Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 11-та тема

• 131 433
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • Русе/София
Привет следя редовно темата,сега и аз да покажа
питка и парче

един малък тутманик,че за него тесто не остана

Правени са по рецепта на майка ми.Маята не се активира,а се слага всичко на веднъж/брашно,мая,сол,захар и един белтък,вода/Втасва след оформянето.Винаги ми се получават нещата с тази рецепта

# 241
3xi, страхооооотна е питката  newsm10

# 242
Здравейте,момичета!Не съм влизала  че с това хубаво време много работа по двора а вие какви сте ги сътворили няма догонване.Страхотни сте,всичко е супер браво на работливките. #Crazy  chef
Инкогнито,питката е страхотна пъргави крачета на малкото човече.
Момичета ,дайте рецепта за пухкави и въздушни питчици че мойта дъщеря неспира да хвали едни кръчмарски дето ги правили на място.

# 243
Ето ме и мен отново.Направих няколко успешни питки,но пуста работа не мога да стигна до тук.Ето последната за баща ми.Той е Георги и му я подарих за празника.

Правени са отново по рецептата на Мах мама,че е по-бърза,пък и вкусна.

# 244
Привет !

Чудесни сте !

Сега от мен половин Болярска пита, не че мога да се сравнявам с вас  Hug

# 245
Здравейте момичета   bouquet
marulka_s, страхотна питка останаха ми очите в нея   bouquet
mocarella, задължително ще пробвам твойта теглена баница да знаеш  Peace
От мен едни козунаци

# 246

alex_og97 , какво правиш, момиче, ти направо ми взе акъла. Crazy Страхотни козунаци, като за показнО!    bouquet

Аз с една малка плетена питка за довечера.

# 247
labrex, пък ако знаеш колко са мекички и пухкави ммм..... един се омете за отрицателно време докато снимам и вече го нямаше, който иска ще давам рецептата  Peace
А сега няма да е лошо да кажеш подробности и за твойта плетена пита и рецептата и как точно я сплете  newsm78

# 248
# 249
labrex, пък ако знаеш колко са мекички и пухкави ммм..... един се омете за отрицателно време докато снимам и вече го нямаше, който иска ще давам рецептата  Peace
А сега няма да е лошо да кажеш подробности и за твойта плетена пита и рецептата и как точно я сплете  newsm78

alex_og97, предния път стана по-красиво, но пък нямаше как да снимам, сега малко набързо го спретнах. Правиш си 12 фитила от тестото, слагаш 6 на малко разстояние един от друг и кръстосваш с другите 6, както се плате плет, ограда. Получава се не много равен квадрат. Вземаш една купичка или ринг, захлупваш върху плетеницата и изрязваш кръг. Тоя кръг се слага в тавата за печене (или пък направо в тавата плетеш и режеш, че местенето е малко трудно( да не разместиш плетените редове), събираш изрязаното тесто и от него правиш три фитила и ги сплиташ, или пък два и усукваш. След това слагаш около кръглата плетеница, съединяваш краищата и това е. Ако има тесто може и украса (рози) да се направи. Аз я правя от тестото на махмама с едно втасване, оформям, втасвам и пека. Хубаво става, малко по-различно. Та това е!   bouquet

Селма, чудесен венец!  bouquet

# 250
   Благодаря,Лабрекс!  Hug

# 251
Баница, тутманици, козунаци, питка, венец .... пълно е с вкуснотийки  Grinning Момичета, чудесни са ви творенията   bouquet

От мен хляб с бадемово мляко и стафиди  Simple Smile

# 252
Момичета ,дайте рецепта за пухкави и въздушни питчици че мойта дъщеря неспира да хвали едни кръчмарски дето ги правили на място.
[/quote]
Момичета не пожелахте да помогнете и аз експериментирах,спретнах млечния хляб на Лабрекс в формата на питчици,станаха толкова меки и пухкави ммм страхотни.Ето ги:

# 253
Лабрекс, мерси за разясненията, ще го пробвам този начин на сплитане   bouquet

Селма, не се сдържах и направих "Венеца от кифлички"
Ето снимки -

Сега го включих да се пече, като стане готов ще пусна и снимка на вече изпечен  Peace
Селма, имам само едно питане в рецептата пише, че в купата с едната чаша брашно се слага всичко останало, т.е. и маята  Thinking не я ли разтваряш във водата или млякото да шупне  newsm78 мен ме беше страх така да я сложа и я разтворих в съсвсем малко вода и брашно Rolling Eyes

# 254
Ето и изпечен -

Селма, отново големи благодарности за рецептата, веднага се омете всичко   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт