Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 99

• 86 797
  • 730
  •   1
Отговори
# 45
nin4e ина мен РМ2 не ми поема цялата пудра захар.Глюкозата ми е течна,както е по-рецепта.

# 46
Виолетка ,благодаря за новата тема  bouquet
Красимира ,акулата ти наестина е страховита ,много ефектна Hug
Леля ог ,сладките са толкова забавни  Laughingпоздравявам те за търпението Hug
Сиси75,браво на теб шприцовала си и то много добре  HugКожими само кака отцвети лилиума със суха боя ли?
Мис 7,ако не ти е проблем аз искам 1,500 ако не те затруднявам Peace
Полимер , а ти имаш много голямо въображение гледах ,пулих се и де видях две еднакви сладки Hug Hug Hug
Раче ,това предполагам е парфе ,много е апетитно Hug
Руми,хич не личи ,че си бързала ,станала е украсата много красива Hug
Михаела ,при мен също не поема цялото количество пудра захар ,на доза ми влиза някъде 300,350гр.,но това не е проблем
Раче аз омесвам малко тестото с нишесте ,когато искам да изсъхнат по бъзо и ги суша на високо ,отгоре на секцията .
За де е напразно поста е то една тортичка от мен.

Аз от днес започвам да правя орхидеи за свадбена торта и доста рози ме чакат ,ще ви покажа като направя една част.

# 47
  • Габрово
Много апетитни тортички и курабийки. Не мога да не отбележа акулата на Красимира. Браво!
Албенка, ти си знаеш. Колко ще трябва да се учим от теб за тая сметана и рисунките по нея. В тази връзка имам въпросче към теб: от семинарната тема останах с впечатлението, че заглаждаш тортите с маслен крем под сметаната. Така ли е или аз погрешно съм разбрала?

# 48
Момичета благодаря за бързата реакция   bouquet! Значи и на мен ми хартисва и то бая пудра захар, след като го направя прибирам в хладилник увито старателно в свежо фолио. Като реша да правя нещо го вадя малко затоплям ама съъъъвсем малко и работя върху натурално нишесте, оставям да съхне на стайна Т в кухнята. Преди се пукаше и ронеше, примерно като правя рози връхчетата на листенцата се напукват; или като разточвах чаршаф и като го сложа по ръбовете на тортата се напуква. Смених пудрата захар и сега е пластично, работи се много лесно изтънявам си листенцата за розата, но отново не съхне, изпотява се и омеква още повече. А това с глюкозата ми е загадка. Предния път си купих една за 1,20 лв сега същото количество но друг производител - 2,50 лв. /някой го беше снимал в библиотеката/ Но е мноооого по-гъсто от мед с нормално гъста консистенция Значи като гребна с лъжицата не мога да прекъсна нишката точи се като вискоза. Съжалявам за дългия пост дано да не съм досадила с обясненията си.   bouquet
Албенка да това е нещо като парфе, по-скоро импровизация 3в1, но моите в къщи не го харесаха много  Rolling Eyes Благодаря ти за съвета ще го пробвам това, но то не прави ли тестото по-ронливо?  Thinking
Слънчев ден на всички

# 49
Албенка,благодаря  Blush. За лилиума-направих го бял и преди да го сглобя го оцветих с новичките ми дъстове (които получих с помощта на Ани_д). Само ти се чудя как успяваш с толкова рисунки,детайли,че и рози и орхидеи. Браво !
rumi73,искам парченце от тортата,прилича ми на бисквитена,а тя ми е любима. Че и за 15 мин.-супер.
Ra4e_2009 ,а твоята "скромна и бърза" симпатична тортичка каква е вътре?
Видях и доста дребни сладки,шарени и изрисувани,поздравления !
За РМ,на мен също не ми поема цялата захар по рецепта,слагам колкото да се омеси добре и да не лепне,а като престои няколко часа и започна да правя фигурки,поръсвам с нишесте. При мен е доста влажно и съхнат малко трудно,но пък е едно от любимите ми теста за работа.
А перфоратора мисля,че е този http://picasaweb.google.com/sisi7510/zGHBYK#5423697103057136706 , но може и да греша. Аз обаче не се сетих да го разглобя и се мъчих така,после се отказах и го прибрах  hahaha
Аз докато пиша,Рачето е отговорила на въпроса ми,благодаря   bouquet

# 50
А перфоратора мисля,че е този http://picasaweb.google.com/sisi7510/zGHBYK#5423697103057136706 , но може и да греша. Аз обаче не се сетих да го разглобя и се мъчих така,после се отказах и го прибрах  hahaha

Моят е малко по-различен, но горе-долу за това става въпрос. Много ги гледах тези перфоратори, има и големи с доста орнаменти, но са с доста тънки разрези и ми се стори, че няма да станат. Ако двете часто могат да се отделят една от друга, значи става.

