Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 21

• 43 973
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
dols7, права си, че досега не е ставало въпрос за бебе. И точно там е проблемът. Да си чувала Ферхи да врънка Шефкет за бебе. Аз разбирам, да са го обсъждали двамата, тя да е искала, а той да се е дърпал....нито веднъж не се зачекна тази тема.
Излезе така, все едно е очаквала Шефкет да откаже, а Али Ръза да му нареди да изпълни желанието на жена си. Laughing
Затова направи впечатление, че Ферхи искаше свидетели за това.....ето тя иска дете, а мъжът й не. Naughty
А и никой не е употребил думата "неприятен въпрос"- деликатен или интимен - да.

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 14:50 от Dartanian

# 526
Ivana_My_Life , Али Ръза е деликатен човек, масата е място, на което  се обсъждат весели неща- случки през деня, впечатления от различни събития, но не и място за обсъждане на неща, които да влияят отрицателно на апетита и настроението на компанията. Затова и Али Ръза много тактично става и пожелава "Добър апепит". Naughty
Никога не е напускал трапезата, когато се смеят, шегуват и пр.  Wink

Така де... Аз така го разбрах  Peace

# 527
Сигурно не съм се изразила правилно. Може би имах предвид сериозни въпроси, какъвто е и този.  Thinking
Той предполага дискусии, спорове, откази, ревове и кандърми  Grinning  и т.н.
Третото  изречение е шегичка   Laughing
Редактирах и поясних, тъй като се оказа, че думите ми са приети за чиста монета. Praynig

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 15:29 от Dartanian

# 528
Нещата са така, защото в Турция във всеки дом цари патриархат.
Но защо се учудваме, като до преди 50-тина години и в България е било същото ?
Мъжете в къщата, независимо от възрастта си са глава на семейството.
Всеки мъж в семейството работи и държи семейството, а в момчетата бащите и по-големите им братя влагат всичко, за да завършат образованието си и да се занимават със солидна работа, от коя да печелят много !
Жените са до печката и децата, в образованието на момичета не се влага кой знае колко, защото така или иначе като порасне едно момиче ще е на мястото на майка си - в кухнята.
А жените, които останат вдовици като млади или въобще не се оженят, продължават да живеят в бащиния си дом и да бъдат издържани от баща си и братята си.
Голяма рядкост е жена да работи и то нещо скъпоплатено като адвокат, учител, лекар, банкер и т.н.  Peace
В Турция съм живял известно време и хората там турци, които са ни идвали на гости просто оставаха изумени от нашия начин на живот.
Всеки си прави какво знае, не се допитва до родителите си, даже едни хора казваха, че идвали в България и чак като потрес го приемали, това как ние живеем и че ценностите на българското семейство и дом отдавна са изчезнали.

Аз лично съм против точно този патриархат, защото да си призная и на сегашната си възраст правя много своеволия и неща без да се допитвам до нашите /нямам в предвид лоши неща, но го няма това нещо за всичко да се пита и не само при мен е така/

И още нещо забелязах като живеех там - жени се, не жени се всеки си остава в дома на родителите или в дома на родителите на мъжа си, живеят по 4-5 поколения на куп в една къща, а ние тук или повечето от нас, станем ли 19-20 годишни се изнасяме на друго място.

Турския бит е дори и консервативен, за това не може толкова да им се чудим, просто разликата България-Турция е огромна и в лошия, и в добрия смисъл на думата.

# 529
soya-fen, страшен аватар вадиш ... кефи ме! Искам и аз такъв да си го сложа на декстопа Simple Smile

# 530
Ivana_My_Life, че патриархата в България е отживяла работа не можеш да ме убедиш.  Naughty
Казваш го ти, който живееш в среден по големина град в България. Ама я се заври някъде по малките селца и паланки или иди в Родопите. Там има места, където може да ти се изправи косата. #Crazy
Свобода и лично мнение ли, хайде бе, боя вади от главата всички подобни дяволии и своеволия. На някои места в България жените са по-зле и от тези в Турция.  ooooh!

# 531
... Може би имах предвид сериозни въпроси, какъвто е и този.  Thinking
Той предполага дискусии, спорове, откази, ревове и кандърми  Grinning  и т.н.

Еми то така или иначе Шевкетчо ще пита тати дали може  Wink Тъй, че нащо момиче направо сложи картите на масата- да няма скрито- покрито. Нали са си близки  Mr. Green Ще дискутират, обсъждат и спорят заедно  Wink  Нали им се месят за всичко...

# 532
Ферхунде, ако роди, поне ще има какво да прави. Няма да плете интриги от скука.  Rolling Eyes
Съвсем естествено е да иска дете, какво толкова лошо каза не видях, че чак Али Ръза да стане от масата. Защо на трапезата само да се шегуват и забавляват? И защо един такъв въпрос да предизвиква караници или ревове?  newsm78
Въпреки че не е момента, като се има предвид финансовото положение. Ако се бяха изнесли, щеше да е друго. А и защо ли си мисля, че Шефкет много много не е сигурен Ферхунде ли е жената, от която иска дете.

# 533
Ivana_My_Life, че патриархата в България е отживяла работа не можеш да ме убедиш.  Naughty
Казваш го ти, който живееш в среден по големина град в България. Ама я се заври някъде по малките селца и паланки или иди в Родопите. Там има места, където може да ти се изправи косата. #Crazy
Свобода и лично мнение ли, хайде бе, боя вади от главата всички подобни дяволии и своеволия. На някои места в България жените са по-зле и от тези в Турция.  ooooh!

Нали се сещаш обаче, че никой не би обърнал внимание на тези селца, а всеки съди от големите градове  Flutter

# 534
..... На някои места в България жените са по-зле и от тези в Турция.  ooooh!

Ето в Петрич, например: Бяхме на гости на наши приятели и аз останах гръмната. Жената не се брои за нищо. В кафенета и ресторанти първо питат мъжете и първо на мъжете им сервират. Ако в едно семейство няма мъжка рожба - голяма трагедия!  Shocked

Не разбрах защо не успяха да си продадат къщата. Какъв им беше проблема - ако някой е обърнал внимание, моля да ми разясни  Praynig

# 535
..... На някои места в България жените са по-зле и от тези в Турция.  ooooh!

Ето в Петрич, например: Бяхме на гости на наши приятели и аз останах гръмната. Жената не се брои за нищо. В кафенета и ресторанти първо питат мъжете и първо на мъжете им сервират. Ако в едно семейство няма мъжка рожба - голяма трагедия!  Shocked

Не разбрах защо не успяха да си продадат къщата. Какъв им беше проблема - ако някой е обърнал внимание, моля да ми разясни  Praynig

Защото къщата им е паметник на изкуството и я бяха обявили за 2 000 000 лири и никой за толкова много пари не се нави да я купи.

# 536
  • Пловдив
Стара къща, паметник на културата - струва много пари, но нито можеш да я бутнеш и да построиш нещо друго, нито пък ще струва евтино да се реставрира... С две думи не се намери будала, който да я купи и по този начин да си закопае парите Mr. Green

# 537
Ivana_My_Life, че патриархата в България е отживяла работа не можеш да ме убедиш.  Naughty
Свобода и лично мнение ли, хайде бе, боя вади от главата всички подобни дяволии и своеволия. На някои места в България жените са по-зле и от тези в Турция.  ooooh!

Нали се сещаш обаче, че никой не би обърнал внимание на тези селца, а всеки съди от големите градове  Flutter

Недей така и в малките села живеят хора. Сега ще използвам това, което каза нашия Али Ръза като го попроменя и ще кажа, че София не е България и България не е само София и големите градове бих добавила.  Flutter

# 538
Напротив, не сте гледали внимателно. Намери се купувач и то много надежден - един господин, който е живял в Швейцария. Беше почти купил къщата, но се оказа, че по-късно ще отчуждават част от градината на къщата, а купувачът беше харесал най-вече нея. Naughty
Отказа се в последния момент.Дори беше дал капаро и беше много коректен човек. Но не искаше къщата без градината.
Поне аз си спомням това. Купувачът беше проверил в кадастъра на общината и там му разяснили бъдещето на имота.
Сега се подсетих, че нашите Текинови,каквито са  бързаци в тези неща,  бяха изхарчили капарото, та им се беше стъжнило как да го върнат. newsm78

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 15:44 от Dartanian

# 539
Моля за ББ: ще роди ли наистина Ферхунде? Защото я видях на снимки бременна... newsm78
Ако сте дискутирали - извинете ме!

Общи условия

Активация на акаунт