Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 11-та тема

• 131 145
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Ето моята снощна питка

# 436
goldi81,мноооого красива питка! Peace
Това слънце още не съм го правила,ама ще го имам предвид занапред.Както за него,така и за руското сплитане,което Лабрекс ни предостави и аз съм на мнение,че ще трябва да направим по-стегнато тесто,за да се открояват пластовете,иначе ще се слива при втасването.То аз къде ли се бутам да давам акъл с моя беден опит в питкоправенето,но от това,което съм чела тъй съм запомнила.Затова мисля няма толкова значение рецептата,а твърдостта на тестото.

# 437
Гледам, че спирка нямат майсторките!  bouquet  chef Днес правих сръбската погачица и влязох в руската тема за нея, та там едно от момичетата е сложило много красив начин на сплитане на тестото. Днес правих хлебче по тоя начин, не ми стана точно такава красота, ама и аз, умницата, оформих в тава и по едно време се присетих да го местя пък във форма за кекс. Та го разместих, поизкривих и не стана точно, както ми се искаше. Ама то "умниците" от главата си патят. Embarassed Та вижте го, дадено е стъпка по стъпка и, ако хареса на някой, ще се радвам да видя красива питка. Не е задължително да е сръбската погачица, ще става и с други теста.  bouquet

Лабрекс, чудесно предложение   bouquet Аз обаче се чудя, как се сплита малката питка  Rolling Eyes нещо със завъртане и връзване ли е  newsm78 Би ли споделила как става, ако знаеш  Peace

# 438

Лабрекс, чудесно предложение   bouquet Аз обаче се чудя, как се сплита малката питка  Rolling Eyes нещо със завъртане и връзване ли е  newsm78 Би ли споделила как става, ако знаеш  Peace

Shada, и тук съм пускала линк за възелчетата, но много ще го търся, ето ТУК можеш да видиш как става, стъпка по стъпка е със снимки.   bouquet

# 439
  • на втория етаж
Ето моята снощна питка

Красота!!! Peace Peace Peace

# 440
Лабрекс, много ти благодаря   bouquet

Момичета, забравих да покажа възхитата си от питките ви  Blush Превъзходни са  Simple Smile

# 441
Ето моята снощна питка

goldi81, страхотна ти е станала питката, много красива!  bouquet  chef

# 442
Поизостанах аз от вашите темпове, но наистина рядко вече ми остава време да меся, пък и времето се стопли и печка не ми се пуска много, много...но ето имам си повод да ви покажа нещо, което не е ново, но е направено с мерак! Утре отивам на гости на моите баба и дядо, най-заслужилите хора в моят живот и знам каква радост ще им достави нещо направено от моите ръце, а не купено от магазина!

Една питка, която този път ме изненада безкрайно, защото машината реши да се развали и си омесих всичко на ръка по рецепта за машина обаче е тестото и като бухна направо извадих голямата тава и....

и едни козуначени кифлички, които се поразляха, но тестото беше цялото на мехури, както си му е  редът  да бъде козунака, с плънка от сладко са-сини сливи, мъжо вече ги опита и каза, че били приказни...дано!

# 443
Момичета браво на вас. newsm51
Аелис разкошна погача/ще я пробвам и аз/
Голди чудесна ти е питката
Магами голяма красота е и твоята и кифличките ти са прекрасни.
Само дето Лабрех  newsm51ни мъчи  и изкушава с тези линкове и красоти

# 444
maqaami, goldi81 , поздравления страхотни питки и специални благодарности на Labrex, за чудните рецепти, които ни предоставя newsm51.От мен една не до там добра плетка на сръбската погача, но ще се поправя следващия път Embarassed

# 445
Стар,според мен много добре ти се е получила плетката. Peace

# 446
Стар,според мен много добре ти се е получила плетката. Peace

Определено! Peace  bouquet

# 447
Благодаря момичета, от кулинарки като вас за мен е комплимент Embarassed

# 448
Здравейте!!! От мнооого време ви следя и най- накрая се престраших да се пробвам върху някоя рецепта....В случая(прощъпулник) на моите малки бандитки спретнах Сладка пита Слънце(но ще ме прощавате, но забравих на кого беше  Embarassed) Всички останаха очаровани 

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 13:03 от pipi66

# 449
Здравейте момичета Hug, най-накрая набрах кураж да се включа при майсторките, вдъхновили ме да започна да меся. Първият ми опит беше миналата Коледа и дали е бил късмета на начинаещия, но се справих. И така вече шест месеца не съм спряла, всяка събота задължително нещо се пече във фурната Mr. Green, естествено отрази се на фигурата на цялото ми семейство Embarassed, включително и на 10-год. ни син. Стига приказки, нека ви покажа някои от моите творения, искрено се надявам да ви харесат.

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 22:52 от noni2009

Общи условия

Активация на акаунт