Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 11-та тема

• 131 442
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
А при козунаците не ти ли се получават конци?

# 226
Мнооооого отдавна не съм писала в темата (около година  Embarassed Embarassed Embarassed ), но искам да покажа  Flutter  питката ми. Правих я вчера за прощъпулника на дъщеричката ми. Ето я и нея:

По рецептата за "Погачата на Морена" Simple Smile

# 227
Incognito, на дъщеричката ти здрави и пъргави крачета пожелавам! А погачата ти е страхотна, много ми хареса! Heart Eyes  bouquet  chef

# 228
  • забравих си мисълта...
Incognito, да ти е жива и здрава дъщеричката и здрави и красиви крачета да има.

може и да сте отговорили някъде ,но не го намерих ,кажете моля как стават на конци вашите питки и козунаци ,аз нещо не се справям ?!?

Mama69, ето виж тук в тази рецепта   и   в тази също, как съм го направила. Описала съм го доста подробно, ако нещо не ти е ясно пиши ми на лична ако желаеш, ще ти обясня с удоволствие. Но за ме това е начина, да се получат конци, сама виждаш резултата.

# 229
благодаря на всички ,които ме насочиха къде да прочета ,ще пробвам и ще ви пиша ,защото съм голям фен на всякакви питки ,козунаци ,абе изобщо всичко тестено

# 230
Бравос за вкуснотийките, които сте натворили   bouquet

Incognito, да ти е жива и здрава дъщеричката  Heart Eyes

От мен млечното хлебче на Лабрекс - вкусно и точно по мярка за моята машинка. Пълни до горе, но не опира в капака  Crazy Лабрекс, давай следващата рецепта  Hug

И един козунак, замесен в машинката на "сладък хляб". Правих и козуначени кифлички със смокини, но не оцеляха до срещата с фотоапарата  Laughing

# 231
Shada, козуначето е направо ... ммм smile3508чудесно.
А на Incognito питката , с тия малки крачета, е разкошна.
Поздравления!!!

Момичета имам нужда от съвет - предстои ми да правя питка за  кръщене на мои познати, но не зная каква да бъде - цяла ли да е питата или на отделни парчета и още сладка или солена. Моля за съдействие, идеи и бързи отговори.

# 232
Моцарела, бих те посъветвала да я направиш солена, повече хора предпочитат питката солена. За оформянето както си прецениш, няма определение, за прощъпулника се прави цяла, за да се търкаля по-лесно  Peace

# 233
  • варненка от София
От мноооооого време не съм се вясвала в темата, пропуснала съм няколко дори. Ето отново да се покажа с една питка за детската градина на каката. Имаха пролетно тържество и от мен една пролетна питка.

# 234
marulka_s , голяма красота! Направо ми светна пред очите като я видях и ми стана едно такова приятно........Разкошна е, сигурно всички са и се радвали и госпожите, и дечицата.  chef  bouquet Напиши сега от какво е украсата?

# 235
  • варненка от София
Ами украсата е от тесто - вода с брашно+сладкарски боички - розова, синя и зелена. А иначе се омете за отрицателно време.

# 236
marulka_s , чудна ти е питката   bouquet

Момичета имам нужда от съвет - предстои ми да правя питка за  кръщене на мои познати, но не зная каква да бъде - цяла ли да е питата или на отделни парчета и още сладка или солена. Моля за съдействие, идеи и бързи отговори.

Ако искаш пробвай тази, много лесна и вкусна  Peace Снимката ми е с лошо качество и не личат много "охлювчетата", но поне да добиеш представа как изглежда  Simple Smile

Питката на Мама  Wink

1 кг. брашно
1 кофичка прясно мляко
3 яйца - отделяш 1 жълтък за намазване + малко олио в него
1 с.л сол
2 с.л захар
1 с.л олио
1 с.л кисело мляко + щипка сода в него
1 кубче мая /42гр./
Меси се меко тесто. Дели се на три топчета, които се разточват на кори. Корите се мажат обилно с разтопено масло и се редят една върху друга. Навиват се на руло. Рулото се реже на пърчета с дебелина 3-4 пръста. Редят се в предварително намазана с масло тава. Питката се намазва с жълтък разбит с малко олио. Слага се в студена фурна на 200 градуса. Пече се около 40-45 минути.

# 237
Благодаря на Пепика и Shada за отговорите и идейката, но съм правила вече такава. Искаше ми се нещо различно. Ето линкче към тази http://mocarella.snimka.bg/cooking/kuhnq.225464.17764838.big bouquet
Питката направих сладка, по желание на "клиента", че да бил сладък живота на малкия човек.  Wink Цяла сутрин се въртях и ей го резултата.

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 15:18 от mocarella

# 238
Прекрасни и вдъхновяващи както винаги!!!  newsm51
Една баничка по рецепта на Стаси76, изчезнала на неделната закуска:

# 239
Благодаря, радвам се че ви е харесала питката  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт