Великден на вратата чука, ФЕВРУАРЧЕТО на мама гука ! (4)

• 36 554
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Merijaan , ти що не пиеш кафе бе душа   ooooh! То не е забранено newsm78 Спокойно можеш да пиеш по 1-2 на ден...
Миналата седмица четох интервю с някакъв професор от някаква детска клиника,който обясни как от кърмата по-Убаво нЕмало, как се лигавим че не можем да кърмим ами изцеждаме #2gunfire(искали сме да контролираме процеса и сме били властни майки Crazy), как трябвало да се храним добре,че иначе организма черпел от запасите си с калций и други ценни вещества, Как сме търсели извинение за излишните килограми в кърменето и сме злоупотребявали с храната,та мъжете ни забягвали по чуждо...  #Cussing out
Та ако допуснем,че за някой неща е прав(няма как да е лошо да се кърми и трябва да се храним здравословно), то интервюто му завършваше с това, че 20-30 гр. концентрат, чаша бира,чаша вино, 1-2 цигари и т.н. няма как да навредят на бебето newsm78
Ако това може да те укроти, ковни един пирон на терасата, детето ти няма да стане по-спокойно и по-здраво ако ти си кълбо от нерви  Peace А мъжете- нищо не разбират от тия работи  Crazy
И помни,че това постоянно дране ще приключи съвсем скоро и дори един ден може да се кълнеш,че детето ти почти не е имало колики, като една приятелка Laughing

# 481
Добро утро,  момченца-кокиченца   bouquet

Хайде на кафето! Този път е по-лекичко  Laughing

Бръм, поздравления, сега заслужена почивка!

Балеринка, защо не прообваш да обтриваш няколко пъти на ден с отвара от тетра (смрадлика). Аз така правя и преминават. Пък и педи така ме посъветва  Peace

Силвъри, браво на Ели  Hug, страхотна щерка си имаш, грижи са за физическата активност на мама!

Ефтелия, това с подскачането се случва когато ползвам Internet Explorer, при Mozilla - не. Пробвай да смениш браузъра, ако искаш де  Peace

Шаманче, благодарско, че се грижиш за финансите ни  Mr. Green Twisted Evil Много обичам да пазарувам  Mr. Green

Момичета, не се давайте на депресията, всичко е временно и ще оотмине fingerscrossed

И Деа снощи изкара от 17 до 22 на ръце, с подобаващи интервали от рев, без да знам дали е гладна или не  newsm78 Не ще цици, ама и те изглеждаха празни, шишето го цоца, но като пусне повечко и пищи...снощи едвам съм я нахранила, от гърди, от шише, пак гърди...ужас просто и така всеки следобедо-вечр... #Crazy

Хубав и слънчев ден ви пожелавам, мили мамчета  Hug

# 482
ДУ!

Нева, благодарско за кафето  bowuu

Мери, и другите, които не издържате, сипете си по един малък Бейлис, пуснете си филм, отидете на масаж....а бе релаксирайте....или пък си представете, че имате поне още едно дете  Mr. Green

"Шефа" ме зове после пак...

# 483
добро утро майчета ,как сте в този слънчев ден.предполагам че се оправяте и ще ходите на разходка.
имам едно въпросче към майките на чиито деца са взимали секрет от нослето.вие ли го взимахте или мед.работник?
и с какво се взима?

# 484
Здравейте мацки  Hug

Хубав ден днес, дано си остане така до края  Praynig

krasita1
На Али и взима педи с тампон, като за уши, но с по-дълга дръжка...дано си ме разбрала с тва тъпо обяснение  #Silly

А сега да питам нещо, кво правиме с палеца?!?! Полудях, научи се да си го пъха в устата и тва си е, а на всичкото отгоре какво точно се случва не знам, но по време на смукането си дере лицето  Shocked Биберон не ще. На 2-3 пъти ми връзва, но до там  Tired

Айде приятни разходки от мен 1stroller

П.П. А с тоя рев...не знам просто... smile3511

# 485
Теди, при мен е лесно, защото знам в кои моменти тръгва да бута палеца в устата и веднага давам бибата. Но твоята госпожица като не я иска, не знам какво да ти кажа... Thinking

# 486
ТЕДИ мерси за отговора-разбрах те много добре.

# 487
 Добър ден!
 s.newa мерси за кафенцето   bouquet

балеринке, забравих да изкоментирам колко сладка е на снимките Ели (ти може би отдавна си ги качила). Heart Eyes И добре изглежда, явно вече не гладува. Grinning
Мерси, Мяу Hug. Ами да, щом има АМ Confused.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Балерина, аз мажа с Д-р Тайс Nachtkerzen Balsam. Този крем е страхотен. Мирише на гадно, има вид на развален, защото е синкав, но пъпките ги мори за часове.

