Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 11-та тема

• 131 167
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
И аз да се запиша че скоро не съм.........

# 361
Днес за първи път пробвах Питка Короната на готвачката, само че с универсално тесто за питка, ето резултата

# 362
Голди,Клео,Вяра Вики,Медунка,Венета страхотни сте момичета.Произведенията са ви супер,а предполагам и толкоз вкусни.Ето и две питки от миналата седмица които не съм ви показвала,не се получи на вид това което исках но на вкус беше супер.
-питка със сирене и кашкавал
-с крема сирене и мак
-

# 363
Привет!!!!!

Имам нужда от акъл........

В понеделник вечерта ще е изписването на №3 от ДГ........По ред причини на последните празненства не успявах да се отблагодаря на госпожите в ДГ за всички хубави тържества, които правят и за това,че винаги имаше много топлина в сърцата им за моето дете.....Та реших на изписването да направя по 1 питка на госпожите.......

Моля за съвет......Как да процедирам? Искам да са приблизително еднакви....Ако направя различни като оформление дали няма да се обидят? Но....нямам 2 еднакви тави, няма да имам и много време - разбирай бебето е голям фактор........

Приемам всякакви идеи, аз имам някакъв план в главата си, но повече акъл никога не е за изпускане, че човек не винаги може да предвиди всичко.......Някаква нова рецепта да ми дадете, по-така изпълнение(оф, хич не няма в творческата част.....)....Та идеи приемам всякакви.......

# 364
  Маме, защо не вземеш от алуминиевите форми за еднократна употреба?Така питките ще са еднакви.Аз бих ти препоръчала това оформление, не е мое , незнам от къде го видях , но го правя често.Много е красиво.

Пост номер 10 и рецептата е страхотна Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=489634.0

# 365
  Маме, защо не вземеш от алуминиевите форми за еднократна употреба?Така питките ще са еднакви.Аз бих ти препоръчала това оформление, не е мое , незнам от къде го видях , но го правя често.Много е красиво.

Пост номер 10 и рецептата е страхотна Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=489634.0

Оформлението е на Стейси, ефектно е, и аз го харесвам.

# 366
  • забравих си мисълта...

Маме, аз съм правила питки  в оригиналната тава от фурната на печката. Ако ти са необходими 2 броя, теглиш си тестото, разделяш го на две и ги оформяш с еднаква форма.  Мисля, че едва ли госпожите от ДГ ще гледат толкова, да са еднакви питките до сантиметър.
Питката ми например, от предишната страница, е правена така. Оформянето е по модел от Пина. He е печена в отделна тава, а в тази от печката и останалите хлебчета също там, всички заедно. Аз я смотах доста, че току що бях излязла от болницата и нямах нерви за каквото и да било. Ти обаче със сигурност ще я се справиш по-добре.

# 367
Ето,че 2 глави мислят повече от 1.......Въобще, ама въобще не се бях сещала за алуминиеви форми. Благодаря , Кашарел! А такива има в Кауфланд, нали?

А щом има и 2 предложения за сплитането на Стеси - то ще е!!!!!!! Но все пак се чудя дали да не е короната на Лабрекс????????

Уф, дано ги направя сравнително еднакви......

# 368
  В магазините за 1лев ги има със сигурност , в Метро също има богат избор.Моите са от Джъмбо.
  За рецептата, прецени си сама.В темата с машините за хляб много хора правиха рецептата ми и са доволни.Ако искаш заложи на нещо изпробвано да ти е по-спокойно.
Лабрекс няма слаба рецепта, страхотни са и всички Heart Eyes
  Сплитането определено е много ефектно, ще им хареса.

# 369
Лабрекс - бърканата пита стана вкусна,но някак си като че ли не бухна.Беше тежка като тухла,но пък сладка и така си я хапнах.Ако и добовя и чубричка ще стане....Дай някоя хватка за по-добър успех PraynigДали проблема е ,че содата си я сложих както винаги в млякото,а ти пишеш в брашното newsm78

Уф, уж чета темата, пък чак сега ти видях въпроса. ВяраВики, честно, идея си нямам, тя става даже на дупки такава, искам да кажа, не тежка, по-скоро въздушна, дори и с типовото брашно. Мисля си, да не и е дошло вповече брашното, нали и те са различни, или пък от печенето да е..............ама това са само предположения. Освен, ако решиш пак да я направиш, пък надявам се, да не става на тухла. Няма нещо специално, правя я точно както съм написала, досега ми се е получавала. Утре ще взема да изпека една, да видим как ще я докарам. Grinning  bouquet

# 370
  • София
Мама Цоцоланка,и според мен е добре в еднократните форми.Има в Кауфланд,да.
Да ви покажа моето творение от вчера.Е,не е като вашите,но въпреки че от три години ползвам всекидневно машинката за хляб,едва отскоро започнах с опитите за оформяне на пити.Правих пита за един благотворителен базар на майките на деца с увреждания.Избрах да направя Короната на готвачката на Лабрекс.Обаче като че ли доста тънка направих тази част,която се разточва,но пак стана добре,мисля:
http://valenceto.snimka.bg/family/moeto-kulinarno-carstvo.63251.18963230

# 371
Така.....отчет....взех алуминиеви форми - 29 см. Малки са ми, но.....това имаше.....

Мажа ли ги с мазнина да попитам и ...... Не съм пекла за специални случаи питки една след друга.....Но как да не превтаса втората питка - идеи как да се получи номера........

Смятам от 1 тесто да направя 2 питки......

# 372
Така.....отчет....взех алуминиеви форми - 29 см. Малки са ми, но.....това имаше.....

Мажа ли ги с мазнина да попитам и ...... Не съм пекла за специални случаи питки една след друга.....Но как да не превтаса втората питка - идеи как да се получи номера........

Смятам от 1 тесто да направя 2 питки......
Аз ги подмазвам, за всеки случай да не залепне, не ми се експериментира. Като пека две питки, едната слагам в хладилника, а другата на топло. Peace

# 373
Mного сте сръчни всички, възхищавам ви се!  Hug
Аз се записвам при вас с една Болярска пита на Биляна. Много ми харесва на вкус, лесна е много, но все не мога да я усуча красиво.
http://www.prikachi.com/files/1625450F.jpg

# 374
Eclat, приказна ти е питката поздравления!Оформлението е перфектно!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт