Деца с диабет - тема 7

• 80 461
  • 742
  •   2
Отговори
# 45
Аз сега идвам от социалните, защото ми няма парите за февруари по сметката, т.е март месец нямам преведени пари, сега април също, но за април е рано още. При тях провериха, всичко си е точно, но ми казаха че имало някакво забавяне, та да чакам до май месец.  Rolling Eyes

В аптеката пък, от която вземам инуслина, вече втори месец ме връщат за след две седмици, че нямали. Та сега ми казаха, че здравната каса не им е платила, съответно дължат много пари на фирмата, която им доставя инсулина и тя вече е отказала да продължава да доставя, докато не й платят. Сега са намерили друга фирма, но аптекарката каза, че не зная до кога ще ги търпи и тя, без да й плащат. Тук ми се иска една ЦВЕТНА на държавата да й залепя, ама... #Cussing out

# 46
  • София
Добре дошли на родителите на новооткритите деца.

mimes, нашите пари по линия на ТЕЛК за март бяха преведени чак на 01.04.2010 г., дори си мислех, че изобщо няма да дойдат.
За липсата на инсулин - без коментар, само се моля да не стане по-зле /винаги може/.

Иска ми се пак да поговорим за бабите и дядовците и много ще се радвам, ако някой сподели положителен опит - как сте успели да ги направите съпричастни към живота на децата ни - защото ние, за две години и половина, поне дотук, претърпяваме пълно фиаско. А много ми се иска те да разберат, че това пак си е тяхното внуче...само че вече трябват малко повече усилия, за да е всичко наред Cry

# 47
Мимес, от кой град сте?
Виж само на теб ли има забавяне или по принцип на всички с подобни плащания?
 #2gunfire не ги е срам!

За инсулините  newsm78 какъв ползвате, ако имаме да помагаме? А като тази аптека така правят, защо не провериш в друга, само копие от протокола трябва да им се занесе.

asq33 Асе, да не те бъркам, ама звъни и питай ендокринолога мисля, че трябва нещо в + , освен епикризата.

# 48
Аз последно съм получила парите на 18.02 и от тогава ми превеждат само детските, за ТЕЛК-а няма нито лев. В социалните ме водят и за всеки месец помощта си фигурира. Дано пък да ги получа до края на април, че пак разправии.
Ани, живеем в Нови Искър, на Новорапид сме. Аз инсулин си имам, но ме мотаят по половин месец и повече, докато си го взема. Това е дразнещото, не може да трябва да го получа първите дни на месеца, а те да ме връщат за средата, и така вече втори месец. Обмислям и вариант да сменим аптеката, но пък в тази вече са ми познати и не ми е приятно да ги сменям.

# 49
Не знам в една държава ли живеем или ???, днес получихме писмото от ТЕЛК и отидохме при личния да питаме какво точно да правим,че не ставаше ясно от бланката.А той обясни,че това което е подчертано,това се носи,т.е. лична карта,епикриза,профил и край,това е.Нещо не му повярвах и звъннах в ТЕЛК-а,там има една дама дето вече сто пъти си говорим с нея докато дойде това писмо и сме си почти "близки",та тя потвърди накратко казаното от джипито....Не че имам нещо против,че няма да тормозим детето с изследвания и че няма да тичкаме насам-натам по кабинети,но защо е различно при нас?  newsm78 Отказвам да разсъждавам...
 Outta Joint

# 50
Здравейте мили мами!
Да не забравя да отбележа, че по-скоро не забелязвам очевадните нещата, отколкото да търся невероятни заболявания, но ме притеснява следното у 20-месечния ми син: Непресъхващ апетит, набраздени нокти на ръцете и втвърдени нокти на краката. предполагам повечето деца надигат врява до небесата, когато стане дума за рязане на нокти, но той не е от ревливите бебета, а когато започне рязането той не е на себе си от плач.
Интересуваме какви cа признаците за диабет у малките деца и възможно ли е да купя някакъв полеви тест и да се успокоя. и последното изречение  - да добавя, че не пие  повече от 250 гр. вода на ден и е около 14 кг, както и това, че беше роден нормално и кърмен до 16 месечна възраст.
Предварително благодаря!

# 51
Благодаря Ани ще се обадя по телефона до ТЕЛК-а ,защото ние в Монтана нямаме детски ендокринолог  #Cussing out

# 52
Bocio, дано няма нужда от притеснения, защо просто не отидеш при личната лекарка и не искаш направление за кръвни изследвания, ако пък не ти се занимава с това, отиди в някоя лаболатория и да вземат кръв на детенцето, не мисля, че е мн скъпо...само няма как да измериш, освен ако няма някой познат глюкомер, но пък с неговото убождащо средство не став ада дупчите детенцето.

Ася, че детенцето при който ендокринолог се води на него/нея трябва да звъниш Wink
Прочетох и на Свелтлето какво са казали, нищо чудно всяка "губерня" да си е измислила свои "правила".  ooooh! сефте!

# 53
Благодаря Ани

# 54
swetla - и на нас само това ни искаха: Етапна епикриза ( ако е било скоро в болница ) , копие от дневника за самоконтрол за последния месец, личната карта на майката и консултация от наблюдаващия детски ендокринолог ( за което трябва направление от личния лекар ) .. и това е за ТЕЛК.

# 55
ВЪПРОС:

Възможно ли е инсулин от друга партида ( друг резервоар ) да не "работи" както трябва ?

Защо питам:

По време на ваканцията бяхме извън София и стойностите бяха много ниски ( 3,5 до 5.5 ) , поради което намалихме с по 1-2 единици , на всяко инжектиране.
След края на ваканцията, точно, се прибрахме в София и точно тогава сменихме резервоара с инсулин. Обикновено , когато е на училище слагам с по 1Е повече , отколкото в почивните дни.
Тази седмица , обаче увеличихме вече с по 2Е на инжектиране , но стойностите през деня са все между 8 и 10.

# 56
  • София
За ТЕЛК за София искат задължително ГЛИКИРАН ХЕМОГЛОБИН!
tatkoimama, да, принципно е възможно, сменете ампулата.
Причината обаче може и да е друга.

# 57
Льоня - на нас не са ни искали, но все пак на нас е първи след откриването на заболяването, така, че го има в епикризата.

Все още няма бланки за заявления по новия чл. 8д ( заместващ 43.  по ЗИХУ) . Казали са на съпругата ми да се обаждаме следващата седмица....

# 58
  • София
таткоимама причините може да са и евентуална настинка(не е задължително да има явни признаци) или по-ниските температури напоследък (при по-топло време инсулина се усвоява по-добре). До сега на нас не ни се е случвало такова нещо като на вас.

# 59
krasi . Не мисля че е настинка. Тя даже покашляше през ваканцията, когато и бяха много ниски стойностите. Ще видим как ще е през тези почивни дни и тогава ще решим дали да сменим флакона .

Общи условия

Активация на акаунт