За акото и аз да се изкажа. Ники има зелено ако когато има колики. И аз вече като го видя започвам капките. Иначе не давам постоянно.
Мерси Нарцис!  bouquet
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Балеринка, защо не прообваш да обтриваш няколко пъти на ден с отвара от тетра (смрадлика). Аз така правя и преминават. Пък и педи така ме посъветва  Peace

И аз така мисля да направя и после ще мажа с Нахтхерцен на Тайс. Peace
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
добро утро майчета ,как сте в този слънчев ден.предполагам че се оправяте и ще ходите на разходка.
имам едно въпросче към майките на чиито деца са взимали секрет от нослето.вие ли го взимахте или мед.работник?
и с какво се взима?

krasita за баткото съм го взимала и аз, но за бебето...Не мога да ти дам обективен отговор, защото работя в здравната сфера и когато ми се наложи водя децата все при някой познат (мед.сестра, лекар, лаборант), но пък и не е голяма философия. Взима се като се пъхне в нослето и леко се обтрие в стените на ноздрата с един стерилен тампон. Такъв можеш да намериш в някоя по-заредена аптека, санитарен магазин или да поискаш от твоя лекар (то ако отидеш до лекаря, той ще свърши тая работа  Wink).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Мойта Убавица заспа. Имам някои довършителни работи от почистването вчера  newsm79 wash hang 1ironing, пък после може и да излезем на разходка. До по-късно момичета. Хубав ден!

# 488
  • Бургас
Здравейте,момичета!!!
 Дребната спи с татко си и аз реших да си доставя едно малко удоволствие, с чаша кафе пред компютъра, на спокойствие.
 На Катрин утре трябва да и слагат Пентаксима и направо съм в стрес ,че на предната имунизация направо спря да диша от рев,че я изправяха,духаха и в лицето и разни такива,за да я накарат да си поеме въздух.
 Пентаксима  го намерихме по случайност, останал последен в една аптека до нас ( а колко обиколихме преди това).Иначе и на мен ми казаха ,че го няма и ще има  внос чак след 2 седмици.  #CrazyБългарска работа - хем те нямат да ти го сложат,хем не можеш и да си го купиш.
  Прочетох някъде назад ,че си купувате български лактогенен чай за 1.50лв. Е, при нас в билковата аптека ми взеха 5лв. ShockedА най-вероятно е същия.
 Janichka,Merijaan не сте сами!!! Laughing За мен нощния сън отдавна е мираж.Надебелях,защото по цяла вечер ям нещо,че ми се спи,научих програмата на телевизията наизуст.През деня не гледам,че те вечер повтарят всичко. Отгоре на всичко къщата ми е една малка кочинка,защото денем се чувствам парцал и нищо не правя. Но, както е казала margarete се успокоявам,че това все някога ще свърши. Praynig
 Е хайде ,приятен ден засега от мен!!!

# 489
  • София
ДД!
Температурата на Макс явно не е била от претопляне, защото спадна чак в 2 през нощта след намесата на Панадол. След това не е качвал, ай дано приключат вече тези болести, че ще се гътна.  Laughing За пръв път мъжа ми да не е виновен за нещо, от мен да мине - няма да му готвя, че му се бях заканила.  Mr. Green
Аз сега ставам. Борис пък сега трябва да ляга, после да ги къпем и денят ми отиде на кино, няма и на разходка да излизаме.

Аз май свиквам да спя на пресекулки и по малко часове. Вече не се чувствам като парцал дори.  Laughing Депресия така или иначе не ме хвана, то откъде време за такива екстри.  Crazy

Теди, има много начини за справяне с палеца, дано намерите вашия начин, че иначе много трудно се отказват децата от този навик /за разлика от бибата, която като я изхвърлиш си решаваш проблема/. Можеш да мажеш с едно гадно лекарство специално за тази цел - има го по аптеките, но сега не се сещам как се казваше. Може и ръкавичка. В краен случай съм виждала зашити ръкави.  Rolling Eyes

Марги, развесели ме този професор! Обаче го подкрепям в частта за кафето и чашката пиене!  Laughing

# 490
  • Плевен
Марги, Господ да те поживи, професора е идеален, та тази сутрин изпих едно кафенце (в момента имам енергия за 10 човека) и дръпнах 3 пъти от една цигара. Държа да отбележа, че веднага след кърмене го направих, та да се надяваме, че няма да навредя на моя пръцко.
Бръмби, честито за изпита. Ника, дано на Макс с тази последна температура да приключат болестите. Желая приятен и слънчев ден на всички ви.

# 491
Само да ви кажа, че стиснатите палци подействаха. Имам 5  Mr. Green Благодаря ви.  Grinning Утре ще направя аз калкулацията и действам по нашата поръчка от Тао. Сега лягам, че след изпита обиколих половин България.
Браво ,Бръмбич!!!ЖелЕзна си!!!

# 492
  • Бургас
Здравейте момичета !  Sunglasses
Кенди,не се притеснявай ,че прави голяма пауза .Според мен няма нужда да я будш, то бебчето само решава да пропусне хранене . Я кажи за снимките де  Mr. Green
Балеринка,за пъпчиците на Ели можеш да пробваш със отвара от смрадлика или пък с кремчето на Бочко,то също съдържа смрадлика. При Димана това беше решението  Hug
Таньорче ,по-добре ли си?  Hug
Шаманче, всички я знаем тая дупка  Mr. Green
Ника  Hug

А бе да ви питам ,от няколко дена на Димана дупето все е зачервено.Мия го всеки път,мажа ту с Бочко,ту със Судокрем,ама все червено. Може ли да е от сиропчето за кашлица или от противоалергичните капки,или пък от вит. Ц?
За първи път се случва, от памперсите и кърпичките не е ,защото ползвам едни и същи и досега няма проблем.  newsm78

Днес я изкарах на разходка,но тук доста тука и сега спи в количката на терасата.

# 493
Такааа  Simple Smile. Днес с Йо пообиколихме Южния парк двамата. Татко му остана вкъщи да чисти. Нещо май го домързя да се разхожда Mr. Green.
Малко е нервен и неспокоен бебсън. Омръзна ми да се борим я с гърдата, я с шишето при почти всяко хранене, ако не всеки ден то през ден... Не знам период ли е това някакъв или друго...Като суче е спокоен първите 5 мин, после дърпа, рита, удря с юмрук, уффффф  Laughing. Мъча го до последно да суче и тогава давам АМ. Като усети биберона и започва да се дере. Успокоявам го някак и изгътва всичко, но след като се е уморил вече. Направо не е истина на моменти, но това е, ще се борим явно. Така и не мога да разбера защо се държи така.

# 494
  • София
Изпращам една голяма прегръдка на всички от вас, които се борят с кърменето и се притесняват, че кърмата не достига, че децата нямат режим и т.н. Няма да повтарям пак мойте проблеми с кърменето, но общо взето се чувствам като енциклопедия по проблемите на кърмачката - всички ужасии, за които бях чела в кърмаческия подфорум ми се случиха. Та искам да ви кажа да не се предавате, има надежда! Първия месец кърмех и ревях и броях дните, в които кърмя и си мислех "Дано успея да я кърмя поне две седмици", после "Да я кърмя поне два месеца поне" и т.н. А сега бебка вече е на два месеца и половина и се оказа, че за последния месец и 10 дена е качила кило и сто само на кърма и е пораснала с 4 см! Тоест, вече кърмата си е там и бебето си яде достатъчно.  Peace Heart Eyes Peace Едното ми зърно е разранено от болницата още, но вече почти не ме боли и го чакам да зарасне напълно.  Praynig

Също така малката сама си прави нощния режим и първо изпусна кърменето в 1 часа, после кърменето в 4 лека полека го премести в 6 часа, та вече се наспивам като човек от 11 до 6  Laughing Освен това вчера се видях с приятели, с които не се бях срещала от преди да родя в Борисовата градина, говорихме си и пихме бира, беше страхотно, а пък днес бяхме на рожден ден в заведение, а детенцето спа в количката до масата. Та с две думи - чувствам се страхотно, и искам да кажа на всички момичета, които са родили седмици след мен (че аз съм от януарските февруарки) - с всеки изминал ден става все по-лесно мацки, стискайте зъби още малко!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт