Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 11-та тема

  • 131 450
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ЛАБРЕКС нали ви сложих всичките взимай си  hahaha Joy Joy Joy
Само една доза направих но по малки и вътре с локум са не остана време да снимам .... снощи зет ми имаше рожден ден ,гостите  ги нападнаха та не остана нищо за секунди се изпариха Mr. Green Joy
Аз правя млечен хляб ето рецептата става също страхотен в машината. Peace
Хляб със прясно мляко
315 -прясно мляко
70 гр.-масло
2 малки мерителни лъж. -сол
3 големи мерителни лъж. -захар
555гр. -брашно
1 кубче мая -или 2 малки мерителни лъжици -суха мая

# 211
  • Мнения: 195
Здравейте, сръчни кулинарки!
Гледам, чета и се облизвам сладко. Ама тук в тая тема за друго не ще и дума да става  Simple Smile.То не са вкусни питки, понички, хлебчета.... направо чудесии. Страхотни както винаги!   bouquet
Аз пък този път ще ви покажа моята първа теглена баница със сирене. Досега само съм  ги точила.
Ето го резултата






# 212
  • Мнения: 22 867
mocarella, резултатът е , разкошна е! А и като знам колко са вкусни тия баничкиии....... Heart Eyes Майсторка си!  bouquet  chef

# 213
  • Мнения: 7 433
mocarella,страхотно хубава баница!   bouquet Да не повярва човек,че ти е за първи път.  #Crazy

# 214
  • Пловдив
  • Мнения: 614
mocarella баницата ти е страхотна БРАВО.Може ли и рецептата да дадеш Hug

# 215
  • София
  • Мнения: 1 231
Здравейте на всички,няма да ви изброявам по имена за да не обидя ако пропусна някой.Имам една молба,вземете да преподавате уроци по точене на кори(аз се справих с тортите,сега помагайте за точенето  Mr. Green).Ама да знаете че говоря сериозно,умирам за домашна баница, а с готовите кори не е същото.Не съм специалист кулинар,искам по аматьорския начин някой да помогне моля  Praynig

# 216
  • Мнения: 148
Лабрекс,поничките са по рецептата на едно списание,но са страшно сполучливи.Ще ти я напиша по-късно че днес имам страшно много работа.

# 217
  • Мнения: 195
mocarella баницата ти е страхотна БРАВО.Може ли и рецептата да дадеш Hug

Благодаря за милите думи на всички.   love001
Селма, наистина ми е за първи път. Досега само съм гледала майка ми как ги разтегля и съм подхващала леко-леко и аз да дръпна някой крайчец, но всичко от А до Я не бях правила. Сега обаче, след като я направих, съм много доволна. Разбрах, че не Боли  newsm62

Зиче, ето я рецептата:

За тестото

1 кг брашно, 1 супена лъжица сол, 2 с.л олио, 1 с.л оцет, 1 яйце

              За плънката

3-4 яйца, 300 г сирене, 1 чаша кисело мляко/по желание/

# 218
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Благодаря ти миличка като имам време ще я направя Peace Hug Hug

# 219
  • Мнения: 148

ditsan, а поничките ти по каква рецепта са, много апетитно изглеждат! Млечното хлебче е много вкусничко, надявам се и в машина да стане!  bouquet

Лабрекс,сори скъпа за забавянето,ето и рецептата:
 БЕРЛИНЕРИ/ПОНИЧКИ/

1 и 1/2 п.суха мая/аз сложих 1к.жива/
750 гр.брашно
350мл. прясно мляко
80г. захар
125г. масло/меко/
олио за пържене и пудра захар за поръсване
за пълнежа конфитюр или в моя случай крем
Приготвяне:
От продуктите си замесих тесто в машината /като маята я разтворих в топличко мляко и щипка захар да шупне/ да не маже под бъркалките ,и на 12 програма само месене без втасване.
Извадих го и в фурната на 50гр. да втаса.Извадих разточих на кора 1,5-2см  и с чаша изрязах кръгчета и редих в тава постлана с хартия,пак в фурната за около 20 мин да втасат .Иавадих и пържих в силно загрята мазнина в малка тенджерка с около 4 пръста мазнина,редих на домакинска хартия да поеме излишната мазнина.Оставих напълно да истинат и пълних с пош с острия накрайник.
Моя крем:
2 пак.шок.крем на доктора без варене разтворен с 600мл прясно мляко и 200мл.подсладено кондензирано мляко и 100гр. кокосови стърготини.
Можеш да си ги направиш и с конфитюр,аз пробвах но много запушваха поша и се отказах,а и с крема казаха че по им харесват.
Дозата е голяма излязаха 60 бр.

# 220
  • Мнения: 22 867
ditsan, а поничките ти по каква рецепта са, много апетитно изглеждат! Млечното хлебче е много вкусничко, надявам се и в машина да стане!  bouquet
Лабрекс,сори скъпа за забавянето,ето и рецептата:
 БЕРЛИНЕРИ/ПОНИЧКИ/

ditsan, благодаря ти!  bouquet Като прочетох берлинер, се сетих, че имам записана такава или подобна рецепта. Ще ги опитам при подобен случай, вкусно изглеждат и звучат! Peace

# 221
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Момичета, невероятни неща сте сътворили,   bouquet изпуснах ви края. Покрай рождения ден на Лаурент, а и времето се затопли и нещо не мога да ви насмогна да видя творенията ви,  пък да не говорим да ви насмогна на работата. Но да не е само спам, ето от мен една Крем-баница с извара и спанак.

# 222
  • Мнения: 910
може и да сте отговорили някъде ,но не го намерих ,кажете моля как стават на конци вашите питки и козунаци ,аз нещо не се справям ?!?

# 223
  • Мнения: 9 785
може и да сте отговорили някъде ,но не го намерих ,кажете моля как стават на конци вашите питки и козунаци ,аз нещо не се справям ?!?

Аз не съм от баш специалистките по питките, но докато се включат, нека да си кажа мнението.
Много е важна мазнината. Значи като си омеся тестото, после при доомесването и оформянето ползвам мазнина, не брашно. Най-общо цялото тесто го деля на 3 или 4 топки, всяка разточвам, мажа обилно с мазнина /по желание/, и отгоре слагам следващият разточен лист. Така натрупвам листите един върху друг, като само горният не мажа с мазнина. Оттам пак се точи един по-голям лист, и вече оформям както ми хрумне в момента.

# 224
  • Мнения: 910
аз слагам брашно ,може за това да не става, а при козунака намесвам  мазнината постепенно в цялото тесто ,после си късам топчета и правя фитилите ,като пак използвам брашно ,ще пробвам като теб полина

Общи условия

Активация на акаунт