Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 99

• 86 867
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
Привет мацки, влитам с бързо питане - някой от Варна да ми каже къде мога да си намеря спешно правоъгълна подложка за торта  Blush

Мога да ти дам една подложка!  bouquet

Много, много ти благодаря. Аз открих магазинче и ще си купя няколко подложки, че да имам в запас.

Къде го откри ,че и аз искам да си взема  Peace

# 541

Краси точно така е, но явно хората тук предпочитат евтиното пред другото, вече чух от няколко места, че тортите ми са скъпи (при положение, че съм правила наистина само на познати и колежки - тоест хора които ме познават лично) и то съм казвала цени само за продуктите, а който е искал е давал нещо в повече за труда ми (аз съм така, неудобно ми е да искам пари за труда при положение, че това не ми е работа). Но повечето познати не са никак претенциозни и им стига избора от каталога. А като знам колко нерви, време и чистене отиват за всяка торта, установявам, че и за мен така е по-добре, защото наистина нямам времето което имах, докато бях в майчинство. Та за сега ще правя торти само за децата и ако някой близък има повод....

Да,униката винаги е много по-скъп от серийното производство.
Но то си има хора за всичко...и такива ,които са доволни на шир-потреба,и такива,които ценят факта,че правиш нещо единствено и само за тях!  Simple Smile

# 542
  • София
Здравейте!
Наталина-интересно как на познатите ти само като плащат продуктите им се вижда скъпо #Crazy-аз на моите ,ако има кажа така, всички ще искат торти,но ми е толкова оскъдно времето и понеже съм и нова в тортоправенето и ми изискмва много труд и усилия и затова не предлагам тази опция.
Ани Д-справила си се чудесно с книгата.
Миша-чного апетинта торта потекоха ми лигите.
Краси.мира-и двете ти торти са много красиви.Как ги правите тези фигурки толкова изящни?

# 543
Момичета, първо искам да се извиня, че влизам с тъп въпрос в темата. Знам, че отговорът го има в тортената библиотека и съм го чела там, но баш сега не го откривам. Та ако някой има време, ще съм благодарна   bouquet

Проблемът е следния - синът ми ще празнува РД със своя съученичка и са канени общо 20 деца. С какви размери трябва да е тортата, че да им стигне. Говорим за тийнове - стават на по 15 години - парчетата трябва да са стандартни поне, не миниатюрни като за дечица.

Имам кръгла форма с фи 27, още една - фи 18, както и подвижен ринг. Сящаш клоня към двуетажна кръгла торта, но принципно имам вариант и за правоъгълна - хем ще се реже по-лесно.

Моля някой с повечко опит да ми предложи ориентировъчни размери, че напоследък правя торти само за рождените дни на децата, което е веднъж в годината и на практика опитът ми е нищожен.

# 544
Проблемът е следния - синът ми ще празнува РД със своя съученичка и са канени общо 20 деца. С какви размери трябва да е тортата, че да им стигне. Говорим за тийнове - стават на по 15 години - парчетата трябва да са стандартни поне, не миниатюрни като за дечица.
Виж на 1ва стр. на темата. Избери си форма и размер! И не забравяй да покажеш торта после.  Heart Eyes

# 545
  • Czech Republic
Момичета, първо искам да се извиня, че влизам с тъп въпрос в темата. Знам, че отговорът го има в тортената библиотека и съм го чела там, но баш сега не го откривам. Та ако някой има време, ще съм благодарна   bouquet

Имам кръгла форма с фи 27, още една - фи 18, както и подвижен ринг. Сящаш клоня към двуетажна кръгла торта, но принципно имам вариант и за правоъгълна - хем ще се реже по-лесно.

Моля някой с повечко опит да ми предложи ориентировъчни размери, че напоследък правя торти само за рождените дни на децата, което е веднъж в годината и на практика опитът ми е нищожен.

