~128~ На вкусен чай при наc се спрете - към Арабски свят  далеч се пренесете ~

• 45 445
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • сред маслини и портокалов цвят
Мили ми момичета, благодаря ви за пожеланията и милите думи!
Да ви се връщат стократно! Много щастие желая на вас и семействата ви! И нека децата ви имат най-прекрасното детство!

Ние се върнахме преди малко от тържеството. Празнувахме при свекърите, защото те имат голяма градина. Прекарахме чудесно.
Каруми се нащуря, получи много подаръци, от мама и тати колело. Вече се научи да върти педалите назад Mr. Green, сега остава да подкара `ти-тит` и напред.
Едва успя да заспи от вълнение.
А аз умирам за сън.
Това беше 2-рата най-щастлива година от живота ми! 
Дай Боже всекиму такова щастие!
Отивам да се гушна при двете си момчета. Heart Eyes
Прекрасни сънища на всички! Hug

# 601
ясминче, да ти е честито малкото палавниче. да е все така палав (за ужас на мама) и да се развива преди всички (особено преди сирийската рода Wink) Едно голямо гуш з атеб и трудностите, които преодоля, за да се радваш сега.

Мираж, поздравления. bowuu bowuu Продължавай в същия дух. Peace

сафар, да разказваш после.

Имаше много хубавици дето исках да поздрвя, ама трябва да излизам. Hug

# 602
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Къде да прочета статията на Мираж? дайте линк

jasmin  Hug браво на Карумче , мъж и половина , не му се опират превозните средства  Simple Smile

Иначе как сте всички, аз чакам с нетърпение да стане петък

# 603
ясмин ще вляза в ролята на ромката гадателка,даже 5 лева няма да ти поискам,но ще ти предскажа -Дълги години ще живееш щастливо,но пази се от колела карани на заден ход  hahaha hahaha hahaha

айа мерси,от теб гледах като я писах  Blush

Каката ни е допуснала глупава грешка,написала вси1ко вярно,но преди да си предаде листа,решила да зачерне един отговор,та сега е 1 грешка ,сега заедно се борим с математиката

Вчера Маугли пострада лошо,нали или бяга напред или се влачи след нас,вчера падна много жестоко,в резултат -зверски одрани ръка и коляно и скъсано панталонче.Но пък след като отидохме на градинката и си намери по-малка компания която да командва се почуства доста по-добре.След това ходихме да храним гълъбите пред Омаядската джамия.
алвера сега ще ти пусна линк на лични.

# 604
амалче нали искаше поетеси.Това е млада пооетеса от Саудитска арабия -Хилда Исмаил,за съжаление ,намерих само стихосбирката и ,но не и инфо за нея.  Crossing Arms

في السنة الرائعة و العشرين
( هيلدا إسماعيل )

في السنة الرائعة و العشرين
أزمةَ ( الشوق ) الأوسط ..
قررتُ أن أحلَّها
ألا أعيدَ إليك قلبَك
ألا أخرجَك من ذاكرتي ..
مهما كان النسيان
المحيطُ ..
لا يعيدُ إلينا غرقاه
و القبلةُ ..
لا تعودُ إلى شفاهٍ طبَعْتها

Вгодината двайсет и прекрасна

В годината двайсет и прекрасна
проблемът(носталгия) среден
реших да разреша
да ти върна сърцето
да те извадя от спомените ми
колкото и забравата да прилича на океан
то тя не ни връща удавените
и целувката
не връща устните както са били.
[/b]

В това стихотворение е използвала игра на думи с проблемът с Близкият изток.

# 605
Хей, арабелките, привет. Hug Hug

Алверке, не предаваш фронта никога. Heart Eyes Прочете ли статиите?

Ясминке, Карумче какви подаръци получи?  Hug

Айде деееееееееееееееееее, няма ли да си имаме още бебета в темата? Rolling Eyes

Мираж, много странно стихче, сигурно защото не разбрам арабски. Embarassed Или поне частта с близкия изток не разбрах,
А тази една точка фатална ли е?

Айа, имаш ангажименти сигурно, а може и някоя приятелска вечеря. Hug

Искате ли да оплакнете очите със сирийскии прозиведения на изкуството?:
Syrian art directory

Иманче, Олди, лахме как са бебоците?  Heart Eyes

Сафарчик и Саида, пътешественичките на форума. Hug

АС, как върви, напрегнато ли е много?

Дуа, не се ли оправи пустия нет/ newsm78

На всички неназовани хубавици  Hug Hug

# 606
Явно трябваше да обясня ,за играта с думи

във втория ред е използван израза азмет шоук алосат ,което е близо по звучене на азмет шарк алосат-т.е кризата/проблемът / Близък Изток.

