Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 21

• 43 845
  • 723
  •   1
Отговори
# 495
Естел   Ролята на Айше, е да дава на батко си Шефкет да и проверява домашните  Joy
Нали и той трябва да прави нещо,освен да крадеее newsm78

# 496
Лек ви ден от мене!
Довечера сериите са две!Да ги гледате и коментирате че да разбера какво е станало. Mr. Green

# 497
И аз се чудя каква е ролята на Айше.Освен да казва това,което премълчават другите тоест неудобната истина-в оня ресторант дето ходихме когато кака Неджля я нямаше.
Айше показва и колко "добра"  Close  майка е Хайрие;пак заради Айше Фикрет не е учила.
 ''това,което премълчават другите тоест неудобната истина''-Това го прави и Ферхунде,мисля,че е там,да вдъхва кураж на Али Раз,че не се е провалил с всичките си деца.Да не се лъжем,но кое от кое все по долу пада.

# 498
Не е виновен основно Али Ръза, Ивона1, нали преди няколко поста писах и то с големи букви, макар, че не ставаше въпрос за него, а за Ферхи - Пътят към ада е покрит с добри намерения!!
Али Ръза предполага, но господ разполага. На това ли ги е учил, на това ли се е надявал да бъде свидетел и то толкова отблизо, че не знам как издържа това сърце? Той е много добър, образован, спокоен, давал е само добри примери на децата си със собственото си държание и мироглед , но ....защо да търсим вина само в него!?!?! Praynig
Хайрие много пъти е била прът в колелото, много пъти му се е противопоставяла, вършеше зад гърба му куп неща или премълчаваше вършените от другите. Пред него обикновено се поднасяше крайния резултат на действията на околните.

# 499
Добър ден на всички! Hug Снощи изгледах пак епизодите в оригинал и за да си цъкна снимки от сцената в ресторанта. Относно липсващите моменти:
- Когато Джейда дойде с бебето да види Оуз в затвора, оня мафиот също имаше посещение и явно тогава му е казал на авера си "виж тая жена с бебето, проследи ги да видиш къде живеят" и пр.
- Когато Текинови бяха седнали в бистрото край морето, Седеф и Неджля тръгнаха да се разхождат по кея и там видяха Ахмет да лови риба. Така Ахмет се озова на масата им в следващите 5 минути, като мимоходом измисли историята, че има рожден ден (така ми се струва).
Лейля и Неджля бяха коментирани много интересно и разнострано, аз също мога да кажа, че не съм нито за едната, нито за другата, а ги оценям взависимост от това как се държат (както и за Ферхунде) - и то е понякога зле, понякога добре.
Много се радвам винаги, когато семейството се събере на маса с приятели и отпуснат душата.  Heart Eyes Така беше и в ресторанта вчера. Али Ръза пее много хубаво.  Peace Така се бяха разнежили и развеселили всички... Hug Сцената с Жулидето със заскочените бузи беше страхотна - пред очите ни майка Хайрие, вечно охкаща, пъшкаща и мрънкаща, се превърна в светкавична, свирепа, безмилостна тигрица, скочила да разкъса врага в защита на малкото си.
Фикрет и Тахсин, еее, най-после си сложиха пръстени, много мили бяха. Но смятам че е крайно време да си лягат, защото стават досадни вече - като казаха "8 месеца", почти неправдоподобно ми прозвуча.
Джеврието не мога да я позная на сцената под душа с Фикрет. Пу, пу ...

# 500
  • Велико Търново
Crazy Какви са тия сложнотии за правене на снимка от клип?Така и не се научих и ми е тъмна Индия. Crazy

И аз много се изненадах като прочетох колко си усложняват живота.

Плейърите обикновено имат функция за "моментна снимка" - чрез натискане на някаква клавишна комбинация (hot key). За всеки плейър тази клавишна комбинация е различна. Напр. - за KMPlayer е "Ctrl+A", за BSPlayer - "P" ("Shift+P"). Най-общо казано - търсете функцията "прихващане" ("Capture frame"). Нататък вече е лесно - просто трябва да се намери мястото, където става записването на файлчетата, ако се налага, да се обработят, и... готово Simple Smile
Това е, когато клипът е на компа.

Когато клипът се гледа в някой от сайтовете (Ви-бокс, ЮТуб и т.п.), вече беше описано как става - паузиране на момента, "снимане" посредством бутона PrintScreen и после да се пейстне в Paint (програмка, която е вградена в Уиндоус и по тая причина би трябвало да я има на всеки компютър). Следва евентуална обработка, записване и... готово Simple Smile

Не знам кому са нужни всякакви видове програми и програмчици, за да се направи някакъв си шот  Rolling Eyes

# 501
Не знам кому са нужни всякакви видове програми и програмчици, за да се направи някакъв си шот  Rolling Eyes

То и да се повтаря нещо, което вече е обяснено по-назад, не знам кому е нужно. Сигурно за такива глупачки като мене, дето от глупост си усложняват живота, а? tooth Или да си почешем малко самолюбието!?  Mr. Green А ти сега ли ги научи всичките тия неща или ги знаеше от преди?  Wink  Laughing