Роси, ето тук е информацията която търсиш - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339926.msg8954619#msg8954619

Наталина-интересно как на познатите ти само като плащат продуктите им се вижда скъпо #Crazy-аз на моите ,ако има кажа така, всички ще искат торти,но ми е толкова оскъдно времето и понеже съм и нова в тортоправенето и ми изискмва много труд и усилия и затова не предлагам тази опция.
[

Ами всичко зависи от продуктите, но продуктите за една торта (28см)с домашни пандишпанени блатове, млечно-маслен крем, евентуално плодове и покрита и украсена с млечен марципан, какъвто използвам в повечето случаи а и е най-обичан тук, излиза тук (живея в Чехия) със себестойност около 20-25 лева. а в нашия град могат да се купят и по-евтини, та дори и в различни форми.

# 546
Благодаря ви, Нат, Ванчето и Михаела   bouquet  bouquet  bouquet

Само ако знаех какдо да правя  Embarassed
РД ще е в петък вечер, аз съм на работа, направо съм оглупяла и идеи - никакви ... ама ще се напъвам, за детето става дума  Grinning

# 547
  • Czech Republic
Благодаря ви, Нат, Ванчето и Михаела   bouquet  bouquet  bouquet

Само ако знаех какдо да правя  Embarassed
РД ще е в петък вечер, аз съм на работа, направо съм оглупяла и идеи - никакви ... ама ще се напъвам, за детето става дума  Grinning

Роси, защо не направиш едно бойно кимоно (той нали тренираше таекуондо или карате беше.... Embarassed), хем голяма, хем не много трудна за изпълнение. Това само като идея де. Hug

# 548
Нат, мерси за идеята   bouquet Щеше да е идеално, ако си празнуваше само неговия РД, но понеже ще е заедно с рождения ден на негова съученичка, трябва да е нещо неутрално.

Засега май ми се отваря вариант да купя готови шоколадови плочки или пури - ще разбера точно  какво има по-късно днес, така че ще мога да си спестя облепването с моделираща маса и ще трябва да помисля само за украсата отгоре.

# 549
  • в семейството
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН JENIK !   bouquet
Пожелавам ти много здраве, щастие и радост! Нека творческият тортен дух да не те напуска  Peace
Чакаме торта(-ичка)  Wink
sladka hapka , виж в cakecentral . Там има доста идеи

# 550
Голди много ти благодаря за комплимента  bouquet и за отговора, аз също съм виждала суроватка и за това се чудех какво да докарам до нейния вид. Ще я пробвам тортичката първо с прясното мляко.
Сладка хапка да ти е здрав и щастлив рожденика!
Честит рожден ден и на JENIK  smile3525

# 551
Благодаря на всички за пожеланията към Натали! Hug

JENIK ЧРД!!! Желая ти здраве, щастие и късмет! И аз чакам тортата. Heart Eyes
Краси не съм броила парчетата, но като ги смятам в зависимост от размера на тортата са 30 парчета.

# 552
Здравейте момичета!
Видях само, че имаме рожденичка. Честит рожден ден, Женик!!! Пожелавам ти много здраве и щастие!
Момичета минавам да покажа една тортичка, за едномесечното бебенце на една дружка. Не съм ви праглеждала, довечера ще го направя!

Нямам никакви инструменти, но се надявам че цветето прилича на такова! Само с ножче и ръце, ама горе-долу бива Mr. Green
Лек ден!

# 553
  • София
Наталина-20-25лв. изобщо не е много -не знаят какво изпускат-за твой уникат аз бих дала много повече.  bouquet
А пък рисуваните ти сладки и меденки са неповторими. Peace

# 554
Благодаря ви момичета! Много сте мили!
торта може и да има, но по-късно....една се разпадна и за малко да не направя друга, но заради децата се реших. Точно си мислех ,че тая година дупката преди рожден ден е пропуснала да ме засмуче и от вчера такава къръщина ме е подгонила...да видим сега какво ще излезе... Blush

Общи условия

Активация на акаунт