А тази една точка фатална ли е? -за коя точка става въпрос  newsm78 newsm78 newsm78

Момичета ,искам да попитам нещо ,дано да ме разберете-как се казва подстрижката-скосена къса черта,до ушите,отзад косата е къса ,до врата на етажи  newsm78 newsm78 newsm78

У нас ,сме на принципа всеки си говори на неговият език,та днес мъжо се пробва да говори на дребната на бг,тя обаче му отговаря на арабски,по едно време и писна и започна -баба ,не говори така,говори като мен,ти не си жена  hahaha hahaha hahaha ,нали у нас само женската част говори бг  Laughing ,и после добави-не говори като баба ми  Crossing Arms

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 01:49 от Мираж

# 607
 smile3558    newsm44

Не съм прочела статиите, на служебния комп не ми се отварят, така, че утре в къщи на спокойствие ще им се насладя   bouquet

Мираж, нещо не го разбрах това стихотворение  Embarassed.
Маугли плака ли много . Това дете има такива изказвания, просто те оставя без думи  Hug За прическата също не мога да помогна .

Амал, съжалявам, ама този вид изкуство нещо не го разбирам, явно не съм дорасла до такива висоти  Embarassed. Ама то аз и Пикасо не разбирам и не го харесвам.

Хайде да сложа един студен чай и да започвам работа

# 608
Добър ден!
Съжалявам, че така закратко се включвам, но е много заето напоследък.
Искам и да разкажа много неща, но пък да не правя форума на супервизия.
Затова да почна с поздравленията:

Жасмин, със закъснение, да ти е жив и здрав и палав и любипитен Каруми и много много да те радва.

Надя Ясем, дано животът ти да е нежен като красиво цвете. И да имаш много споделени мигове.

Само да кажа, че много се впечатлих: днес се открива изложба в София на много известен художник от Китай, супер актуален, някакви знаменитости дори, които купуват картините му за милиони, ще идват. А този човек като дете е живял в такава бедност, че са нямали тоалетна и е ходил в съседната болница, за да ползва. Той беше толкова одухотворен и скромен - на репортажа и каза, че трудностите се случват, за да се поучим от тях.

# 609
Наденце, и тук да ти честитя светлия празник.

Сафар, от такива хора най-се възхищавам, а не разни самоззбравили се комплексари. Ама ха и ти не си отвори фейса дори, пратих ти покана за приятелство.

Алвера, и аз не всички видове картини рабзбира, Преди години полвонката прави филм за Тодор Динов, родоначалника на БГ анимацията, който и рисуваше. ходехме в ателието му, някои картини ми допадаха, други не.
Но пък Пикасо не само, че е гфо харесвам, ами го мразя - заради жените, заради козата и така.  Mr. Green

Мираж, за грешката ставаше въпрос, от изпита. Иначе стийчето сега го вдянах. Mr. Green Прическата мисля, се каза КАРЕ.  bouquet

До после.

# 610
Прочетох статиите!
Мираж, Айа, моите адмирации! Амал, жалко, че да си приятел, трябва да си във фейсбук- аз не го тача много Wink. Но ме имайте за приятел  Hug

# 611
амалче браво   bouquet ,когато има игри с думи,а нейната поиезия е такава ,малко трудно се превежда.

ето ти още малко,пак от поетеса

وتحترق الشموع..!
( روضة الحاج )

أترى ستجمعنا الليالى كى نعود ............ ونفترق ؟
اترى تضى لنا الشموع ومن ضياها .......... نحترق ؟
اخشى على الامل الصغير بان يموت ........ ويختنق ؟
اليوم سرنا ننسج الاحلام
وغد سيتركنا الزمان حطام
واعود بعدك للطريق لعلنى اجد العزاء
واظل اجمع من خيوط الفجر احلام المساء
وأعود اذكر كيف كنا نلتقى
والدرب يرقص كالصباح المشرق
والعمر يمضى فى هدوء الزئبق
ونظرت نحوك والحنين  يشدنى
والذكريات الحائرات ... تهدنى
ودموع ماضينا تعود ... تلومنى
اتراك تذكرها وتعرف صوتها
قد كان أعذب ماسمعت من الحياة
قد كان اول خيط صبح اشرقت
فى عمرى الحيران دنيا من ضياه
اٌه من العمر الذى يمضى بنا
ويظل تحملنا خطاه
ونعيش نحفر فى الرمال عهودنا
حتى يجى الموج تصرعها يداه