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 13:10 от soya-fen

# 502
Много ме дразни факта, че когато някой каже нещо не на място или не изнася на Али Ръза, докато са на масата, вместо да си кажат две приказки по въпроса, той все му присядал залъка и как Ферхунде каже нещо даже и да е права в случая, става от масата и "да ви е сладко" и си ляга или отива да чете  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Много ме изнервя  #Cussing out

# 503
  • Пловдив
И аз много се изненадах като прочетох колко си усложняват живота.

Плейърите обикновено имат функция за "моментна снимка" - чрез натискане на някаква клавишна комбинация (hot key). За всеки плейър тази клавишна комбинация е различна. Напр. - за KMPlayer е "Ctrl+A", за BSPlayer - "P" ("Shift+P"). Най-общо казано - търсете функцията "прихващане" ("Capture frame"). Нататък вече е лесно - просто трябва да се намери мястото, където става записването на файлчетата, ако се налага, да се обработят, и... готово Simple Smile
Това е, когато клипът е на компа.

Когато клипът се гледа в някой от сайтовете (Ви-бокс, ЮТуб и т.п.), вече беше описано как става - паузиране на момента, "снимане" посредством бутона PrintScreen и после да се пейстне в Paint (програмка, която е вградена в Уиндоус и по тая причина би трябвало да я има на всеки компютър). Следва евентуална обработка, записване и... готово Simple Smile

Е, че тук нали същия лесен начин е описан newsm78 Това е най-лесният, без да се налага допълнително сваляне на клипа, конвертирането му и прочие... А и никой не се е родил научен и тези, които знаем кое как се прави споделяме знанията и  опита си с останалите, за да могат и те да усвоят тези неща...

# 504
Ivana_My_Life , Али Ръза е деликатен човек, масата е място, на което  се обсъждат весели неща- случки през деня, впечатления от различни събития, но не и място за обсъждане на неща, които да влияят отрицателно на апетита и настроението на компанията. Затова и Али Ръза много тактично става и пожелава "Добър апепит". Naughty
Никога не е напускал трапезата, когато се смеят, шегуват и пр.  Wink

# 505
  • Враца
Лек ви ден от мене!
Довечера сериите са две!Да ги гледате и коментирате че да разбера какво е станало. Mr. Green

Задължително..иаз съм нощна смяна..  Sad и ако има линковетена серийте ,да ги гледаме със закъснение.Не мога да намеря от снощи втората серия да я гледам..

# 506
Хайрието пък съвсем я забравих, вярно скочи като някое ранено животно, за да защити дъщеря си. Най-накрая показа, че може да бъде майка. А Неджля милата, толкова я зарадва тази вечеря навън с близките й. Без непрекъснато криене, споглеждане, изолиране заради Лейля. Тя сама си каза, че и се струва, че сънува.  Peace
Ivana_My_Life, ако имаш предвид снощната случка, аз не мисля, че Ферхи беше права. Нямам предвид желанието й да си има бебе. То е разбираемо. Не съм съгласна с начина, по който го поднесе. Може би разчиташе родителите да убедят Шефкет за бебето. Според мен, такива лични неща трябва да си ги обсъдят първо двамата насаме и едва, когато стигнат до крайно общо решение да го обявят заедно на масата. А не така пред всички. Без Шефкет изобщо да е подготвен за подобно нещо.  Naughty
А по принцип прав си, че Али Ръза все излиза на въздух. Ама се опитва да се промени човека, да започне да говори с децата си. Трудно му е, но полага усилия и мисля, че има промяна в него от началото на филма до сега. Пък и те децата му не помагат много в това отношение. И те също като не им изнася ходят на фризьор или гледат тъпо, мигат на парцали и казват, че казано честно всичко им е наред. Peace

# 507
Ivana_My_Life , Али Ръза е деликатен човек, масата е място, на което  се обсъждат весели неща- случки през деня, впечатления от различни събития, но не и място за обсъждане на неща, които да влияят отрицателно на апетита и настроението на компанията. Затова и Али Ръза много тактично става и пожелава "Добър апепит". Naughty
Никога не е напускал трапезата, когато се смеят, шегуват и пр.  Wink

Да, но като се премълчават нещата, като няма диалог скандалите и разправиите в дома се задълбочават още повече.

# 508
  • до една звездичка
 Joy

Това с бебето снощи наистина беше култово!
Все ми е на акъла, че дори и сега, в наши дни бих седнала на обяд/вечеря да изплющя подобна новина/тема за дискусия, пред свекър и свекърва!  Joy

Ivana_My_Life, ти би ли?  Thinking

# 509
Ivana_My_Life, сериозните разговори са едно, шеговитите  реплики по време на хранене за подсилване на апетита - друго. Ферхи толкова ненамясто изтърси желанието си за бебе, че и ти да си, ще се втрещиш. Това са интимни въпроси!!
Аз докато го напиша, •● Dega ●•٠ ти е отговорила подобаващо! Hug
Ферхи може би е разчитала на тежката дума на Али Ръза, тъй като Шефкет / не знам как да го нарека/ само чака акъл от някого и затова го каза. Но аз просто я виждам в друга ситуация.... Ами вместо да слухти по вратите, знае къде е седнал Али Ръза.........
Ами, върви при човека, поговори, ще те разбере!!
Не като нея- ни в клин, ни в ръкав -искам бебе....
Само дето не каза "Сега, веднага!" Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 13:34 от Dartanian

Общи условия

Активация на акаунт