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 09:08 от Леля Ог

# 51
Момичета помагайте...
Имам поръчка за торта за годеж...ОБАЧЕ искат да е на еротична тематика...одгоре да имало мъж и жена да правят секс Simple Smile
направо ми пуши главата Simple Smile
Друго да питам,аз до сега не съм правила хора,какъв цвят използвате за да направите цвета на кожата...аз има карамел и се чудя дали ще стане???

# 52
Някой да знае сайт където има стъпко по стъпка изработване на човешки фигурки...

# 53
Гали ,правилно си разбрала ,задължително първо заглаждам тортата с маслен крем и тогава със сметана .
Надето ето какво намерих.http://londoncake.com/images/002494%20Adult%20Fun%20Cake%202%20in%20a%20Bed.jpg.Според мен не е толкова трудно  PeaceА що се отнася до цвета ,аз към бялото слагам малко розаво и малко кафяво ,но по мъничко и така си го нагласям

# 54
Момичета,помощ  Cry.  Малкото ми ще има рожден ден след 2 седмици. Запчонах приготовленяита от тук,от там. Та преди малко ходих да запазвам заведение и от там ми казаха че торта без сертификат немога да занеса  Cry. Те са си правя вероятно,но пък искам да занеса торта  Cry. Вие как процедирате,като правите толкова много торти за толкова много поводи...за детски градини... кажете моля.

Да сте засичали торта мишки? Мисля такава да правя.

Цитирам си поста,защото знам че голяма част от вас имат отговор. Моля.

# 55
Милиса ,аз лично си имам сертификати ,понеже работя във фирма сладкарска и с позволението на шефката давам такива.

# 56
Мацки,страшни сте! Голям труд е кипял по празниците!

Албена, а ти как успяваш да направиш толкова много торти за един ден акъла ми не го побира.

stefina, копирай, кради за мен е удоволствие и аз съм взимала идеите от тук от там  Grinning

И все пак да си кажа болката- трябва ми СПЕШНО сервиз в който да ми погледнат миксера /моето детенце  Cry /в района около Младост или евентуално Лозенец.

milisa, аз просто не правя за места в които искат сертификат.

# 57
Гали ,правилно си разбрала ,задължително първо заглаждам тортата с маслен крем и тогава със сметана .
Надето ето какво намерих.http://londoncake.com/images/002494%20Adult%20Fun%20Cake%202%20in%20a%20Bed.jpg.Според мен не е толкова трудно  PeaceА що се отнася до цвета ,аз към бялото слагам малко розаво и малко кафяво ,но по мъничко и така си го нагласям

Благодаря ти Албена Идеята е супер,само дано успея да направя успешно фигурките...аз кафяв цвят нямама,но имам карамел,мисля с него да опитам...ако ви попадне неяо друго подходящо за случая...каяете линкове  newsm51 моля Simple Smile

# 58
  • Бургас
Запис!

# 59
Здравейте,моми4ета Не съм се появявала доста време,но от хойкане по празниците нямах време.Видях невероятни торти и курабийки,добре сте се потрудили вси4ки.
И да искам не мога да изброя вси4ки красоти.ще отбележа зайовата 4ета на Дарилка,перфектните торти на Пепи,4енето на Женик,невероятните яйцата на Ван4ето и Шеметка,страхотната акула на Краси...Блу,Марулка,ГуШанка..страхотни сте моми4ета Hug.За Албенка нямам ве4е думи smile3525
Гледам и Рай4ето се е завърнала,само Буболинката май още скита по балканите Wink
Да покажа и аз 2 от тортите(спидермановци и русалки не бяха удостоени със снимки Mr. Green) ,да не помислите ,4е само съм мързелувала

Общи условия

Активация на акаунт