Бродирана красота - Гоблени 72

• 102 741
  • 700
  •   1
Отговори
# 480
да  нешто такова стар гоблен-ценен и с историческа стоиност трябва да се възстанови подмяна на конци и т.н. иаз не саммного наясно как се прави и за това питам някои има ли си оредстава

# 481
тук в бг гоблените които шием нямат никаква стоиност в чужбина,предложиха ми да се занимавам с реставрация но не смея да приема заштото не зная дали ште се справя иначе имам много ушити все големи гоблени но това е нешто доста сериозно-помогнете със савети моля

# 482
Съжалявам, но не са ти добри сметките. Защото като погледнеш хубаво ще видиш, че на ширина имаш 1 бод в повече, т.е. 2но се увеличава - на височина сметката е същата. Това че имаш 4 бода не означава че се увеличава 4 пъти. Ако искаш си ги нарисувай и си ги сметни да видиш че си е така. Математика  Peace

Да си ги нарисувам ли  newsm78
Мисля, че е по-добре да си ги ушия.
И след като съм го правила вече ( ,,Горски параклис през зимата" съм го правила 1:1 и 1:4 ) , и след като двата гоблена са ми пред очите в момента завършени и измерени до милиметър , то за мен всичко е ясно , а именно това ,  че единия е 4 пъти по-голям от другия .  Малкия може да се нанесе 4 пъти върху големия. Шити са с обикновен гобленарски бод .

И  моята сметка на височина и на ширина е същата , което е =4. Представете си един квадрат , разделен вътре на 4 по-малки квадрата.
Гоблен 1:4 е с размера на големия квадрат.
Гоблен 1:1 е с размерите на един от 4-те малки квадрата

# 483
  • край Дунав
Е, щом мислиш, че тези-чужбинските са по-стойностни от "нашенските" значи си перфектно ориентирана и няма как да работиш подобна дейност. Покажи ни твоите бродерии, моля! Иначе да ти кажа, че повечето чужбинци шият с тук произведени конци, ама с техни фирмени марки. Относно т.нар реставрация трябват доста знания. Това е като да реставрираш произведение на изкуството-няма разлика. Важното е да си наясно с "азбуката" му и "правописа", но ти би могла да се пробваш...

# 484
да така е в момента се чудя зашто не оценяват бод 1/4 или 1/1 изглежда много по добре  отколкото техния насече н но както и да е какво точно те интрресува-моите гоблени са-Възкресението,Сикстинската мадона,мадона тусет,исус сред децата,майчина ласка,воденицата на буше,сиси,мона лиза,момичето на скалата,бял кон,и сега току що завърших веселите музиканти в кръчмата това е-

# 485
  • Севлиево
Съжалявам, но не са ти добри сметките. Защото като погледнеш хубаво ще видиш, че на ширина имаш 1 бод в повече, т.е. 2но се увеличава - на височина сметката е същата. Това че имаш 4 бода не означава че се увеличава 4 пъти. Ако искаш си ги нарисувай и си ги сметни да видиш че си е така. Математика  Peace

Да си ги нарисувам ли  newsm78
Мисля, че е по-добре да си ги ушия.
И след като съм го правила вече ( ,,Горски параклис през зимата" съм го правила 1:1 и 1:4 ) , и след като двата гоблена са ми пред очите в момента завършени и измерени до милиметър , то за мен всичко е ясно , а именно това ,  че единия е 4 пъти по-голям от другия .  Малкия може да се нанесе 4 пъти върху големия. Шити са с обикновен гобленарски бод .

И  моята сметка на височина и на ширина е същата , което е =4. Представете си един квадрат , разделен вътре на 4 по-малки квадрата.
Гоблен 1:4 е с размера на големия квадрат.
Гоблен 1:1 е с размерите на един от 4-те малки квадрата

Права си  Hug В спора се ражда истината, добре че поспорихме  Mr. Green

# 486
Споря за нещо само ако съм 100% сигурна. И не това ми беше идеята , а да се помогне  и да не се объркват хора , които не знаят.

# 487
  • Севлиево
Чудех се какво ме обърка и се сетих че са размерите на гоблена. Ако гоблен шит 1:1 е 20/20см, то този шит 1:4 ще е 40/40см, така ли е  newsm78

# 488
този гоблен Диана го уши една моя приятелка закупи го от Гинокардия-стара загора-излезе много сполучлив и аз смятам да го шия но не зная дали говориш за същия-има го в саита им виж го иначе стана перфектен

# 489
Чудех се какво ме обърка и се сетих че са размерите на гоблена. Ако гоблен шит 1:1 е 20/20см, то този шит 1:4 ще е 40/40см, така ли е  newsm78

Точно така . Peace

# 490
  • в една мансарда точно под звездите ..........
Добър вечер, момичета.Та имам един въпрос към вас  Praynig макар и малко тъпичък.Проблем ли е да започна да шия 1:1 гоблен, който по-принцип е даден да се шие 1:4.Би ли могло това по някакъв начин да повлияе на картината, която трябва да се получи? newsm78
Джемма, благодаря ти.  Hug
Лека вечер на ввсички   bouquet

Момичетата, много добре са ти отговорили. Аз също харесвам повече гоблените 1:1.
Само искам да добавя, че ако гоблена ти е 1:4 с детайл, то тогава няма да можеш да го ушиеш 1:1, заради детайла. Така, че смело напред и да показваш етапи, та да им се радваме и ние.

Момичета, отдавна не съм писала, но редовно ви чета и се радвам на красотите, които показвате. Радваме също и това, че форума се пълни с нови и нови посетители, на които малко трудно им помня никовете, но ще ги науча обещавам.
Ето нещо и от мен.

Лека и ползотворна седмица на всички! И много повече гоблени!
  bouquet

# 491
  • Плевен
Дуданка -   newsm10 newsm51 newsm51 newsm51 smile3501 smile3501 Много са красиви!Виждам че са оригинални комплектовки на "Орхидея" ! WinkАз също много ги харесвам и съм си ги набелязала в най-скоро време да ги ушия,даже си намерих и схемичките им! GrinningБи ли ме инфрмирала ,готовите комплектовки с рамките ли вървят ? newsm78  bouquet

# 492
  • Севлиево
Дуданка -   newsm10 newsm51 newsm51 newsm51 smile3501 smile3501 Много са красиви!Виждам че са оригинални комплектовки на "Орхидея" ! WinkАз също много ги харесвам и съм си ги набелязала в най-скоро време да ги ушия,даже си намерих и схемичките им! GrinningБи ли ме инфрмирала ,готовите комплектовки с рамките ли вървят ? newsm78  bouquet
Нямат рамки за съжаление.
Дуданка много са свежи   bouquet

# 493
права си, да.
Много права всъщност, не се обърквай. Simple Smile
Гоблена шит 1 към 4 е наистина два пъти по-голям от този шит 1 към 1.
Два пъти, не 4 пъти
Когато се шие 1 към 4 всеки бод се удвоява с по още едно бодче по хоризонтал , вертикал и диагонал.
Поради това се получава и размиване на детайлите и пикселизиране/ рязко очертани квадратчета/ на изображението.

# 494
Чудех се какво ме обърка и се сетих че са размерите на гоблена. Ако гоблен шит 1:1 е 20/20см, то този шит 1:4 ще е 40/40см, така ли е  newsm78

Точно така . Peace
пак ще кажа че е 2 пъти по-голям
Дуданка, супер са станали
pec, внушителна колекция имаш  Simple Smile ако не се навиеш с реставрацията аз се наемам  Whistling съвсем сериозно

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 20:08 от Дж-то

Общи условия

Активация на акаунт