Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 11-та тема

  • 131 474
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 22 867
Зиче ,страхотна е  newsm10 Давай смело ,мисля,че това е твоята питка  smile3521
Красиво оформена,добре надигната,чудесно изпечена и....какви конци  smile3501


ЗИЧЕ, много е хубава!  bouquet  chef

# 151
  • Мнения: 202
Зиче браво и от мен.Майсторка си  smile3501

# 152
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Вени*** ,kasier ,labrex ,megans Момичета благодаря ви от сърце ...това ще е питата вече съм сигурна  Peace Hug  smile3525 smile3525 smile3525

# 153
  • Мнения: 622
Зиче, наистина питката ти е просто съвършена.  Peace Hug

# 154
  • Мнения: 782
Зиче, страхотна е! Би ли споделила по коя рецепта на Джемма я прави  Praynig

# 155
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Зиче, страхотна е! Би ли споделила по коя рецепта на Джемма я прави  Praynig

Питка "Слънце"

Меся я в хлебопекарната, но понеже е голяма питката, то за едното зареждане трябват:
2 яйца, 250 мл пр. мляко, 2 с.л олио, 1/2 с.л сол,1/2 с.л захар, половин кубче мая, 600 гр брашно.
Не чакам да втаса, вадя тестото и пускам още една такава доза, като останат 5 мин до края на месенето, прибавям първото тесто, за да се смесят двете, малко се зори машината, затова може и на ръка. Отново спирам втасването, защото е много тестото, прехвърлям годруг съд и втасва на топло. След това разделям на 3, разточвам ги на кора, всяка мажа обилно с масло, нареждам една в/у друга и режа на 16 парчета, навивам ги на кифлички. 3 от тях слагам в средата ,останалите околовръст в не много голяма по диаметър тенджера, но висока. Като втаса,мажа с яйце и ръся със сусам. Пека на 180 гр около 1 час


Между другото и в блога ми я има  Peace

# 156
  • Мнения: 782
Благодаря ти  Simple Smile Утре ще я пробвам. Моята пекарна е до 1,500кг и мисля да меся на куп  Rolling Eyes

# 157
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Няколко дни нямах време да пиша тук, но видях перфектни питки, кифлички и какво ли не. Момичета вие всички сте просто ненадминати.  smile3525 smile3525 smile3525

От мен нещо от последните дни.

Моя тутманик   



Kartoffelbrot/Картофен хляб

# 158
  • Мнения: X
Венетта,ЗИЧЕ-много пухкави печива сте направили,и с тоооолкова много конци,браво!  bouquet

# 159
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ВЕНИ БРАВО СТРАХОТНИ НЕЩА СИ ИЗМАЙСТОРИЛА  Hug Hug  bouquet  bouquet
Картофената ще я опитам но от понеделник натам  Peace

# 160
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
Venetta отново ни показваш страхотен тутманик с невероятни конци .Отдалече се вижда,че влагаш много любов  newsm51

А хлебчетата ти винаги имат коричка с много апетитен златист цвят и изглеждат много пухкави.А този картофения обезателно ще го пробвам  smile3521

И по вина на Зиче една питка от мен . От снощи насам само я гледам нейната питка и слюноотделям ли слюноотделям  ooooh! Hug



# 161
  • Мнения: 22 867
kasier , като те гледам на снимката как разплиташ конците.........чудничка питка Heart Eyes  bouquet, ама няма да меся, няма, няма, няма...... Naughty

Venetta и тя с едни пухкавелки, само да преглъщам. Heart Eyes  bouquet Ама няма да меся!!!

# 162
  • София
  • Мнения: 515
Момичета, помагайте със съвети. След малко повече от седмица се омъжвам и искам аз да си омеся питките. Каква трябва да бъде сватбената пита? Солена или сладка? От баба ми знам как да направя питка-слънце, но тя е със сирене и не съм сигурна, че е подходяща в случая - има хиляда традиции, свързани със събитието, които не знам и сигурно така и няма да науча до сватбата   Rolling Eyes. Ако споделите подходяща рецепта, както и идеи за украса, ще съм ви много благодарна. Със самото месене мисля, че ще се справя - няма да ми е за първи път.

# 163
  • Мнения: 22 867
Момичета, помагайте със съвети. След малко повече от седмица се омъжвам и искам аз да си омеся питките. Каква трябва да бъде сватбената пита? Солена или сладка? От баба ми знам как да направя питка-слънце, но тя е със сирене и не съм сигурна, че е подходяща в случая - има хиляда традиции, свързани със събитието, които не знам и сигурно така и няма да науча до сватбата   Rolling Eyes. Ако споделите подходяща рецепта, както и идеи за украса, ще съм ви много благодарна. Със самото месене мисля, че ще се справя - няма да ми е за първи път.

Може би трябва да питаш според обичаите на мястото, където ще се омъжваш дали сладка или солена трябва да е погачата? Сигурно още момичета ще се включат, ето малко идеи за оформяне,  тук също.

А в нашия форум имаше разкошна погача за свадба, позлатена отгоре и украсена, много красива. Ще потърся, дано я открия.

За съжаление не я намирам, дано някой се сети. А ето и галерията, в нея също има доста красиви неща.

Хайде още една редакция Grinning, намерих това, което търсих, Елена, ето  темата със сватбените питки, които исках да ти покажа! Peace

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 18:20 от labrex

# 164
  • Пловдив
  • Мнения: 614
И по вина на Зиче една питка от мен . От снощи насам само я гледам нейната питка и слюноотделям ли слюноотделям  ooooh! Hug


Вината я поемам с кеф  Hug защото резултата ти е убийствен. Peace
Рецептата също ,да благодарим и на Джейма за нея  bouquet
Утре сутринта ще стана рано да замеся и да правя за кръщенката.

elena_e  според мене само сиренето махаш на рецептата и ще си стане питата..
виж по напред и тази рецепта дето съм дала много хубава за такива случаи нито е солена нито сладка  PeaceОт вчера парчето което оставих да видя дали ще се промени все едно че сутринта съм я омесила същата си стои. Peace PeaceТъй че само за такива празници е .

Общи условия

Активация на акаунт