Всички ФЕВРУАРЧЕТА сега радват се на пролетта!

• 34 299
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Даре, Слънце, Hug Hug Hug.  Аз нали съм си патила от цеститите на Кари, та знам какъв ужас е!
Пламе, може  да има възпаление на пикочните пътища и от там да  е и температурата и напишкването. Пусни и урина за да си сигурна, на тази възраст децата не правят нищо напук! Дано се оправя бързо миличката ти кукла! За телефона- не нямам, много съм доволна. И не е недосаттък, и там си има тънкост , с времето ще свикнеш. Натсикай с пръст между редовете и дърпай без да отпускаш  Peace
Даре, що направо не се качите на колата и в София! Или в Токуда, завеждащата на детското им, е бившата завеждаща на детската урология в Пирогов, или пък направо там. И на двете места работят с направления!  Щом задържа и в бъбрека, нека си я видят специалисти.Дано бързичко се оправи миличката. А памперса може да допринася з авъзпалението, но да не  епричина. Н еси мисли , че ти си виновна нещо , щото не сте го махнали. Hug

# 106
Касче, благодаря ти мила за съветите Hug. Казаха ни че, това с задържането в бъбрека, се израствало с времето. Днес сме пак на преглед с част от изследванията, да видим какво ще кажат.
Слънчице Hug

# 107
Даре, какви симптоми имаше Дия, та да се стигне до тази диагноза? Защото не съм запозната изобщо...
И докато едни деца се напишкват, моето пък се стиска-дълго. ПО цяла вечер не пишка, сутрин се излежава дълго в леглото без изобщо да дава зор. Успея ли да я убедя-сяда и се облекчава от раз. Малко по-наситено жълта ми се вижда урината, та си мисля да няма проблем някакъв.
От друга страна пък течности поема много малко-едва ли не насила изпива чаша вода/сок/чай или айрян...
Роси, Кас-радвам се, че се разписахте-очаквам и други да последват вашия пример и да драснат ред,два.....

Слънце, час по-скоро да оздравява и Пламито Hug

# 108
 Laughing Аз днес като почнах, та няма спиране! Joy
Изидка, урината става по-тъмна, когато не се поемат достатъчно течности от организма. Може и по- "ароматна" да е даже. Не е хубаво , че не пие достатъчно вода, иначе сам посебе си наситения цвят на урината не е проблем. При децата всички видове пикочни инфекции, протичат доста бурно. Така че, не се теровжи напразно. Просто насилвай с течностите Hug
Ако ви кажа аз пък как съм луднала Grinning Ужас, като тинейджър съм! Попаднах на филма Здрач, от там на втората серия Нова луна. Утре трябва да получа книгите и нямам вече търпение да ги прочета, но...................направо няма да ви казвам , как на стари години пощурях по

този актьор! Joy Joy Joy Joy

# 109
Здравейте и от нас,ние с Дани изкарахме празниците в болницата Sad с пневмония
Сега искам да помоля Тони и аз за една тениска Laughing
А сега спирам че се изтормозих да пиша на БГ нямам фонетика Sad

# 110
Болните  бързо да оздравяват ... Hug

КАС... вампирче ли си хареса сега бре,ей...неудържима си ... Mr. Green

После повече, пазете се  Hug

# 111
Изидка, преди седмица 1-2 сутрини, леко ми намирисваше памперса и имаше слуз. На третата сутрин, при смяната на памперса ме удари миризма на амоняк - откачих просто. Тя до преди месец пиеше огромни количества вода по цяло денонощие, така заспиваше и през нощта пак така. Спря да заспива с шише, избягвах да й давам от шише с мек накрайник и резултата беше драстично намаляване на приетите течности.
 За тяхната възраст нормалното количество течностти било 1л, 1,200л-разпределени през целия ден. Много са важни, давай , настоявай. По тази причина пак се върнахме на любимото шише.

Лека нощ

# 112
  • Бургас
Гледам говорите за пиенето на вода. Аз пък мразя вода и изобщо обилните течности. Опитвала съм се да се наливам умишлено, въпреки отвращението, и е много зле, гади ми се, тежко ми е на стомаха, бълбука ми. Определено не се чузствам по-добре. Още от бебе съм била така, майка ми много се притеснявала защо така не пия, особено както преди са ги учили , че  трябва задължително еди какво си . Нямала  до сега съм проблеми нито с бъбреци, нито с цистит. Чета непрекъснато за пречистване, за вълшебните свойства на водата,...ами гадна ми е. Чаят пък е за болни, друг вид изтезание  Laughing И тук действам на принципа колкото иска детето, организма си знае нуждите. Имаме определено място за чаша с вода и за чаша със сок, Стефко сам ми показва от кое му се пие, но сумарно не изпива повече 400 мл течност.
 Ние с махането на памперса сме до никъде. Не се застоява изобщо на гърнето, пълни го с играчки, разглобява му канчето и стъпва в дупката  Laughing Ще поизчакам още, да започнем да се разбираме поне малко с думи, било то и на английски. Имаме нови думи " а кий", "а каа(р)?, " а плейн"  Laughing Laughing Laughing
Какви гащички от попивателните, тип памперс ползвате и подходящи ли са те за ученето, или пък ми трябват обикновени, памучни, да мога да забележа ключовия момент Laughing newsm78 newsm78
Дари, хайде да се видим този път докато сте тук, дано и времето е благосклонно  Hug Оправяте се бързо ! В Бургас дано ви помогнат, но като се сетя за стефковата мастоцитома колко лекари ми вдигаха рамене.

# 113
  • Пловдив
Здравейте,момичета!

Меринко,много се моля ,всичко да се нареди  най-накрая.Не знам какво да ти кажа,освен,че ти си прекрасен човек,че заслужаваш цялото щастие на света,че имаш прекрасни момиченца и независимо от всичко,не се отказвай да се бориш Hug

Криско ,може да се каже,че бавничко свиква с яслата.Миналата седмица,цяла седмица беше болен,не знам дали ви казах.Явно започна с трупането на имунитет Tired.Минахме с леката артилерия уж,с изпитани лекове,които съм научила от вас Flutter Hug.Дидка удържаше фронта,но тъкмо брат и се оправи ,тя започна да кашля.Дано и при нея да се разминем без сериозни лекарства.

С памперса имам успех,ако го слагам постоянно на гърнето,но понякога отказва да сяда на него.Макар че днес сутринта,точно на вратата на тръгване към яслата си каза,че има ако и след като го сложих си свърши работата Wink.Почва да се усеща .
С всеки изминал ден говори все повече.Понякога дори ми обяснява нещо дълго,а пък аз не мога да го разбера Embarassed

Много ми стана смешно вчера,защото не знам откъде ми дойде на акъла да го питам на колко е години.И той със супер уверено изражение ми вика- "на пет" Laughing Mr. Green.И аз ей така Shocked.И пак го питам,а втория път вече беше придружен и с показване на ръчичката с петте пръста.Така че ,хора,ние пропуснахме една годинка,две годинки-направо на 5 скочихме Laughing.Нямам представа кой му го е казал,но много ме развесели.

С шишето и ние имахме трудности.Ако си спомняте да съм споделяла,че и Криси беше вечно с шишето в устата-хем пиеше много вода,хем не се разделяше и за секунда от него-ползваше го като залъгалка,след като го отбих.
Ала един ден реших,че е крайно време да престанем с този "хомот",тъй като в старанието си да са му свободни ръцете,Криси прехапваше бибата между зъбите и това шише само му висеше от устата Tired.
Около един месец страдаше за него и после го забрави.Просто скрих всички шишета и почнах да предлагам вода от чаша или от шише със сламка(май Алинка беше показвала такова).Малко трудно заспиваше без любимото шише,през нощта се будеше да го търси,но с времето свикна и сега вече нямаме никави проблеми.Просто малко търпение и твърдост сработи при нас.

# 114
Мирка, нашите деца, освен че са родени на една дата и навиците и възеастта им една и съща Laughing. Диа ми отговори преди време че била на 5, тя така и брой ено, пет Grinning. Бебешкото шише и тя го разнасяше със зъби, като кученце. Заспиването с водата. Пропи от раз и то много вода след като спряхме кърменето. Шишето с мек накрайник, го скрих и до сега щеше да е скрито... ама след тази инфекция, пак й го дадох, за да се разрежда урината Cry. Не го ползва само за залагалка, щом водата свърши веднага ми го връчва.

Виви, щом така се чувствате добре, продължавайте така. Диа обича да пие. Намеления прием на течности е спомогнало за влошаване на състоянието й, а не че то само по себе си е причина.
И аз много искам да се видим с бургаския отбор, а с вас и да се запознаем на живо Hug. В Бургас и в района сме до 4 май.

Приятен, усмихнат ден!

# 115
ДАРИЙКА, как сте , по-добре ли е вече принцеса Диа... Hug Ако се видите да не си забравите фотоапаратите, ей..
Нека да ви видим и ние... Crossing Arms

Виви, много напредва момчето с английския, подготвя се човека за бъдещето , то ..кинозвездите знаят по много езици.. Mr. Green Heart Eyes

Мери, колкото и да те мисля, все искам всичко да се оправи като с вълшебна пръчица при вас..
надявам се наистина да приключат  веднъж за винаги  проблемите ..
прегръщам те много, нацелувай слънцата си от мен.. Hug

КАС, стани от киносалона за малко поне дее, разпиши се  днес , или и ти като ВАЛ ще се покриеш за известно време... Sunglasses  със твоята кинозвезда... Mr. Green

# 116
Бубе  Hug
Дария дано се оправи бързо принцесата!  Praynig
Миркам да оздравявате бързо!
И всички болнички също, че времето е чудесно, жалко е да се боледува при това слънчице  Hug
Момичета мили, споделете ясленчетата ви колко често боледуват, стига ли се до АБ, от какво боледуват? Много ме е страх за Емма... но няма начин. Ще ми се поне да имам някаква нагласа.
Касче, не знам била ли си някога сама, че и с две малки деца  newsm78 Миналото лято комуникирах само с вас и децата, нямаш идея колко е тежка самотата. Да не говорим като се развали нещо колко безпомощна се чувствам. Да отчетем и факта- тежка работа, връщам се и се мятам с децата+ куп домашна. Изморявам се само като го пиша  Tired Вярно, няма да ги има да ме ядосват, но все пак са живи хора покрай мен  Confused

# 117
Здрати,
Мели ще ти кажа ние как сме на яслата. за сега най много сме били 1 седмицаи след това две в къщи. От началото на февруари имаме 38 дни ясла. Предимно кашлица, сополи и гърло. Сега сме само с много висока Т и съвсем малко зачервено гърло.
Да ви питам Т може ли да е от варицела? В групата има едно болноот варицела и сега чакат другите деца дали ще се заразят. Днес двапъти ми се напикава за 15 мин.вече не занам какво е. Обадих е на педито каза е е нормално от високата Т и цвета да се промени на урината. Ако и утри имаме Т ще почваме Зинат. Това ще е трети антибиотик от 16 марти насам.

# 118
Минавам без да пиша, само прочитам.

Не мога обаче да не отбележа, че сърдечно се забавлявах с тинейджърските трепети на КАС. Мнението ми, дано не е натрапено е, че това нагримирано и разрошено вампирче е на светлинни години зад твоя мъж, който оцелява толкова години успешно, напук на изцяло женското си обкръжение.  Joy Майтапът настрана, Мъжагата ти си е много точен, евала ти за избора!   bouquet

# 119
  • София
Здравейте, дружки!

Чета си ви, ама не остава време за писане...
Много  Hug на всички болнички дечица и дано всички оздравяват по-скоро.
Меринка, незнам какво да ти кажа, мила. Явно такава ти е орисията. Знам, уморена си, тежи ти, ама трябва да се държиш заради децата. Може би ще ти стане по-леко, ако гледаш и плюсовете на ситуацията, а те никак не са за пренебрегване (особено бълхите и свекърите). Прегръщам те силно!
Виви, ако се чудиш защо Стефко е кинозвезда, сега ще разбереш...

Момичета, клипчето най-накрая е готово! ОГРОМНИ БЛАГОДАРНОСТИ на Бубето   bouquet Без нейната всеотдайност и безспорният й талант нямаше да се справя, даже бих казала, че тя е автора на клипчето, аз само сглобих частите Simple Smile Бубе, още веднъж - благодаря, беше голямо удоволствие за мен да работим заедно!  Heart Eyes
Клипчето се намира в общата ни поща fevruarki@abv.bg . Приятно гледане!

П.П. Като казах гледане, забравих да ви напомня, че днес от 8.30ч (и утре от 6.30ч) по BTV в По-по-най ще дават нашата Гери! Който иска, може да ни гледа!

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 07:15 от Cattt

Общи условия

Активация на акаунт