Деца с диабет - тема 7

• 80 461
  • 742
  •   2
Отговори
# 30
Амик, здравей...спомням си нашият първи ден преди една година... пожелавам ви повече сили , спокойствие и позитивни емоции. Ние не сме влизали в ремисия, дъщеря ми беше на 13 вече, може би затова.

# 31
Здравей Амик като прочета за ново дете във форума все още започвам да плача.Едва ли и ние ще можем да забравим тази коледа която ни донесе страшен подарък за нашия син. Ние също не сме имали ремисия,но искренно се надявам вашата да продължи колкото се може по-дълго.Оттук нататък много сили и вяра ,че всичко ще върви по вода. Hug

# 32
Хм... странно .. когато и ние поставихме диагнозата преди 2 месеца, пак беше петък.....

Ремисията е в различна степен при различните деца - някъде много явна и дълга, другате почти неизявена и къса..

Относно никотинамид - четох доста от изследванията и наистина, нито едно от тях не показва по-дълга ремисия на третираните пациенти, спрямо контролната група... С други думи ефекта му все още не е доказан  , всъщност е по-скоро обратното - доказано е че няма тавък. Но пък и няма доказан страничен ефект ( да пречи на нещо друго в организма ). Така, че за ваше успокоение може да се поинтересувате.

# 33
Наистина много странни или по-точно необясними съвпадения,и ние на 11.12.2009 постъпихме в болницата в София с диагноза диабет,пак беше ПЕТЪК !!!  newsm12 Аз вече писах някъде,но на нас докторите ни казаха още в болницата,че понеже Михи е в началото на пубертета,няма да има ремисия...Но като се прибрахме в къщи веднага започнахме да сваляме единичките и слава богу/дано да е за дълго/ Михи още е в ремисия.Не знам дали нещо от това,което пием помага за ремисията,но най-важен е духът и спазването на режима.Пожелавам си и на всички вас,да не се предавате и най-важното- да сме здрави,пък ще се борим докрай и заедно ще успеем ! Heart Eyes

# 34
swetla , а какво пиете ?

# 35
Здравейте,

може би има нещо в "петъците", моят син е с новооткрит диабет от 09.04.2010г.
Ще Ви бъда много благодарна за възможността да обменям информация с Вас, стресът за мен и моето семейство е много голям.

# 36
Много ви благодаря  на всички за подкрепата. Наистина човек има нужда само от няколко окуражителни думи за да може да повярва в силите си, че ще се справи с всичко. С каквито и трудности да се борите ви пожелавам повече да се усмихвате Grinning Grinning Grinning.

# 37
 Confused Амик  Hug не, че някои от нас има желание да приема нови членове тук, дано в близко бъдеще стане така, че въобще да няма нужда от подобна тема.

За Никотинамид-а да кажа, че аз се отказах да вземам, в началото разбрах оттук-от там, но нямаше в Б-я, преди няколко месеца се видя, че в е-бей има, но май концентрацията изглежда огромна и ... се въздържах да купя. Ние има/хме ремисия, но пак не съм на 100% сигурна, намаляха се Е инсулин, после ги увеличихме малко, но пък в сравнение с изписването са по-малко, в края на месеца ще стане година от нашия черен ден. Благодаря на всички тук за помощта, която ми оказват и отг на въпросите.   bouquet

Теди (тедивас) ако ти е възможно пиши точно какви документи ви искат за ТЕЛК-а, ние сега няма да минаваме, ама да ги има подредени в нужда на някого, ако е възможно и в първия пост да се сложат, няма да е зле  Praynig

tatkoimama, Светле, вие преборихте ли бюрокрацията най-накрая?  #2gunfire

# 38
Ани,къде изчезна,как е бебка? Heart EyesАми да се похваля,дадоха ни дата - 22.04.,днес били пуснали писмата,та ги чакаме да видим какво ще ни трябва за заветната дата/предполагам изследвания някакви/,то вие по-добре знаете,защото сте минали вече...Михи е добре,от изписването през декември до днес расте само на височина,но док казва че не е страшно,че не наддава на кг,защото има резерви /по тумбачето си личи Crazy/,учи,тренира,играе,въобще справя се геройски.Имахме два-три РД, със сълзи защото беше яла торта,сандвич и кола,та захарта беше височка после,но я регулирахме.Наскоро не си беше поставила добре инжекцията,та малко ни изправи на нокти,наложи се през ноща да слагам инсулин 1ед,но на сутринта беше ок.До момента сме на същите единички откакто нормализирахме стойностите през януари,от четири минахме на трикратен режим и засега се справяме.Успех на всички!

# 39
Светле  Hug
Бебочка е ОК.
Радвам се, че при вас всичко е наред за сега.

Документи  newsm78 затова писах по-нагоре, който последен ходи, не е зле да запиши всичко, което искат да се носи и да го сложим тук във форума, че сега като питаш нищо не помня почти  ooooh!
От личната лекарка искахме направление за невролог, та там минахме преглед, после той ни даде за очен (просто врътка, за да не дава само ЛЛ направления, иначе трябва да си плати човек прегледа), епикризата от болницата, отделно и някаква "диагноза/бележка/лист" не помня какво точно беше, но ендокриноложката даде..това се сещам като прегледи, които носихме.
Поредните копия на акта за раждане.

За РД вече по-малко мисля, в началото ни беше доста тежко, щом и самата тя не пожела да празнува своя РД миналата година  #Cussing out
Сега не го мисля толкова, ако ще ходи по обедно време, все едно е обяд, ако е вечерно го равнявам на вечеря+22ч закуската (т.е. пропуска я), ако е следобяда гледам на обяд по-малко да хапне и така.

# 40
ТЕЛКА го минахме... сега се приготвяме тактически, психически и физически за социалните Wink . Утре и вдругиден съпругата ми ще се бори там...

# 41
Ани,целувки на бебка и на всички ви,да знам че трябваше да предвидим торти-морти и тем подобни изкушения,но тя уж обеща че няма да прекалява и няма да яде в повече от това,което бяхме сметнали,ама не е устояла и така,че сега оня ден не пожела да отиде на РД,отказа категорично.Както и да е,ще свикне,сигурна съм,тя е смела,не е ревла като майка и. PartyСега се притесняваме за ТЕЛК-а, дали ще има време за документите,че утре е четвъртък,писмото го няма,а другия четвъртък е датата за явяването.Дано успеем!

# 42
Ние сме на ТЕЛК на 28.04  искат ни кръвна картина и урина ,консултация от ендокринолог/аз си мисля че това е епикризата/ , лична карта,ЛАК, кръвна захар и профил .Но смятам всичко каквото имам като документ да го приснимам и да го нося с мен за всеки случай

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 09:48 от asq33

# 43
  • София
Ани, още не съм получила писмото с документите, които трябва да приготвим. Когато го получа, ще пиша.

Светле, не се тревожи за Михи, ще го преодолее и като посвикне, пак ще иска да ходи на рождени дни.

tatkoimama, колко процента ви дадоха? Питам, защото знам че навсякъде из страната комисиите дават различни проценти и други " привилегии".

Кураж на новите мами  Hug Не е лесно, но няма начин, ще се справите.

# 44
Мисля че беше 70% ( или 75  - не е при мен решението в момента, а минаха вече 14 дни оттогава ... ) с ЧП.

Общи условия

Активация на акаунт