колело с помощни колелца, каква марка?

• 8 711
  • 76
  •   1
Отговори
# 15
Отново да попитам някои купувал ли е от тези правени за Практикер и от тези за Карфур? Отзиви? А от Спорт Депо?
Просто да разширим опциите...

Не бих купила такова Аз заставам твърдо зад ДРАГ виждала съм много и ние имаме такова обаче нашето е 20 Но за тези малките са около 120 -150 лв и са чудесни Не са по- тежки или ако са то е със съвсем малко и не е от значение

# 16
  • София
120-150 лв не са със сигурност, а 16-тката си е 179лв.

# 17
  • Sofia
Аз не бих рискувала с някакви измислени марки колело. ДЪщеря ми има от 2 седмици ДРАГ - точно ДРАГОН с 16 инчови гуми. В момента е на 3г. и 7 месеца, дават го да се кара докъм 6-7 години. Стои много стабилно на него. Понеже съм Тома Неверни, пред очите ми го претеглиха - 9.400 тежи. С лекота си го бута, когато се налага и си го мести.  Другото, което само този модел ДРАГ има и е важно за учещи се деца, е контра освен спирачката. Гледахме и много други колела, в Метро например имаше някакви за по 120 лева - ами те си бяха по 17-18 кг. Разликата между 179 лева и 120 лева е малка, а в качеството беше огромна.

# 18
Vesana, извинете, но когато става въпрос за уреди и техника, мисля, че трябва с малко повече факти да се аргументираме. Аз все още не съм решила, но когато има много емоция и категоричност, а никаква информация, как да реши човек? Добре, кажи Драг са с такива части, еди къде са правени, такава гаранция имат, такива материали са вложени, докато другите така и така...  Да видим защо са по-добри, но с факти. А за контрата, всички, на които се качи сина ми да пробва, мисля че имаха.
И друго нещо не разбрах, не са ли всички колела с китайски и тайландски части, сглобени в бг? Тези Драг да не би да са произведени в Япония или Германия?
Не чух отзиви за Cross, също български. А Робифир?
Също в изречението "не бих взела такова" влизаха и тези на Ралей, която е стара английска фирма. Ралей измислена марка? newsm78
Не разбирам как може някой да изтъкне само една марка, а другите някак все едно са боклук, без да каже с какво тази марка превъзхожда?

# 19
  • София
mom наистина хубавите и качествени колела са мин 300 лв най-орязаните модели(това за детски си говорим..) и нагоре 500-1000 и т.н.
От евтините марки факт - Драг или Дино..като на мен лично Драг повече ми допадат.

Робифир - специално са тежки и трудни за каране колела....

# 20
  • Sofia
Измислените марки колела са китайските в Метро, които видях с очите си,  не говоря за други. Angel Dust е посочила няколко места за четене, има ли смисъл да ги повтарям и аз?  Гледаш, четеш, търсиш...

# 21
Аха! Разбирам! Всъщност няколко човека реагираха така, не само ти, а аз отговорих имайки предвид всички, а споменах теб.
Все пак се надявам някой да даде малко  факти, то иначе няма какво да се обсъжда, няма тежест.
Желанието ми е да сравним по-евтините марки, 300 лв. не мога да дам на този етап.
Места за четене? Видях линк към друга тема, подобна, прочетох я. Там също се обсъждат само 2 марки основно, а само в нашия провинциален град има поне 6-7.

# 22
AЗ се включвам тогава с малко инфо от тук от там...От била или до била не разбрах колело за малчуган 4 г на цена 130 лв .Колкото пъти излязат нещо му се откача....велосипеда е неизползваем.Купуван е тази пролет.
Колело куча марка от илиенци на стойност около 40 лв /не е ясно кога е купувано може да е есента/ материала от който са произведени тези металните дето държат гумата е зле подбран.Резултата е че гумите постоянно спадат без да са спукани.Не мога да го обясня винаги съм смятала колоезденето за особено непривлекателно занимание.Не искам да обидя никого!Просто аз така го чувствам за себе си .Това не пречи да подкрепя малката щом има желание,макар от сега да ми се свива стомаха от притеснение.
Ето тук хората също пазаруват и дават мнения за продукта.
 http://www.amazon.co.uk/gp/search/ref=sr_tref_p_n_target_audienc … mp;rnid=360989011
Вярвам,че съм била полезна  Hug
А тук пише как се пазарува от там.
http://www.pazaruvane.com/amazon.html

# 23
Дъщеря ми е 112 см, почти 20 кг. Какъв размер и модел да избера, при положение че досега не е карала колело / има едно китайско, дето не става за каране, така че не го е карала/

# 24
  • София
Благодаря, Angel_Dust, хванах се и прочетох темата от линка ти, обсъждат се основно Дино спрямо Драг, Драг води с малка преднина.  Laughing Между другото тези, които споменах в Хиполенд мисля бяха Дино и продавачът там не ги препоръча, каза, че от всичките им колела те най-не стават.  Те продаваха и някакви гръцки, които препоръчваха повече. Освен това тези на Дино имаха прекалено, с извинение, тъп вид с някакъв гумен мечо пух стърчащ отпред. Та ги бях отписала, сега чета, че се купуват доста, те бяха и на промоция - 109 лв. Ще помисля още, но ако взема такова, ще е главно заради цената.
Една мама само споменава за Ралей, но казва, че всъщност били Cross,  Thinkingта нещо се обърквам. В сайта на Ралей пък изобщо няма под 220 лв. От къде се вземат по-евтините модели? newsm78  
В сайта им пише също, че Ритони са им дистрибутор за Б-с, а аз не съм ги посетила още, ще видя и там какво ще ми кажат.

" ДИНО" НЕ продава в Хиполенд, освен това няма колела с патета и други кичове по тях. Можеш да разгледаш сайта, ако искаш- http://vento-bike.free.bg/html/aaonee_aaeineiaae_dino.html. Освен това в сайта пише кои магазини продават " ДИНО", там Хиполенд не фигурира. Освен това са внос от Италия, а не са сглобявани тук с китайски части.

# 25
А, ето и малко инфо от вносителя.  Simple Smile Очаквах те и в нашата тема!
Вероятно е била друга българска фирма, чието име е наподобявало или пък те са ме излъгали, както и да е. А в Италия с какви части ги сглобяват?

# 26
  • София
Не искам да пиша по темите, но когато някой дава невярна информация не мога да не се включа. Би трябвало човек първо да е сигурен в това, което смята да пише, и чак след това да пуска  информация. Защо не се обадиш във фирмата производител, за да питаш с какви части се правят? И изобщо, теб интересува ли те покупка на велосипед или просто от бездействие пускаш темички, в които пишеш едно и също?

# 27
  • София
Всъщност ако беше прочела подробно в сайта на веломания, който ти пуснах по-рано...там съвсем на кратко пише това за Драг

1989 година – в малък магазин в София, Драгомир Кузов, майстор на спорта по велосипедизъм започва сглобяването на поръчкови велосипеди за спорт и туризъм.

1998 година – започва серийното производството на емблематичните модели DRAG Ontario и Grizzly - рамка Cr-Mo/ скорости Shimano

2000 година – в производство са 9 модела, като най-известният от тях е DRAG Expert – най-качествения велосипед произвеждан до този момент в България

2002 година – 18 модела велосипеди DRAG за първи път са изложени на панаира в Кьолн – Германия, където интересът към марката е много голям, поради отличното качество и атрактивна цена.

2003 година – в производство са 34 модела, част от продукцията се изнася в Германия, Франция, Русия, Гърция, Турция и Кипър

Велосипедите с марка DRAG са проектирани и произведени в България с компоненти на фирмите SHIMANO - Япония, Selle Royal - Италия, Continental, Schwalbe -Германия, Mavic – Франция, DT – Швейцария, Remerx – Чехия и фирми от Тайван.
Производител на велосипедите с марка DRAG и DRAGOMIR е фирма Веломания ЕООД. Президент и собственик на фирмата е Драго Кузов – майстор на спорта по колоездене. Средната възраст в екипа на Веломания е 26 години. Във фирмата работят бивши и настоящи състезатели по шосейно и планинско колоездене.

Ако нещо ти говори като части конкретно....
И ако наистина толкова те интересуваше въпросът, щеше да им се обадиш, понеже те са производител и да разпиташ подробно за всичко, което искаш да знаеш около колелата им.

А това тук все пак не е форум за колела, нито пък сме търговци, производители и т.н., тук сме родители, купили за децата си някакво колело, които могат да ти кажат, защо смята покупкат си за успешна или не....

# 28
Не искам да пиша по темите, но когато някой дава невярна информация не мога да не се включа. Би трябвало човек първо да е сигурен в това, което смята да пише, и чак след това да пуска  информация. Защо не се обадиш във фирмата производител, за да питаш с какви части се правят? И изобщо, теб интересува ли те покупка на велосипед или просто от бездействие пускаш темички, в които пишеш едно и също?

bifana, озапти си малко търговския устрем, в нищо не съм ти длъжна, или пък някой друг  Sunglasses ! Изпълни собствения си съвет и провери какви темички пускам! С две малки деца съм и то с проблеми и нямам време за сън, камо ли за бездействие. И ако стоя до сред нощите в нета е за да се движат нещата през деня по-бързо, а не за да си рекламирам бизнеса, който никоя майка тук не знае.  За по-големия ми син колелото се препоръчва за развиване на някои умения. Ако имах време щях да открия предната тема и изобщо нямаше да отварям нова.
Имах време само за една бърза обиколка по магазините и пуснах темата, но не за да давам информация, а за да търся такава. Понеже изборът е голям, хубаво е да се чуят отзиви. За колелата съм казала, че май бяха на Дино, вероятно е подобно името. На тази вълна съм само от 2-3 дни.
Това пиша за другите, на теб не дължа обяснения никакви, като си платиш някъде за реклама, ще си подбереш информацията, която да публикуваш. Тук не можеш да имаш изисквания към майките, нито сме журналисти, нито пишем учебници или официални документи, тук си говорим, както в живота.  Достатъчно ти е и това, че се месиш в разговорите и се рекламираш, понеже не аз, а ти не си на място и то според твоя критерий. Понеже точно теб не те интересува покупка на колело, а си човек  който пише едно и също. 

Angel_Dust,  понеже нямам възможност и намерение да звъня на десетки производители, за да слушам реклами, съм в този форум. Още от началото ми препоръча Драг, а след долния пост даже ми изглеждаш твърде ангажирана с тази марка. И аз имам любими марки, но не се паля толкова.
Въпросът ми беше дали препоръката идва от познаването на пазара или просто само това колело си ползвала ти и другите, които препоръчват, дали са правили все пак някакви сравнения и с другите марки, които изобщо не са малко. Понеже аз открих доста в Бургас, а представям си в София колко са.  Възможно е и за други марки да се кажат добри думи.  Ако някоя друга мама сподели за друга марка, така се събира информация. Просто освен Драг никой нищо не препоръча, а някой отхвърли всичко друго. Затова попитах защо? Подобна категоричност изисква някаква аргументация. Ако човек може да направи избор между 10 неща, защо да прави само между 2? В сайта погледнах каквото ме интересуваше, чак да го копираш тук...

# 29
  • София
Ето, пак се изказваш неподготвена. Да си прочела някъде нещо, с което рекламирам? Или може би ме обърка с постинга под твоя?Където искам реклама си плащам и се рекламирам, но това не е твоя работа. Не насилвам никой да купува от мойте колела. Но държа, когато се изнася информация тя да е вярна! Ти наистина не искаш да купуваш колело, а само да си убиваш времето тук. Или просто трупаш точки за ранг. Просто те моля, не изнасяй невярна информация, защото може да има последствия за което.

Общи условия

Активация на акаунт