~128~ На вкусен чай при наc се спрете - към Арабски свят  далеч се пренесете ~

• 45 477
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
  • сред маслини и портокалов цвят
Здрасти пак! Попрочетох назад, радвам се че всички сте добре.

При нас всичко е наред. Карумче расте. Мнооооого е палав. Не мога за секунда да го изпусна от очи, щото е в състояние да сътвори потресаващи бели. Гледам го почти сама, че таткото ни е по цял ден на работа, само вечер ме отменя за малко, ходят по мъжки на люлките Laughing. Ама аз пак не почивам, ами работя на компютъра. Така, че с дребния всичко вършим заедно- пазаруваме, готвим, чистим, даже се къпем заедно. Като ходим на пазар, ми помага да нося торбите, избира с мен зарзавата, знае от кой магазин какво се пазарува, познава всички продавачи. Много слънчево дете е и много контактен. Явно се е метнал на баща си, защото аз съм си темерут.
Вече бърбори доста- и на бг, и на арабски. Разбира какво му се говори и на двата езика. А доста пъти казва думата и на двата езика, явно за да е сигурен че ще го разберат. Mr. Green
Като имам повече време и нерви ще кача снимки.
Иска ми се да пиша по-често, ама нета в Латакия си е все същия.

Амалче
, как е красавицата Навън е пролет и почва голямото търчане. Дано си късметлийка и да не е като моя бяс. Правите ли планове да дойдете насам

Мираж
, ще се обадя непременно. Ще ни се наложи да ходим до Дамаск, макар че само мисълта за това ме изморява. Много го обичам тоя град , обаче е голяма лудница.

НСЕ, още ли мързелуваш в къщи. И да те питам нещо- ще си купувам ролери, насочи ме какво да гледам като избирам щото нямам представа. Иначе летнии зимни кънки добре карах, ама нали трябва да съм в крак  с времето. И още нещо- кога мога да кача моя синковец на такова нещо. Че братовчедите имат и той мрънка. Иди обяснявай , че те вече ходят на училище, а той още е с памперс.

Айа
, Hug. Кога ти почват изпитите.

Дуа,Алвера, Кате М, Никито и всички останали- поздрави Hug

Нямам фонетична и заслужавам награда за неимоверните усилия да напиша тоя ферман. А пък половината ми windows е на арабски и сега ще се чудя как да го копирам.
Лека вечер от мен.

# 331
  • София
Я аз пак да се разпиша по нощите. Mr. Green
Права си, Айа, времето хубаво, дните празнични и специално ние не се заседяхме у дома.Градинките и парковете бяха наши. WinkЧестито колело на половинката!Дано като го получи да остане доволен!
Ясмин,много мило описание на Каруми. Heart EyesПредставих си го с торбите..
Колкото до ролерите - рано му е.Аз качих каката на  почти 4 години и всички ме гледаха като извънземно. Въпреки че много зависи и къде ги кара човек.Асфалтовата настилка, която възпрепятства бързото пързаляне, не може да се сравнява с хлъзгавите и равни плочки в НДК. Колкото до това какви да избереш...За него едва ли ще намериш и номер, най-малкият, който съм срещала е 28 - такъв навремето купих на малките. Гледай колелцата да са силиконови, не пластмасови.Вторите се пързалят по-бавно и отгоре на всичко издават доста шум.И тук пак зависи..Имам предвид за кого ги взимаш.Ако е за вас големите - определено силиконовите са по-добри.Но ако е за малчо, пластмасовите като по-бавни са по-добри като за начало.Иначе гледай да не са от типа с пластмасови щраймери, тоест закопчалки, тъй като доста се чупят.Добрият вариант са комбинираните - с връзки и лепенки.Но такива за съвсем малки дечица поне аз не съм виждала.В най-ниската номерация производството като че ли е  само китайско, докато при по-големите номера има и немски на повече от прилични цени.И най-важното, ако му намериш разтегателни - взимай.Дават възможност за промяна на дължината на стъпалото в размер от 3 номера.Леле какъв ферман изписах за едните  кънки.. Blush
И аз имам разни нови снимки и зверски ме мързи да отворя албума и да ги кача. Embarassed
Амал, верно сънувах, ама не "църния " другар Mr. Green Рядко помня сънищата си, но този път  в кратуната си  пазя целия сън с всичките му детайли.Не  беше гаден, така че няма проблем. Peace Как са баткото и куклата? Кръстосвате ли и вие градинките..
Сафар, точно такива порции на мен ми трябват, ако искам някога да заслабна.. Joy
Мираж, кога почват изпитите?
Целувки на всички! Heart Eyes

# 332
Добро Утро Красиви Жасминки и Цъфнали Нарове  Heart Eyes!

Айа-честито ново колело,и аз искам  Party В Ег не съм виждала жена да кара  newsm78 При нас пък времето е прекрасно:като късна бг пролет.
Много го глезиш твоято хабиби,маша'Алла!

