm78 или пък защо има оценките по рисуване ,музика и физическо  newsm78 ,защото понякйога именно те развалят един отличен успех. Има оценка и за поведение-като ако тя падне по-определена цифра-дори и да имаш отличен по-всичко ще повтаряш класа.

# 571
Мираж, блазе тии за гостите. искам и аз. Crossing Arms Crossing Arms да дойда на гости де. Mr. Green
Значи това сладко съм видяла да се суши в тави в манастира в маалюля. Peace

Саида, не съм бе пиле, още се кумя. Свалих една програмка благодарение на една мама от Клуба обаче още не съм я отваряла, Hug

# 572
Привет на всички арабски дами Simple Smile)  Hug

Искам да ви попитам,тези които имате впечатления от Ливан и Мароко,къде си заслужава повече да се иде.Става дума чак за есента,но все пак... Тъй като с баща ми планираме някаква екскурзия и аз,разбира се,съм първа писта към ''амиии тате,защо не идеме надолу в Азия или пък в Северна Африка"  Laughing Таа ви питам вас,защото сте по-запознати и мнението ви е по-обективно Simple Smile

ПРИВЕТ,ПРИВЕТ
Съвета ми е:това лято в Мароко,гр.Маракеш,другото-в Ливан  Grinning
Предпоръчвам Мароко.Мисля,че е една от най-екзотичните арабски страни в С.Африка.Архитектура,пустиня,море,екзотика ,храна всичко на 100%.
Есента обаче е Рамадан-месеца на мюсюлманските пости,трабва да разпиташ тур оператора каква програма имат тогава.Цените обаче падат по това време.
Един ден в Мараккеш (клипче):

http://www.youtube.com/watch?v=e-FUM74WsQo

http://www.youtube.com/watch?v=31i9WmHB_Rw&feature=related

Ляхма-училище като училище,само дето учителките са забрадени и часа започва с (,,Бисмилла..).Униформите са задължителни.Намаляват и увеличават оценките според поведението в класа.Изпитванията са чрез тест всяка седмица,по-рядко на дъската,три срока с почти двуседмични ежедневни изпити по всички предмети.Нямат музика,изучават местните история и порядки,религия.Сега текат изпитите.В края на срока майките правим сладки неща и децата си организират ,,парти,,.Мин.седмица моята донесе два подаръка:родителите на две от децата купили играчки за целия клас  Heart Eyes Мисля другата година да комуникирам повече с учителите,винаги са разрешавали проблемите за които съм се оплаквала.Не е натоварващо,но зависи и от характера на детето.Зле възпитаните предимно египтянчета и палестинчета ги избива на агресия и расизъм,но аз не си поплювам и К. е щастлива и иска и в събота да ходи на у-ще.

Изчезвам сега,отивам да готвя бг ориз с пиле за приятелките ми.Не знам дали ще им хареса  Thinking  

# 573
Ехо, как сте  Hug

При нас е жеега, идеално време – слънчево, топличко, точно по мой вкус  sun

cv_danova, и двете страни са красиви  Peace но мароко май е по–изветсна и позната сред туроператорите, организирано ли ще ходите или сами?

Амал, Саида, няма ли да покажете новите прически?  Flutter

Алверка, отивам да гледам снимкив Heart Eyes

Поздрави на всички   bouquet

# 574
  • сред маслини и портокалов цвят
Здравейте!

Днес е малко по-хладно при нас. След малко ще излезем да напазаруваме с Карумче. То стана късно за пазар, ама дребния спа до 11ч. Това му е режима в момента- вечер ляга в 1-2, спи до 11, после следобяд от 16 до 18. Дали ми харесва е друг въпрос, но това е положението. През зимата е малко по-добре.
Каруми явно влиза в т.н. бебешки пубертет, започна да се тръшка като не стане както той иска, или пък реве истерично  и повтаря `не искам, не искам`. В повечето случай въобще не знам какво не иска, просто го оставям да се нареве и не го закачам. След 10 мин рев и крясъци се кротва и идва да ме гушка. Дано е кратък тоя период. Казват, че започвал около 2-те годинки и продължавал до 3-тата. При всяко дете е различно, някои така и не минават през това, ама ние явно сме от късметлиите. Отделно е щур, щур, невъзможно щур. Откакто е станал успя да счупи една чаша, да излее бутилка вода на дивана, да ми изгаси РС-то 2 пъти и да хвърли 2 банана през прозореца /да нахрани мау-мау/. Mr. Green
А пък ние правим опити за 2-ро... ooooh!

По-късно ще опитам пак да пиша, че имам доста работа да върша. Имам нужда от почивка, ама ще почакам месец-два. Дано не са повече.
Прегръдки на всички и целувки на дребосъците!

# 575
Привет хубавици!!!
Е браво - връщам се от работа аз и сядам да чета, а то само Ясмин се е разписала за днеска. Срамота, отсъствия на всички  Hug  Hug  Peace Шегичка
АМАЛЧИ гледах репртажа от БНТ във Фейса -   bouquet - това там с бебката в количка ти ли си? И съпружието ти хубаво го каза. Дано някой чуе и вземе мерки.
Ясмин съчувствам ти за пуберския период - сега в къщи ги имам 2-ма и ми се изправя косата. Ще мине не бой се. И друг ще дойде. Да са живи и здрави само  Hug
На всички арабски принцеси  Hug

# 576
Никсън,, ние сме, да. Ами хайде, аз имам извинение задето отсъствах, а другите? Crossing Arms Crossing Arms

Ясминке, все едно за моето диване говориш - като не стане нейната започва да ис блъска главата в няй-близката стена, количка, пейка или каквот е по-твърдо. Ако няма нищи наоколо сама се бие. Но ти ме отчайава, аз все чакам да стане по-лесно, а то? Crazy

Сафар, лилсън, лахме, Ш иШ, Айа, Дуа, АС и всички неназовани - отивам да простирам. hang hang

# 577
Благодаря ви за отговорите на въпроса ми, момичета.

класовете, та дори училищата, разделени са на момчешки и момичешки?

