Блефарит

• 466
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, бих искала да попитам дали на някого, след блефарит, е правена хирургична манипулация на клепач.Лекуващата лекарка каза, че подутината, която се е образувала, няма да изчезне напълно и ще се наложи операция. Притеснява ме и факта, че все още има леко възпаление, вече три седмици след започване на лечението. Тя каза да продължа с топлите компреси , почистване с кърпички да мажа с тобрадекс. Ще съм благодарна на всякаква информация, защото за пръв път ми излиза ечемик- вероятно вследствие на неносене на очила за коригиране на астигматизъм.

# 1
Здравейте, бих искала да попитам дали на някого, след блефарит, е правена хирургична манипулация на клепач.Лекуващата лекарка каза, че подутината, която се е образувала, няма да изчезне напълно и ще се наложи операция. Притеснява ме и факта, че все още има леко възпаление, вече три седмици след започване на лечението. Тя каза да продължа с топлите компреси , почистване с кърпички да мажа с тобрадекс. Ще съм благодарна на всякаква информация, защото за пръв път ми излиза ечемик- вероятно вследствие на неносене на очила за коригиране на астигматизъм.

Намерете по адекватен доктор.

# 2
1. Блефаритът не се получава от носене на очила, а от замърсени очи.
2. Може  да е различни видове и се лекува според вида.
3. Намерете си наистина по-адекватен офталмолог.

# 3
Блефаритът се получава от неносене на очила или неправилно коригиран диоптер.
Аз лично съм го играла този филм и повярвайте ми, изкапах, измазах всички АБ капки и мазила, кърпички, компреси и какво ли не, но докато не си смених очилата, това чудо не се оправи.
За развитието на блефарит факторите са много и разнообразни като обикновено не е един.
Мария, 3 седмици е много малко. Чак да се говори за операция, рано е. Имала съм ечемик, който е стоял над 2-3 месеца, постепенно се е разорбирал.
Почна ли да си носиш очилата?
За мен изчакай и ако не минава - консултация с друг офталмолог.
Ако си от София - препоръчвам д-р Цветкова от Очен център Корнеа, там правят и процедури за сухо око/блефарити и всякакви такива неща, може и да помогне да се махне ечемикът без оперативна намеса.

# 4
Внимавайте с Тобрадекса и отидете за 2 мнение.

Общи условия

Активация на акаунт