ники-ха,колко си ревнива.не забравяй,че скъпия има право на 4 и 2-ра не е зле,спокойно.Мисли положително  Wink

Амал-не съм пакитка,но мисля,че обвинения в тероризъм е мн.симпатичен.Което не означава,че не заслужава наказание,ако е виновен Peace

АС-вярно,че е мн.важно йорданеца от какъв произход е:палестинец ли е,иракчанин ли е,пакистанец ли е.Разбираш ги ти Wink

Арти-ето още малко,интересни:  http://www.way-to-allah.com/bul/newmuslims.html

и една новина:в Египет има много адвокати.Те си нямат работа и изнамират невероятни неща.
Последната хрумка е иск срещу книжката с приказки от 1001 нощ:има неприлични изрази и провокативни илюстрации и ще бъде изтеглена от пазара  Thinking 

казвам ви сбогом,почерпете се с трюфели от фурми:

ето и рецептичката: http://invitadoinviernoeng.blogspot.com/2010/04/date-coconut-and … ice-truffles.html   Blush

# 333
Добро утро, принцесини. Heart Eyes

Лилсън, мисля, че новоприемащите са много повече, но не и м се дава гласност по разбираеми причини. Peace
Ммм, за пакистанеца, не го оправдавам разбира се, обаче някоои неща не са ли вследствие на други като например намесата на САЩ къде ли не, за което се говореше преди време.
http://bulgaria.actualno.com/news_196095.html
ей този предпоследния абзац е много показателен за това как си прокарват интересите и как могат безпрепятствено да нарочат когото си искат. Rolling Eyes

Аз да питам Ум Сами докара ли нещата до щастлива развръзка?  Hug

АС, страхотно упътване за подходящи ролери.  Hug

Мираж, гледа ли по Ал Арабия имаше предаване за семейството на президента като цикъл от предавания за арабските лидери? Возеха се в тяхната кола, ходиха с тях на опера, на пазар.

Ясминке
, май ще си остане с искането Каруми. newsm78 Палавник е викаш, ами беба е по-кротка, но все пак е бебе, рови навсякъде, търчи гърба ми е като прекършен. Hug Засега плануваме есента, надявам се от това многолюдно семейство все накой да ме замества. Mr. Green

Арти, радвам се, че ти е интересно.  Peace Разкажи за себе си, с какво се занимаваш, а половинката? Hug

Гуш гуш на всички, после пак ще пиш, че отиваме дда закусваме.  chef

# 334
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Здравейте  Hug

Честито на рождениците, макар и със закъснение, честито за домакинските придобивки 3 в 1 и поздравления за всички, които са имали празник тия дни.

Аз го ударих на мързел, много ми се отдава  Simple Smile, та чак и във форума не съм поглеждала тия дни.

Ясмин, радвам се, че вече пишеш. Каруми си е толкова сладък, че сигурно е любимец на продавачите  Hug

Мим, добре дошла.   bouquet

Лили, чак сега ти прочетох блога  Embarassed Но не ми се отварят на компа на работата, а в къщи почти нямам време да чета.

Трябва да ставам, че моите мъже искат кафе  Whistling

# 335
ас така е,ние сме ощететни  Crossing Arms ,но да се надяваме,че ще се появи някоя съфорумка с 4 момчета на подходяща възраст  hahaha hahaha hahaha
Матурите на голямата започват от 01.06 ,вашите изпити кога са ?

ясмин виж какъв помощник си имаш  Heart Eyes ,но и на мен ми се струва,че е малък за ролери.Дреби кара тези на каките от миналата година и доста падаше в началото/те и са големи де,защото каките бяха на 9 когато им ги купиха/

амалче не съм го гледала ,но пък президентската двойка са обичани от народа /колкото и да се дразнят някой хора от това./Президентът няколко пъти е излизал на разходка сред народа и то на места които се много посещавани.