Мираж, готварството и шиенето само за момичетата ли са, или за всички   newsm78?

Какво става със Сафар бе, ни вест, ни кост от нея?

Ясмин, опитвали ли сте да пропуснете следобедния сън? Миналото лято беше КОШМАРНО за мен, точно по същата причина. Бях и бременна, а малкият заспиваше чак към 3 сутринта. Аз си мислех, че няма да може без да спи през деня, но по едно време се усетих и почнах да не го слагам, и направо рахатясах, започна дазаспива в 9.

Лека!

# 578
класовете, та дори училищата, разделени са на момчешки и момичешки?

има и разделени и смесени .

Мираж, готварството и шиенето само за момичетата ли са, или за всички   newsm78

не ,те изучават нещо техническо.Утре ще разпитам за по точно инфо.

Само да не са сложили баничка на сафар.

ясмин и според мен без следобеден сън ще е по-добре,изкарвай го тогава на разходка.обаче тогава още е жега.Защо не му вземеш малък басейн и не го оставиш да играе вътре  newsm78

# 579
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Мили ми арабелки, къде сте ? Времето се оправи, слънцето ви  напече и ви домързя, а Mr. Green Поне при мен е така
Аз днес се чувствам много щастлива и то без всякаква причина, ама на мен ми се случват такива работи  Laughing Давам ви от моето безпредметно щастие от все сърце и ви желая една изключителна вечер  Heart Eyes

# 580
При нас слънцето,Алви го закрива прашен облак.
Бурята помете Оман и сега руши Пакистан,пишете на български език!..
Ти дай малко насторение,че аз съм се разкиснала и даже филма с драконите не ми се гледа..

Мъжките и женските ги разделят от 5-ти клас мисля,за арабските училища.Има училища само за момченца и само за момиченца,колежи също Peace
Ляхма-гледа ли клипа дето Обама казва,че е муслим? Crazy

нямам време аз за следобеден сън,твоя пакит много те глези тебе  Party лягам към 12-1 сутринта и ставам в 4:30,5 часа,тва е да си женена за арабин :амалогия  Mr. Green

Амал-какво става с клуба,не ме покани значи или фараонски съпруги не приемата,а ? smile3516

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 22:23 от Дивиана

# 581
Привет на всички  Hug

Тия дни и аз нямам много настроение за форум, в тон с него и не ми върви – вчера отиваме на барбекю и след един час ни заваля дъжд, та си се прибрахме  Sad Днес отивам на работа, но имаше повреда по трасето на релсите, вместо 10 мин, пътувах 40 мин с влака. Та отивам след толкова висене по влаковете и се оказва, че офисът е заключен и никой не може да го отвори, та айде обратно вкъщи. Язък за раното ставане и изгубеното време напред–назад.  #Cussing out Whistling
Но за да не звуча прекалено песимистично, поздрав за всички с тази картинка

Ясмин, успех с опитите  Flowers Four Leaf Clover пък живот и здраве тогава баткото ще e минал бебешкия пубертет и ще помага  Hug

Лили, вие фараонките много специални, лична покана по пощата ли очакваш Heart Eyes Ако имаш ФБ се включвай сама в страницата Peace

Алвера, дано хубавото настроение не те напуска  Hug

Поздрави на всички  Hug   bouquet Hug

# 582
алвера ще си взема малко  Hug

айа споко  Hug ,дано скоро да мине този период  Praynig

Снощи Маугли взела една ножица и си накълцала косата на няколко места в различни посоки .Та сутринта  Сам и оправи косата,сложила съм резултата в албума,който иска да погледне.

п.с а днес ме попита ,дали може само малко да ме постриже .понеже каките и отказаха  hahaha

амалче-изпразни си кутията ,а линка го отворих .

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 23:06 от Мираж

# 583
Мираж, завидях ти за поетичния ник, идвам да те конкуритам*... Стига съм се излагала с тези прозаични, чревоугоднически лютеници и лахмаджуни.

Между другото, ти кога спиш?...снощи ми се явиха два миража, при теб трябва да е било 3-4 сутринта.

Лиле, и ти, сериозно ли спиш толкова малко...абе, яко ви тормозят тия араби, не ви дават да се наспите като хората....

муслим, бабината му трънкина

Кога ще видим блоговете ви ъпдейтнати (и към Амал)?

*конкуритам - случайно получил се, но много подходящ за случая неологизъм, хем те конкурирам, хем те изритвам от първото място и оставаш зад мен. (много се лигавя тая вечер, но имам причини, простете ми)

# 584

Между другото, ти кога спиш?...снощи ми се явиха два миража, при теб трябва да е било 3-4 сутринта.

Може да съм ти се видяла двойна  Mr. Green ,ами преди 4 едва ли ще ме намериш в леглото ,ама така е,сигурно следващият ми ник ще е мама на бухалче  Mr. Green
Да ти е честит новият поетичен ник   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт