колело с помощни колелца, каква марка?

• 8 711
  • 76
  •   1
Отговори
Здравейте, синът ми е на 4. Търся колело с помощни колелца, до 150 лв. В Бургас съм посетила големите магазини - Карфур имат някаква тяхна марка, Практикер също, В Спорт Депо имат на Рали, сглобени в България, Хиполенд имат български с китайски части и някакви гръцки, но гръцките надвишават сумата ми.
Моля за отзиви ако има за тези марки, оставам с впечатлението, че повечето са с евтини части внос, сглобявани за съответната марка. Все пак вероятно имат разлика в качеството. Търся 16". 
Може да ми препоръчате и други, проблемът е да ги намеря в Бургас!
Благодаря!

# 1
Моля ви, мами, знам, че имате от тези колела, един познат от Карфур ми каза, че продават стотици всяко лято, вероятно същото е и в другите магазини. Все някой е ползвал, а на мен ми е спешно. Ако някъде е разисквано, може да ми пратите линк. Отново благодаря!

# 2
Май и на малката и е време за такава играчка.Не че е толкова пораснала,но децата дето играе с тях /все по големички/ имат и не дават дори да пипне  Shocked.Та ако не взема мерки може да се превърне във фикс идея,а не ми се ще малката да има такова отнощение към вещи.
Това ,което аз харесах е с по-високите гуми .От тук на татък не знам кое е важно,но в магазина ще избера някое по-леко .Задължително ще погледна за каска и налакътници и наколенки.
.Аз съм от по-страхливите майки  Embarassed.
Гледах в амазон има модел с дръжка за родителя  newsm78.

# 3
  • София
за 30 лв отгоре препоръчвам http://bike.escadra.bg/?go=home&p=detail&productId=381

наистина е хубаво и най-важното много лестно и леко се кара.

Последна редакция: вт, 06 апр 2010, 11:24 от Angel_Dust

# 4
за 30 лв отгоре препоръчвам http://bike.escadra.bg/?go=home&p=detail&productId=381

наистина е хубаво и най-важното много лестно и леко се кара.
Много благодаря, знаеш ли нещо повече относно произхода на тези колела, все пак виждам магазин в Бургас, ще погледна. Simple Smile

# 5
  • София
DRAG се сглобяват в БГ...не им знам частите по народност...но нашето е такова...от миналият юни си го кара детето...беше 13 кг като го купихме и го подкара веднага и му е много приятно и любимо...за сега и е здраво.
Мъжът ми и той драг има....мисля, че от евтините колела ги водят най-добри.

Някои и детските на Дино хвалят...те са общо взето същите цени.

http://news.dragbicycles.com/ това им е официалният сайт на Драг

http://www.velomania-bg.com/?menu=dealers тук има някакъв адрес в Бургас... има и тел. може да се обадиш първо да разпиташ...

# 6
Да, и в първия линк, който ми даде си имаше адрес на магазин в Бургас, ще мина да ги видя.
Интересува ме също дали някой конкретно е ползвал на Raleigh, тези които се продават в Спорт Депо. Те се сглобяват в България, не знам какви части ползват. Тъй като самият магазин ми харесва като избор на стоки, бях се насочила първо към тази марка. Но понеже нямат тези дни доставка за Бургас, искам да използвам времето и да проуча всички възможности.
Ако може някой, да даде отзиви.

# 7
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=283700.0 ако ти се чете...може да има и нещо за това колело, не съм я чела съвсем подробно цялата.....или да попиташ и там...

# 8
  • София
Дияна имаше Робифир. Българско. Цената навремето беше към 75лв.
Издържа геройски 5г и накрая го откраднаха от м/уетажното пространство.
Като цяло е по-тежко и на Дияна в началото й беше трудно да го подкарва.

# 9
Четох цял следобед и стигнах до извода,че трябва да заведа малката и да видим на място.Марките са две ДРАГ и ДИНО  newsm78.Аз държа на калници,за да не и хвърля кал по гърба.Не разбрах колко тежат ДРАГ,но моделите на ДИНО 16I са около 9,400кг.Ще погледна и разстоянията между помощните колелета на двете марки .Стабилността е много важна за мен.
Набелязахме няколко по-големи магазина и ....ще видим.
То за малка кипра като моята здравината не е решаваща,защото тя е страхлива и на дали ще се престраши да прави щуротии.
Поогледах таблиците и за нашите 2г и 8 мес. и ръст 104 см май клоним към 14-16 i,но ще го уточним на място.
Много ми бяхте полезни ,благодаря!
А ВЪПРОСЪТ С КАСКИТЕ СЪЩО ЛИ Е ТОЛКОВА СЛОЖЕН?

# 10
  • София
104 см сте си за 16.
Драг уж били по-тежки малко от Дино...но наистина съотношението кила на велосипеда, кила на детето нямат общо...аз имах такива притеснения, понеже като купувахме колелото малкият беше 13 кг(с дрехи игумени ботуши при това Simple Smile ), 104 см и не можех да си представя с тия клечести крака как ще кара нещо почти колкото него  тежко...но наистина няма никакъв проблем.
Стабилно е....
Падал е 2-3 пъти само като талпичка настрани, на някакви наклони  големи просто, защото все пак заради  помощните колела не се усеща да търси равновесие с тялото си...

Каска, купихме от магазина на драг - на размери са С, М, Л и т.н. като си имат регулатор за ширината(обиколката на главата).

Последна редакция: вт, 06 апр 2010, 17:04 от Angel_Dust

# 11
Благодаря, Angel_Dust, хванах се и прочетох темата от линка ти, обсъждат се основно Дино спрямо Драг, Драг води с малка преднина.  Laughing Между другото тези, които споменах в Хиполенд мисля бяха Дино и продавачът там не ги препоръча, каза, че от всичките им колела те най-не стават.  Те продаваха и някакви гръцки, които препоръчваха повече. Освен това тези на Дино имаха прекалено, с извинение, тъп вид с някакъв гумен мечо пух стърчащ отпред. Та ги бях отписала, сега чета, че се купуват доста, те бяха и на промоция - 109 лв. Ще помисля още, но ако взема такова, ще е главно заради цената.
Една мама само споменава за Ралей, но казва, че всъщност били Cross,  Thinkingта нещо се обърквам. В сайта на Ралей пък изобщо няма под 220 лв. От къде се вземат по-евтините модели? newsm78 
В сайта им пише също, че Ритони са им дистрибутор за Б-с, а аз не съм ги посетила още, ще видя и там какво ще ми кажат.

# 12
  • На дивана, под юргана
Четох цял следобед и стигнах до извода,че трябва да заведа малката и да видим на място.Марките са две ДРАГ и ДИНО  newsm78.Аз държа на калници,за да не и хвърля кал по гърба.Не разбрах колко тежат ДРАГ,но моделите на ДИНО 16I са около 9,400кг.Ще погледна и разстоянията между помощните колелета на двете марки .Стабилността е много важна за мен.
Набелязахме няколко по-големи магазина и ....ще видим.
То за малка кипра като моята здравината не е решаваща,защото тя е страхлива и на дали ще се престраши да прави щуротии.
Поогледах таблиците и за нашите 2г и 8 мес. и ръст 104 см май клоним към 14-16 i,но ще го уточним на място.
Много ми бяхте полезни ,благодаря!
А ВЪПРОСЪТ С КАСКИТЕ СЪЩО ЛИ Е ТОЛКОВА СЛОЖЕН?

Ако това е първото колело за детето, препоръчвам ти да помислите за колело без педали. С него по-лесно ще се научи да пази равновесие, а и е по-безопасно за децата на тази възраст.

Синът ми вече е на 5 и нещо и все още си го кара - това лято ще го прехвърлям вече на по-голямо колело с педали. По отношение на каските - твърдо съм ЗА! От една страна, така ще се научат, че колело се кара с каска, от друга страна - по-добре да сме спокойни, дори и да стане инцидент.

# 13
  • sofia
Нашто е драг пикачу, трета година го търкаля нон стоп и не е мръднало, много е здраво.

# 14
Отново да попитам някои купувал ли е от тези правени за Практикер и от тези за Карфур? Отзиви? А от Спорт Депо?
Просто да разширим опциите...

Общи условия

Активация на акаунт