По бг новини не са давали,но преди около седмица в Палестина беше изгорена джамия от израелски заселници,та преди 2 дена даваха посещение на свещенници от няколко църкви ,който казаха,че ще вземат участие във възстановяването на джамията.

Помните ли ,че котката беше осиновила едно котенце,преди 2 дни каките намериха още едно паднало явно от комшиите,и по-всяка вероятност брат на осиновеното.Горкото коте беше мръсно,полумъртво от глад-сега вече е добре,суче с останалите и играе.Сам го изкъпа с шампоан и изсуши със сешоар.

Това е за сега ,че имам работа .

bouquet

п.с някой може ли да ми пусне рецептата на Лили  Praynig ,че тук блоговете не се отварят  Crossing Arms

# 336
докато дойде кервана-наготвенето ми изстина,ех араби,ех  Laughing

Амал-ми то юес даде разрешение на своите да идат в Йемен и да убият американския гражданин Ануар Алуаки,за подозрения в подпомагане на тероризъм.Значи юес отиват в Йемен и го свалят без съд и присъда:по подозрения.Вече на какво да се очудваш  Rolling Eyes
Утре на мен могат да ми теглят куршума заради подозрения  Sick
оф

Алвера-маша'Алла от хълбок на хълбок,така ли   hahaha И като прочете какво разбра?

Мираж-абе как може в Сирия да има повече филтри от при нас ,невероятно.Снимай ги тия котаци де!

Аз не харесвам нито една президенша,освен съпругата на М.Ахмединаджад.

Обаче кюрдистанската опозиция се затри  Thinking

# 337
Ми чудя се защо има още хора да не разбират как подливат вода в коя ли не държава, а после гледат ей така Rolling Eyes
Разбра ли, че Ал Файед е продал Харродс на катарска компания за скромната сума от 1,5 млрд. паунда. #Crazy

Е дай снимка на иранската президентша, нищо не знам за нея. Peace  Hug

Мираж, така беше. хората свиркаха, пляскаха. На днешната тристранна среща в ТР. пък се бяха наредили сирийският лъв, катарската мечка и турския вълк.  Mr. Green Абе цял зверилник направо.
Ние пък вече трябва да внимаваме какво говорим срещу Супермен, че следенето в нета в БГ вече е законно. Rolling Eyes Уж само Embarassed разкриване на престъпления, ама зане ли се кога ще почнат и това да се смята за престъпление. Rolling Eyes

Алвера, мързелке такава, аз се чудя къде изчезнаха кафетата, обяда и т.н. Wink

Никито, свърши ли семейната среща на хабибито? Hug

Свеар
, отдавна не сте писали, дано всичко е наред. Praynig

Тес, много отдавна не си се мяркала, изпити ли?  Hug

Ясминке, не разказа за сватбата, но бе кирилица те разбирам . :hug

Саида, Йоли, Мм3, Дуа, Ш и Ш, Айа и всички други Hug

# 338
Е дай снимка на иранската президентша, нищо не знам за нея.

Идвам Ha 'помощ' от съседната тема Mr. Green Laughing ... ей я на Иранската first lady,  Azam al-Sadat Farahi, a.k.a. Azam Farahi ("the phantom first lady") :

http://cache.daylife.com/imageserve/0aHO7sX5T97mt/610x.jpg
http://seattletimes.nwsource.com/ABPub/2009/11/15/2010279738.jpg
http://www.islamidavet.com/english/wp-content/uploads/2009/11/AzamFarahi.jpg
http://www.google.com.tr/images?um=1&hl=tr&tbs=isch:1&am … arahi&spell=1
http://www.google.com.tr/images?q=Azam+al-Sadat+Farahi&um=1& … rt=20&ndsp=20

http://www.boston.com/news/world/europe/articles/2009/11/16/ahma … dresses_un_forum/

Peace

Последна редакция: нд, 09 май 2010, 22:32 от bz

# 339
Комшу, мерсиииииииии. Crazy Наистина ме изненада. Simple Smile Защо в скобките пише Фантом лейди, че не се появявя ли много? А как отразиха при вас посещение на сириския и катарски дър. мъже? Hug

# 340
 Привет и от мен,липсвате ми много ,но не ми остава никакво време за форума.Гледам когато мога да попрочета какво сте писали,за да съм в час с новините..
1.Честита радост на Иман.Да и е жив и здрав новородения син и да има късмет във всичко!
2.На въпросите на Лили 1.Да най-редовно с девери ,роднини и приятели. 2.Да!3.Виждала съм много от хубави    по-хубави.
3. На всички имали поводи за празник-    bouquet  bouquet  bouquet
Теди- Наскоро ходих с мойте( скейтъри ) в НДК и доста се поогледах за теб и девойките,но за мое съжаление ви нямаше.
На всички завърнали се и новодошли в темата  welcome
На всички много Hug Hug Hug няма да изброявам поименно ,че егн-то може да си каже думата и да пропусна някого.

# 341
                    Добро утро арабски красавици мои   bouquet
         Преди час писах ,писах и тъкмо да публикувам , спря тока  #Cussing out
         Затова сега ще ви сервирам само закуската и ще бягам към болницата.А като се върна ще пиша отново .
         Заповядайте слънчица мои
         Гуш на всички , и приятно започване на седмицата  Heart Eyes

# 342
Добро утро, принцеси. Hug

И еднио поздравче - гръцко-арабски микс:

http://www.metacafe.com/watch/yt-SeSeLY7qeyE/greek_arabic_mix_4/

Саида, стискам палци. Praynig

Мм3, не си забравила, че плануваме среща ндявям се. Жалко само че Сафар, почитателката на Яско няма да може да дойде. Heart Eyes

Мария Хад, къде се изгуби?

Йоли, да се свързвам вече с летището в Техеран. Wink

Мираж, това е истинска солидарност! Peace

Момичета, тази седмица ми се очертава много интересна откъм мероприятия.

Айа, едното е във връзка с линка, койот беше публикувала преди време тук - за инициативата от Факултета по арабистика да представят някои аспекти на ар. свят и култура - Арабис. Та ни поканиха по друга линия, както се очаква. Wink
Втроро и то пкак сигурно би те интересувало е покана за филми за Палестина утре в дома на киното. Повече инфо за филма има в блога на Руслан:
http://ruslantrad.wordpress.com/2010/05/09/5174/

АС, на това втрото те каня с голямо удоволствие. Има време да помислиш. Вземи ако искаш всички девойки, нали трябва да  подпомагаме каузата. Hug пак ще ти повторя довечера и утре. Hug

Третото е на предствянето пред публика на палестинския поет, роден в Сирия Халед Даруиш. Peace

За всички мероприятия ще ви уведомя найййййй-подробно. Heart Eyes Hug

На всички гуш гуш. Hug

После пак ще пиша.

# 343
По бг новини не са давали,но преди около седмица в Палестина беше изгорена джамия от израелски заселници,та преди 2 дена даваха посещение на свещенници от няколко църкви ,който казаха,че ще вземат участие във възстановяването на джамията.

те по бг новини не дават и когато се горят бг джамии-поне за три се сещам Naughty.Селяните събират лев по лев за строеж и някой пиян расист пали клечката  Tired Кога наши попове ще участват в строежа на джамия?!

Комшийката-   bouquet

Амал-да разказваш за мероприятията.

Саида-как върви лечението?

да се насладим на най-красивата Мис Арабия:

с официална рокля: http://www.solarnavigator.net/animal_kingdom/animal_images/camel … addle_mirrors.jpg

на плажа: http://www.emailvirals.com/data/media/1/camel_in_the_sun.jpg

подгласничките: http://69.5.3.73/wordpress/wp-content/uploads/2008/11/3-camels.jpg

коронясването: http://www.coolfunpics.com/slides/Pimp_Camel.jpg

Египет,45 С. По улицата измокрен до кости мъж язди камила. Среща го негов приятел:
- Салам алейкум! Какво става? Такава жега е, а ти си измокрен до кости. . .
- Лошо се стекоха обстоятелствата - камилата се оказа суеверна: преди няколко преки една черна котка ни пресече път и тя, гадината, три пъти плюна през лявото си рамо. . .

Laughing

# 344
Момичета, едно птиченце ми каза за прекрасните пожелания по случай раждането на момченцето ми и влизам да ви благодаря за милите думи и поздрави  Hug Hug  bouquet  bouquet

Добре сме вече  Grinning.Наложи се да родя със секцио, но пък се възстанових от операцията доста по-бързо от нормалното раждане. Баткото ни е невероятен! Постоянно хвали братчето си и го нарича с мили имена  Heart Eyes. Ако плаче и не го взема веднага, ми се кара, защо съм оставила бебо да плаче и не го гушкам  Simple Smile.

Много прегръдки на всички и слънчев ден ви пожелавам  Hug Hug !

Общи условия

Активация на акаунт