И изгарят свещите..
от Роуда Алхаж

Виждаш ли ,ще ни събере нощата,за да се върнем ........ и да се разделим?
Виждаш ли ,свещите ни осветяват и от светлината им.................изгаряме?
Страх ме е ,че малката надежда ,може да умре........и да се задуши?
Днес започнахме да изплитаме мечти
а утре времето ще ни разбие на парчета
и след теб ще се върна на пътя ,дано  намеря някой да ме утеши
и ще продължавам да събирам от утринните лъчи вечерните мечти.      
 И ще се върне спомена за срещите ни
и пътят танцуващ ,като изкрящо утро
и животът преминава в оловно  спокойствие
и погледнах към теб и носталгията  ме повлече
и обърканите спомени........... ни  погубват
и сълзите от миналото ни се връщат..............и ни упрекват
Все още ли си я спомняш и познаваш гласът и
и това беше най-чистито нещо което чух  от  живота
и се показа първият утринен лъч
в обърканият ми живот има свят от светлина
 ах,от живота ,който минава през нас  
и ни кара да вървим по стъпките му
и живеем изписвайки върху пясък обещанията си
докато дойде вълната и помете написаното.

амалче не е каре  Thinking

Снощи бяхме в мола,леле каква лудница,нали е петък,а и туристи иранци и от залива колкото искаш,чакахме ред за да вземем количка или кошница от супермаркета.Дреби си тръгна с една кукличка,едни гипсови котки-собственоръчно осветени от нея във всички цветове на дъгата  Laughing.Имаше много хубаво комплектче ,като за нея,но най-малкият останал номер беше 8,а тя носи 6 ,дано следващият път да са заредили и 6.
Като се прибирахме ,изтърва куклата през прозореца на колата,та се връщахме да я търсим,за неин късмет,я намерихме преди по средата на улицата,добре ще беше нощем и не е м инала друга кола отгоре и,защото уговорката ,че после ще купим друга ,не подейства.
Лек ден на всички   bouquet

п.с Някой знае ли ,кой спечели в шоуто на Слави  newsm78 newsm78 newsm78 ,аз съм за мексиканеца  bowuu

Последна редакция: сб, 12 юни 2010, 11:24 от Мираж

# 612
                         Привет мои арабски красавици   bouquet
  Вчера исках да ви постна сладко кафенце , но някакъв вирус захапа лаптопа ми , и го носих на поправка.
  Незнам защо , но техника спомена че е имало проблем с форума  newsm78 После пак пробвах да вляза , но системата не ме пусна.
  Тези дни пиша по -рядко ,защото съм на почивка с децата, а и още гледам като индианец на лаптопа  Joy  Какво да с е прави , още не мога да му свикна. Но да се похваля , че вече придобивам тен  Flutter
  Мираж - вие с малката сте за скрита камера  Grinning
  Днес повечето липсват, така е , времето е хубаво и всички са навън.
  Ще отида да поспя , че моите палавници доста ме изтощават.
  Силни прегръдки за всички.  Hug
  Лек ден   bouquet

# 613
Лятото дойде и никакви ви няма  Crazy

Как сте?  Hug

Някъде четох, че са излезли резултатите на седмокласниците, АС няма ли да се похвали с резултите (не се и съмнявам, че са хубав  Flutter)

Мираж, нямам идея кой е спечелил  newsm78

Амал, арабската хубост се доказа таза седмица и в Германия. Този четвъртък Хайди Клум коронова GERmany's Next Top Model  и победителката е Alisar Ailabouni –  от сирийско семейство, родена в Сирия, но израснала в Австрия.  http://www.youtube.com/watch?v=1tpf9tkcoGU&feature=related

Иначе при нас нищо ново, тъкмо се прибираме от навън, гледахме поредния мач от световното, утре ще е интересно, все пак играят Германия и ще е голямата лудница  Crazy

Поздрави на всички  Hug

# 614

Добро утро момичета   bouquet

айа вчера си чатих с АС,та да я изпреваря,дъщеря и е получила отлични оценки и на 2та изпита.   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Ние днес имахме математика,пиша ние защото 3-4 дни заедно решавахме задачи  Laughing,уж се е справила добре.Остават ни още 2 изпита, английски  и арабски.

Тук с това световно е голяма лудница,целят Дамаск е покрит със знамена на държавите участнички,по колите също има сложени.От мола до нас са изкарали огромен екран  от едната страна и са направили импровизирано барче,така цялото семейство ще е щастливо,мъжът вън да гледа мач,а жената ,по магазините . Grinning

Общи условия

Активация на акаунт