За ясновидците-измамници

• 24 403
  • 43
  •   1
Отговори
Вероятно е пускана подобна тема, но съм провокирана от написаното от една жена в Интернет. Съпругът й бил тежко болен, ясновидката Фидес, която се е самообявила за световноизвестна (аз за сефте я чувам), й гарантирала 100-процента оздравяване. Да, но съпругът й починал, а Фидес нищо не познала, естествено. Същата тази Фидес твърди в повечето си интервюта, че...внимание...Карамански минал покрай офиса й, погледнал я и отминал, а после негов човек отишъл  и й дал пачка с долари. Само искал да я види.    Joy Не знам кой нормален човек би повярвал на подобна измишльотина. Естествено, логично е да се спекулира с паметта на известни покойници, които няма как да опровергаят глупостите на шарлатантите. Ясно е, че притиснати от безизходицата, хората с проблеми търсят всякакви варианти за спасение и прибягват до услугите на лъжепророчици, които им съдират кожата. Та въпросът ми е мамили ли са ви подобни врачки и лечители или ваши близки?  Rolling Eyes

# 1
Тъй като ме гледаш, дали?  Flutter
Близките ми също не ходят по врачки. Търсят други пътища да си решават проблемите.  Peace

# 2
Сийо, престани! Знаеш ли колко отчаяни и лековерни хора има, а такива като Фидес им разказват играта. И колкото са се забатачили в проблеми, още повече хлътват като ги одруса една такава като тази дебелогъза стринка. Карат S-класите си и си живеят живота с чуждите пари. Мисля, че отдавна е време данъчните да ги подгонят.

# 3
Знаеш ли колко отчаяни и лековерни хора има, а такива като Фидес им разказват играта.

Знам. Една такава, моя съседка, докара семейството си до просешка тояга, пълнейки гушите на разни мошеници.
Затова пиша по въпроса - че проблеми се решават с други средства, не с врачки и баячки.

# 4
За данъчните си абсолютно права, доходът им е на черно и укриван от данъци.

Но...не е луд този дето яде баницата, а този който му я дава. И аз да мога, и аз бих укривала.

Не виждам какво са ти виновни ясновидците- било то нормални или не. Щом има хора които да ги посещават, значи има нужда от такива.

# 5
А, какво са ми виновни...Знаеш ли, че преди време една жена хвърли дете през терасата и се самоубиха, само, защото някаква врачка предсказала ужасен живот и на двете? За съжаление името на ясновидката така и не изплува.

# 6
А, какво са ми виновни...Знаеш ли, че преди време една жена хвърли дете през терасата и се самоубиха, само, защото някаква врачка предсказала ужасен живот и на двете? За съжаление името на ясновидката така и не изплува.

И според теб врачката ли  виновна?  Laughing

Шушон, с луди е пълно на тоя свят и няма виновни за психичните им отклонения.

# 7
  • E-CLM & CH-VD
А като се сетя, че искаха да вкарат в затвора онзи мъж от  newsm78 Хасково ли беше, някъде там, който "предсказа" земетресение, и народа спа една вечер на палатки...  Crazy  Всъщност, може и да са го вкарали.  Thinking

Ако една врачка само плати солидна глоба или да я вкарат в затвора за измама или каквото се сетят, ще намалеят шарлатаните, които изкарват пари от мъката на хората.

# 8
Вие сте много интересни...от къде накъде ще санкционират предсказател?  Laughing

Няма на света случай на 100% правилни предсказания от ясновидци. Това да не е компютър? Човекът си говори каквото вижда и чувства пък на който му изнася и ако му изнася. Ти не си плащаш за да ти казват 100% гарантирана истина, а за да ти каже именно този човек как вижда нещата. Гаранции никой никога не може да даде.

# 9
А като се сетя, че искаха да вкарат в затвора онзи мъж от  newsm78 Хасково ли беше, някъде там, който "предсказа" земетресение, и народа спа една вечер на палатки...  Crazy  Всъщност, може и да са го вкарали.  Thinking

Ако една врачка само плати солидна глоба или да я вкарат в затвора за измама или каквото се сетят, ще намалеят шарлатаните, които изкарват пари от мъката на хората.

По скоро хората трябва да спрът да им се връзват Но от друга страна това си е измама, а измамата е престъпление За съжаление в страната ни има толкова други проблеми за решаване преди да стигнат до врачките,че единствено което остава е да се пазим сами от тях Има наивни хора ,а и такива,които не им е останал друг избор и са се доверили на измамници,но не ми е ясно какъв човек трябва да си за да лъжеш така хората

# 10
Това не е измама. Ако имаше измама, отдавна би имало подведени под отговорност. Но такава няма.

Ти си плащаш да ти кажат и те ти казват. С какво са те измамили?

# 11
Ех, Delusion, много вдясно го караш. Айде да манипулираме простите и отчаяните щото ни се връзват  Tired Страшен аргумент.

# 12
Ех, Delusion, много вдясно го караш. Айде да манипулираме простите и отчаяните щото ни се връзват  Tired Страшен аргумент.

Някой може ли да докаже че има манипулация? Дали ясновидецът "вижда" грешно или умишлено те манипулира никой не може да докаже. А ти не си плащаш за да виждат правилно. Следователно никой не те лъже.

# 13
Нормално е глупавите хора да живеят зле - щом акъла ти стига до там, че да те манипулира някаква си "врачка", значи е в реда на нещата ти да й платиш, а тя да те излъже и да ти вземе парите. Че кой е луд да бяга от пари донесени му на ръка. Врачките не обират хора по улиците - глупаците сами ходят при тях и доброволно си оставят парите.

# 14
Нормално е глупавите хора да живеят зле - щом акъла ти стига до там, че да те манипулира някаква си "врачка", значи е в реда на нещата ти да й платиш, а тя да те излъже и да ти вземе парите. Че кой е луд да бяга от пари донесени му на ръка. Врачките не обират хора по улиците - глупаците сами ходят при тях и доброволно си оставят парите.

Защо слагаш всички под един знаменател? Нито всички ходещи по врачки са глупаци, нито всички врачки лъжат и манипулират.

До такъв род услуга прибягват в България така както на запад до психотерапевт. Да се изговорят и да получат надежда. Повечето хора предварително знаят за какво си дават парите. Глупави са тези като вас дето си мислят че са им длъжни да им говорят истината и само истината.

Общи условия

Активация на акаунт